Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dissou

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba A nap videója: Sóherek 2010.11.28 16:11:00
dissou 2010.11.29 15:54:59
@hardenberg:
Azert ezt a fajta magatartast nem kellene a modernitas nyakaba varrni. Az ember mindig is ugrott az occsora, az ingyenre meg plane. Pld:

en.wikipedia.org/wiki/Khodynka_Tragedy
Miközben vannak, akik szlovák bölcsességről, Fico elképesztő bukásáról írnak, az előzetes szlovák eredmények alapján két dolgot lehet csak biztosan kijelenteni. Egyrészt, a Fico által fémjelzett demagóg politizálás továbbra is nagyon sikeres maradt északon, miközben a vele…..
dissou 2010.06.14 00:26:04
@vincze.mate:

"erősen úgy tűnik, hogy a FIDESZ, a román helyzethez hasonlóan, saját magyar pártot akart. Romániában nem sikerült az RMDSZ-t megpuccsolni, ott másikat csináltak, de belebuktak; Szlovákiában megpuccsolták az MKP-t, de Bugárnak helyén volt az esze.

a FIDESZ szomszédságpolitikája jelenleg 0:2, még a szerb helyzetet kell végiggondolni, mert ott is két magyar alakulat van. melyiket is támogatja a FIDESZ? na az lesz a vesztő."

szoval szerinted a fentebb idezett kommentnek az egvilagon semmi, de semmi alapja nincs?
A harci cselekmények egyik (emberjogi, humanitárius szempontból különösen neuralgikus) kérdése a hadifoglyoké, illetve a velük való bánásmódé. Grg olvasónk elmorfondírozott a dolgon és úgy döntött: megkérdezi a lemilesek örvendetes módon gyarapodó közösségének tagjait,…..
dissou 2010.03.03 14:02:03
@Takács Bálint:
Errol valami link, hogy nem csak urban legend? Nem hinnem, hogy az eleve haboruellenes hangulatban el lehetne tussolni harom-otezer ember kegyetlen legyilkolasat by ami spec ops.
dissou 2010.03.03 14:05:18
@Takács Bálint:
Ja, es a "hobbiból, röhögve, civil gépjárművekre" lövöldöző PMC-kről is kernek egy linket, ha mar tele van velük a Tecső.
dissou 2010.03.03 14:43:16
@flimo13:

