Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dagatt

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Művelt Alkoholista Rövidzárlat 2012.06.04 06:00:00
A Művelt Alkoholista nagyjából hét évvel ezelőtt indult, és most véget ér. Sem meghatódásra, sem elkeseredésre nincs ok (az örömet sem akartam kifelejteni), mindössze annyi történik, hogy rugalmasan elszakadunk A Művelt Alkoholistától, és rövid akkutöltés után máshol, más…..
Tegnap folytatódott az ország leghíresebb mókamesterének "one-man" showja, mindenki kedvenc Gyurija bejelentette a végleges-közeli formába öntött új adóterveket.Kicsit visszaugorva az időben, Matolcsy György tavaly novemberben végén írt egy sarkalatos törvényt, amelynek az volt a…..
Subba Subba Records: Gotye+Remix 2012.05.06 19:37:00
ez most a világ legérzelmesebb száma, még jó hogy bundeszék kicsit kijavitották! ..
Győzike és a family a Zarának pózol? Itt a teljes sztory!!! Itt pedig egy pár remekmű!!!..
Albert gazda Pause 2011.09.28 09:10:00
Lett néhány dolog, amit alaposan át kell gondolni –  de nem véletlenül nem az a bejegyzés címe, hogy vége, hanem az, ami. Részletek egyelőre nincsenek, semmi hátborzongatóra – megvilágosodásra, végső kétségbeesésre, teljes absztinenciára! –…..
A világ legolvasottabb bormagazinja, a Wine Spectator kihirdette az idei év borvideó-versenyének győztesét. A közönségszavazatok alapján a Zinfandel - Paso's Grape című népszerűsítő, felvilágosító videó végzett az első helyen, amelyet a Paso Robles Wine Country Alliance rendelt…..
Szeptember 2-án jelenik meg a már Go Girlz nélküli Odett új nagylemeze Hanyatt, Homlok, Egyenes címmel. A Hanyatt dalt már lehet a rádiókból ismerni, így most mi a Van az a pillanatot mutatjuk be előzetesként, illetve elmondjuk, hogy pár nappal a megjelenés előtt a teljes lemez…..
dagatt 2011.08.20 11:50:13
A múlt heti kékfrankosozás után megirigyelve a mesebeli okos lányt váltottam is színt meg nem is, ezért kéknyelűzésbe vágtam dugóhúzómat. Így persze képzeletben Badacsonyból ki sem kellett mozdulnom úgy, hogy három bort tettem egymás mellé: egy számomra (és nemcsak) jól…..
Mondhatnánk persze, hogy Isten áldása a hévízi tó maga – de ez a lezárt tó a maga jegyáraival jó ideje már csak a németeké és azoké, akiket az orvos odaküld, egészséges magyar paraszt nem nagyon dughatja bele csak úgy a lábát. Mi viszont pont ilyenek vagyunk, ebben a…..
Ez az ausztrál chardonnay mintaszerűen testesít meg mindent, amitől az ipari bortermelést elutasító szubkultúrában égnek állnak a hajak. A szőlő termelője és konkrét származási helye ismeretlen – annyit tudunk, hogy South Eastern Australia –, importőre…..
Albert gazda 1 éves vagyok 2010.06.02 08:00:00
Pontosan egy évvel ezelőtt élesítettem az első bejegyzéseket ezen a blogon. Most itt tartok. Egyetlen nap sem múlt el poszt nélkül, minden reggel nyolckor jön valami, magam is meglepődtem, hogy tartani tudom ezt a tempót. Hogy a színvonal közben mit csinál, azt mondják meg mások. A…..
dagatt 2010.06.02 09:25:47
A cserszegi fűszeres nemesítője május 26-án hunyt el. Jásdi István csopaki borosgazda vendégszövege: Meghalt Dr. Bakonyi Károly. Itt született a csopaki nappalim helyén állott vincellérlakás konyhájában 1921-ben. Akkor, amikor saját apám is. Hatodik gyereke volt Bakonyi…..
A Törley, a Hungarovin, a György Villa és a Szent István Korona közötti összefüggéseket egyszer már megpróbáltam kibontani, nem kezdek bele még egyszer, akit érdekel, kattintson. Mindig érdekes kérdés, mennyi az a pénz, amiért már iható és élvezhető bort lehet kapni.…..
dagatt 2010.05.29 09:28:47
@Oenophile: nos, utólag vettem még belőle, bevallom. :) Üde, friss, illatos, jó kortyolgatni, de nekem száraz formában valószínűleg még jobban tetszene. Ettől függetlenül kap egy virtuális aranyérmet a maga árkategóriájában. Az Intersparban vettem azt hiszem 630Ft-ért.
