Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gratia Copiosa

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi bejegyzést "Új Múlt Szerkesztőség" címmel november 24-én tettük közzé a Facebook oldalunkon. Leonardo Boff, felszabadításteológus, egykori ferences szerzetes és katolikus pap [1] (ld. a képen). 1985-ben a Hittani Kongregáció elítélte a teológiai tanításaiért. 1992-ben ismét. Ekkor…..
Gratia Copiosa 2022.01.08 13:58:54
A katolikus.ma oldal "Francesco c. film: Manipulálták Ferenc pápa nyilatkozatát?!" címmel közölt releváns részleteket Ferenc pápa szavainak "Francesco" című portréfilmbe történt beszerkesztéséről. A cikkükkel kapcsolatban az alábbi bejegyzést tettük közzé a Facebook oldalunkon. (Manipulálták Ferenc…..
Gratia Copiosa 2021.04.17 08:17:15
Rövid cikksorozatunkban azt járjuk körül, miért téves a keleti katolikus egyházak házas papjaira hivatkozva érvelni a nős férfiak ("viri probati") pappá szentelése mellett a latin egyházban; hogyan terjedt el a cölibátus nélkül élő házas papság legitimitásának hamis mítosza; és hogyan erősítette…..
Gratia Copiosa 2021.03.06 11:02:30
@Intersziti: átfutottam az írást. Az jutott eszembe miért lett odadobva a szentmise a pápai autoritással együtt a nagyközönségnek amit laikusságnak becéznek. Ma bárki labbal taposhat mindent az egyházban. Minden fenséges bérc letörölve futóhomokká változtatva. Persze ez is csupán egy laikus érzése. Nem erem már meg amikor az inga a másik irányba, a vertikális irányba lendül. Már a felfelé haladó egyenes vonalú egyenletes mozgás is a szépséggel árasztaná el a világot. 2005-től sok jelet láttunk néhány évig. Ennek vége.
Koronavírusos volt, de meggyógyult. A fiatal bécsi hit- és életvédővel, Alexander Tschugguellel, Dr. Taylor Marshall készített az elmúlt pénteken interjút. A teljes beszélgetés ide kattintva megtekinthető. Katolikus híroldalak - köztük a KV Blog is - március 15-én adtak hírt arról, hogy a római…..
Gratia Copiosa 2020.05.03 17:28:46
Husveti szertartasok lehet mindig meg voltak tartva Nagy Konstantin ota, de Karacsony szenteste es nyokcada mar volt betiltva. Borromeo Szent Karoly Milanoban es a varos koruli 15 telepulesen bezaratta az osszes templomot 1567-ben a pestis jarvany miatt. Virtualis szentmisek voltak az utcakeresztezodesekben. A hivek az ablakokbol nezhettek. Amikor a varos vezetese a zarlat hosszabbitasat kerte, azonnal hozzajarult. Igaz, kormenetet tarthattak. 3,5 meteres tavolsagot kellett betartani. Nem ertem a felhaborodast. Az egyhazunk a tarsadalomban el. A tarsadalom gondjai az egyhaz gondja is. Heroikus kuzdelem folyik az eletert, szekularis, ateista, hivo egyarant harcol. Mi igy tudunk a szentmisek hianyat, a traumat a Husveti szertartasokon reszvetelt, a zart templomok miatti szenvedesienket felajanlva a betegekert, haldoklokert, az oket gyogyitokert, apolokert mentoskert szakemberekert, az orszagot vezetokert felajanlva mellettuk es veluk szolgalni es harcolni. Amit tehet az egyhazi vezetes megtette. Nem hiszunk a jogukban es hatalmukban, megadhatjak az altalanos feloldozast, a lelki aldozast? Nem jut eszunkbe az artatlanul bebortonzott papok szenvedese, nem misezhettek, nem volt i
Ott a Breviariumuk es semmijuk sem es megis ertekes, udvossegszerzo volt a szenvedesuk. Masreszt figyelmeztetes, mindenkinek, barmikor ujra elofordulhat valamilyen katasztrofa es mindig keszen kell allni. Amikor elvisznek es menni kell nincs tobb ido es lehetoseg meg arra sem, hogy egy pap oda lephessen a betegagyunkhoz, mert mar ket hete pl lelegezteto gepen altatasban vagyunk veszelyes fertozo betegkent.
Yoannis Lahzi Gaid (a képen balra), egyike Ferenc pápa személyi titkárainak, arra hívta fel a pap barátait, hogy szükség idején is lássák el a híveket. A kopt katolikus pap szerint ugyanis az emberek elhagynák az Egyházat, ha úgy éreznék, a szükség idején az Egyház hagyta el őket. "Azokra az…..