Hát az öreg szerint a paradicsom volt a legroszabb. :)
Ez a blog nem a napi katonai aktualitásokra szakosodott, de – hosszas vívódás után – úgy döntöttem, nem hagyom ki az elmúlt nap hírét. Arra kérlek benneteket, kommenteljétek ezt a rendkívüli (és szerintem nagyon szomorú) katonasztorit. Biztosan mindenki hallott róla,…..
"Ha a németek élen jártak a vegyi fegyverek fejlesztése terén, akkor a japánok voltak a biológiai hadviselés mesterei." /John Norris, 1997/ A két világháború közötti időszak a katonai nagyhatalmaknál a gyors technológiai fejlődésnek köszönhetően az új fegyverek, ill. az…..
dissou 2009.10.03 01:31:21
@Dekatlon:
No akkor szemelyesen neked is. Szerintem rohadtul torz az erkolcsi erzeked, ha egy kalap ala veszed egy, igaz sok ember halalaert felelos fegyver fejlesztoit, akik fejlesztesukhoz senkit nem nyirtak ki olyanokkal, akik maganak a fegyver fejlesztesenek soran tudatosan embereket kuldenek a halalba, elore megfontoltan, tesztelesi celbol. A bombak ledobasa nem teszteles volt, hanem bevetes, es ez rohadt nagy kulonbseg.
Mandiner blog Ernő tükre 2009.10.02 11:01:00
  „Én zsidó vagyok? Hogyhogy zsidó vagyok? Mi az? Sárga vagyok én, vagy zöld vagy kék vagy milyen? Éppen olyan testszín vagyok, mint a magyarok. Kinek az ideája volt, hogy én itt zsidó legyek? Nekem bizony isten eszem ágába se volt, hogy zsidó leszek majd, ha megszületek.…..
dissou 2009.10.03 00:35:58
@Mikagi:
Haborukban addig is es azota is meghaltak mar rohadt sokan. Iparszreuen, gazkamraban, csak azert mert zsidonak szulettek, az egy kicsit mas dolog szvsz.
Konzervatórium Táltos-e vagy? 2009.09.04 16:14:00
Megtiltotta a plébánosoknak a kalocsa-kecskeméti érsek, Bábel Balázs, hogy liturgikus szolgálatot lássanak el a Magyarok Országos Gyűlésén – írta a Heti Válasz. Tiltakozása miatt az eredetileg Hétboldogasszony Kápolnának elnevezni tervezett építmény nevét…..
dissou 2009.09.04 19:28:28
@_dave_:
vagy ami valoszinubb hagyomanyhamisitassal
w Ölni és élni hagyni 2009.09.04 11:40:00
Hazánk erdői vadban viszonylag gazdagnak számítanak, bár olyan nagy böszme állat, mint a medve vagy az orrszarvú nem él meg itt, de nem is baj, senkinek se hiányzik, hogy a medvebűnözéssel újabb munícióhoz jusson a fasizmus. Van elég őz, szarvas, vaddisznó és nyúl. A probléma…..
dissou 2009.09.04 13:12:45
@Tóta W. Árpád:
T rex, meg mas ketlabu dino szimulatornak javaslom a struccot. meglepoen nagy, gyors es mar nalunk is van belole egy csomo mindenfele farmokon.
dissou 2009.09.04 15:28:28
@Tóta W. Árpád:

rossz felé hajlik a lába?????????????
w Go West 2009.09.01 07:00:00
Itt van az ősz, itt van újra. Fél év múlva választás, a permanens kampány fokozódik. A legérdekesebb szereplő ebben a futamban a baloldal lesz. A Fidesz győzelme bizonyos, a párt arculata egyértelmű: ők a plebejus-demagóg szocialisták, arisztokratikus-vallásos manírokkal és…..
dissou 2009.09.02 14:56:12
@Tóta W. Árpád:

A hardcore jobbantak aranykora szvsz nem a kozepkor, hanem a magyarsag osi, meg a zsido-kereszteny megrontottsag elotti, kodbe veszo paradicsomi letallapota, ami persze sohasem volt. Amugy nem ertem mi a bajod a kozepkorral. Egy virulens, tolerans, igencsak fejlodokepes kor volt, ami az altalad oly pozitivan ertekelt modernitast megalapozta, annak szerves elozmenye. Ha visszaterne a kozekpor (amire amugy bizonyos ertelemben van esely, lasd Umberto Eco tanulmanyat a targyrol) eros, hangsulyozottan internacionalis szellemi eletevel, a naciokhoz egyaltalan nem kotodo politikai szervezodesi egysegeivel, szerintem az un. jobboldaliak egykent kapnanak fraszt.
Mandiner blog A harag napjai 2009.09.01 15:26:00
Dies irae, dies illa Solvet saeclum in favilla   Hetven éve, egy talán már hűvös, őszt idéző hajnalon lengyel egyenruhába öltözött német katonák elfoglalták a határ menti Gleiwitz (a mai Gliwice) rádióadóját. Ki tudja, talán a pokol szája is azon a környéken lehet, mert…..
Az elmúlt napok fajsúlyos, nemzeti történelmünk sorsfordulóit érintő és elemző posztjai után (amelyekért innen is köszönet Titus Pullo Urbino kollégának) következzék egy kicsit könnyedebb (mondhatni pikánsabb) téma: (fél)meztelen, készséges nők, márkás italok, vöröses…..
dissou 2009.09.02 11:18:30
@tiboru:

