Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Regikonyhanaplója

12 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan sokan ettetek már vodkába áztatott gumicukrot, ami a fiatal kori házibulik kihagyhatatlan dobása :)Úgy gondoltam, kicsit tovább dolgozom az öteletet és készítek egy házi gumicukrot csak felnőtteknek.Mivel nagy kávé rajongó vagyok, így mi más lehetne benne mint kávé és kávélikőr.…..
A hortobágyi palacsinta, gyermekkorom egyik kedvenc étele. A nagymamám készíti szerintem a legfinomabb húsos palacsintát. (Bár ezzel biztosan sokan vagyunk így, a nagyik főztje sokszor pótolhatatlan és utánozhatatlan.) Én azért megpróbálkoztam vele és szerencsére, nem okoztam neki csalódást.…..
Szeretem a húsokat gyümölccsel kombinálni. Egyszerű fogásból is ünnepi lakomát varázsolnak.A boros aszalt szilvás csirkemáj egy ínycsiklandó előétel, ami tökéletesen passzol bármilyen húsos főfogás mellé, de önmagában is megállja a helyét. Hozzávalók:0,5 kg…..
A mikulásnak ilyenkor rengeteg dolga van. De legalább ilyen szorgalmasak a rénszarvasok is, akik elviszik minden gyerekhez.Úgy gondoltam, idén besegítek egy kicsit és új testvéreket kapnak a rénszarvasok. Táltos és Üstökös nyomában, biztosan jól jön majd Mályva és Ropi…..
Az ünnepi készülődés már a levegőben van.Az adventet üdvözlő fények nagyon sok házat díszítenek. Ilyenkor még inkább olyan illatokra és ízekre vágyom, amik kicsit előrébb hozzák a karácsony boldog, meghitt pillanatait.Nálam a fahéj és a mézeskalács fűszerei igazi ünnepi…..
Regi konyha naplója Sushi 2017.12.01 19:43:09
Személy szerint nagyon szeretem a sushit. Több félét kóstoltam már, de bevallom, nekem mindig az itthon készített az igazi. Valószínű azért, mert rengeteg fajtája létezik, a bele tekerhető töltelékek száma pedig végtelen.Mivel most készítettem egyedül először, így vettem egy sushi készletet.…..
Pénteki poszt margójára.Ezt a posztot igazából hétvégére terveztem, de a pénteki bejegyzésem akkora vihart kavart, hogy kellett két nap, hogy kicsit össze szedjem a gondolataimat.Az biztos, ha az ember kiáll a nyilvánosság elé akármivel, el kell viselnie a véleményeket és a…..
  Ha péntek este, akkor pizza.Az igazi, házi pizza tészta felülmúlhatatlan.Legalábbis szerintem, nagyon ritka, ha egy gyors pizzázó tudja überelni.Te választhatod meg, hogy milyen legyen a tésztája, mennyire legyen ropogós, tele legyen feltéttel, vagy csak sonka, meg sajt díszelegjen rajta.A…..
Regikonyhanaplója 2017.11.25 21:45:51
@csakférfi: Köszönöm a kedves kommentet
Regikonyhanaplója 2017.11.25 21:56:49
@KKZZ: Köszönöm a kommentet. Igen, a feltét valóban kicsit langallósra sikerült, ahogy említettem is a poszt végén. Általában paradicsomosan készítem, de sajnos most nem volt itthon és csak kipattant, hogy süssünk valami finomat. Szerintem ebben is, mint minden elkészülő ételben, ahány ház, annyi szokás. Van aki vastag tésztával készíti, valaki vékony roppanóssal, a feltétek pedig millió variációban léteznek.
Mi pizzának ettük. :) ...de ha valaki kenyérlángosnak készíti, szerintem akkor sem fog csalódni.
Regikonyhanaplója 2017.11.25 22:13:26
@Rébusz: Sajnálom , ha csalódást okoztam...mivel előtted is jelezték, így megváltoztatom a nevét. :)
A ropogós és szaftos egyébként meg volt benne, igaz nem paradicsommal. :)
Természetesen a feltétet a saját ízvilágod szerint formálhatod, ez a legszuperebb benne.
Regi konyha naplója Natúr szelet 2017.11.21 14:12:03
A natúr szelet nálam az abszolút jolly joker ebéd.Nagyon könnyű megcsinálni, szerintem gyorsan meg is van, és ha marad belőle, akkor napokig rá lehet járni. Mindennel finom. Rizzsel, tésztával, kenyérrel is lehet enni, de akár egy burger zsemlébe téve, salátával is nagyon ízletes. Hozzávalók:1,5 kg…..
Regi konyha naplója Birsalmasajt 2017.11.19 08:00:00
A birsalma sajt az egyik kedvenc gyümölcsös édességem.Amellett, hogy nagyon finom, rengeteg pozitív élettani hatása is van. Pár hete ajándékba kaptam egy kedves barátnőmtől, amit ő készített. Ezúton is köszönöm neki. Sajnos hamar elfogyott, így gyors utánpótlásról kellett…..
Regikonyhanaplója 2017.11.21 13:41:54
Első receptem egy nagyon egyszerű, de mégis finom spenótos tészta. Hozzávalók:1 evőkanál zsír (disznó, kacsa) ki mit használ50 g bacon250 g spenót (én friss leveleket használtam, előtte felszeleteltem, de lehet mirelit is)3-4 gerezd fokhagymaételízesítő (ízlés szerint)sóbors1,5 dl főzőtejszín,…..
Regi konyha naplója Előszó 2017.11.18 13:59:08
Az első blog bejegyzésnek nagyon különlegesnek kellene lennie.  Szerintem lassan hónapok óta készülök, hogy na most megírom. De mindig elhalasztottam. Á úgysem olvassa senki, á most ez az étel nem is olyan jó, tuti körbe röhögnének ha ezt feltölteném. Aztán végig gondoltam. Miért is akarok blogot…..