Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szentgrot

34 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vidéki man miért érzi magát sikeresnek és boldognak? Megpróbálom kifejteni. Vidéki man egészsége rendben van. Jól érzi magát a bőrében. Az egészsége megőrzése érdekében nap mint nap cselekszik (pl. séták, tornagyakorlatok, egészséges étkezés). Mivel jól érzi magát, nagyobb türelemmel tud…..
Nekünk aztán bejött az élet azzal, hogy a 3 gyerekünk vállalása egybeesett Orbán Viktor második hatalomra kerülésével. Feleségem és én is 4 gyerekes nagycsalád legidősebb gyermekeként a saját, munkával megkeresett pénzünkből kellett, hogy egzisztenciát, saját otthont építsünk. Megvettünk és…..
Három kislány. Bár nagycsaládban nőttem fel, de ifjabb koromban el sem tudtam képzelni, hogy képes leszek helytállni ebben a feladatban. Lefogadom, hogy sok fiatal férfi számára rémisztő jövőképet jelent a gyerekvállalás és az azzal járó lemondás. Meglát egy kezelhetetlen, szófogadatlan rokon…..
Vidéki man élete tele van feladattal. Rengeteg energiára van szüksége, hogy helyt tudjon állni a munkahelyén, a családi életben, a gyereknevelésben, a ház körüli munkákban, a közösségi életben. Ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni, Vidéki man kizárólag minőségi "üzemanyagot tankol". Kizárólag növényi…..
A Zala-völgyi Nyitott Porta együttműködés 16 tagja újra és újra meglep minket különleges programokkal. Aki nem járt még a portákon - javaslom - ragadja meg a lehetőséget és barátaival, családjával válasszon ki egy programot a Nyitott Porták Éjszakája kínálatából. A 2019. július 20-i Nyitott…..
A következő összeállításban számba veszem, hogy melyek azok a Zala-völgyi események, amelyek nemcsak a helyiek érdeklődésére tartanak számot, amelyekért érdemes autóba ülni 2018. évben. Bugybarangolás - Dötk - 2018. május 19. "Ismét túrát szerveznek a Bugyborékok a kedvenc túraútvonalon új távval…..
Kisfilmek segítségével most megtanulhatjuk, hogy hogyan készül a dödölle, a zöldséges bableves, a zalai finomfalatok, a vadas zsemlegombóccal, a tyúkhúslevesben főtt hús uborkamártással, a töltött paprika paradicsommártásban, a medvehagyma krémleves pirított sonkakockával, a kelt rétes, a hájas…..
Következő bejegyzésünkben a Zala-völgy (még részben élő) téli népszokásait vesszük számba. Forrásunk egy 2014. évi gyűjtésből származó térségi tananyag (link). Luca napja - december 13. Luca napján lányoknak asszonyoknak tilos volt dolgozniuk. Számos történet szól arról, hogyan büntette meg Luca…..
Az elmúlt évek YouTube-on közzétett videóiból szemezgetünk a legújabb bejegyzésünkben. Lássuk melyek a Zala-völgy legérdekesebb videói. 1. Pharrell Williams - Happy ( WE ARE FROM ZALASZENTGRÓT ) Official [Készítette: Molnár Kristóf - Takács Dávid; Közzététel: 2014. máj. 21.; 12 799 megtekintés] A…..
Blogunk legfrissebb gyűjteményében a 100 legkedveltebb (aktív) Zala-völgyi facebook oldalt vesszük száma. Primo Divat - 9198 kedvelő - link Zala Springs Golf Resort - 7198 kedvelő - link Batthyány Wellness Kastély - 7087 kedvelő - link Kehida Termál - 6937 kedvelő - link Fiáker Vendéglő…..
Következő Zala-völgyi összefoglalónkban az adok-veszek facebook csoportokat gyűjtöttük össze. Zalaszentgrót és környéke adok-veszek-cserebere - 2959 tag - link Zalabèr-i bolhapiac!!! Lehet,hogy ami neked kacat, az másnak értek.. - 1481 tag - link Zalaszentgróti anyukák boltocskája - 947 tag -…..
"Jobb adni, mint kapni." Az ünnepek közeledtével számos lehetőségünk van arra, hogy segítsük a környezetünket itt, a Zala-völgyében is. Ha még nem cselekedtünk, íme néhány tipp Zalaszentgrótról. Adományozás a 2017. december 17-i zalaszentgróti adventi gyertya-gyújtáson A legegyszerűbb megoldás az,…..
  A környékbeli termelők, kézművesek termékei nemcsak jó minőségűek, de megvásárlásukkal a helyi munkahelyek megtartását is támogatjuk. E Zala-völgyi válogatásban bemutatásra kerül, hogy mit, kitől illetve hogyan lehet megvásárolni az ünnepi asztalunkra. 1. Frissen préselt gyümölcslé a…..
