Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Managing editor

442 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kereszty András >Allan Lichtman az American University történelem professzora arról nevezetes, hogy 1984 óta mindig megmondta, még a választás előtt, hogy ki lesz az elnök. (Most például módszere alapján azt mondja, hogy Trump bukik októberben, és Biden lesz az Egyesült Államok következő…..
A HAZA Bejrút kezdőknek 2020.08.05 11:07:20
Kereszty András Egy országban, amely hozzászokott a sorscsapáshoz, az emberek tudják mit kell tenni, egyebek között segítenek ismeretlen sebesülteken. Ezt állapítja meg a New York Timesba írt bejrúti riportjában Vivian Yee (fényképe szerint ifjú riporter). Libanon fővárosát rettenetes robbanás…..
A HAZA Félelem 2020.07.24 13:04:34
Kereszty András Azt írja a rendszeresen (érdemtelenül) megvásárolt hetilapom, A Sport plusz, hogy már nem Dzsudzsák Balázs, vagy a menedzsere dönt, hogy a focista hova igazol, hanem a félelem. Dzsudzsi és menedzsere, bizonyos Vörösbaranyi nevű illető (aki a lap becslései szerint 320 és 561 millió…..
Kereszty András > Áprilisban. tehát a karantén időszak kellős közepén jelent meg a RomNet cikke, amely heves tiltakozást, perrel való fenyegetést váltott ki. Az írás azt állította, hogy nem kellett sok idő ahhoz, hogy kifúrják a cigányokat az első televíziós csatorna vezetéséből, és átvegyék…..
Kereszty András < Tudom, ez nem korrekt. Mi az, hogy néger? Mi az, hogy fekete? Afroamerikai. De talán már ez se érvényes sokáig. Pedig mindegy, hogyan nevezzük, innen, Európa keleti részéből, ahol soha semmiféle kapcsolatunk nem volt az afrikaiakkal. Legfeljebb, jött néhány diák tanulni.…..
Kereszty András > Mivel is kezdjük? Talán azzal, amivel egy külföldi újság is kezdené a magyar labdarugásról szóló írását. Kijutott az Európa Lígába, mert a magyar bajnokság harmadik helyezettje lett, egy 1300 lakosú község focicsapata. Ennek a csapatnak akkora stadionja van, hogy abba…..
Kereszty András > Maradjunk a tényeknél. Demeter Szilárd (új undok) irodájában készült egy fénykép. Rajta az új könnyüzenei muftivá emelt férfiú Szörényi Levente és Bródy János (Tini)társaságában. Milyen minőségben volt ott a két remek zenész? Demeter meghívott magához két Kossuth-díjas…..
A HAZA Jimmy, a Görög 2020.06.19 10:45:25
Kereszty András Az utolsó tudósításom volt Amerikából, 1989. november 11-én, miután washingoni tudósítóból a Népszabadság főszerkesztőjének első helyettese lettem. Előbányásztam az Arcanumból, mert érzek benne némi aktualitást. Itt van az írásom: > Három évtizeden át az amerikai televízió…..
FoxiMostanáig vártam, hátha valaki nézi az M4 közszolgálati sport-televízió karantén idejére készített monstre sorozatát, amelynek címe: Magyar sikerek az olimpiákon. De úgy látszik, hogy senki se nézi. Vagy ha nézi, elalszik közben. Vagy ha ébren van, akkor erősen alkoholos befolyás alatt áll. Ha…..
K Kereszty AndrásHogyha nagyon akarjuk, akkor könnyű hasonlóságot találni Dzsudzsák Balázs és Orbán Viktor életrajzában. Mind a ketten egy isten hátamögötti településről indultak. Felcsút és Nyírlugos nem Budapest méretű európai metropolisz, de mégcsak város sem, sőt községnek is épphogy…..
Kereszty András > Nézem a szerencsi embert. Mutatja a régi tárogatóját. Még a 19. századból való, amikor a forradalom bukása után el kellett dugni, bújtatni ezeket a hangszereket, mivel az osztrák hatóságok összeszedték és összetörték őket, ha megtalálták. A tárogató "szívben síró hangszer" -…..
Kereszty András Orbán Viktor kezdte a maga őszinte, vicces, a nép egyszerű gyermekének szóló példázattal. Karácsony Gergely főpolgármesterről mondta, hogy “vannak születetten elméleti, meg születetten gyakorlati emberek. Hogy egy példán érzékeltessem: előbbi disznóvágáson este, a vacsorára…..
Tom Steele, a Dallas Morning News riportere jelentette, hogy a Dallasi Miasszonyunk ciszterci monostorban kilenc atyának pozitív lett a koronavírus tesztje. Közülük ketten kórházban vannak és remény van a felgyógyulásukra. A Cistercian Abbey of Our Lady of Dallas – ahogy angolul nevezik – a múlt…..
