Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inverz Mikulás

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehetünk akkor, ha az applikáció rossz pakolási zónába helyez, de nem vesszük észre és ezért más összeget fizetünk a parkolásért, aztán meg jól megbüntetnek? Hát azon kívül, hogy megírjuk a Homárnak, sajnos nem sokat. Megosztok egy terézvárosi parkolás történetet aminek az elszenvedője…..
Inverz Mikulás 2019.05.24 09:24:06
@ZOH: visszaadják a téves zónában fizetett összeget (a büntetés marad), személyesen kell érte menni, leparkolsz a tolvajok előtt 400,-ért, visszakapod az 500-at, kijössz, és ha figyelmetlen voltál ott az újabb 6000-es csekk. Kevesen merik végigcsinálni, ez Magyarország :-)

@onlajnok: nem azzal van a bajom, hogy büntetnek, az szükséges :-)

@KaTe: 6380 / (440-350) = 70,9. Szerintem ez önmagában is aránytalan, de főleg ahhoz képest, aki nem fizet semmit, ugyanis ők csak 14,5-szeres büntit fizetnek: 6380 /440 = 14,5.

Ez 1G-ség.

@ckave: a büntetés arányait fentebb látod, innentől kezdve nem kell arányosnak vagy aránytalannak ÉREZNI, a matek mutatja a különbséget...
Szerintem esetedben az arányos büntetés a kár * nemfizetős büntiszorzó, azaz 39*14,5 = kb. 600 Ft, csak hogy érezd a törődést.
Inverz Mikulás 2019.05.24 11:34:18
@KaTe:
Senki nem vitatja az önkori büntetési jogosultságát.
A kérdés még mindig az, hogy jogosan bünteti-e a terézvárosi önkori (parkolótársaság) forintban ugyanannyi büntetésre a 350 Ft-ot fizető ügyfelet, mint aki semmit nem fizet.

Vagy ha úgy tetszik,
arányos-e az egyáltalán nem fizető ügyfél 14-szeres büntetése mellett
a (hibásan) fizető ügyfelet az okozott kár 70*szeresére büntetni.

Jogszabály erről nem rendelkezik (bár az egyenlő bánásmód, mint alapvető emberi jog esélyes), a konkrét megkülönböztetésről pedig tudomásom szerint bírósági döntés nincs . Ez persze még nem jelenti azt, hogy az eltérő büntetési arány jogszerű lenne, sőt. A te jogérzéked szerint jogszerű, szerintem meg nem. De én nem akarlak téged meggyőzni.
Egy népszerű gazdasági oldalon megjelent egy cikk, most tessék nagyon figyelni, egy hazai bank ingatlan értékesítésével foglalkozó vállalkozásának munkatársától, arról, hogy miért is érdemes ingatlan venni. A cikk címe a „Tízből nyolc fiatalnak esélye sincs, hogy saját…..
Inverz Mikulás 2019.05.06 20:05:12
@Buchhalter: Nos, én nem mondanám soknak egy főre az 56 négyzetmétert, bár tény, hogy ez már egy családnak is alkalmas lehet.

Ha egy főről beszélünk, ahogy írtad, akkor az egyfős lakást érdemes nézni: az meg olyan 20 millió körül elérhető (30 nm panel garzon Budapesten). Kezdésnek jó, aztán ahogy bővül a csapat, lehet továbblépni.

Mindenki úgy indul ennek a lakáskérdésnek, hogy eddig éltem az éltem, beutaztam a világot, a seggem kilátszik a gatyából, most 30 éves lettem, jön a baba, van egy élettársam, kéne egy 60 nm lakás, mekkora hernyók a tulajdonosok, hogy 60 millát kérnek érte az V kerületben, csak azért mert újépítésű.
Barkácsolunk - vásárlunk - eladunk, tehát olvasóink nagy része találkozik a csomagküldés áldásaival. Már amennyiben ez a korrekt ügymenet és árképzés határain belül marad. Levelet küldött a DPD-vel és MPL-el szerződésben álló Vaterafutár és a hír aktualitása kilökte…..
Inverz Mikulás 2019.04.27 11:38:38
@kkm.furdancs: Oksa, azt hittem az MPL-t akarod bojkottálni (a legolcsóbbat is arra értettem).

