Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ReaderS

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az új ateizmus élharcosai szerint az istenhit logikátlan és összeegyeztethetetlen a tudományos gondolkozással. Szerintük a legjobb dolog, ami történhetne a világon, az, ha a vallások, és köztük mindenekelőtt a kereszténység elveszítené a társadalmi tekintélyét, és tanait visszaminősítenék a…..
Reader Cannabis-mítoszok 2018.03.06 14:49:37
Dr. Kevin A. Sabet  marihuánáról szóló könyve közel húszévi kutatómunka eredményeit foglalja össze.  Az oxfordi diplomával rendelkező professzor három amerikai kormányban (George Bush, Bill Clinton és Barack Obama alatt) is szolgált szakmai tanácsadóként a kábítószerek legalizálásának…..
Reader Mennyben és pokolban 2018.02.24 19:14:02
Azonnal meghaltam, amikor a hídon szembejövő tizennyolc kerekű monstrum kisodródott, és valósággal széttaposta a Ford Escortot, amelyet vezettem. Don Piper – állítása szerint – visszatért a halálból, és  "90 perc a mennyben" címmel megírta túlvilági élményeit.  A könyv közel egy évig dobogós…..
Reader Embervadász nanobotok 2018.02.20 16:28:52
 Amióta Jack felesége a Xymos Technology nevű cégnél dolgozik, egyre furcsábban viselkedik.  Julia feszült, zárkózott, és időnként napokra is eltűnik a vállalat nevadai sivatagban lévő központjában. A férfi úgy dönt, hogy személyesen jár utána a dolognak. A helyszínre érkezve viszont olyan…..
 Donát Mirjám hét évet töltött New Yorkban.  Érdekes és olvásmányos könyvet írt élményeiről (Mások álma). Én magam háromszor jártam a Világ Fővárosában. Kétszer egy hétig, harmadszorra már csak 2 napot töltöttünk el ott. A helybéliek azt mondják, New York nem is Amerika, hanem egy külön ország. Az…..
 Amikor Diana hercegnő meghalt, John Bevere együtt gyászolt a világgal.  Micsoda veszteség! Miért engedte meg Isten, hogy ez a szörnyű tragédia megtörténhessen? Hiszen Diana annyi emberen segített! Mennyit küzdött a háborús térségek akna-mentesítéséért! Hányszor utazott Afrikába, hogy karjaiban…..
Reader Vége. Európának annyi. 2018.01.15 12:17:48
Európa még ebben a generációban megszűnhet Európának lenni, az európai ember pedig elveszítheti az egyetlen olyan helyet a Földön, ahol ma még otthon érzi magát - figyelmeztet a brit Douglas Murray új könyvében.  Az Európa különös halála – bevándorlás, identitás, iszlám egy éppen…..
1998. február 3-án végezték ki Karla Faye Tuckert, aki 15 évvel korábban egy barátja segítségével  baltával, brutálisan meggyilkolta két ismerősét Houstonban.  Tucker szülei 10 éves korában váltak el - a kislány ekkor tudta meg, hogy ő nem a szülei házasságából, hanem apja egy félrelépéséből…..
Reader Utcahosszal Potter előtt 2017.12.15 12:17:49
 Negyvennél is több szerző dolgozott rajta ezerhatszáz év során, három kontinensen.  A Biblia a legek könyve: a legnépszerűbb és egyben legüldözöttebb, az emberiségre a legnagyobb hatással bíró írás. A Szentírás a földön ma domináns nyugati civilizáció alapműve, a zsidó-keresztény kultúrkör…..
Reader Parancsolj, vezess, uralj! 2017.12.11 12:05:49
 A nép olyan, mint egy nagy gyerek: irányításra, segítségre, és ha kell, büntetésre van szüksége. - Mussolini, 1925 Christopher Duggan brit történész A bódult nemzet című könyve felkavaró látleletet ad a karizmatikus vezérétől elbűvölt Olaszországról... és arról, hogy  Mussolini öröksége még…..
 A németek „több Európát” retorikája azt jelenti, hogy Berlin a saját képére akarja formálni Európát  – állítja Paul Lever brit újságíró 2017-ben megjelent könyvében. Most, hogy Anglia kilép az Európai Unióból, már semmi sem áll annak az útjában, hogy Németország váljon Európa domináns hatalmává.…..
202 évvel ezelőtt, 1815. június 18-án győzte le Wellington hercege Bonaparte Napóleont.  Waterloo fordulópontot hozott  - beköszöntött a béke, prosperitás és fejlődés időszaka Európában. Bonaparte csillaga leáldozott, az Első Francia Császárság megszűnt. A franciákkal folytatott 100 éves…..
A BBC tavaly megjelent hatrészes minisorozata a Háború és béke immár nyolcadik film-adaptációja. Lev Tolsztoj monumentális regényének új feldolgozása óriási sikert aratott (IMDb: 8.2, Rotten Tomatoes: 81%). Mi a titka annak, hogy a Háború és béke – 150 évvel az első megjelenése után is – ennyire…..
 Neal Stephenson: Seveneves (A hét Éva)   A Hold mindenféle előjel és látható ok nélkül robbant fel... Na ez az egyik legjobb kezdőmondat, amit regényben olvastam....a Föld napjai meg vannak számlálva... a világ nemzetei az elkerülhetetlennel és a vészesen fogyó idővel versengve összefognak,…..
Reader Tudott valamit ez a Dickens 2017.11.21 13:23:21
 Mi értelme van a 21. században egy 19. században íródott regényt olvasni?  Nemhogy internet, de még televízió és rádió sem létezett akkoriban. Nem voltak telefonok, az emberek gyalogosan, lóháton, vagy lovaskocsival közlekedtek. A Facebook és az Instagram, a Star Wars és a Marvel, az űrutazás és a…..
„Gyermekkoromtól fogva szerettem olvasni. Azt a kevés pénzt, ami birtokomba került, könyvek vásárlásába fektettem.” Az olyan puritánok, mint Franklin apja, hasznos gondolatotokat vittek Amerikába. Ilyen volt a protestáns etika, miszerint a vallásszabadság és a pénzügyi függetlenség összefügg…..
„A Kör” című, magyarul 2016-ban megjelent disztópikus regényben Dave Eggers napjaink 1984-ét írta meg. A Kör a Végső Közösségi Hálózat és a világ legmenőbb tech-cége. A biztonság, a kényelem, az élmény érdekében az emberiség azonosul a vállalat filozófiájával, amely így szól: A TITOK…..