Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dukefazon

0 bejegyzést írt és 447 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BÚÉK minden drága hallgatónknak, ez itt a 2022-es első Checkpoint, bár logikailag még inkább az óévhez tartozik, hiszen ez az esedékes Now, vagyis az előző hónap híreinek összefoglalója - egy kis 2021 vége az újév elején. Túlnyomó többségében jó visszajelzések érkeztek erre a "Havi kettes"…..
Dukefazon 2022.01.10 13:42:20
Emberünk aki Grath-el vitatkozott és leboomerezte, szerintem kicsit keveri az NFT-t az általános blockchain technológiával. A lakás tulajdonlást le lehet írni blockchain-be és ha a hálózat feldolgozta és visszaigazolta, akkor már ott van a történetiség, hogy igen, ez megtörtént. Én mondjuk nem bíznám holmi random számítógépekre a világban, hogy az én lakásomról tanúbizonyságot tegyenek, hogy már pedig az az enyém, hívjatok boomernek, de én a földhivatalban egy hajszálvinyal jobban bízok. A Square Enix, a Konami, az Ubisoft is bejelentették, hogy már pedig mélyen belemennek az NFT bizniszbe, de az Ubi asszem meg is hátrált a negatív visszajelzésre, a Square és a Konami még nem. De ez nem is a játékosokról szól, hanem a pénzügyeseknek, befektetőknek. Szerintem egy rohadt nagy lufi ez az egész. Sipákolunk, hogy jaj, a bitcoin nem környezet kímélő, mert a sok számoláshoz rengeteg áramot fogyaszt, de közben sorra hozzák létre a blockchain-eket... Ugyan már, kit akarunk átverni? Ezzel azok járnak jól, akik az elején ugranak be, de azok is iszonyat pénzemberek, mert pénzt csak pénzből lehet csinálni és ez az egyik zsebből átteszem a másikba, ez is csak akkor néz ki jól, ha nagy összegről van szó, nem pedig sok kicsiről. Még az dereng az NFT-kkel kapcsolatban, hogy ha te megveszel majd eladsz egy NFT-t, akkor a továbbiakban benne leszel a log-ban, hogy te is voltál tulajdonos, és a későbbiekben amikor valaki tovább adja, akkor te is részesedsz valamilyen arányban belőle. Kicsit olyan piramis játéknak tűnik nekem ez. Kívánom, hogy minél hamarabb dőljön be, totál nagy fasság ez az egész. Lehet jóra is használni a blockchain-t, de az ilyen gazemberek, mint akikről szó volt, hogy kamu pénzmozgással akarnak láccat-piacot teremteni, azok mindig azt fogják lesni, hogy hol lehet lehúzni a hülyéket, akik ugranak gondolkozás nélkül minden hívószóra.
Dukefazon 2022.01.10 13:49:24
@Dukefazon: ja, bocs, igen, a STALKER2 volt az, aki bejelentette, de azonnal meghátrált, nem az Ubi.
Megdöntve a tavalyi rekordot, a heti kontentsűrűség 6 adás lett a végére (plusz egy Képtelen Krónika), de a koronaékszer mi más lehetne, mint a szokásos évértékelés a Checkpoint Dream Teammel, azaz Mazurral és Sasával. Mivel perceken belül véget ér az év, ideje kitolni ezt is: jöjjenek tehát 2021…..
Dukefazon 2022.01.03 12:59:30
Én mindig late adopter vagyok új konzolok terén, tavaly októberben vettem pl Switch-et. Így az aktuális évben az év játékai listák hallgatása közben teljesen kívülállónak érzem magam. Viszont azért követem a játék híreket és így is összeállítottam, hogy mi az, ami érdekel. Nálam a Death Loop volt az, amire azt mondtam, hogy mi ez a szar, orrba-szájba nyomatták a reklámokat minden event-en, nagyon untam már. Minden évben van egy ilyen játék, hogy alig várom, hogy vége legyen az évnek és lezárhassuk a témát, nem akarok többet hallani a Death Loop-ról. Amikor meg a megjelenés után mindenki mondta, hogy GOTY-GOTY, nem voltam hajlandó elfogadni. Eljött az év vége és sokaknak végül nem került be a top10be, vagy ha be is került, messze nem az első helyen. Arcane - The Game...