@]{udarauszkasz: valószínű emberhiány van, és azt az árucsoportot nem viszik ki, aminél a legrosszabb a kézbesítési arány.
A hozzáférhető adatok szerint Nacsa Lőrinc a huszonkilencedik évében jár, a képernyőn azonban legalább tízzel látszott idősebbnek önmagánál. Tudtam róla, hogy sokáig a kereszténydemokraták ifjúsági szervezetét vezette, és most már országgyűlési képviselő. Ma reggel tűnt fel az egyik tévé műsorában,…..
Inverz Mikulás 2018.12.13 15:14:21
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
Inverz Mikulás 2018.11.12 15:50:07
@tamask: "A posztoló nem malteros napszámos románként jelent meg."
Az értem, hogy ha malteros román, akkor nem mehet be, de ha tiszta ruhában lévő román, akkor mi van. Vagy hogy a rákba jön ide a románság vagy nem románság kérdése?
Ehh...
Valaki ajánlotta a Magyar Posta androidos alkalmazását, időpontfoglalásra, gondoltam letöltöm. Meglepve tapasztaltam, hogy az alkalmazás az alábbi engedélyeket kéri: Most akkor járjuk körbe a témát, mi mire való, és vajon miért kell a postának. Az alkalmazás leírása szerint az alábbi funkciókat…..
Inverz Mikulás 2018.05.08 18:01:33
@FPéter: a google hogy jön ahhoz a kérdéshez, hogy a postai app mihez kap, vagy nem kap engedélyt?

Vagy ez most csak egy android fikázás volna? Annak kiváló.
Ma sem a sarki önkiszolgálóban ebédelt az ország kedvenc, saját lábon álló ifjú párja. Orbán Ráhelt és férjét  ma délben a budapesti VI. kerület egyik Andrássy úti éttermében kapták lencsevégre. A fénykép készítője a Facebook-oldalán meg  is osztotta a képet a két, saját tehetségéből és szorgalmából…..
Inverz Mikulás 2018.04.10 19:45:17
@zokogjatok: Pont a napokban nyekengett valami fidesznyik seggdugasz, hogy a jobbikos parkolóban skoda octavia áll, és hogy milyen dolog az már. Érted ugye, a fidesznyiknek szemet szúrt az octaviás habzsidőzsi :-) (-: Na, az volt a szánalmas.
Ismét nagyot alkotott a csepeli önkormányzat lapja, a csepel.hu. Mint tudjuk ez önkormányzati lap, nem pedig Fidesz kampány lap. Közpénzből fizetik, nem illene a kormánypártnak ezen kampányolni. Nem illene Németh Szilárdnak – aki listáról jutott be a Parlamentbe, nem ő Csepel parlamenti képviselője,…..
Inverz Mikulás 2018.03.03 12:10:35
@Gtusa: Azoknak a poros gödrös utcáknak az eltüntetésére volt az elmúlt nyolc év.
Február 12-én három parlamenti párt, az Együtt, az LMP és a Párbeszéd képviselői – a Momentum támogatásával – benyújtották azt a törvényjavaslatot, amely biztosítaná a gyermekes családok hajléktalanná válásának a megelőzését. A törvénymódosítás egyrészt előírná, hogy a települési önkormányzatok…..
Inverz Mikulás 2018.02.17 15:17:38
@Olliék:
"Első kőrben a bankok alól kell a széket kirúgni. Ha adott 5 millió kölcsönt, akkor a fedezet is addig tartson. Ne árverezhesse el a 10millás ingatlant 3 -ért, és még évtizedekre igában tartsa. "

Beszéljünk nyíltan. Ez ötletnek kiváló, csak nem megvalósítható.
Legyen a példa egy 10 milliós garzon mondjuk Pécsen. Van rá 5 millió kölcsön. A bank bejegyez jelzálogot a lakás FELÉRE. A hitel bedől. A bank árverezi az 1/2-ed tulajdoni hányadot.
Kérdés1: te mennyit adnál a LAKOTT lakás 1/2 tulajdoni hányadáért?

