Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wadcutter

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért jobbak a huszonévesek? Posztolónk szerint azért, mert önzetlenek, energikusak, nincsenek azok a problémák, mint az idősebb korosztállyal. Valamint függetlenek, nem kötik őket szabályok, lelkesek, van életük, sosem fáradtak, nincsenek kiégve, kíváncsiak és mindenre kaphatóak.   Ha esetleg…..
wadcutter 2022.04.30 19:16:06
1897-ben történt bűneset idején Budapest egyik városrészében, a Gellérhegyen még alig állt egy-két villa, csupán a tabáni rész volt meg, amely dülledező, rozzant viskóival, öreg utcájával nem vonzotta az embereket. A milleneum éve után az Erzsébet-hídnak, a lágymányosi úrilakoknak és a kígyózó…..
Pestszenterzsébeten történt 1936. novemberében az a gyilkosság, melyről mai cikkünk szól. Az áldozat Bakos János dolgos fiatalember volt, aki nevelőanyja borkimérésében dolgozott és itt érte őt az értelmetlen halál. Az elkövető azonosítása elég hamar megtörtént, azonban a vádlott tárgyalásán az…..
wadcutter 2021.11.30 19:44:26
@pizo: élve vagy halva?
wadcutter 2021.12.01 08:47:56
@pizo: akkor egy jó kis világháború felért nekik egy amnesztiával
Bár a nehezen kimondható (és megjegyezhető) nevű Matthias Schweighöfer nem kapott kulcskaraktert Zack Snyder Halottak hadsereg című idei, Netflixes zombis akció-horrorjában, játékára mégis felfigyelt mindenki. A személyéből ugyanis valahogy játékos komikum árad, mely hitelességgel párosul és…..
Beszédes Mihály 1941. május 28-án, szerda délután szokásos ellenőrző körútjára indult a Kerepesi temetőben. Alig múlt öt óra, amikor elérkezett a Jókai-mauzóleum környékére, ahol a 19. parcelánál lévő vízgyűjtő medencében egy térdben levágott lábat és két kart fedezett fel. Első pillantásra azt…..
Sokan tekintenek a mai napig rajongásuk tárgyként a kétütemű, füsteregető, csettegő-csattogó segédmotoros kerékpárokra, vagy ahogy a szakzsargon nevezi SMKP-okra. Mára kevés üzemképes egyed maradt, pedig a viszonylag egyszerű technika sokáig bombabiztosnak bizonyult, ám a 21. századra inkább…..
Igazán alávaló, talán minden eddiginél alávalóbb háborút folytatnak a NER propagandamédiái azon ellenzéki - különösen DK-s fővárosi - önkormányzatok ellen, akik idén úgy döntöttek: felhagynak azzal a hagyományos menetrenddel, hogy tavasztól egy-másfél havonta egyentarrá nyíratják a parkok és egyéb…..
A 20. és 21. század diktátorait bemutató sorozatunk eddigi epizódjaiban látogatást tettünk már Türkmenisztánban, Észak-Koreában és Zimbabwében. A negyedik részben maradunk Afrikában, hogy megismerkedjünk az utolsó spanyol gyarmat romjain hatalmát kiépítő elnökkel, akinek tízéves rémuralma mellett…..
A „Miből élnek a magyarok Svájcban?” sorozat legújabb részének főszereplője Ági, aki neurológusként dolgozik az országban. Ismét egy részletet olvashattok Csilla interjújából, a teljes beszélgetést pedig a poszt végén található videóban nézhetitek meg...
"Egyenesen a lényegre térek. A feleségemet és engem teljesen eláraszt a munka és a gyerekek, így nincs sok időnk szexre. Ennek kiküszöbölésére a feleségem azzal az ötlettel állt elő, hogy osszuk be a szexuális együttléteket és szó szerint ütemezzük be a szexet a közös Google naptárunkba. Emiatt úgy…..
Mától nyolc héten át lehet jelentkezni az Európai Űrügynökségnél (ESA) űrhajósnak...
wadcutter 2021.04.02 07:37:06
@birka menet: Valahogy mindig a másik elpusztítása a cél? Miért a másik halálán akarod elérni a célodat?
wadcutter 2021.04.02 12:06:53
@birka menet:Nomen est omen
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
wadcutter 2021.03.29 09:38:02
@P806: mintha GYF-ről tenne említést a szuperigaz ember.
Ennek a sütinek minden falatja egy mennyei, ragacsos és puha, mégis tömör élvezet! Egy nagyon egyszerű kevert süti recept, aminek az alapját az édesburgonya püré adja, mi csak összekeverjük a hozzávalókat és mehet is be a sütőbe! Egy kis tepsinyi adag lesz belőle, aminek igazán nehéz megállni, hogy…..
A kegyetlenséget nehéz objektív mércével mérni, mégis kiemelhetőek az emberi történelem elmúlt 5 ezer évének leginkább rettegett és legtöbb félelemmel emlegetett hadseregei, melyekről a legtöbb írott forrás valóban úgy emlékezik meg, hogy hadjárataikban hátborzongatóan kegyetleneknek mutatkoztak. A…..
wadcutter 2021.03.22 10:34:47
@Argus_: Az SS Einsatzgruppe nem hadsereg, hanem mozgó kivégzőosztag volt. Mindig a harcoló alakulatok mögött haladtak, és a tisztogatás volt a feladatuk. A hadsereg harcol, a kivégzőosztag gyilkol.
wadcutter 2021.03.22 11:12:37
@Argus_: A "Reichssicherheitshauptamt"-hoz tartoztak, akárcsak a Gestapo. Őket sem hadseregnek számítják, egyszerű gyilkosok voltak. Egy hadsereg katonák ellen harcol, ezek meg védtelen embereket gyilkoltak, hivatalokat foglaltak el, nem területeket.
wadcutter 2021.03.22 18:22:54
@HARP3R: A civil áldozatokba beleszámítanak az éhínség, járvány, megfagyás miatt meghalt emberek is. A lakosság bombázása pedig sajnos az összes résztvevő ország taktikája is volt.
