Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dankó József

72 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feljelentettem a kispesti polgármestert még tavaly augusztusban, az ügynek most lett vége. Végül is örülhetnék, mert kedvezőnek nevezhetem azt a végkifejletet, amivel az eljárás zárult. Bejegyzést sem terveztem róla írni, mert minek. De aztán megpróbáltam megnézni Gajda Péternek azt a posztját,…..
„Ahogyan fent, úgy lent, s ahogyan lent, úgy fent” - Hermész Triszmegisztosznak tulajdonított megállapítás igazságtartalma mit sem kopott az évezredek alatt, és igaz a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) és annak kerületi leképeződésének, a Kispesti Együttműködés Rendszerének (KER) viszonyára.…..
Immáron a negyedik terjedelmes beszámoló jelent meg a Magyar Nemzetben arról a lehetetlen helyzetről, ami éveken át meghatározta az életünket a családommal. A legfrissebb cikk részletezi, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) 2020 decemberében zsarolás, zaklatás, garázdaság és kiskorú…..
Még mindig van lentebb abban a történetben, amelyről Lackner Csaba köztiszteletben és minden gyanú felett álló önkormányzati képviselő mesél a nyilvánosságra került hangfelvételeken. Mámoros hangulatban gátlástalanul tárja ország-világ elé, hogyan mennek és mentek a dolgok Kispesten, mesél…..
A mai napfényes napon már a harmadik írás jelent meg a Magyar Nemzetben arról a több éves kálváriáról, amin a családommal át kellett mennünk. Az országos napilap első, terjedelmes tényfeltáró cikke arról szólt, hogy több önkormányzati hivatalnok és két egykori rendőr is segítette a klánvezért velünk…..
Nagyon sűrű ez a hét, sok minden történt, pedig még csak csütörtök van. Rövid leszek, mert most nincs módomban érdemben és megfelelő mélységben összefoglalni kavargó gondolataimat. A lényeg, hogy a Magyar Nemzetben megjelent két cikk arról a több éves kálváriáról, amin a családommal át kellett…..
Történt, hogy Sanyi barátom az ingatlanmaffia célkeresztjébe és hálójába került, és abból nincs menekvés. A jogrendszer ugyanis nem nyújt védelmet, hiszen a törvények hasztalanok a törvénytelenség ellen. Különösen, ha a jogalkalmazók, azaz a hivatalnokok, rendőrök, városvezetők, bírák és végrehajtók…..
Elemi erejű felháborodást váltott ki Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügye, aki 19.000 pedofil kép birtoklásáért mindössze egy év, két év hat hónapra felfüggesztett börtönbüntetést és 540 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Amíg a közvélemény nagyobbik része vért, illetőleg kasztrálást követel,…..
Szily László, a 444.hu újságírója tárta fel cikkében, hogy hogyan folynak az ingatlanos ügyek Kispesten. A sztori röviden annyi, hogy az Önkormányzat piaci ár alatt, árverésen értékesített egy önállóan nem beépíthető telket a Bem utcában még 2017-ben. A legjobb ajánlatot tevő hölgy a tulajdonába…..
Tegnap este az ATV stúdiójában Varju László „megtévedt fiatalember”-nek nevezte Halmágyi Miklóst. A jelzős szerkezet azért hangzott el, mert a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft ügyvezetőjéről súlyos feltételezések láttak napvilágot. A sors iróniája, hogy a kínos bankkártya-ügyet először a Vas…..
Csodálatos dolog a helyi demokrácia, hiszen annak keretében megtörténhet, hogy egy 60.000 lakosú kerületben a 18 tagú képviselő-testület egy mindössze ötfős bizottságot hatalmazzon fel egy 10 évre (!) szóló 7 milliárd (!) forint értékű közétkeztetési szerződéssel kapcsolatos döntés meghozatalára.…..
Néhány napja levelet hozott a posta, amelyben a kispesti kapitányság lakonikus tömörséggel arról tájékoztatott, hogy a "bejelentésem alapján keletkezett iratok az eljárás lefolytatása céljából megküldésre kerültek a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály részére". Ebbe a másfél sorba…..
A "meggajdul" szó jelentése elkábul, megittasodik, megbolondul. Kispest ilyesmi állapotba került Gajda Péter 2006 óta tartó polgármesteri szirénének-jellegű gajdolása következtében. Az elmúlt 13 év alatt a kerületvezető a kommunikációs csapata, a kerületi újságokból, tévéből, Youtube-csatornából,…..
