Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bohusgabor

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelenleg 23 500 Ft-ba kerülő Videoton Supercolor és a 28 800 Ft-ba kerülő Videoton Super Infracolor TV-k ára 5,7 %-kal nő az import és hazai anyagok áremelkedése miatt. Vidáman hajtom a szovjet versenybicajomat, amikor egyszer csak reccsen egyet a váltó, és szétesik. Apával összerakjuk valahogy,…..
Szegeden még 9000 ember vár arra, hogy bekössék hozzá a telefont. Grósz Károly az MSZMP főtitkára Chicagoban találkozik a McDonald's International vezetőivel.A Jatéban ma este mindenkit elutasítanak a lányok, mert ez kell a női büszkeségük fenntartásához. Aztán, ha hét küzben elfogy a készlet,…..
  A szerdai, döntetlenül végződött UTE-FTC meccsről eltávozott szurkolók összeverekedtek az Árpád-hídi metrómegállóban. Több szolgálatban levő civil ruhás rendőr is megpróbálta őket megfékezni, azokat is megtámadták. Végül figyelmeztető lövésekkel sikerült megállítani őket. Az iskolabüfé a…..
 Megkezdődött a 22. Szegedi Ifjúsági Napok. rockzene, drogsátor ( ne örülj, a drog ELLEN van ), BMX bemutató, Napóleon Bld. együttes fellépése Újszegeden. Újságot olvasok a nagymamánál, újabban rákaptam az apróhirdetésekre. Az egyik így szól: "Keresem páromat, akivel együtt tölthetünk munkás…..
3.30 Leszámolás a Delhi bár előtt, felrobbantják Németh Zoltán éjszakai életben ismert vállalkozó fekete Mercedesét. Mindig ott állt a bár előtt a József Attila sugárúton. 2.00 Elindulok haza a Jate klubból. Nem sikerült becsajozni. Gyalog megyek haza, mert nincs éjszakai busz. Elhaladok a Delhi…..
Első, ünnepélyes tanévnyitó az új, Deák Ferenc gimnáziumban. Devizaszámlával rendelkezők számára lehetővé vált VISA kártyát vásárolni, és külföldön azzal fizetni. Új általános iskolába kerülök, mert a régi csak négy osztályos. Az új iskolában orosz- és angoltanítás is van, ami nagyon menő dolog.…..
Az IMF alapvetően elégedett Magyarországgal, sikeresen átálltunk a keletiről a nyugati irányú kereskedelemre. Legfőbb feladatunk most szerintük a 30%-os infláció mérséklése. Ezt kb. 2,5 millió dolláros hitellel is segítik. A szervezet sürgeti a magyarországi privatizáció…..
Több mint harmincezer a pályakezdő munkanélküliek száma, ami háromszor több, mint egy évvel ezelőtt. Ennek egyik oka az, hogy a demográfiai hullám miatt többen keresnek munkát, mint ahányan nyugdíjba mennek. Meg persze a rendszerváltás. Osztálykirándulásra megyünk Pécsre, ülünk a buszban. Én a…..
Leonyid Brezsnyev szovjet és Erich Honecker keletnémet pártvezető megbeszéléseket folytatnak egymással a Krímben. Teljes nézetazonosság jellemzi őket. A foltok nem egyformák. Van, amelyikel gyakran találkozom, utána melegség jön. A többit ritkábban látom.Látni mindig is láttam. Valamit. Érezni…..
Magyarország nagy összegű hiteleket kap a Nemzetközi Beruházási Banktól. Ez többek között az Ikarus gyár bővítésére, a pamutipar korszerűsítésére, a vasutak villamosítására és rekonstrukciójára megy. Ez a bank segíti többek között a Szövetség földgázvezeték szovjet szakaszának építését is. Az…..
Óvári Miklós, az MSZMP Központi Bizottságának titkára szerint a Szabadtérinek nagy jövője van. Szintén Óvári Miklós búcsúztatta a XI. Havannai világifjúsági és diáktalálkozóra Havannába induló küldöttséget. Sok dolga van mostanában Óvári Miklósnak. Sok időt töltök a fehér fényben és a külső…..
A vásárhelyi Vörös Csillag TSZ Táncsics szocialista brigádja munkaversenyt szervez az SZKP XXVII kongresszusának tiszteletére. Új telephelyre, Béketelepre költözik a Medikémia. Az iskolában valami tyúkanyós olvasmány van. Az én agyam a cigarettázáson jár, elképzelek neki egy ízt. Amikor hazaérek,…..
