Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meridian74

0 bejegyzést írt és 3599 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év első adása igazából az előző év utolsó adása, mert az early accessre jogosult patrónusaink már év végén hallgathatták. És nem akármilyen adás ez, de igyekszem kerülni a nagy szavakat, mert nem a felkonferálásom a lényeg, hanem a vendég: Kiss László, azaz CoVboy. Igen, eljött a stúdióba…..
Meridian74 2024.01.11 19:39:05
@balcso: a Stamps Back-hez készült BluRay kiadvány, annak egyik lemezén van fenn, kb máfél óra. Ebből adódóan jóvakl kesevesebb duma. Nem akarom lelőni a poént, de majd lesz egy jó vaskos gyurcsányozás is majd, szvsz, mikor jól beszopatták az összes kiadót amikor a Magyar Lapkert eladtáka frnaciáknak... de majd elmondja CovBoy mi történt. A korábbi szerencséje elpártolt tőle akkor.
Meridian74 2024.01.16 10:41:34
@Karvaly: kickstart kampány részeként meg lehetet tvenni... talán maradt pár darab, valami 15ezer Ft 4 db BluRay lemez. A Stamps Back-hez készült. Matusik szilárd intézte a dolgot.
www.linkedin.com/in/szilard-matusik/?originalSubdomain=hu
Meridian74 2024.01.16 10:48:55
@molnibalage: ha lehetne editálni a szöveget utólagosan, akkor elfogadnám. De így minek okoskodsz? Tudom hogyan írják a CoVboy nevét, de ha elgépeltem akkro elgépeltem. De ha így írom le hogy covboy, akkor is tudja mindenki kiről van szó.
Most egymástól függetlenül több közeli barátom is átküldött egy fantrailert, amiben a Mátrixot összemosták a John Wickkel. Ráadásul, ami még furcsább, valami különös oknál fogva Mátrix 4-ről kezdtek el beszélni. Jó vicc, mintha a Mátrixnak valaha készültek volna folytatásai... Teljesen…..
Meridian74 2021.09.10 15:35:17
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: mitől is volt lezárt a sztori az első rész után? Hiszen pont hoyg megmutatta a 3-ik rész, dehogyis van ott vége még! Hiszen a gépek tervezték az egészet és Zion "ledózerólása" még csak eztán következett, ahogyan azt el is kezdték! Szóval hol volt az lezárt sztori? Ez a counter-attack meg várható következmény volt, hiszen a gépek sem annyiból áltak, hogy na akkor Neo renitenskedik a mátrixban... mert na és? Megmondta az Architect is, tudják a működést biztosítani az emberek nélkül is, és ennek hogyanja pont hogy nem derült ki az 3 részből sem...! Márpedig sztem aki figyelte a sztori apró részleteit, annak ez az ami feltűnően hiányzik az egészből, és sztem erre lesz meg a válasz a 4-5-6 részben. A 4-ik rész nyilván csak annyi lesz, hogy az amnéziás Neo ráeszmél mi is történt vele nem is olyan rég. Hogy ebből mi sül ki az a trailerből nem derül ki, de megint durva összecsapások lesznek az biztos.

Szóval amikor azt mondjátok hogy mindenki azt várta, hogy legyen már vége ennek az egésznek, abban a "mindenkiben" én nem vagyok benne! :P
Meridian74 2021.09.10 15:42:50
@GyMasa: pl a Hobbit egy kis vékonyka (normál méretű) könyv volt... és sztem nem lett az rossz hogy újragondolva 3 részes filmet csináltak belőle - és nem mindenhol ragaszkodtak a könyv tartalmához. Sztem a Hobbit is filmen úgy jó ahogyan lett, persze nyilván egykét részletében az sem volt tökéletes. De pl Gandalf és Sauron párharca ha jól emlékszem nem volt a könyvben... mégis nagyon nagy dobás volt hogy a Hobbitba beletették.
Szóval én nem bánnom azt hogy ha van egy nagyon nagy sztori azt több részre bontják szét filmekben, mert így nem kell feleslegesen vagdosni, sőt ha nem ront az egészen akkor esetleg kimaradt vagy nem túl részletesen kifejtett momentumokat is ki lehet bontani jobban. Amúgy meg filmen mindig is jobban számít a vizualitás. Ha valaki a sztorihoz ragaszkodik 20 körömmel az ne nézzen filmet, az olvasson inkább könyvet.