Nem vagyok szárazbor-sznob, egyszerűen nem kedvelem a túlzott édességet a borban (ezért hagy szinte teljesen hidegen az aszú is például). Az egyetlen kivételes eset, ha nassolhatnékom támad, de nem akarok csokit enni. Akkor jöhet valami késői szüretelésű, de közben is az a kellemetlen érzésem van, hogy nő a zsír a derekamon... :)
@Hepci: a nyár folyamán valószínűleg ki fogom próbálni.
Kaptam egy mailt néhány héttel ezelőtt Csóboréktól, remélem, nem a levéltitok megszegése, ha elmondom, mi volt benne. Nagyjából az, látják, mennyire szeretem a rajnai rizlinget, nekik is van valamennyi Nadapon, Szentesi Józsefétől nem messze, szívesen megmutatnák, milyen bort…..
Ha ezentúl is csak minden 15. rendezvényünkön történik ilyen, elfogadom – mondta vasárnap dél körül Rókusfalvy Pál, az Etyeki Pincefesztivál szervezője-motorja, amikor telefonon arról érdeklődtem, hogy vannak ott kint az ítéletidőben. Elmesélte azt is, a szabadtéri…..
A Szegedi Borfesztivált elkerüli a globális felmelegedés, az előrejelzésekből úgy tűnik, hogy az eszményi időjárást kapott nyitónaphoz fogható a következő 10 napban már nem lesz. A helyszín továbbra is gyönyörű, bár a platánok virágzása a szénanáthásokat garantáltan…..
dagatt 2010.05.15 22:40:47
@Szomjas Gödény: 4-5 óra körül én is már szinte "szórtam" a jegyeket, csak hogy mehessünk már haza. Pocsék idő volt (van).
Remélem az őszi fesztivál jobban sikerül majd.
Az Alkoholista Naptár mindent tud, amit tudni érdemes, de talán nem árt külön figyelmeztetni, hogy sűrű tíz nap következik. Ezen a hétvégén lesz a színhelyek közötti poroszkálás miatt számomra mindig kissé kaotikusra sikerülő Etyeki Pincefesztivál, ahol gyakorlatilag minden…..
A Művelt Alkoholista Best Buy 2010.04.28 06:00:00
Bármely rajongói fórum ösztönösen arra törekszik, hogy terjessze a mémet, azaz esetünkben, hogy a borozás iránti szenvedéllyel másokat is megfertőzzön. Ennek tagadhatatlanul fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. Ebben a…..
dagatt 2010.04.28 18:28:27
@Hepci: Én múlt héten bánatűzőnek próbáltam a márka 2009-es Chardonnay-ját. Szappanszerű illata nem hagyott bennem mély nyomokat, ízre sem tetszett, pedig nem nagy elvárásokkal fogtam neki...
De mindjárt megyek vásárolni úgyis, talán kapnak még egy esélyt a rosejukkal. :)
Az Etyeki Pincefesztivált várom már, inkább nem költök kajára addig, de ott szeretném jól érezni magam, és sokfélét, finomat kóstolni. (Száraz) furmint tekintetében szűz vagyok, ezt a hiányosságot mindenképpen pótolni szeretném majd. Szívből jövő ajánlásokat szívesen veszek! :)
Túl vagyunk az első karácsonyi napokon (én kényszeresen ide számolom a Szentestét is), fogyasztottunk is. Ám valahogy nálunk úgy alakult, hogy a karácsonyi asztalra nem kerül rengeteg bor; a család messze nem annyira boros, mint én. Mondhatnám, remélem még kellően ironikusan: nekik…..
Az Európai Bortermelő Régiók Gyűlése (AREV) április 24-én Tokajban ülésezett, és határozott ellenvéleményt fogalmazott meg a fehér és vörös borok összeöntésével előállítható rozék engedélyezése ellen. Ahogyan erről már több alkalommal tudósítottunk, az EU…..
dagatt 2009.05.02 15:27:13
@Benikuty: Te tudsz valamit! Áruld csak el! Vagy csak blöffölsz? :)
A legrosszabb rosé amit ittam, az egy Ráspi-féle volt, sajnos teljesen szétesve, kellemetlen illattal, de nevezhetjük szagnak is nyugodtan. A 2006-os Kékfrankos Selection sem az illatáról maradt meg bennem, igaz, a sima változat teljesen rendben volt.
Na ki vele! Ki az aki szerinted kutyul? Visszük a szent csömöszölőfát, és adunk neki! :)
Azt hiszem, új rovatunk, a Tegnap ittam igazán nem igényli a bevezetéseket, amolyan blogos életformaként irtózik a körítéstől, ellenállhatatlanul gravitál az információk és pontszámok felé, így rá is térnék mindjárt a két borra. Pedig nem is tegnap ittam őket. Tegnap éppen…..
Hűséges olvasónk, lackó Eszterbauer-borokat kóstolt, és élményeit posztba rendezte, amit mi köszönettel közre adunk. Egyre inkább úgy tűnik, valami történik Szekszárdon. Valami 21. századi villányi csoda. Mert egyre inkább felfedezzük Szekszárdot. Részemről legalábbis…..