"Támogatom azoknak a kérését, akik rendezett és kiscsoportos módon, a közegészség teljes tiszteletben tartásával, akár három, négy vagy ötfős csoportokban templomba akarnak menni húsvéti misére." - jelentette ki szombati televíziós interjújában Matteo Salvini, Olaszország volt belügyminisztere és…..
Március 7-én interjú jelent meg az amerikai Raymond Burke bíborossal a National Catholic Register oldalán. Az alábbiakban ebből az interjúból közlünk részleteket.  *** (Kép: Daniel Ibáñez/CNA) Vannak rejtett szándékok, vagy még inkább, rejtett programok a [Querida Amazonia szinódus utáni…..
Rainer Maria Woelki bíboros, kölni érsek február 1-jén a Die Tagespost-nak adott interjújában a német "szinódusi út" megbeszéléssorozat első nagygyűléséről nyilatkozott: Heves megbeszélés és vita folyt, amelyben azonban összességében minden félelmem beigazolódott. A legfőbb aggályom, miszerint…..
Gratia Copiosa 2020.02.05 13:43:41
A 260 resztvevobol 60 elvileg a nemet puspokok testulete. Ketszaz tobb mint 60. Sot az egyes uleseken nem lehet ott mindenki a puspokok es papok kozul, mert valakinek dolgoznia is kell. A velemenyeket az elszant, valoszinuleg nem katolikus erzelmu katolikus dominalja. 260 ember ki van vonva ket evig az evangelizaciobol es folyamatosan masra kell gondoljon es nem a feladatara amire az Ur kivalasztotta. Hala Istennek nem jinnek az Eucharisxtikus kongresszura sem, mert nem az epites a dolguk, hanem a rombolas. .Marmint folytonosan arra kell gondoljanak, amire valahonnan utasitast kaptak. Valahol van egy uj "gavarit Moszkva". Masreszt, a 60-bol 12 puspok marad a hitigazsagok es tradicio mellett, igy 48 puspok aki meg akarja valtoztatni es protestantizalni, anglikanizalni es iszlamizalni akarja egyhazunkat legalabb nem rontja, metelyezi a hivok lelket es szivet addig is mig a brossurait gyartja. 2013-ban kaptam egy nagyon szep karmelita ujsagot. Csodalatos szines kepekkel es amin rogton megakadt a szemem nem a magyar, hanem az altalanos rendfonok beszedet is tartalmazta. Ketszer is elolvastam, nem volt Logos, ertelmes beszed, egy katyvasz volt szo szerint, az is egy gyulesen hangzott el. Ugyereztem ez az ember megorult. Tegnap a youtube-on egy fiatal es nagyon nepszeru budapesti plebanost neztem, hallgattam, szinte ugyanaz a katyvasz mint a karmelita rendfonoke. A magyar plebanos szinten ossze-vissza beszelt, holott emlekszem regebben hatarozott igent mondott az egyhaz tanitasaval megegyezot. Nem fogjak fel, pusztito hatasa van ennek a mellebeszelesnek, ami egyszeruen hazugsag. Vannak kerdesek, amikor nem is-is a valasz, hanem az igen, vagy nem. Meg is "bunhodtek" a karmelitak, szinte nincs hivatas. A regi nagy oreg szerzetesek mind meghaltak, sajnos a hiveik is. Eddig arrol volt szo, hogy a kontemplativ rendek egyhazunk szivverese, itt dobog a katolikus egyhaz szive. Ennek vege, az egyhaz szive az EU Parlamentben, az Aacheni nagypaholyban , az ENSz-ben es Mekkaban dobog, mindenutt csak nem ott ahova szeretettel es bizalommal neztunk eddig. Eppen most olvasom Bolcskei Odon Capistranoi Szent Janos elete masodik kotetet. Amikor mezitlab a Magyar Kiralysagba erkezett azok az undorito, rosszindulatu, klerikalis, katolikus magyar fourak azonnal meghivtak a gyori orszaggyulesbe. Termeszetesen a magyar tortenelem tanarok, de az egyhazunk sem beszel rola, csak ha nem kerulheto el, de nagyon roviden. Mar nemcsak a Vasfuggony mogul szabadultak, de az egesz nyugati civilizacio beleertve a katolikus egyhazat is Marx Engels Lenin es Saul Alinsky koponyege alol bujt ki. Ezt nem gondoltuk a rendszervaltozaskor. Tenyleg keljen utra Afrika, Azsia es vigyek, eljek fel, romboljanak le mindent, mert nem kar erte es ertunk sem?