Első sorban a Game Informer és a MinnMax-et követem, így a magyaros Kéna kiejtás meg a három-négy-három kicsit fura :D

Na, de ami az elbeszélések alapján összeállt, nekem így néz ki a listám, nem igazi sorrend a sorrend, így nem is számozom (és 10et össze sem tudtam írni)
-Returnal (nem system seller, de ha veszek PS5-öt, az első között lesz, amit beszerzek rá)
-Death's Door (switch-re meg is rendeltem a Devolver oldaláról fizikia formában)
-Inscyption (erről most Grath győzött meg, hogy próbáljam ki)
-Before Your Eyes
-Chicory
-Resident Evil Village
-Metroid Dread
-Unpacking
-Psychonauts 2
+No More Heroes 3 (ez mondjuk megvan már, de nem játszottam vele még, szeretem a sorozatot, de nem tudom, hogy top10-be beleférne-e)

Egyezések a srácokkal:
Mazur 2
Sasa 2
Grath 3
Stöki 7
Dukefazon 2022.01.04 00:00:23
@Dukefazon: Jaj, de a legfontosabbat nem is mondtam! Kijött telefonokra a Final Fantasy VII-hez egy battle royale játék és meglepően jó! First Soldier néven fut, ezt simán feltehettem volna a top10 idei játék listámra, ráadásul ezzel valóban játszottam is.

PS: Kipróbáltam az Inscryption demóját Steam-en és nagyon feeling!
IDDQD Checkpoint 7x16: Newcomer 2021.12.26 21:24:42
Boldog bejglikómát mindenkinek, idén nem jutott energiánk nagy karácsonyi meglepetésre (bár a keptelenkronika.hu felfogható akár annak is), viszont még idén esedékes pár adás, szóval várható a szokásos utolsó heti dömping. Ennek jeleként máris kaptok egy új vendéges Checkpointot egy olyan témáról,…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Dukefazon 2021.12.31 14:23:14
Fúú, nagyon jó! Remek időzítés, én idén nyáron játszottam újra a játékot, elég friss az élmény.

Először is kezdem ott, hogy gimibe jártam még, amikor az egyik haverom nagy elánnal mesélni, hogy mennyire jó ez a játék, hétvégén az egyik közös ismerősünknél volt és fantasztikus sztorikat mesélt. Persze az én fejemben sokkal elevenebb volt, mint amilyen a játék maga. Aztán elhozta nekem a lemezt, feltettük a gépemre és az első másvilági látogatásig együtt játszottuk nálam. A korhoz megfelelő grafikája volt, tetszett, voltak dolgok, amik zavartak mondjuk, de anno nagyon szerettem a játékot és nagyon jó forrása volt különböző hangokhoz (ekkoriban még élt a szokásom, hogy játékokból rippelek ki hangokat a Flash projekjeimhez). Viszont a játék végét sose szerettem amikor átkerülünk a törzsi környezetbe. Az eleje nagyon félelmetes és nehéz is, de a végén már nagyon OP leszel, ha kitartóan keresgéltél és sok upgrade cuccot találtál meg a varázslataidhoz. A játékban a lövés valahogy viszont el van cseszve. Azt érzem, hogy ha én lennék ott, akkor én bizony simán eltaláltam volna azokat a szörnyeket. Olyan, mintha a hit-test rosszul működne, vagy nem tudom, hogy mi a baj, de a gunplay valahogy nagyon nem volt jó, és ezt már régen is éreztem.