A Saloon Kittyt, a vagatlan verziot meg 90-ben vetitettek a magyar mozikban. Emlekszem rohadt nagy botrany lett belole, mert a Bpesti Kossuth mozi portaljat az alkalomra hatalmas, voros draperian nyugvo horogkeresztel diszitettek fol, (akkor meg nem volt onkenyuralmi jelkepeket tilto torveny)asszem parlamenti interpellacio is elhangzott az ugyben. A film amugy sztem egyaltalan nem pornograf, amennyiben ez alatt a szex oncelu mutogatasat ertjuk, ellenben kurva jo, meglepoen jo film, sokkal jobb mint a Caligula. A rendezo otletesen hasznalja es forditja ki a harmadik birodalom giccses esztetikajat, a nacirealt, utos jelenetek, ver szerelem, szenvedes. A kittyt alakito sved szineszno tobb Bergman filmben is foszereplo volt, mig a fohosnot jatszo Teresa Ann Savoy, akibe a vetites utan bele is szerettem Jancso ket filmjeban vitt foszerepet. Mindenkepp erdemes megnezni. A jobb kalozportalokrol letoltheto, es felirat is van hozza.
Míg szerényebb védelmi (?) kapacitással rendelkező országok hadserege esetében a „különlegesek” főnév hallatán az embernek egy-két, maximum három alakulat ugrik be, az Egyesült Államok ilyen szempontból maga a bőségszaru: az USA-ban speciális egységből is több van, mint a Magyar Honvédségben…..
dissou 2009.07.07 18:51:42
@Big-B:
Ja, asszem ketto szanitec is van az ami hadsereg torteneteben aki megkapta a Medal of Honourt, radasul ugy, hogy eredetileg megtagadtak a fegyveres szolgalatot, ezert osztottak be oket felcsernek. Mondjuk az ami hadsereg hozzaallasat dicseri, hogy alapbol nem bortonbe kuldtek oket, csak mert hadkoteleskent nem akartak fegyvert fogni.
dissou 2009.07.07 19:00:28
@tiboru:
Es ez a legszebb pelda arra, hogy egy fegyver sikeret mennyire nem csak a kepessegei hatarozzak meg, hanem mondjuk a gyartastechnologiaja is. A stoner 63 szemelyes kedvencem amugy, es annyiban is eloremutato volt Stoner bacsi terve, hogy fegyvercsaladban, modularis felepitesben gondolkodott, mint ma mar gyakorlatilag minden kezifegyverfejleszto.
Konspirációs teóriák JFK - 2.0 2009.07.06 07:30:00
Mielőtt a háttérinformációkat tartalmazó első részt követően belevágnék a JFK-sztori második, konteós részébe (amely blogunk történetében az eddigi leghosszabb lesz, előre szólok!), szeretném megköszönni olvasóinknak a példamutató visszafogottságot, amit azzal…..
A hétfői Süddeutsche Zeitung-ban (Németország vezető baloldali napilapja) egész oldalas publicisztika jelent meg Magyarországról „Nem, nem, soha“ címmel. A cikk feletti fényképen egy szögesdrót kerítésen keresztül láthatjuk a magyar zászlót. A képaláírás szerint…..
El tudja képzelni valaki egy olyan magyargárdás pojácáról, hogy ilyeneket tud csinálni?  Lehet, hogy álmodozik a nagy leszámolásról – ami persze önmagában is baj –, de hogy meg is teszi? Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható.   Kapcsolódó írások:…..
dissou 2009.05.02 20:39:40
@Hadrian VII.: Tehát a lényeget tekintve nem csak a kis paranoid agyam látja bele a szövegbe a jó kövér összeesküvéselméletet. Értem. Részemről inkább maradnék a rasszista indítéknál. Sokkal megnyugtatóbb.
