Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FizikusRobotBlog

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az akadálykikerülő robot második verziója egy Sharp infravörös távolságérzékelő szenzorral érzékelte a körülötte lévő tárgyakat. A szenzor a robot elején, a talajhoz viszonyítva kb. 8-9 cm magasan lett elhelyezve és vízszintesen pásztázott. Az ennél alacsonyabb akadályokat nem tudta érzékelni. A…..
Az akadálykikerülő robot első verziójában az akadályérzékelő szenzoroknak IR LED + IR fototranzisztor párosokat használtam. Ez az érzékelő csak nagyobb tárgyak közelségét tudja detektálni. Kisebb tárgyak érzékelésére, vagy a tárgyak távolságának pontos mérésere nem alkalmas. Ehhez vagy egy…..
Ebben a cikkben bemutatom, hogy hogyan alakítható át egyszerűen a Vonalkövető robot egy akadálykikerülő/falnakmnemütköző robottá...
Robotépítés kezdőknek Ar-Du 2017.12.11 07:35:14
Bevezetés A www.hobbielektronika.hu weboldalon már írtam néhány cikket, amelyekben az AVR mikrovezérlők használatának az alapjait mutattam be néhány egyeszerű kis robot építésén keresztül. A robotokat vezerlő mikrokontroller programjának a megírása AVR-GCC-ben, az ingyenes WinAVR+AVR Studio4…..
Elérkeztünk a vonalkövető robot építéséről szóló cikksorozat befejező részéhez, amelyben a robot programozásáról, teszteléséről és a továbbfejlesztési lehetőségekről lesz szó...
Az előző részben nagyvonalakban megterveztük a vonalkövető robotot. Most jöhet a következő lépés. Építsük meg!..
Bevezetés Ebben a cikkben a robotika alapjait tekintem át egy egyszerű kis robot építésén keresztül bemutatva. A robotépítés 4 főbb fázisra bontható: Tervezés Építés Tesztelés Módosítás és továbbfejlesztés..
Az Arduino panel nagyon népszerű az elektronikával és robotikával hobbi szinten foglalkozók körében, mert nagyon egyszerű a használata. A neten rengeteg angol nyelvű Arduino-s robotprojekt és tutorial található. Ez a cikk az Arduino használatának alapjait mutatja be...
A blogra ezután felkerülő robotjaim irányítására az Arduino panelt fogom felhasználni, mert használata sokkal egyszerűbben elsajátítható, mint egy AVR ATMega mikrovezérlő működésének a megértése. Akit azonban esetleg érdekelné az AVR perifériák regiszter szintű működése, azoknak ajánlom az ezekről…..
Robotépítés kezdőknek Robotjaim 2017.11.10 15:45:46
Al alábbi linkeken megnézheted az eddig épített robotjaimat:   Will-i v1.0  ..
Robotépítés kezdőknek Bevezető 2017.11.10 15:26:05
Réges-régen, még 2009 ben, elhatároztam, hogy megismerkedem az AVR mikrovezérlők használatával, és gondoltam, hogy erre egy egyszerű kis robot építése lenne a legmegfelelőbb feladat. Nem nagyon találtam a neten magyar nyelvű, kezdőknek szóló, robotikával foglalkozó oldalakat, ezért gondoltam, hogy…..
Sziasztok! Nem nehéz kitalálni hogy miről is fog szólni ez a blog. Nos kezdjük is el! Építsünk egy Robotot! ..