Ugorjunk a mostba, azaz 2021 nyarára, amikor is elhatároztam, hogy a gog-ról megvett verziót végig nyomom. És ugyanaz volt az érzésem, csak mivel sok dologra emlékeztem, így kevésbé voltam eltévedve és azok, amik régen nagy hatással voltak rám, ma már csak megmosolyogtatnak, pl a előtűnő blokkok a semmiből nagyon hangulatosak voltak, meg a katedrális tükörképe a víztócsában nagyot ütött régen, most meg csak tudomásul vettem, hogy "igen, jah, ez még mindig benne van a játékban...". Nem ütött akkorát már a játék, a gunplay még mindig béndzsa, az utolsó pályát még mindig utálom (majdnem abbahagytam ott a játékot, de végül erőt vettem magamon és tisztességesen befejeztem). Azért még most is talátam hátborzongató jeleneteket, meg meg tudtak lepni a szörnyek, szóval azért a hangulatból maradt bőven ennyi év után is. Én ezt a játékot többnyire ma is szeretem, de nagyon sor rossz emlék is kapcsolódik hozzá régről is, meg idén is ragasztottam hozzá párat nyáron...
A Gamer365 oszlopos tagjával, Klárival már volt néhány adásunk, most ötödször jött vendégnek hozzánk, hogy jó szokása szerint egyik kedvenc stúdiójáról valljon. Mégpedig az Arkane-ről, ami ritka peches csapat ahhoz képest, hogy milyen színvonalú cuccokat állít elő. (Bár lehet, hogy Grath ezzel…..
Dukefazon 2021.12.25 12:43:53
Klárit nagyon szeretem, hívhatjátok gyakrabban, nagyon jó hangulatot teremt, jókat mond és kellemes a hangja!

Örülök neki, hogy Grath ilyen véleményen van az Arkane játékokról. Én valahogy egyszerűen nem tudom kedvelni őket. Idén nyáron végig toltam a Dishonored első részét, azt nagyon élveztem, de a kettőről hamar lepattantam. Játszottam pár éve a Prey-el, de annyira nem tetszett a dizájn, egyszerűen taszító volt az az artwork valahogy. Jópofa volt az eleje a helikopterrel meg úgy az egész (nem akarok jobban belemenni a spoilerek elkerülése végett), de egyszerűen nem esett jól játszani vele. Amikor meg megjelent a Deathloop első trailere, azt hittem, hogy valami asszimetrikus hero shooter multi. Utána hamarosan többet mutattak belőle, de akkor sem tetszett jobban. A Game Informer nagyon sok gameplay és behind the scene cuccost mutatott, mert az egyik cover story a DeathLoop volt és volt egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy lehet, hogy érdekel a játék, aztán az a minimális lelkesedés is elmúlt. A 70es évek inspirálta dizájn itt valahogy nem jön be, túlságosan érezni rajta a modern megfontolásokat, nem tisztán 70es évek, mint pl a NOLF, a csaj főszereplő nagyon ellenszenves, a főszereplő sokat pofázik és ez a timeloop egyáltalán nem tűnt vonzónak. Amikor megjelent, mindenki válltig állította, hogy ez neki a GOTY, GOTY mindenhol, és elérkeztünk az év végéhez, sok embernek nem hogy az első helyen nincs, de még a top10be is nehezen vagy egyáltalán nem fért be. És minél inkább nyomatták, hogy de ez mennyire jó, én annál kevésbé hittem neki. Van egy így, hogy egyszerűen az első bemutatókból látszik, hogy valami szar lesz, de az emberek mégis lelkesednek értük valahogy... És az, hogy asseteket és képességeket egy az egyben húznak át a Dishonored-ból, az szerintem nagyon gáz. Hiába szeretem az első Dishonored játékot, ahhoz hozzá tartozik a gameplay loop, a setting, a karakterek, és ezek közül egyik sem tetszik a DeathLoop-ban, szóval nem jelenti, hogy automatikusan tetszeni fog a DeathLoop, ha tetszett a Dishonored, sajnos vagy nem sajnos.