Az a baj ezekkel, hogy lényegben a banki hitelezést nyírják ki ezek a szabályok, amire a lakosság nagy részének szüksége van. Ugyanez a hatása a kilakoltatási moratóriumnak, ha végiggondoljátok. Senki sem ad hitelt / kölcsönt, ha törvény van rá, hogy a hitelező nem juthat a követeléséhez.
Az ingatlanpiac jelenlegi helyzetét látva számomra kicsit meglepő, hogy milyen nagymértékben drágultak a panellakások árai - ráadásul sok ingatlanszakértő úgy véli, egyelőre semmi jele annak, hogy ez a folyamat megállna vagy legalábbis mérséklődne. A legdrágább ingatlanok a Vizafogón és…..
Inverz Mikulás 2018.02.14 15:26:30
@caesar: Értelek, és biztos vagyok benne, hogy sok tisztességes ember lakik panelben.
Sőt, az újkeletű lakóparkokban is sok a tahó ember, pedig láthatóan van pénzük.
Azt továbbra is fenntartom, hogy egy olyan helyen, ami egy adott településen a legolcsóbb alternatívát nyújtja, ott valahogy több a problémás lakó:
példaként hozom a Hős utcai "lakóparkot", ami ráadásul nem is panel.
Na mindegy, szerintem érted. Nyilván a szemét kukába helyezése, és a fal összerugdosása nem pénz kérdése. A közös költség és a felújítási alap megfizetése pedig az (is), a legjobb nevelés és jószándék ellenére.
Egészen elképesztő, ahogy a Csepeli Hírmondó nevű, állítólagos önkormányzati lap beállt Németh Szilárd kampányába. Azt már megszoktuk, hogy évek óta majdnem minden oldalon ő szerepel az önkormányzat által kiadott újságban - pedig közjogilag semmi köze Szilárdnak Csepelhez, lévén elvesztette a…..
Inverz Mikulás 2018.02.09 10:58:51
@pioneer2016:
a Csepeli Hírmondót a kukába dobni nem egy előremutató magatartás.

Üvegpucolásra például kiváló.

Aztán a múltkor -hála a terjesztőnek - sikerült leadnom az iskolai papírgyűjtésbe egy folyóméternyit ugyanabból a lapszámból. A tesitanár csak röhögött, és kért egy párat: üveget pucolni :-)
Rezsi Szilárd keresztet vet és gyűlöletet arat. Már pénteken a reggeli péksüteményem és gyümölcslevem megvásárlásakor éreztem - nem volt ugyanis a hűtőpultban fagyasztott velőspacal -, hogy ebből gond lesz. Ilyet Csepelen egyetlen élelmiszer bolt nem tehet meg. Tegnap pedig ez fogadott: Most már…..
Mentem az autópályán, és utolértem egy rendőrségi buszt, amely a megkülönböztető jelzéseit használva haladt, kb. 105 km/h sebességgel. Mögötte egy másik rendőrségi kisbusz, sötétített ablakokkal. Szépen beálltam mögéjük, követő üzemmódba, mert: 42. § Magatartás a megkülönböztető vagy…..
Monelly A rendszer és a dió 2017.11.27 07:23:12
Megérett a dió a kertben. Négy zsákkal szedtünk, s mivel képtelenek vagyunk ennyit elfogyasztani, vagy a családban elosztogatni, magától értetődő volt a gondolat, hogy kimegyünk a piacra és eladjuk. Megbontottunk hát egy zsákot, ketten pucoltunk egy napig, és lelkesen készültünk a…..
Inverz Mikulás 2017.11.28 20:21:12
@élhetetlen:
Vedd észre, hogy a poszter a nehezebb utat AKARJA választani, a dióját őstermelőként AKARJA eladni.
Igen, ehhez őstermelői igazolványt kell kiváltania, és be kell fizetni a kamarai sarcot.

Tehetné egyszerűbben is, akár magánszemélyként is árulhatná tök szabályosan a 4 kiló dióját valamelyik piacon, csak egy asztalt kell bérelnie (értelemszerűen nem az őstermelői részen), de nem akarja.
A vak is látja, hogy ő nem őstermelő, és nem is éri meg neki azzá válnia az évi 4 kiló dió miatt. Hagyjuk egy kicsit, majd rájön.

Ez ilyen rinyaposzt.