Tegnap volt a Holokauszt áldozatainak emléknapja. Ez alakalomból blogunk egy megemlékezést közölt arról, hogy mit gondolunk. Ugyan Horváth Andor neve alatt jelent meg, mégis konszenzusos álláspontot képviselt, ami közel sem elvárás a Sárdobálón. Alap értékeink  miatt nagyon…..
dissou 2009.04.28 11:19:27
Amúgy a sok okos un. revizionista foigyelmébe ajánlom ezt az oldalt:
www.nizkor.org/
Aki tud angolul itt megtalálja a holokauszttagadók, vagy revízionisták kedvenc érveit elég rendesen kivesézve.
Elolvasod, és rájössz mekkora fasz az aki pl. egy sorát is elhiszi a Leuchter jelentésnek.
dissou 2009.04.28 12:05:57
@TD223:
van egy rossz hírem. Tomcat hazudik, mint a vízfolyás. soha senki nem beszélt hatszázezer halott magyar zsidóról ahogy ő állítja. Check this:
frank.mtsu.edu/~baustin/jewvicts.html
Szoval ez a revizionista technika. Már a kiinduló állítás is vaskos hazugság.
Magyarország ismét a The New York Times címlapjára került - nem, nem Overdose-zal, hanem a cigányellenes gyilkosság-és erőszaksorozattal. Természetesen a szégyenletes jelenségnek számos fontos vetülete van, én most csak egyre térnék ki. Ez pedig az, hogy hír, mégpedig fontos hír,…..
w A nácivadász mellélő 2009.04.28 05:00:00
Ahol egy forint az üvegbetét, ahol minden rég halogatott épeszűsítést azonnal és mindenkinek kompenzálni kell, ott a terrorizmus ellenszere a holokauszttagadás betiltása. Ebben értelmet keresni fölösleges és frusztráló. Nem azért öldösik valakik a falusi cigányokat, mert úgy…..
dissou 2009.04.28 11:39:57
Félnek a nyavalyások, és a könnyebb utat választják, mint mindig. Vagy végtelenül lenézik az embereket. Szerintem ui. egy logikusan gondolkodni képes ember csak utánnaolvas kicsit ennek a holokauszttagadó revizionista témának, és máris látja milyen átlátszó hazugságokra és csúsztatásokra épül az érvelésük.
Ott van pld az egyik revizionista alaphivatkozás, a Leuchter jelentés, aminek kapcsán mindenkinek ajánlom figyelmébe a következő filmet a világ egyik legjobb kortárs dokufilmrendezőjének hihetetlenül tisztességes, korrekt munkáját:
www.imdb.com/title/tt0192335/
Persze nálunk nem jelent meg, felirat sincs hozzá magyar.
Mindig egyszerűbb hatalmi szóval betiltani valami eszmét, mint szétszedni az érvkészletét. Mondjuk kiadni a fenti filmet itthon és a Schindler Listája helyett ezt vetíteni az iskolákban holo emléknap alkalmával. Épp hogy nem tiltani kellene az erről való beszédet, hanem bátorítani, hogy a köz megtudhassa mekkora faszok mekkora faszsagokat képesek elhinni. Ehelyett most azt látják a zemberek, hogy megint betiltottak valamit, hat biztos sok igazsag volt benne azért.
Vajon hányszor lehet még különböző narrátorszövegekkel adásba tenni a K&H Bank egy kisportolt testalkatú, sapkás fiatalember kockák tetején bemutatott, erotikus csípőmozdulatokkal fűszerezett táncára épülő reklámját? ..
Port Chicago neve nem túl ismerős erre mifelénk. Erről a hajdani, San Franciscótól alig 50 kilométerre északra elterülő kaliforniai kisvárosról elsősorban (esetleg) katonai büntetőjogászok hallhattak vagy olvashattak, tudniillik ehhez a településhez kötődik az amerikai…..
Geekblog Outlander 2009.02.05 08:01:00
