Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eyvoree

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
Eyvoree 2019.03.11 10:38:18
@enpera: Erre 2019.júliustól tökéletesen fel lesz készítve a GIRO!
Kapanyél Mit nem eszünk jövőre? 2018.12.19 05:00:00
Munkaerőhiány, járványos betegség, kártevők elszaporodása, túlszedés, éghajlatváltozás ritkítja itthon termelt haszonnövényeink listáját. Ez nem csak termelés-csökkenést jelent, hanem akár kollektív lemondást egy fajta nagyüzemi termeléséről is. A mezőgazdaság mindig is…..
Több, mint egy éves kényszerű szünet után újra nyitva a város egyik legjobb gourmet burger falatozója, a Pesti Burger és Bár. Nem lennék én a Burgerpápa, ha nem jelentem volna meg a nyitás napján egy jó kóstolóra többek között pArtizán Alex társaságában...
Eyvoree 2018.06.18 09:06:16
@0dzsud0: Minden szavaddal egyetértek. Emlékszem amikor a régi hely megnyitott voltam haverokkal egyszer-kétszer, kezdett gyanús lenni, hogy mindig más story (hazugság) van arra, hogy éppen miért nincs sültburgonya. Valamiért kurvára utálnak sütni burgonyát.
Mi az, hogy tesztüzemben megy a hely? Egy összeszokott csapat, egy régi menüsor, mit kell ezen tesztelni? Máshol van a sütőlap, máshol van a hűtő? Ezt tudod komoly helyeken úgy szokták nyomni, hogy 2 hétig nincs nyitva csak a meghívott embereknek és lehet rajtuk gyakorolni, azok meg nem problémáznak, mert ingyen kapják a kaját vagy féláron. De itt abszurdnak tartom még az ilyen zárt ajtós tesztüzemet is.

Az árak igen magassan tartottak, főleg az arogáns arcukkal párosulva arcpirító! Még egy normális burgonyát sem tudnak lerakni az asztalra!
A sok Michelin-csillag után ideje egy kis Michelintelen beszámolónak, vannak ugyanis fantasztikus éttermeink, amik még fel sem bukkantak a tesztelők határidőnaplójában, pedig nagyon is megérdemelnék a figyelmet. ..
Mióta hazaköltöztem, keresem az igazi olasz pizzát, a nápolyiról meg már álmodni sem merek. Voltak már különböző próbálkozásaim, például Szatmárnémetiben sikerül belebotlanom egy francia tulajdonú trattoria/pizzéria kettősébe. Betérve és megkóstolva egy cinque formaggit,…..
Eyvoree 2018.03.22 17:37:26
@gergo:

A legjobb egyértelműen a Sorbillo érdemes odamenni mondjuk 18:30-18:45 között és akkor a 19:00 órás nyitáskor be is juttok.
A Da Michele jó, de nagyobb a hype körülötte az Étel, ima, szerelem című film leforgatása miatt. Ide ha 11:00-13:00 között mész akkor elég hamar bejutsz később (ebéd és vacsoraidőben) olyan 1-1,5 óra a várakozási idő, jegyet osztanak, ha elvitelre kéred akkor minden esetben gyosan meg van. Nem tudom, hogy bővítettek e az ételapon régen volt Marinara és Margherita amit lehetett dupla sajttal is kérni, most voltam Rómában az ottani Da Micheleben és ott nagyobb volt a választék)
Erőssen ajánlott még a Di Matteo (nem messze van a Sorbillo-tól), mi ha elfoglaljuk a hotelt mindig ide megyünk elsőnek, itt mindenképpen próbáljátok ki a Arancini-t is

Ajánlott még a következő helyek:
Pizzeria Bandi (elviekben ők találták ki a Margherita pizzat)
Da Donato dal 1956 Antica Trattoria e Pizzeria
Pizzeria 'Ntretella
Antica Pizzeria Port’Alba
Pizzeria Starita
Pizzeria e trattoria La Taverna Di Toto'

Egy pár ahol megfordultam. De A Sorbillo az etalon számomra és még pár gasztro őrültnek!
Márciusban Budapesten lesz a Michelin Kalauz bemutatója, ezen derülnek majd ki az esetleges itthoni új csillagok is. És úgy tűnik, hogy a régiónkban is egyre bőkezűbb a kalauz a csillagok osztásánál...
Eyvoree 2018.03.02 14:40:42
Tisztatészta Laminált tészta 2017.07.10 11:28:26
Szereted a fűszernövényeket és szeretnéd egyedivé varázsolni a frissen gyúrt tésztád? Akkor laminálj! Ez a technika nagyon egyszerű, így könnyedén ámulatba ejtheted a környezetedet. A friss tészta és a paradicsom imádat mellett a fűszernövényekért is odavagyok. Ha választanom kellene egyet, aminek…..