Röviden, én próbálom szeretni az Arkane játékait, de valahogy nem találnak be nálam :/
Grath második alkalommal egy minden szempontból problémás és diszfunkcionális család több generációjával ismertetett meg bennünket. A Getty nevet viseli képügynökség, múzeum és egy volt olajcég is, de hírhedté vált egy különösen zsugori milliárdos és egy néhol kabaréba illő, mégis tragikus…..
A negyedik adásra megint én készültem fel, megint magyar vonatkozású témával. Ismerjétek meg György Józsefet, az MTK egykori birkózóját, akiből első világháborús hadifogoly lett, majd az afgán emír első számú fegyvermérnöke. Fényűzés és muszlim keménykedések Közel-Keleten, ahol a világháború után…..
Képtelen Krónika KK #03 - Potosí 2020.07.03 10:14:04
A harmadik adásban Mazur hozott témát, egyenesen Dél-Amerikából - avagy ismerjétek meg Potosít, aminek a neve ma sokaknak nem mond semmit, de egykor a világ egyik legnagyobb, legvirágzóbb és leghalálosabb városa volt. Ezüst, higany és a periódusos rendszer egyéb elemei, továbbá természeti elemek a…..
A második adásban Grath ásott az 1904-es olimpia körülményeinek mélyére. Politikai inkorrektség minden szinten, elcsalt sportszámok utáni tömegverekedések, kőhajigálás és bikaviadal, valamint rasszista "tudományos" kísérletek egy olyan korban, amikor a kötélhúzás még olimpiai versenyszám volt.…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Mindjárt december, egy hónapon belül elkezdjük felvenni a szokásos évzáró adást, de előbb még jön egy szintén szokásos merengés a játékipar múltjáról, vagy ahogy munkacímén elneveztük ki tudja, már mikor: Checkpoint Retrográd. Tudjátok, ez az, amikor felidézzük, milyen volt a játékpiac helyzete 10,…..
Megint beelőzi a következő Minit az esedékes Checkpoint Now, hogy ne csússzon tovább (aztán majd két Mini jön utána). Jöjjenek hát az előző hónap legfontosabb hírei + hozzá a kommentárjaink és a hónap mindenféléi. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. Októberben már elég sok olyan…..
Dukefazon 2021.11.10 01:07:33
Októberi esemény: mivel ebben a hónapban van a születésnapom és 11 évvel ezelőtt vettem meg a Wii-met (amivel azt ünnepeltem meg, hogy felvett az akkori cég állandóra a próbaidő után), illetve mindig is szemeztem a Switch-el és most jelent meg az új modell, végre én is a büszke Switch tulajdonosok táborába lépben. Beszereztem egy OLED Switch-et. Pár játékot már hónapokkal korábban beszereztem, volt, ami már évek óta megvolt, mert tudtam, hogy egyszer venni fogok. Féltem kicsomagolni, izgatott voltam, de kicsit féltem, hogy csalódni fogok az első élményben. Megpróbáltam jól időzíteni, hogy mikor és mivel kezdek el játszani, de nem sikerült :) A Zelda BOTW-ba nem akartam belekezdeni, mert a Sekiro-t tolom épp, elég 1 nagy játékot fejben tartani, a Mario Odyssey még nincs meg, ezért játszottam picit a WarioWare Get It Together-el (nem olyan jó, mint a Smooth Moves), egy picit a Travis Strikes Again: No More Heroes-al (nem olyan jó, mint a NMH 1 vagy a 2), végül a Deadly Premonition 2-nél kötöttem ki. Múlt hét vasárnap este fejeztem be, és azt kell mondjam, hogy nem okozott akkora élményt, mint amikor az első részt játszottam végig, összességében jó játék volt a maga furcsa módján. Én már ugye a patch-elt verzióval játszottam, így a framerate tűrhetőbb. Videójáték szempontból és sztori szempontból is sok kifogásolható dolog van benne, de valahogy összességében van benne valami megfoghatatlan, ami miatt nagyon megszerettem, ugyanúgy, ahogy az első részt is. Az első rész nagy húzóereje persze a Twin Peaks volt, nálam tökéletes volt az időzítés, ugyanis amikor a Twin Peaks kijött, én még nagyon kölyök voltam, így csak évtizedekkel később néztem utána, hogy mi is az a Twin Peaks, majd miután megnéztem a sorozatot és TP rajongó lett belőlem, az után 1-2 évvel jött a Deadly Premonition. Szóval nálam az október ezzel telt, próbáltam összeszedni magam egy szakításból és a Sekiro-t meg a Deadly Premonition 2-t toltam felváltva :) Deadly Premonition-t mindenkinek!