Gratia Copiosa 2020.02.05 13:43:43
A 260 resztvevobol 60 elvileg a nemet puspokok testulete. Ketszaz tobb mint 60. Sot az egyes uleseken nem lehet ott mindenki a puspokok es papok kozul, mert valakinek dolgoznia is kell. A velemenyeket az elszant, valoszinuleg nem katolikus erzelmu katolikus dominalja. 260 ember ki van vonva ket evig az evangelizaciobol es folyamatosan masra kell gondoljon es nem a feladatara amire az Ur kivalasztotta. Hala Istennek nem jinnek az Eucharisxtikus kongresszura sem, mert nem az epites a dolguk, hanem a rombolas. .Marmint folytonosan arra kell gondoljanak, amire valahonnan utasitast kaptak. Valahol van egy uj "gavarit Moszkva". Masreszt, a 60-bol 12 puspok marad a hitigazsagok es tradicio mellett, igy 48 puspok aki meg akarja valtoztatni es protestantizalni, anglikanizalni es iszlamizalni akarja egyhazunkat legalabb nem rontja, metelyezi a hivok lelket es szivet addig is mig a brossurait gyartja. 2013-ban kaptam egy nagyon szep karmelita ujsagot. Csodalatos szines kepekkel es amin rogton megakadt a szemem nem a magyar, hanem az altalanos rendfonok beszedet is tartalmazta. Ketszer is elolvastam, nem volt Logos, ertelmes beszed, egy katyvasz volt szo szerint, az is egy gyulesen hangzott el. Ugyereztem ez az ember megorult. Tegnap a youtube-on egy fiatal es nagyon nepszeru budapesti plebanost neztem, hallgattam, szinte ugyanaz a katyvasz mint a karmelita rendfonoke. A magyar plebanos szinten ossze-vissza beszelt, holott emlekszem regebben hatarozott igent mondott az egyhaz tanitasaval megegyezot. Nem fogjak fel, pusztito hatasa van ennek a mellebeszelesnek, ami egyszeruen hazugsag. Vannak kerdesek, amikor nem is-is a valasz, hanem az igen, vagy nem. Meg is "bunhodtek" a karmelitak, szinte nincs hivatas. A regi nagy oreg szerzetesek mind meghaltak, sajnos a hiveik is. Eddig arrol volt szo, hogy a kontemplativ rendek egyhazunk szivverese, itt dobog a katolikus egyhaz szive. Ennek vege, az egyhaz szive az EU Parlamentben, az Aacheni nagypaholyban , az ENSz-ben es Mekkaban dobog, mindenutt csak nem ott ahova szeretettel es bizalommal neztunk eddig. Eppen most olvasom Bolcskei Odon Capistranoi Szent Janos elete masodik kotetet. Amikor mezitlab a Magyar Kiralysagba erkezett azok az undorito, rosszindulatu, klerikalis, katolikus magyar fourak azonnal meghivtak a gyori orszaggyulesbe. Termeszetesen a magyar tortenelem tanarok, de az egyhazunk sem beszel rola, csak ha nem kerulheto el, de nagyon roviden. Mar nemcsak a Vasfuggony mogul szabadultak, de az egesz nyugati civilizacio beleertve a katolikus egyhazat is Marx Engels Lenin es Saul Alinsky koponyege alol bujt ki. Ezt nem gondoltuk a rendszervaltozaskor. Tenyleg keljen utra Afrika, Azsia es vigyek, eljek fel, romboljanak le mindent, mert nem kar erte es ertunk sem?
KV BLOG Mária társmegváltó 2019.12.13 18:48:35
Mária "co-redemptrix", azaz társmegváltó. Mit jelent ez? Az eddigi legjobb összefoglalóját egy mindössze tíz perces angol nyelvű homíliában hallottuk a Sensus Fidelium nevű katolikus videócsatornán. Ezt a videót magyar fordítás híján sajnos csak angolul tudó olvasóinknak ajánlhatjuk. Több Facebook…..
Az osztrák Alexander Tschugguel (a képen) volt az egyik azok közül a személyek közül, akik a római Santa Maria in Traspontina templomból eltávolították az ott szertartásosan használt Pachamama ("Földanya") szobrokat, és a Teverébe hajították őket. A huszonhat éves bécsi katolikus életvédő hétfőn…..
