Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annie99

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reflexió a "cigánybűnözésről".Vannak olyan képzetek, gondolatok, ideák, amiktől az ember nagyon nehezen szabadul meg, függetlenül attól, hogy van-e valóságalapjuk. Mindenkinek furcsa az a Galilei-tétel, hogy az ólomgolyó ugyanolyan gyorsan esik le, mint a papírból…..
annie99 2009.04.25 11:15:26
@tommygun:Most nem róla van szó, nem ő rombolja belülről a keresztény közösséget, hanem te. Feladtad minden korábban hangoztatott elvedet, amikor engedélyt adtál magadnak az uszkai keresztények ok nélküli gyalázására. Harmadszorra is mondom - és Erőspista megerősítette - bűnös vagy a törvény szerint, és nem bántad meg, sőt nem is viseled el az intést:
"Ami a kilencedik parancsolatot illeti, az valóban szép dologról szól. Nézzük meg mi is a helyzet a való világban:"

"Mert jobb lett volna nekik, ha meg sem ismerik az igazság útját, minthogy azt megismerve elforduljanak a nekik adott szent parancsolattól."

Ítéletet vonsz magadra és úgy fognak mérni neked, ahogyan te mérsz másoknak.
Ha pedig mindezt nem hiszed, (hisz nem kötelező), saját korábbi hitvallásodat érvényteleníted. Akkor az volna korrekt, ha a továbbiakban nem belülről támadnád a kereszténységet. Remélem, ezegyszer sikerült érthetően kifejeznem magam.
Fájón aktuális lett Miklós nekünk küldött írása az elmúlt napokban. Ő így fogalmazta meg, mi pedig így hozzuk le. Utána Miklós rövid bemutakozása következik. Kommentekben lehet vele beszélgetni/vitázni. A napokban Gyurcsány Ferenc olyat tudott mondani, ami felkeltette a…..
annie99 2009.03.10 22:46:08
@tommygun: Lehet, hogy szentségtörés, bár én már nem érzékelem... Azt hiszem, minden teológián azzal kezdik, hogy felboncolják a Bibliát és megmutatják, hogy csak hús és csont, sehol nincs benne a "lélek". De azért még emlékszem rá, mennyire letaglózott, amikor először megéreztem Jézus szavainak a súlyát és az igazát. A vallás mindig élményen alapul, azt hiszem. Biztos vagyok benne, sőt tudom, hogy Isten más módon is megszólíthat embereket, de engem a Biblián át szólított meg.
A betű lehet a hit akadálya, rendben. Akkor maradjunk Isten Lelkénél. Nekem azt mondja, ne gyűlöljek, ne legyek irgalmatlan és cinikus, mert sok utolsókból lesznek elsők és viszont, ne gúnyoljam ki az elesetteket és érezzem át a szegények reménytelenségét. Sose mondott mást.
annie99 2009.03.11 12:08:28
Vallásos Ábrándozók IMA 2. 2009.02.09 15:10:00
Nem tervezem nagy dolgokat írni, inkább én is kérni szeretnélek benneteket, akik olvastok:Imádkozzatok, hogy ne fajuljanak el ebben az országban az indulatok jobban a mostaninál, s hogy megoldódjon a roma-kérdés, mert bárhova nézek, egyre inkább az a meggyőződésem: hamarosan vér…..
Szelíd Olajfa Epifánia 2009.01.21 20:37:15
1  Kihúzhatod-é a Leviáthánt horoggal, Leszoríthatod-é a nyelvét kötéllel? 2  Húzhatsz-é Gúzst az Orrába, az állát szigonynyal átfurhatod-é? 3  Vajjon Járul-é elödbe sok könyörgéssel, avagy Szól-é Hozzád sima beszédekkel?…..
annie99 2009.01.22 15:43:17
A misszió a keresztény egyház legfontosabb, éltető feladata. Ez az a parancs, amit Krisztus utolsóként a tanítványoknak ad, a templomban hallhatjuk minden kereszteléskor, tegyetek tanítványokká minden népeket.Érdekes azonban, hogy a parancs Márknál kicsit másként hangzik el, mint…..
annie99 2009.01.17 01:04:50
Megpróbálom röviden. Az eredeti kérdésre: mindig érzem.
Gyerekként igazi vallásos (nem keresztény) viszonyban álltam a „természettel”, elsősorban a madarakkal. Szenvedélyes horgász lányaként legtöbbször a nádasban éreztem magam körül a teremtett világ szentségét, ami a lelkem mélyéig hatott, olyasféle intenzív boldogsággal, mint a szerelem. De ennek a szentségnek is megvolt a másik összetevője: a fenséges csodálaton kívül sokszor megérintett az iszonyat is. Két konkrét emlék jut eszembe. Az egyik az újszülött kakukk ténykedése. A másik egy olvasmányhoz kötődik. A Töskevárban van egy párbeszéd Tutajos és Matula közt, amiben az öreg kifejti: a ragadozónak az a dolga, hogy elragadja a kis vöcsköket, hogy a fiainak enni adjon, a vöcsöknek meg az a dolga, hogy időben lebukjon előle a víz alá. Mert ez a törvény, és ez így jó és bölcs és minden. Megpróbáltam így érezni és felnőni a gondolathoz. De amikor először olvastam a Bibliában, hogy „az egész teremtett világ hiábavalóság alá vettetett”, hogy „fohászkodik és nyög”, ezeknek a mondatoknak az igazságát nagyon is át tudtam érezni. A teremtés csodálatos, lenyűgöző. De benne van a halál mérge,”a rothadandóság rabsága”. És nem „önszántából”. Azt mondja a Szentírás, a teremtett világ „várja az Isten fiainak megjelenését”. Talán együtt azzal, ahogy mi magunk is „várjuk a fiúságot, testünk megváltását.” Most úgy hiszem, az egész teremtett világnak ilyen megváltásra van szüksége, de mégis: amennyire Isten gyermekei vagyunk, rényleg áldássá kellene lennünk már most is. A szmogriadóban és egyéb döntéseinkben is. De bevallom, nem látok túl nagy gyakorlati mozgásteret. Amit most írok, nem racionális: gyerekkorom óta játszom a madarakkal, parkokban vagy buszmegállókban úgy adok nekik a kiflimből vagy ilyesmiből, hogy a kezemre próbálom csalni őket. A verebek és a galambok nagyon sokszor megteszik, a kezemből esznek. Mindig megrendít ez az ijedős, reménykedő bizalom. Hogy ki prédikál ilyenkor kinek, azt nem is tudom. De mintha ez is az Isten Országa volna. Nálam sokkal szebben beszél róla ez a film:


