Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Endre Kis

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsony utáni vasárnap a Szent Család vasárnapja. A szentmise evangéliumában arról hallhatunk, hogy Szent Józsefnek megjelent álmában az Úr Angyala és figyelmeztette, hogy családjával meneküljön Egyiptomba Heródes haragja elől.   Kelj föl, fogd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, s…..
Seregélyes a Pusztaszabolcs-Székesfehérvár vasútvonal egyik állomása. Eredetileg 3 vágányos volt, de 1999-ben az elsőt és a harmadikat felszedték. A felvételi épület régóta siralmas állapotban van, ennek ellenére az emeleti részét ma is lakják...
Sajnos sokszor előfordul, hogy az ijedtség vagy az információhiány miatt akkor is orvost hívunk, ha az nem indokolt. Ritkábban ugyan, de a fordítottja is megtörténik: ha a tünetek indokolnák, mégsem kerül a beteg időben orvos elé. Nem mindig egyszerű eldönteni, hogy azonnali beavatkozásra van-e…..
Az ausztriai életről, a lehetőségekről rengeteg (sokszor téves) információ kering, kezdve a keresetektől egészen az árakig, a lakbérig és még sorolhatnánk. Kriszti és Fanni (akik korábban az ausztriai szülésről és az iskoláról, az anyanyelv megőrzéséről írtak) most ezek közül emelt ki néhányat...
Egy sötét teremben egy hatalmas feszület, alatta apácák imádkoznak. A sötétségben valami megmozdul... Napokkal később mentőt hívnak, de a keresztre feszített lányon már nem tudnak segíteni. A kórházba vezető úton életét veszti. Miért feszítették keresztre a fiatal, 23 éves…..
Kati gyerekeit októberben vitték el, azóta harcol értük minden nap. Végül 4 hónapos küzdelme eredményre vezetett, a három gyerek újra otthon van. Sem ők, sem szüleik nem értik, mi szükség volt erre a „kis kirándulásra”, - ahogyan a gyámhivatal nevezte, amikor nevelőszülőkhöz szállította a…..
Határátkelő Hol van az otthon? 2018.03.21 06:30:00
A kérdést, hogy mi az otthon és hol van, szinte mindenki felteszi magának. Határátkelők esetében azonban a válasz kicsit bonyolultabb. Mi az otthon: egy ház, egy város, egy ország? Vagy valami egészen más? Talán egy érzés és nem egy hely? Ahány ember annyi válasz – én most…..
Endre Kis 2018.03.23 17:07:37
@London2009: én is folyton hazajárok, de eszemben sincs gyereknek lenni, egyszerűen szeretem a szüleimet, a szomszédjukban élő testvéremet és a családját. szerintem nincs ezzel semmi gond amíg én is felnőtt vagyok, van saját életem, nem viszem haza a szennyest, és nem várom el, hogy kiszolgáljanak. azért megyek haza, mert szeretem őket és nem szeretném majd akkor sajnálni, hogy nem töltöttem velük elég időt, amikor már nem lesznek.
Endre Kis 2018.03.23 17:07:48
@Herr Géza: én annyira megrögzött kézi váltós voltam, de mióta svájcban a szerpentineken automatával járok... egyáltalán nem vágyom vissza a kapcsolgatást. persze váltó függő...
Györfi András Var min ren 2018.03.22 23:10:20
Teljesen természetes, hogy egy kormány munkája hagy némi kívánni valót maga után. Egy országot vezetni nem könnyű, tengernyi ügy, probléma, óriási felelősség. Arról nem is beszélve, hogy az igazán ragyogó elmék inkább a piacon értékesítik magukat, jobban megéri, mint a köz szolgálatába állni, így…..
Endre Kis 2018.03.23 16:26:33
@DunábaLövetési miniszter: anyádat kellett volna a dunába lőni melőtt megszült téged.
Az új kapcsolat izgalmai örömet, boldogságot, sőt eufóriát hoznak, amíg egyikőtök nem sokall be valami miatt és gyorsabban kiszeret a másikból, mint ahogy a Tinderen balra húzta volna...
Endre Kis 2018.03.16 08:53:35
@szanaImas: szívemből szóltál... eléggé süt belőle az utálat a nők iránt.
Csilla Kárpátaljáról Budapesten keresztül került Zürichbe, és persze néha ő is elbizonytalanodik abban, hogy jól döntött-e, ezek az időszakok nem tartanak sokáig, mert elég régóta imádja az országot. Élményeiről vlogot is vezet. (A képeket köszönöm!) Ezért a látványért még másfél év után is képes…..
Az internetes vásárlásnak rengeteg előnye van, hiszen kényelmes, egyszerű és sokszor remek akciókat is ki lehet fogni. Azonban van néhány olyan elégedetlen vásárló, aki nem éppen azt kapta, amire számított. Az olcsó kínai weboldalakról rendelt termékek ugyanis sokszor egészen nagy meglepetést tudnak…..