Minden évadban van egy (esetleg kettő) adás, amikor kicsit hátrébb lépünk, és nem egy-egy konkrét műfajt, fejlesztőt, játéksorozatot, gémerlapot vagy céget vesézünk ki, hanem általánosságban próbálunk valami okosat mondani egy videojátékokkal kapcsolatos témában. Ezeknek az adásoknak az egyik…..
Dukefazon 2021.11.08 20:17:52
A baráti körben én vagyok az, aki mindig mindenre tök pontosan emlékszik, én aztán tudok nosztalgiázni. Én régen is rengeteget nosztalgiáztam, ez nálam nem korral ját. Elég jó életem volt régen is és most sem panaszkodhatom, bár a felnőtt élet fájdalmasabb, mint azt gyerekként elképzeltem. Nálam sok-sok ilyen játék van, ami olyannyira beégett, hogy fel tudom idézni az évszakot, a napszakot amikor hatalmasakat játszottam ezzel azzal. C64-en a Wizard of Wor nagyon élénken él bennem, tesóimmal körbeültük a családi tévét, a szobában teljes sötétség, csak a TV kék és sárga fényei domináltak és felváltva nyomtuk. Másik meghatározó emlékem C64-ről valamelyik karácsony környékén a Creatures 2 volt, mert mivel játsszon a gyerek karácsonykor, ha nem cuki kibelezős-véres játékkal :) Amigáról a Flashback volt a legelső emlékem amikor bátyám meghozta az amigát, én a gép bal oldalán ültem és nem értettem, hogy hova az istenbe pakolássza a lemezetek olyan serényen. További megemlítendő: Shadow of the Beast 3, Bubba N Stix, Darkmere, Ruff N Tumble, Cadaver, ezekhez mind-mind határozott éles emlékem fűződik, amit azóta sem írt felül az, hogy ezekkel a játékokkal évekkel később is játszottam. PC-n a szomszéd srácnál játszott Need for Speed 3, Duke3D és a Quake az, ami berögzül elég erősen, még a mai napig álmodok azzal, hogy átmegyek hozzájuk "Tsókolom, Gábor itthon van, átjöhetek játszani?", de a Revenge Pack Deluxe is mély nyomokat hagyott, azt a másik PC-s haveromnál toltuk. Saját PC-n a Rogue Squadron, Forsaken, Tank Racer, Tomb Raider 3, Soul Reaver és a ShadowMan voltak keményen beégetve. Utána már vagy idősebb voltam, vagy már túl sok volt a jóból, a későbbi játékok kevésbé maradtak meg, bár sok újabb játékot is különleges helyen őrzök, pl a Nier az egyik ilyen. Zenék nagyon durván fel tudják eleveníteni a régi hangulatokat és körülményeket, de az illatok/szagok is hasonlóan erős kapcsolatot tud kiépíteni az emlékekkel. Egyik nyáron anyu borzalmasan finom meggylekvárt készített egy hatalmas kondérba és emlékszem, folyton kijárkáltam a konyhába bele-bele nyalakodni, közben a Cadaver-t toltam Amigán. A meggylekvár azóta is a Cadavert jelenti nekem több, mint 25 évvel később. És azt hiszem, hogy sorolhatnám még...
Ritmus a táncos, ahogy azt a Snap énekelte valamikor az előző évezredben, és ez a legfrissebb adásunk témájáról jutott az eszembe. A ritmusjátékokról volt ugyanis szó, a kezdetektől a dicsőséges virágzáson át a kevésbé dicsőséges napokig, nem is beszélve olyan oldalágakról, amikről esetleg…..
Dukefazon 2021.11.01 17:05:42
A Parappa The Rapper-ben volt egy csavar amúgy, amit nem sok ritmus játék követett eddig. Mivel az elsők egyike volt, így nem voltak lefektetve a szabályok, nem igazán tudták, hogy mitől jó egy ilyen játék. És raktak bele egy olyan lehetőséget, hogy nem ritmusra követed azt, amit a játék mond, hanem lehet benne freestyle-ozni is, kicsit olyan, mint egy hip-hop DJ, vagy nem is tudom, hogy mihez hasonlítsam. Ha nagyon jól tolod a freestyle-t, akkor egészen megváltozik a pálya és el is tűnik a sáv, amit követni lehet, azt hiszem. Egészen meredek belegondolni, hogy ezt így belerakták, nem simán freestyle mód, hanem a normál story alatt bármikor nyomhatod. Sajnos azt nem tudom, hogy mi alapján értékeli a játék, így elég nehéz jól csinálni.