www.youtube.com/watch?v=8bGSI3nN8k4&feature=related
annie99 2009.01.22 15:37:18
Szelíd Olajfa Menj közéjük 2008.01.08 00:17:00
A Kálvin téri templomban, a keresztelői szertartás előtt a fiúcska rokonai lesegítették kabátját, a benne lévő kulccsal pedig kirámolták lakása minden értékét. Hajszálpontosan a szertartás végén visszasegítették rá a kabátot, amelyben már újra ott lapult a kulcs. Orián…..
annie99 2008.11.11 00:07:42
www.youtube.com/watch?v=-_llWOaGa5Q

Ha valakit megérintett a hívás, annak szól ez a dal. És a kép.
Schengen mínusz Magyarország, ezzel a megszorítással kapott európai vízumot egy tibeti láma az elmúlt hetekben, aki egyébként budapesti látogatásra is készült. Thupten Sherab a Tibetből elmenekültek többségéhez hasonlóan indiai kiadású úti okmánnyal próbált belépni az…..
"Furcsa program" az Értelmiségi Fesztiválon, a szárszói református konferenciaközpontban... Áttekintés és kérdésözön. Aug. 11-én elkezdődött Szárszón, a híres református Soli Deo Gloria (magyarul: egyedül Istené a dicsőség) üdülőtelepen az "Értelmiségi…..
annie99 2008.08.23 10:45:51
Egyetértek a gondolataiddal. A gyomlálgatáson csak azt értem, hogy nem feltétlenül kell egyházilag belenyugodni a népi vallásosság egyes elemeibe, szabad tanítani a híveknek a Szentírást.

Amikor Jézus tanítói hivatala kezdetén önmagát egy ószövetségi prófécia beteljesedéseként definiálta, ezzel elzárta azt a lehetőséget, hogy elegánsan "zsidó mondák gyűjteménye" felirattal lássuk el, és azt mondjuk, hogy a miénk is van ilyen.

Lukács 4,16
És méne Názáretbe, a hol felneveltetett: és beméne, szokása szerint, szombatnapon a zsinagógába, és felálla olvasni.
És adák néki az Ésaiás próféta könyvét; és a könyvet feltárván, arra a helyre nyita, a hol ez vala írva: Az Úrnak lelke van én rajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az evangyéliomot hirdessem, elküldött, hogy a töredelmes szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyilását, hogy szabadon bocsássam a lesujtottakat,
Hogy hirdessem az Úrnak [Ésa. 61,1.2.42,6.7.] kedves esztendejét.
És behajtván a könyvet, átadá a szolgának, és leüle. És a zsinagógában mindenek szemei ő reá valának függesztve.
Ő pedig kezde hozzájuk szólani: Ma teljesedett be ez az Írás a ti hallástokra."

A keresztények számára Jézus saját szavaival mondja, hogy az Ószövetség Istene az ő Atyja és nem más. Most Bulányival vitatkozok. :)Protestáns körökben még nem hallottam azt a szélsőséget, amit ő képvisel, csak felvetettem, hogy ez egy aktuálisan is nagyon is létező tendencia. És mivel az ő teológiai tárgyú írása a multik emlegetésével végződik, hát talán nem is kell tovább ragoznom, hogy mire megy ki a játék. Amire szokott.
Szelíd Olajfa Horribile decretum 2008.07.19 20:34:00
Az eleve elrendelés, a kettős predesztináció tanítása örök és megunhatatlan gumicsontja minden református ifjúsági körnek. Hosszú éjszakákon át lehet róla vitatkozni, küzdeni vele, taglalni. Pusztán logikai úton nem látható be, hiszen az, hogy Isten igazságos, valamint az,…..
Szelíd Olajfa A jövevény 2008.06.13 02:13:00
Mit tegyünk a jövevényekkel - és mit tegyünk a Jövevénnyel? Parázs és elég egyoldalú vita alakult ki itt erről; nézzük mit mond az írás:A jövevényt ne nyomorgasd; hiszen ti ismeritek a jövevény életét, mivelhogy jövevények voltatok Égyiptom földén.Olyan legyen néktek a…..