Te mit csinálsz 2017. december 31-én? Még nem tudod? Talán segíthetek.. A következő Zala-völgyi összefoglalóban a szilveszteri programlehetőségekből csemegézek. (Az összeállítás frissül!) "A Jó a Rossz és a Csúf" Szilveszteri Party a Fiákerben, Zalaszentgrót Jelmezes szilveszter a Fiákerben:…..
Élt egyszer, éldegélt egy öreganyó, Dása néni, unokájával, a kis Másával. Volt egy tarka tyúkjuk, úgy hívták, hogy Pöttyöske. Együtt éltek, együtt háltak, még vízért is együtt jártak. Megy anyóka a folyóra, és a vödre így csörömpöl: - Csörr-csörr! A kis Mása megy a vízre, vödröcskéje így…..
Közeleg a Karácsony a Zala-völgyben is. Lássunk néhány érdekes programot az ünnepvárás jegyében. (Az összefoglaló folyamatosan frissül!) November 21-től - Mézeskalács készítés Csiszár Tiborné Zsuzsival Ha Karácsony, akkor mézeskalács, és ha mézeskalács, akkor Csiszár Tiborné Zsuzsi. A…..
Szellő kihajtotta a bárányfelhőket legelni. Fütyörészve követte őket mindenüvé. Szellő csakhamar megunta a munkát. A nádasban vadkacsát látott. Odarepült hozzájuk. Szaladgált, fogócskázott velük egész nap. Mi történt ezalatt a bárányfelhőkkel? Kettő összeverekedett.…..
Egy rövid vagy néhány órás természetközeli sétára az alábbi 5 (+1) helyszínt szokták leginkább felkeresni a Zala-völgyben lakók illetve a térségben megszálló vendégek. 1. Körtvélyesi tanösvény, Zalacsány A Körtvélyesi tanösvényt a zalacsányi horgásztó fölötti domboldalon lévő közjóléti erdőben…..
Játékmackót valaki ottfelejtette az erdőben. Ült, ült a fűben. Gyönyör, piros pillangó repült melléje. - Ó, de szép repülő szalag vagy! - örült Játékmackó. - Csacsi, én pillangó vagyok! - nevetett a pillangó, és elrepült. Jött a kicsi sün. - Itt a szaladgáló…..
- Csak én vagyok bátor széles e határban! Csak én vagyok az úr! - kiáltozott Gedeon, a gúnár kora reggel a baromfiudvarban. - U-u-úgy ám! - helyeselt a pulyka. - Gedeon még a gazdaasszonynál is bátrabb! - Csak kárát ne lássa! - szólt közbe az öreg kotlós. - Ügyefogyott,…..
Öt csíkos hátú vadmalac hancúrozott az erdőben. Ügyesen kergetőztek, bújócskáztak a bokrok között. Csak hát minden jó játéknak vége szakad egyszer. Ők is elunták a szaladgálást, és új játék után néztek. - Ugorjunk árkot? Űzzünk lepkét? - tanakodtak. - Csináljunk…..
Zsigát, a kiskutyát, édesanyja tanítgatta a kutyakötelességre: - Ha idegen jószág közeledik, felugrasz a kerítésre két mellső lábaddal, így ni, és ugatsz: vau-vau, takarodj! - Nem merem! - reszketett Zsiga. - Jaj, kisfiam, mi lesz belőled? - szomorkodott édesanyja. - Olyan…..
A következő összeállítás a Zala-völgye szálláshely kínálatából szemezget kedvcsináló jelleggel. Ismerjünk meg 5, valamilyen okból felkapott szálláshelyet a térségben. 1. Vadlány Vendégház, Nagygörbő Igényes falusi szálláshely egy eldugott kisfaluban, a Kovácsi-hegy lábánál. Innen rövid gyalogtúrát…..
Valaki az erdőben elvesztett egy hatalmas, szőrmével bélelt bőrkesztyűt. Ott feküdt a galagonya-bokor aljában. Barna színe teljesen egybeolvadt a környező avar színével. A kis állatok mégis észrevették. A kesztyű meleg volt, tágas volt, kuckórakásra kiváltképpen alkalmas.…..
A Top 10 Zala-völgyi étteremről szóló összeállítás után nézzünk bele az étlapokba. Lássunk 5 különleges ételt a Zala-völgyi éttermek kínálatából. 1. Burgundiai Csiga a zalaszentgróti csigafeldolgozó üzemből A Dunántúlon gyűjtött éticsigák zöme a zalaszentgróti feldolgozóüzemben végzi. Az éticsigát…..