Vanessza két éve él Amerikában, de a távolság ellenére nagyon fontos neki, hogy szavazhasson. Ezt most csak akkor teheti meg, ha négy órát utazik a legközelebbi szavazóhelyiségbe. Ha nem lenne magyar lakcíme elég lenne a postára lemenni neki, hogy levélben leadhassa voksát. Ezt a különbségtételt…..
Endre Kis 2018.03.15 10:50:14
@DFK: miért is kellene megszüntetnie a magyarországi lakcímét? nekem van otthon lakásom, de átmenetileg külföldön dolgozom. honnan tudod, hogy nála nem ez a helyzet. sehol nincs olyan szabály, hogy aki átmenetileg külföldön tartózkodik, dolgozik annak nem lehet otthon lakása, és nem lehet oda bejelentve. én 40 évig éltem otthon, 2 hetente hazamegyek és öreg koromban újra ott fogok élni, miért is kellene megszűntetnem?
Zoltán három éve érkezett Finnországba, és éppen egy hete írt arról, mennyire sokkoló volt az első három hónap. Miközben a nyelvet próbálta meg elsajátítani egy tanfolyamon jórészt a harmadik világból érkezett menekültek társaságában, megérkezett a tél is, ami különösen kemény kihívásokat jelentett.…..
Egy külföldről visszatelepült olvasónk fordult hozzánk levélben, hogy saját horrorisztikus történetének megosztásával járuljon hozzá, hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Mivel félt, hogy esetleg további kellemetlenségek is érhetik, neve elhallgatását kérte. A szövegben előkerülő név tehát…..
Az amerikai Jace Downey nagyon durván szexfüggő volt, olyannyira, hogy egészen hajmeresztő kockázatokat is vállalt. Mígnem eljött egy pont, amikor nagyon komolyan elgondolkodott az öngyilkosságon...
Az ingatlanhirdetésekben vagy az ingatlan megtekintésénél szinte kivétel nélkül találkozhatunk olyan jól csengő kifejezésekkel, amik a lakás mihamarabbi eladását kívánják szolgálni. De mit is takarnak ezek a szófordulatok valójában? Itt van néhány elsőre viccesnek tűnő magyarázat, ami kis túlzással…..
Újra itt a blog, ahol elmondják a munkáról AZ igazságot. A mai napon forradalmi módon a munkáról széleskörben elteredt ősrégi, klasszikus, agyonismételt közmondásokról rántjuk le a leplet. Ezeket lényegében csecsemőkorunk óta igyekeznek minden fórumon és fronton belénk verni,…..
2017.11.21. Harmadik nap, délután A helyszín: Albatros Aqua Park Hotel, Horas SPA szalon. Mindhárman mást választottunk, ezért a megérkezésünk után külön-külön helyeken kezdtek el foglalkozni velünk. Az már kiderült számunkra az elmúlt napokban, hogy Egyiptomban CSAK a férfiak dolgoznak. Csak…..
Helena Christensen a 80'as - 90'es évek egyik ikonikus modellje volt. 2005-ben fejezte be a kifutós karrierjét, ám egy-egy különlegesebb alkalom okán néha fel szokott lépni. Ilyen volt a Versace bemutató is, melynek képeit ITT tudod megnézni. Mostanában egyre többször láthatóak nem tizenéves fancy…..
Február 14-én került sor a BODY Kiállítás exkluzív megnyitó gálájára, február 15-én pedig a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit. A tárlat különlegessége, hogy mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 m2-en 300 preparátumot, összesen 1000 kiállítási…..
Endre Kis 2018.02.20 13:32:46
@Márai Coelhó: hát én örülök neki, hogy végre van valami értelmes kiállítás amiből tanulni is lehet. nem tökmindegy, hogy a kukacok esznek meg valakit halála után, vagy simán elrohad a földben? őszintén. mennyivel jobb?
a tudomány sehol nem lenne, nem lenne képes emberek millióit gyógyítani és megmenteni, ha nem kísérleteztek volna korábban. vagy magának jobb lenne ha semmilyen gyógyszer nem állna rendelkezésre ha szükség van rá? ne legyünk álszentek, én tisztelem az emberi életet, az állítokét is. de ezek nem élő emberek, még ha azok is voltak valaha. engem speciel egyáltalán nem érdekel mit csinálnak velem halálom után, addig kell élni amig itt vagyunk és nem rinyálni, hogy utána mi lesz. ez a tipikus gyomorforgató álszentség... maradjon otthon a fekete lyukban, és vigyázzon a testére, hátha halála után hasznát veszi valaki
Colorcam A Tinder sötét lovagjai 2018.02.19 22:50:29
A poharam aljáról egyre csak feltörekvő buborékokat számolom, miközben egy teljesen kiszámítható prezentáción ülök, Mr. Elvileg Hozzám Valóval. Úgy érzem magam, mintha egy erőszakos sales-es próbálná meg nekem a lehető legbiztosabb módon eladni azt a híres tollat, amiből száz van minden…..