A kispesti korrupciós botrányt kirobbantó Lackner Csaba egy valódi látnok, hiszen már a negyedik (!) jövőbelátó állítása vált valóra. A magát sámánná "kólázó" képviselő - a nyár folyamán titokban rögzített hangfelvételen elhangzottak szerint - előre látta az Építéshatósági Iroda vezetőjének…..
Az összeesküvés-elmélet egy olyan közéleti álláspont, amely feltételezi, hogy feltáratlan vagy indokolatlannak látszó események mögött egy meg nem nevezett csoport áll. Miközben olvasgatom a kispesti híreket, hallgatom a nyilvánosságra került Lackner-hanganyagot, egyre inkább megerősödik bennem,…..
Az ókori görög drámákban gyakori fordulat, hogy a főhős helyzete annyira kilátástalanná válik, hogy azt csak egy isteni közbeavatkozás, azaz "deus ex machina” oldhatja meg. A  közbeavatkozást nem az adott helyzet szereplői idézik elő, tőlük függetlenül következik be. Olyan, mintha a kispesti…..
Egy Okirat mind fölött, Egy Okirat kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen. Az Okirat iktatószáma: VIII-968-2/2009. Ez az okirat bűncselekmények elkövetése révén keletkezett, majd selejtezésre került, ám pótlása megtörtént, ugyanakkor ez nem mentette meg attól, hogy valótlansága miatt…..
Kispesti grund Hazudik a hivatal 2019.09.29 21:03:42
A Kispesti Polgármesteri Hivatal már megint hazudott, ezúttal a Kormányhivatalnak. Történt, hogy a Miniszterelnökség felhívta a Fővárosi Kormányhivatalt az építéshatósági intézkedési határidő elévülésének kispesti kijátszásával kapcsolatos ügyek soron kívüli kivizsgálására. A Kormányhivatal…..
A széles látókörű és művelt Könyves Kálmán királyunk 1100 körül törvénykönyvben mondta ki, hogy strigák (boszorkányok) márpedig nincsenek. Elég éles a váltás, de tájékoztatást kell adnom arról, hogy 919 évvel később az is kiderült, szomszédviták sincsenek. Legalábbis jogilag értelmezhető módon. Ezek…..
Beleragadtunk a kétpólusú Orbán-Gyurcsány rendszerbe, ahol az Orbán-, illetve Gyurcsány-gyűlölet fortélyos libikókájában a végletekig megosztott társadalom arra fogékony tagjai folyamatosan sorolják a másik oldalhoz tartozók bűneit, illetve mentegetik a saját táboruk vállalhatatlan tetteit. A…..
Megtudhattam végre, hogy mit is gondolhat a polgármester, illetve mi a családja véleménye arról a pokoljárásról, ami velünk történt Kispesten. Gajda Péter közeli hozzátartozója ugyanis a Facebook-on fejtette ki, hogy a felelős mindenért én vagyok. A fő hibánk szerinte az volt, hogy Kispestet…..
Kispesti grund Cigánykártya 2019.08.26 14:49:25
- "Ezek romák?" - kérdezte a polgármester.- "Nem. Ők cigányoznak, nekik mi vagyunk a cigányok." - válaszoltuk.- "Ezt csak abból a szempontból kérdeztem, hogy érdemes-e bevonnunk a nemzetiségi önkormányzatot." - magyarázta lényegre törő kérdését a városvezető. A fenti párbeszédre azt követően került…..
"Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve"  - a legenda szerint Ferenc József császár első magyarországi látogatásán mondta el ezt a mondatot. Amikor a kancellárja megkérdezte tőle, hogy miért mondja ezt mindenhol, amerre jár, a császár azt válaszolta, azért, mert csak…..
Van egy, állítólag 2016-ban keletkezett okirat, amely megtekintéséért éveken át küzdöttem. 2017-ben a jegyző, majd az aljegyző is jogszerűtlenül tagadta meg az iratbetekintési jogom, csak hogy ne férhessek hozzá. Végül 2019. június végén kaphattam kezembe a dokumentumot, mivel a kedvemért…..
Rendhagyó meccsre került sor a XIX. kerületben, amelyen a törvénytisztelők a törvénykerülőkkel mérték össze erejüket. Az Index.hu által "terrorcsaládnak" nevezett klánból álló TeRRoR-K csapatával a törvénytisztelő állampolgárok, valamint a Kispesti Polgármesteri Hivatal és a rendőrség alkotta TMO…..