Kereszty AndrásAzon sopánkodik most az Orbán-kormánnyal (mit kormánnyal, magával a miniszterelnökkel) nem szimpatizáló közírók hada, hogy a magyar nép már megint mit csinál? Öt százalékkal többen támogatják a korábbinál a hasától dudorodó védő ruhában és malacpofa álarcban a korházakat vizitáló…..
A HAZA A tizenharmadik hónap 2020.04.06 21:18:37
Kereszty AndrásKiáll ez az ember. Van neki egy mikrofonja. És ebbe a mikrofonba azt mondhatna, amit akar. Mert ő a miniszterelnök. Mond is egy marha nagyot. Mert ő a nagy komunikátor.A szavak bűvésze, aki annak idején az éppen kifelé menő oroszokat is kizavarta az országból. Most az mondja: ők…..
A HAZA Ásónak hívd az ásót 2020.04.03 13:29:47
A következőket írja a nagyszerű amerikai-magyar kolléga, Eva S. Balogh: " Úgy gondolom, hogy annak a 13 tagállamnak a vezetõit, akik „mélységesen aggódnak a jogállamiság, a demokrácia és az alapvetõ jogok megsértésének kockázata az egyes sürgõsségi intézkedések elfogadása miatt”  ki kellene hozni…..
A HAZA Kötéltáncos 2020.04.02 10:58:19
Kereszty AndrásAz ember ezt nem várná egy virtigli diktátortól. Az április elsejei parlamenti kavarodás akár vaskos tréfa is lehetett volna. De azt ne gondolja senki, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest jól átverte a főnöke. Ha másban nem, abban biztosak kehetünk, hogy a nagy…..
Levente B.Volt egy történet, amit még évekkel ezelőtt hallottam. Röviden és tömören leírva, valamikor a 80-as években egy kis magyar csoportnak megadatott a lehetőség bejárni a Kiskunlacháza melletti szovjet katonai repülőtérre.A Varsói Szerződés területén állomásozó szovjet alakulatok közül…..
A HAZA Ugocsa non coronat 2020.03.02 13:21:54
Varga ZoltánUgocsa non coronat! Olcsó poén? Az!Még akkor is az, ha tudjuk, Ugocsa a végén tényleg nem koronázott.Mert, ma minden a koronáról szól. Arról, hogy verné meg! A vírusról. Arról, ami egyrészt elkerülhetetlenül itt toporog, dühöng, fertőz, lehet már a határokon belül, de amit különben rövid…..
Kereszty AndrásSzentendrén a P’Art mozi nemcsak mozi, hanem izgalmas kultúrális tér is. Miért ne lenne az, hiszen a város lakóiból nem nehéz kiváló előadót találni a legváltozatosabb témákra. Most éppen Dr. Buzinkay Géza főiskola tanár, sajtótörténész tartott előadást a közéleti karikatúrák…..
Radó IvánKözeledünk a Szmolenszkben szerencsétlenül járt kormánygép katasztrófájának tizedik évfordulójához, amely 2010. április 10-én, helyi idő szerint 10,41 órakor történt a szmolenszki (North) repülőtéren, amelynek katonai vonatkozása már egy évvel azelőtt megszűnt.A városban található a…..
A HAZA NAT van 2020.02.26 11:45:16
Iván Gizella Ülök az asztalnál, a fejemen egy bőrkötéses Jókai. A hónom alatt egy seprőnyél. Eszem. Az asztal megterítve, szépen, mint mikor vendégség van nálunk. Anyu kitálalja a levest, a fejem előre biccen, a könyv szerencsére oldalra.Még egyszer, szól szigorúan anya.A szemüveg fölött igazán…..
A HAZA OV-ra kell figyelni! 2019.10.23 11:36:25
  Kereszty András Orbán Viktor az önkormányzati választások után elmondta első beszédét a Parlamentben. És Petőfi 1848-as naplója jutott az eszembe: „A nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott, és öt percnyi tanácskozás után mindenbe beleegyezett...” Orbán sápadt vala…..
A HAZA Két-párt-rendszer 2019.10.14 10:29:47
Kereszty András Az összefogás bevált. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a Fidesz által mutogatott narancssárga Magyarország. Íme: ez egy Fideszország. Mutatja ezt a megyei közgyűlések összetétele – mondják. Mindenütt övék a többség. Csak hát a megyei közgyűlések tagjaira csak egy faluban vagy egy nem…..
Kereszty András A külföldi szerverek között ugrándozó ördög ügyvédje első bejegyzésében a pornográf felvételeken túl politikai botrányt is ígért: „Ügyvéd vagyok, ahogy fideszes barátaim és megbízóim hívnak, az Ördög Ügyvédje. Nem én vagyok az egyetlen, aki a piszkos ügyeiket intézi, de azért a…..