Ezt a játékot mindenképp meg kell említeni:
A Rhythm Tengoku sorozat iszonyat jó ritmus játékokat szült, viccesek és addiktívak a pályák. Minden pálya elég rövid, mindegyiknek más a zenei és grafikai stílusa. Gameboy Advance-en csak 1 gombot kell nyomni, Nintendo DS-en a stylus-szal kell koppintani, "reszelni" és pöccinteni, Wii-n pedig megint csak az A gombot kell jól nyomni (szerencsére nem próbálták meg beleerőszakolni a motion control-t, itt nem sült volna jól el). Rhythm Tengoku csak Japánban jelent meg GBA-ra (de szerencsére régiófüggetlen a GBA, így be tudtam szerezni :) ), Rhythm Paradise néven jelent meg a következő rész DS-re és Wii-re pedig Beat the Beat: Rhythm Paradise (Amerikában: Rhythm Heaven Fever) néven találhatjátok meg a játékot. Ezek a játékok önmagukban elég indok ahhoz, hogy legyen a hozzájuk szükséges gép a birtokodban! Mellesleg ugyanaz a csapat készíti a Rhythm Tengoku játékokat, amelyik a WarioWare játékokat.

Az Éjjeli Vakond egy elég jó videót csinált a Bust a Groove-ról, ami meggyőzött, hogy nekem ez kell az életembe:
www.youtube.com/watch?v=fsFZ5DMSCbo
Hát ezt az adást nem terveztük, illetve terveztük majd valamikor, de azt nem sejtettük, hogy ilyen szomorú apropó miatt fogjuk végül megcsinálni. Szeptember 16-án elhunyt Sir Clive Sinclair, egyebek mellett a ZX81-et és a ZX Spectrumot megalkotó Sinclair Research alapítója, a brit informatika…..
Már egy hét eltelt elseje óta, ideje kilőni az ehavi Checkpoint Nowt. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. Nem volt kérdés, hogy mi lesz a júliusi hírösszefoglaló témája: a Blizzard körüli…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Már egy hét eltelt elseje óta, ideje kilőni az ehavi Checkpoint Nowt. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. Júniusban természetesen az E3 volt a legfontosabb hír, erről külön értékelő adást is…..
Dukefazon 2021.07.10 14:20:09
Minél többet hallgattam Grath Kojima Konteo elméletét, annál jobban tetszett :) Persze voltak gyengébb pontjai, de sok nagyon jó meglátás is volt köztük.

Azt kell mondjam, hogy a Quake még mindig nagyon jó! Én tavaly decemberben elővettem a Quake-et a gog-os fiókból, feltettem a Quakespasm engine-t, és végig toltam az alap játékot, a 2 mission pakkot, az Aftershock for Quake-et (az pocsék volt), a pár éve készült anniversary epizódot (Dimension of the Past - röviden: dopa) és pár fantasztikus pályát az Arcane Dimension level csomagból, a Foggy Bogbottom-ot pl legalább 5x. És iszonyat jól szórakoztam még most is!

A Duke3D-vel valahogy nincs szerencsém, amikor édesapám meghalt, akkor a Life is a Beach moddal játszottam, így azt nem akarom elővenni immár 17 éve, és valahogy a Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour sem ért jó időszakomban. Hiába nagyon szeretem a Duke-ot, valahogy folyamatosan csak megsebez :(

Amúgy ez a user név is Duke-al kapcsolatos, és érdekes módon a winchester-hez fűződik. Általánosban az egyik osztálytársam szintén szerette a játékot és egyik szünetben vadul mesélte, hogy "...és akkor jön a duke-fazon a pentium puskával és..." - és én tudtam, hogy a winchesterre gondolt, nincs semmilyen pentium puska, de még azt is rosszul tudta, mert a winchester az nem egyenlő a shotgun-nal. Mindegy is, a srác jó arc, mai napig kedvelem, de ezt nagyon rosszul tudta. És ez a szöveg, hogy "duke-fazon", ez nagyon megragadt és jó pár évvel később felvettem, mint user név :)
Utolérjük magunkat számozásban: legutóbb az 5-ös után a 7-es rész jött, mert az E3-as adást előrevettük aktualitása miatt (új felkonfot meg nem volt kedvem felvenni), de most itt a 6-os végre, ami azért is csúszott kicsit, mert több meló volt a vágásával. Két és fél órát sikerült beszélgetni a…..