Október 24-én adott interjút Luxemburg érseke, a jezsuita Jean-Claude Hollerich bíboros (a képen) a La Nacion nevű argentin lapnak. Az érseket, aki egyben az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága elnöke, Ferenc pápa idén október 5-én emelte be a pápaválasztó bíborosok közé. Hollerich…..
Gratia Copiosa 2019.11.06 17:40:05
@Intersziti: bocs de jo lenne, ha nevet is mondana. Remelem nem kepregenyre emlekezik. Biboros diakonus rang a biborosok testuleteben letezik, mert rang tekinteteben nem homogen a testulet. Puspok, presbiter es diakonus fokozatok vannak, es mindezek folott van a dekan. Ezek kozul is kiemelkedo volt XVI. Benedek. A luxemburgi ersek nyaja nem tul nagy es egyre zsdgorodik , olyannyira, hogy esperedi ketuletek hatarait szabta at es egyeb fyrcsasagokat us hozott magaval Japanbol. Ugy tunik szeretne biboros lenni, exert hivja fel magara a figyelmet a mainstream globalista Romai kuriaban, mibdenekelott a Vatikan titkarsaga elott. A luxemburgiak mar megszavazrakbegy homoszexualis miniszterelnokot, aki a valasztasi gyozelem masnapjan elvette a baratjat, vagy fekesegul ment hozza. Luxembhrgon barki atgazolhat, nincs ellenallas. Eddig szerencsejuk vokt met a negszallok nyelvet mindig megtanultak, igy mindenki polyglott. Hogy milyen a nyelve egy homoszexualisnak szerencsere nem tudom, de nekik ez is elmegy a noi papsaggal egyutt. Ugy tudom a 70-es evekben epitettek egy szeminarumot, ahol meg egy kispap sem volt. 1968 utan nem csoda. Az az egy-ket fiatal elmegy Franciaroszagba egy koedukalt szeminariumba tanulni, rogton meg is hazasodhatnak noi vagy ferfi paptestverukkel. Szep? uj vilag. Azert meg akik megmsradtak katolikusnak van egy nagy erenyuk: Kivulrol eneklik latinul a credo es a muse allsndo reszsit, es az Ave spes nostra Dei genitrix-et hibatlanul. A remeny utolso jele.
Róma püspökeként bocsánatot kért Ferenc pápa, amiért ismeretlen katolikus hívek - tiltakozásul a pogány szimbólumok szertartásos használata ellen egy katolikus templomban - eltávolítottak több amazóniai Földanya-szobrot a római Santa Maria in Traspontina templomból, és a Tevere folyóba dobták…..
A katolikus hite gyermekkora óta formálja, Assissi Szent Ferenc pedig példakép a számára. A színészi karrierje során visszautasította azokat a szerepeket - köztük az akcióhős Rambóét - amelyekről úgy érezte, ellenkeznek a keresztény értékekkel. A hite különös érték és rendkívül személyes dolog a…..
"Bennszülött rítusok" alapján önálló ún. "amazóniai miserítus" létrehozásáról folytattak eszmecserét a meghívott püspökök a pán-amazóniai szinódus második napján - írja az argentin ValoresReligiosos híroldal szinódusi tudósítója. A hírt Ferenc pápa barátja és életrajzírója Austen Ivereigh, brit…..
Gratia Copiosa 2019.10.12 09:53:37
A protestansok, szabadegyhazas evengelizalok Afrikaban, Del-Amerikaban, ha nem is ertunk veluk egyet sok mindenben, azt viszont el kell ismerni, hogy nem sokat torodnek az inkulturacioval, kizarolag az Evangeliummal torodnek es mellbevagoan hirdetik Krisztust, sot magaval az Ige hirdetesevel demonokat uznek ki, minden engedely nelkul. - nem kritizalom a mi szabalyainkat - Szent Pal mondja a Korintusiaknak: " Elhataroztam ugyanis, hogy nem akarok masrol tudni koztetek csak Jezus Krisztusrol a megfeszitettrol. Aztan mondja felve es remegve mentem hozzatok. Tanitasom ezert nem a bolcsesseg elragado szavaibol allt, hanem a Lelek es az ero bizonysagabol, hogy hitetek nem emberi bolcsesseg Ihanem ISTEN EREJE legyen az alapja. " sokfele szokas volt Asia Minorban, a Romai Birodalomban, Palt nem erdekelte, kozombos volt. Most mi valtozott a valtozatlan ragyogasu egyhazban? Nem akarom elvenni az arcfestekeket, a fuszoknyat es a madartollas diszeket senkitol, de miert kell ebbol provokaciot es ugyet csinalni? Nem a tollak hasznalatara kernek engedldyt, hanem az egyhaz tanitasanak megvaltoztasara, amit eddig egyik misszios teruleten sem kertek .Ezt viszont nem veluk kell megbeszelni, hanem azokkal az igehirdetokkel, akik az Evangeliumot es az egyhaz tanitasat elarultak, mert ideologizaltak es reletivizaltak az oserdoben, ahol nincsenek "falak", igy fulei sincsenek, mindenki azt hirdet ami tetszik, nem kap apostoli vizitatort pedig kellene. Erdekes, hogy Kalocsan ezer ev alatt senki nem kovetelte, hogy az aldozati adomanyokat a fejukon hozzak az oltarhoz, mert naluk hagyomany az uveges tanc. Mert nem sugott nekik a hitoktato, a pap, a plebanos es a kalocsai ersek sem. Ugy nez ki meg ma sem.
