Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katona Andor

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kik lesznek a 2020-as Oscar jelöltjei? Pár óra múlva kihirdetik az idei Oscar-díjátadás jelöltjeit. Mivel már tudjuk, kik kapták a Golden Globe- és a Critics' Choice-szobrokat, valamint megvannak a BAFTA és a céhes díjak jelölési listái is, így elég pontos képünk van arról, kiknek a nevét…..
LEIGÁZHATJA A NETFLIX A MOZI ÜNNEPÉT?   Eljött a nagy nap, ma éjszaka, vagyis magyar idő szerint inkább hétfő hajnalban, kihirdetik az Oscar-győzteseket. A nagyszabású gálát a szokásosnál is nagyobb izgatottság előzi meg, egyrészt az Akadémia kudarcba fulladt újító ötletei miatt, másrészt mert…..
MINDENT VAGY SEMMIT A NÉZETTSÉGÉRT A 2019-es Oscar mostanában úgy van benne, és jó eséllyel így is marad meg a köztudatban, mint az év, amikor semmi nem jött össze az Amerikai Filmakadémiának, vagyis leginkább az azt irányító igazgatói tanácsnak. Pedig azt nem lehet rájuk mondani, hogy nem…..
KIK ÖRÜLHETNEK MAJD A GOLDEN GLOBE-GÁLÁN? Magyar idő szerint vasárnap éjszaka, éjfél körül kezdődik el a látványos bevonulás a Beverly Hilton Hotel báltermébe, hogy miután mindenki elfoglalta helyét az étkezőasztaloknál, elkezdődjön az Oscar előszobájának is hívott, Golden Globe-díjátadó gála. A…..
MEGLEPETÉSEK ÉS SOKKOLÓ HIÁNYZÓK A Golden Globe különlegessége, hogy a mozis kategóriák mellett a televíziózás legjobbjait is elismeri. Idén érdekesség, hogy nem az HBO vezeti a jelöltlistát, hanem az amerikai FX csatorna, a különböző műfajokat tekintve pedig a minisorozatok vitték a prímet, az…..
KIHIRDETTÉK A GOLDEN GLOBE-JELÖLTEKET Nagy nap volt a mai az amerikai díjszezonban, ugyanis az Oscar előszobájának számító Golden Globe kihirdette a jelöltjeit. Ezzel ismét kaptunk egy visszajelzést arról, hogy milyen filmeknek, mely alkotóknak és alakításoknak van esélye a jövő évi Oscar-gálán.…..
A TÉVÉS MEZŐNY: Bár filmes díjak esetében jobban tippelek, de azért nem mehetek el szó nélkül a Golden Globe tévés kategóriái mellett sem (pláne, hogy fanatikus sorozat-fogyasztó vagyok). Idén, a Trónok harca hiányában, úgy tűnik, hogy az újoncok dominálhatnak a jelölési listán. De nézzük is meg,…..
A MOZIS MEZŐNY:  Csütörtökön (magyar idő szerint) kora délután kihirdetik a 2019-es Golden Globe-gála jelöltjeit. Mivel az amerikai díjszezon az elmúlt hetekben beindult (a kritikusi listákkal), ezért a korábbinál konkrétabb képünk van arról, kik lehetnek az Arany Glóbuszt odaítélő HFPA (Hollywood…..
AZ UTÓBBI ÉVEK LEGZSÚFOLTABB NŐI MEZŐNYE A filmekhez hasonlóan összegyűjtöttem, hogy kik a legesélyesebbek a női főszereplő kategóriában. Egyelőre még nagyon messze vagyunk a jövő évi Oscartól, és a szezon is épphogy elkezdődött a független filmes díjakkal, de a kritikusok már a jelölésre esélyes…..
ÍGY ÁLL A MEZŐNY A FESZTIVÁLOK UTÁN Javában zajlik az ősz eleji filmes fesztiválszezon. A Telluride és Velence után most Torontón a világ szeme, ahol ma fogják kihirdetni, kik voltak a mustra legjobbjai és kedvencei. A TIFF közönségdíja egyben egy szinte biztosra vehető belépő az Oscar legjobb film…..
NEM MINDEN ARANY, AMI FÉNYLIK Előre szólok, hogy teljesen szubjektív véleményt tartalmazó írás következik, amiben a saját, nem biztos, hogy politikailag korrekt véleményemet közlöm. Sok esetben a filmek és alakítások ismerete nélkül. Pontosabban annak tükrében, hogy bár nem láttam minden jelöltet,…..