Nálam már akkor a legjobban várt filmek listájának legelejére ugrott az Outlander, amikor még csak a szinopszisát olvastam. Predator a vikingek között, akire egy űrből jött harcos vadászik. Hát melyik filmgeek ne gerjedne be erre? Aztán a színészek listája, majd az előzetes…..
A magyarországi szocializmus – túl azon, hogy puszta léte egy idegen hatalom politikai érdekeit szolgálta –, öt fontos ponton vívta ki a lakosság érthető ellenszenvét. A szocializmusnak nevezett állam-monopolkapitalizmust azért éreztük élhetetlen rendszernek, mert…..
dissou 2009.02.07 00:10:06
@Közöd??:
Nem hanem mondjuk nem foglalkozik olyan dolgokkal amivel nem kene neki. Mondjuk szocialis segelyezessel, az egezseguggyel, emberek fuvarozasaval, kulturalis slepp fenntartasaval ilyesmikkel, hanem eroforrasait a rendtartasra, es a gyors, korrekt igazsagszolgaltatasra forditja. A tobbivel valo foglalatossagot meghagyja nagykorunak tekintett polgarainak.
dissou 2009.02.07 00:32:53
@Közöd??:
Ha nem az allam kolt egeszsegugyre es segelyre hanem otthagyja a penzt az embereknel koltenek azok szuksegleteik szerint. A korforgas tehat nem ervenyesul. A kis allam egyszersmind kisebb adot is jelent a kevesebb allam altal forgatott penz kevesebb lopasi lehetoseget, so a kicsi, de eros allamnak nem keves elonye van. Azontul az allam erossege nem csak a beletoltott penz mennyisegetol fugg, hanem a tekintelyetol is. Ha kevesebb dologra koncentral azt sikeresebben tudja vegrehajtani, tekintelye tehat no. A Kadar korban nem volt semmi tekintelye a rendornek, pedig hatalma, meg lehetosege az onkenyeskedesre aztan volt rendesen. Nem a csendorpofon szuli a tekintelyt, hanem a jol elvegzett munka. Arra pedig egy tulnovesztett csak sajat leteert tenni tudo intezmeny nem kepes.
 Az izraeli Nagyrabbinátus meghatározatlan időre megszakította hivatalos kapcsolatait a Vatikánnal, ezzel fenyegetőzik Izrael is. Mindenki fölszólítja a pápát az egyértelmű állásfoglalásra holokausztügyben, beleértve  a német kancellárt és Hans Küngöt, az…..
dissou 2009.02.06 15:45:45
@Téglagyári Megálló:
ugy tunik, bar nekem normalis ebook formatumu pdf-ben van meg
dissou 2009.02.06 16:12:16
@drkovax:
Aha es ezert tunt el Medgyesie is, ugye? Szo se rola, hanyok a szadesztol mar jo ideje de azert a tenyek tenyek.
@Francois Pignon:
"kispárt könnyen követel olyasmit, amiről biztosan tudja, hogy nem kap többséget."
ebben viszont lehet valami. monjuk mondhattaak volna, ha nincs aktanyitas nincs koalicio legalabb 2x, mint ahogy egeszsegreform kapcsan tudtak mondani
dissou 2009.02.06 18:37:43
@dszg:
En ugy tom, hogy a reformatusoknal nics is puspoki rendszer sehol a vilagon, csak itt. Ez egy magyar sajatossag.
Megjelent a Heti Válasz új száma, amit nem azért ajánlunk, mert benne van a Dra-Dra-Drazsé, hanem mert vitatkoznak benne Ablonczy Balázs meg Tóta Árpád urak (tudják ez az a rovat, amiben egyszer Fábry fokossal esett Vágónak, György Péter pedig kísérletet tett Jankovics Marcell…..
A misszió a keresztény egyház legfontosabb, éltető feladata. Ez az a parancs, amit Krisztus utolsóként a tanítványoknak ad, a templomban hallhatjuk minden kereszteléskor, tegyetek tanítványokká minden népeket.Érdekes azonban, hogy a parancs Márknál kicsit másként hangzik el, mint…..