Losonci Pál, az Elnöki Tanács elnöke afrikai látogatásra indul. A Technika Házában az MTESZ nyelvgyakorlást szervez: angol, német, francia és orosz nyelvű szinkronizálatlan filmeket és videófilmeket vetítenek, bérletes előadásokonl. Fa Nándor készülődik világkörüli útjára a Szent Jupát nevű, a…..
Eltűnt egy taxis Szegeden, autóját Bonyhádon találták meg. A sofőrnek nincs nyoma, bűncselekmény gyanúja merül fel. Egy aktív korú felnőtt létminimuma 23709 Ft, ebből 8450 Ft megy el élelmiszerre. Ma hazafelé menet a Rézicce előtt Richárddal találkoztam. Ő egy érdekes figura, húszas évei elején van…..
A Hunyadi László bemutatójával megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok. Libanoni jobboldali milíciák tűzpárbajba keveredtek az arabközi békefenntartó erők alakulataival. V Trunov donyecki elektrotechnikus új kétéltű, elektromos Zaporozsecet épített, ami 12 nap alatt tette meg a Moszkva és…..
Ünnepélyesen megnyílik a XXXI. Szegedi Ipari Vásár. Sághy Vilmos belkereskedelmi miniszter is beszédet mond. Lengyelország felszabadításának 34. évfordulóján Edward Gierek elvtársnak, a Lengyel Egyesült Munkáspárt Központi Bizottságának első titkárának Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt…..
Leárazás van a Vidia áruházában, 11 Ft-ért lehet kombinált fogót venni. Bővítik a Szegedi Szalámigyár és Húskombinát sertéstelepét. Leonyid Brezsnyev szovjet vezető barátságos megbeszélést folytatott Gustav Husák csehszlovák vezetővel. Olyan jó lenne gyakrabban közel lenni a melegség forrásához.…..
Az újszegedi gyógyfürdő és szálló megépítésére kiírt tervpályázat második helyét Novák István és a Csomiép terve nyerte. Holnap nyílik meg a Szegedi Ipari Vásár. 22 éve halott Komócsin Illés, a munkásmozgalom nagy harcosa, a szegedi politikai rendőrség vezetője a háború után. Van abban valami jó,…..
Kádár János látogatást tesz az Óbuda Termelőszövetkezetben. Szegeden sörhiány van, ennek fő oka a kiszállítás fogyatékosságaiban rejlik: nincs elég jármű, és nincs elég munkáskéz: a nehéz, kétműszakos fel-és lerakodási munkát kevesen vállalják. Az élet egész jó lenne, ha csak puha sötét lenne, és…..
Kellemes az időjárás végre, ezért teljes erőből dolgoznak az aratók Szeged határában. A világ haladó ifjúságának 100 millió főt számláló tömegszervezete, a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség delegációja, Ernesto Ottone Fernandez és Barabás Miklós vezetésével elutazott Budapestről Havannába.…..
Érdekes dolgok történnek. Az már biztos, hogy nem a fény mozog, hanem én mozgok olyankor, és ezért látom máshogy. Ilyenkor akarom a mozgást.De olyan is van, amikor mozgok, de nem úgy, mint amikor én akarom. Még mindig be vagyok zárva, de időnként valami nálam hatalmasabb erő mozdít. Aztán egy furcsa…..
Kettős szenzáció a Centrumban! Indiai bakfisbundák kaphatóak 3740 Ft helyett 1590 Ft-ért. ÉS! Újabb iskolaköpeny szállítmány érkezett, 1 db köpeny 39 Ft!  A fény színe időnként változik, az alap világos mellett van benne sötét is. Néha mozdul, néha áll. Nézegetem a sötét sávot. Aztán eltűnik a…..
Tolmácsképzés indul a József Attila Tudományegyetem Bölcsészkarán. Béres Ilona játssza Melindát a Bánk Bánban. Készülnek a magyar és a szovjet motokrosszosok a vasárnapi viadalra.  Már megszoktam az új fényt. Egyre többet nézegetem. Mintha nem is hófehér lenne, hanem néha sávok színeznék…..
"Túlszárnyaljuk apáinkat, hogy méltóak legyünk hozzájuk!" Ez a több mint 55 ezer jugoszláv fiatal jelmondata, aki önként dolgozik a Samac-Sarajevo vasútvonal építésén. A szabadtérin próbálják a Bánk-Bánt. Egyre gyakrabban villan fel a másik fény. Már nem olyan bántó. A régi érzés szétvált, a régi…..
Küzdelmes az aratás Csongrád megyében az esőzések miatt. Nagy a sár. A Délép Május 1. szocialista brigádja erőteljes tempóban építi a panelházakat Fodortelepen. Őket nem zavarja az eső, mert amikor eláll, gyorsan kisüt a nap és lekerül az emberekről a fölösleges ruha. Ezt nem bírom tovább,…..