Szerintem az Einsatzgruppék kifejezetten a már elfoglalt területeken tevékenykedtek, ezért egyszerű kivégzőosztagok voltak, nem vitték vásárra a bőrüket, mint egy katona.
Névnapok márpedig vannak, a mostani nehéz időkben is, igen-igen szűk körben megtartva. Ilyen alkalomra készült ez a szarvasfilé is. Két és fél napig pácoltam, időnként megforgatva a két szarvasbélszínt olajos pácban, amelyet borssal, tört borókabogyóval, kevés mustárral, rozmaringgal ízesítettem.…..
A jelöltek fókuszában a bűnözés és a járvány utáni munkahelyteremtés áll. Khan újrázna, de komoly kihívója akadt: Shaun Bailey...
wadcutter 2021.03.01 08:56:28
@Jozsef_6: Abból adódnak gondok, amikor egy tudatlan neki áll megmagyarázni az igazát. Már csak ordíbálnod kéne hozzá, hogy még nagyobb igazad legyen.
wadcutter 2021.03.01 16:22:26
@Jozsef_6: Sajnos kimentem a másik marhához, mert nagyon bőgött, oszt dobtam neki lucernát, meg ki is kellett trágyáznom, hogy estére tiszta hely fogadja. Remélem, az ápolóid rólad is gondoskaodnak. Szóval a gyilkosságok egy halmaz, az utcai késelések egy másik halmaz, melynek van ugyan közös metszete, de számos egyéb elemei is vannak. Tehát az egyik halmazra igaz statisztika irreleváns a másik halmazra nézve, mert növekedhet az egyik, a másik meg csökkenhet is vele egyidőben. Semmi köze az egyik változásának a másik változásához. Hű vagy elődödhöz, aki szerint "Ich glaube nur der Statistik, die ich selbst gefälscht habe.", és még az egészet rákenték szegény Winston Churchillre.
Kis híján balesetet okozott az a járművezető, aki a megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó „farvizén” haladt lendületesen a szombathelyi Vörösmarty utcában. Az esetről videót is készített a szemközti sávban közlekedő gépkocsi fedélzeti kamerája. A szirénázó mentő a kórház irányába tartott,…..
wadcutter 2021.02.19 21:44:45
@fkv.115: "Nekem is legitim okom van megbűntetni az elém pofátlankodókat." Ki által érzed magad erre felhatalmazottnak, vagy örökletes királyi jog ez nálad? A közlekedésben semmilyen jogod sincs elégtételt venni, vélt igazságot szolgáltatni. Remélem már nem lesz sokáig jogsid.
wadcutter 2021.02.20 14:24:56
@fkv.115: Nem törvény a Kresz, hanem miniszteri rendelet. Ha mondjuk lakott területen 51 km/h-val mész, még semmilyen törvénysértést nem követtél el,legfeljebb enyhefokú szabálysértést, de ha 150-nel mész, még akkor is csak 300 ezer forint meg néhány büntető pont fogja bánni.
wadcutter 2021.02.20 18:42:48
@fkv.115: Nahát erre kell a jó ügyvéd, meg egy igazságügyi szakértő, hogy kimossa a sz rból a gazdag vétkest.
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
Van biciklid? Szeretsz időnként vagy akár napi szinten tekerni egyet? Akkor tegyél meg mindent, hogy a bicikli tolvajok, ne tehessenek neked keresztbe!..
wadcutter 2021.02.10 22:34:18
@Reactor: akkus flexnek nincs akadály, olyan mint a piros ász, mindent visz
A közéleti szerep nem választható, és nem hárítható jogilag. A név, az arc és test önként nyilvános térbe helyezésével a név és képmás leközléséhez nem kell engedély. A 2021. februárban közzétett miniszteri vagyonosodási nyilatkozatot, a családtagokat és azok barátait is bevonó milliárdos…..
1864. november. A William T. Sherman tábornok vezette északi csapatok vasútvonalat rongálnak meg Atlanta térségében, hogy nehezítsék a déliek ellátását..
wadcutter 2021.02.08 13:20:01
@aptohu: A barátságos törzzsel készült képen mindenki örült, csak nem ugyanazon okból.
wadcutter 2021.02.08 15:59:02
@David Bowman: Akkor jóvátételként egynapi böjtért kérhettek volna a szigetre egy mekit, ami 100 évig mindennap az összes törzsbelinek ingyen hamburgert vagy hot dogot szolgálta, persze Coca-Colával. Előnyös csere lett volna mindkét fél számára.
wadcutter 2021.02.08 17:48:25
@David Bowman: Akkor az egészségesebb kaját választották, lehet, tudtak már valamit az energia szegény táplálkozásról.
A járvánnyal kapcsolatos szigorítások miatt eddig sem volt az a kimondott leányálom Ausztriába ingázni dolgozni, most azonban az osztrák kormány további szigorításokat jelentett be...
wadcutter 2021.02.03 16:59:43
@Csodabogár: A vírustól nem lehet semmit sem visszakapni. Csak tevőlegesen lehet legyőzni a vírust:
MINÉL TÖBBEN OLTATNI KELL.