Az alábbiakban az amerikai kapucinus szerzetes pap és teológus, Thomas G. Weinandy OFM Cap. atya október 8-án a The Catholic Thing oldalon megjelent jegyzetét közöljük. Weinandy atya a Vatikáni Nemzetközi Teológiai Bizottság tagja, és az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája Hittani…..
Gratia Copiosa 2019.10.11 08:41:37
Argentinaba nem vonult be sem Hitler sem Sztalin csapai. Argentinat nem daraboltak fel elkensegei gyuloletbol, mint Magyarorszagot, Argentinat egyelore nem fenyegeti iszlamizacio bar ezen is dolgozott ersek koraban. Raadasul Argentina lakossaganak felet meg nem fejeztek le egyszer sem ugy mint az ISIS, az Iszlam Allam a kalifatus tette az iszlam neveben es 2 millio magyar pusztulat el es ebben nincs benne a kalifatus elleni harcok aldozatai peldaul Nandorfehervarnal a mai Belgradnal. Argentina nem elt 150 iszlam terror alatt, nem tunt el az orszag felenek osszes epiteszeti emleke ugy hogy ko kovon nem maradt, de a az iszlam kizel egyetlen hagyateka a sivatag, tovabbi 250 evig megmaradt. Pesten meg a 19 szazadban - John Paget angol utazo irja -, homokviharok voltak. 50 ev kommunista diktatura sem volt, nem oszlattak fel a szerzetesrendeket es nem uldoztek a katolikus egyhazat. Ezt soha egyetlenegyszer sem veszi szamitasba, ahogy a ketezer eves multjat sajat egyhazanak sem szamit, abban is az egyhaz ellensegeinek oldalan all. De ez mar a legkevesebb, megszoktuk csak veres jar mindenert, a joert is. Mindent megertunk, pszichesen ez rendben van. Nem eroszakolhatja meg es nem fojthatja el a sajat tudatalattijat sem a felettes enjet mert az neurozishoz vezetne. De nekunk mi kozunk hozza? Miert mi isszuk meg a levet annak, akit befolyasolnak kulso es belso adottsagok, ideolgiak nem is egy, es nem kepes ezeken urra lenni? Eppen ezert kivaloan mukodott eddig a katolikus egyhazban a hit igazsagok, egyeseknek rosszul hangzo dogmak stabilitasa. Most ha a tarsadalom nem arra dol amerre az egyhaz szilard torvenyei allnak, akkor az egyhaznak is arra kell dolnie ahol ezek vannak. Kozben kihullanak a falbol az alapkovek sor sarok kovek es erre a Vatikan titkarsaga azt mondja mint Horn Gyula: Na und? Mit tehet a a Papa, nem mondhat mast szegeny, mint amit a titkarsag mond. Valamilyen szabalynak csak kell lennie es neki ez a biztos., akkor is ha ennek a garnituranak minosege hatalmasat zuhant az elso perctol kezdve. Miert kell nekunk nem nivos, veretes, first class titkarsagunk a Vatikanban? Sokaig voltunk elkenyeztetve, most isszuk meg az arat. Itt a nivotlan, barbar kultura, muveszet, egyhaz. Semper altissimum? Azt mar nem ! Ennek vege orokre.
Gratia Copiosa 2019.10.11 08:58:28
Idén sem tart konzisztórium előtti találkozót a bíborosaival Ferenc pápa az október 5-ére összehívott konzisztóriumon - adta hírül a gloria.tv hírszolgálat. Sorozatban ez már a negyedik ilyen alkalom. Ferenc pápa a megválasztásának évét (2013) kivéve minden évben tartott eddig konzisztóriumot, ahol…..