Mondok egy személyes példát. Én pl nem olvastam a Pí élete című "bestseller" könyvet... a filmet megnézve - ami csodaszép vizualitással volt megcsinálva - na, mondom akkor el kell olvasnom a könyvet is. És ekkora csalódás még sosem ért. A könyv egy rakás hulladék... amúgy se egy nagy sztori, egy ponyvaregény méretű, de abból is a gyengébbik fajta. Könyvként el sem olvastam volna a sztoriját, félredobtam volna. De a film az ütős volt! Persze ez nem minden könyv-filmadaptációra igaz, de pl a Pí élete filmként sokkal jobb mint könyvként, nem is értem a könyv hogy lehetett egyáltalán bestseller...!?
Meridian74 2021.09.10 15:54:38
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: csak az egyik vesz most részt benne, és igen már az első részben is transzgender propaganda volt egy kicsit. Amúgy ebben a sztoriban amúgy megfér a transzgenderizmus, hiszen egy virtuális világban játszódik az egész, ahol semmi sem az aminek látszik valójában. Mondom ezt úgy, hogy én utálom a genderizé propagandát, de csak a való életben.

Amúgy a szerzők/rendezők hindu/buddhista vallásúak lehetnek, és a reinkarnációban hisznek... viszont megfeledkeznek arról, ha abban hisznek, akkor azt a szabályt is el kellene fogadniuk, hogy a teremtő felső hatalom megveti és bünteti a szexuális aberrációkat. Sőt, magát a szexualitást rossz szemmel nézi ha az csak élvezet hajszolása miatt megy, és nem pedig a gyereknemzés okán. Ugyanis ez így egyenértékű a kábítószer fogyasztásával, alkoholizmussal, dohányzással és szerencsejáték űzésével. Amelyeket a karma útján büntet, azaz önsorsrontók.

Persze azon lehet agyalni, hogy mit számít a "nem", mikor úgyis meghalsz és majd újjászületsz. És ma férfi vagy holnap meg nő, holnapután a fasz tudja mi... viszont ha leszülettél egy világba, nem véthetsz az ottani uralkodó szabályoknak különben magaddal cseszel ki. Ebben a világban pedig itt a férfi az férfi a nő az nő, és a férfi az apa, és nő az anya. Nincs más verzió.
Lehet álmodozni meg vergődni másról, de egy kromoszóma teszt azonnal megmutatja mi a valóság!
Csak jó fej vagy esetleg szexelni is akar velem? Az örök kérdés, amelyet sokszor rosszul válaszolunk meg. Ha így történik, akkor megtörténhet, hogy egy baráti kapcsolatot veszélyeztetünk vagy éppen egy olyan szituációba keveredünk, ahol aztán totális elutasítással szembesülünk. Az "Aranyos vagy, de…..
Meridian74 2021.01.29 21:54:08
@Kate Kupon: volt KDNP-s? De most micsoda? Mert se nem fideszes, se nem kdnp-s... Jah, megvan... MakiZay-os... Óhhh... aztakuuurrrrrva!
Meridian74 2021.01.29 21:54:10
@cardiobascuralis: nem érted a 360cm-es távolságot... Hát nem tudtad, hogy most COVID-os időket élünk? :P
Sokféle intelligencia létezik. A mostani cikkben az IQ tesztek által mért intelligenciáról esik szó, illetve annak vonzalomra gyakorolt hatásáról. A kutatások azt mutatják, hogy mind a nők, mind a férfiak számára a párválasztás során a legértékesebb jellemző az intellektus. A szépséggel…..
Meridian74 2020.10.18 19:23:43
@Örömhernyó: "Én ahányszor csalódtam egy nőben, mindig az erkölcsi minőségében, szavahihetőségében csalódtam. Aljas, pénzéhes, manipulatív, barcás kurva volt némelyik. Ez volt a szakítás indoka többnyire."

Az Aljas szót kihagynám, de ugyanez a tapasztalatom. Igaz, hogy magas az IQ-m, de valahogy nem vet fel a pénz. A nők túlnyomó többsége először azt nézi, anyagilag hogy állsz. Aztán sírnak nálam, hogy egy rohadt maffiózóval állt össze, és még erőszakos is vele. Jah, kérlek... a könnyen szerzett luxus ezzel is járhat. Sőt mi több! Jár!
Meridian74 2020.10.18 19:34:52
@Hunyadi János1: ennek most mi az értelme, hogy szívjátok egymás vérét? Úgy, hogy ebből ennek az egész cicaharcnak a háttér információiról itt senki semmit nem tud...?
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
Meridian74 2020.09.12 22:19:04
@Kit Fisto: Akartál valami érdemlegeset is mondani?
Meridian74 2020.09.12 22:24:16
@Kit Fisto: 2016 februárjában egy igen jó haverom halt meg. Nem a Covid-19 ölte meg. Hanem az influenza szövődményei.
Mondj valami újat is. Mindenki tudja azt, hogy a COVID éppen úgy ahogy az influenza, akár halálos is lehet. De jelenleg az a helyzet hogy túlpánikolják ezt a járványhelyzetet. Ami viszont közvetett módon sok -további- áldozatot fog szedni. Többet, mint közvetett módon ez a vírus. Persze... ezeket is betudhatjuk a COVID-nak... vagy inkább az emberi hülyeségnek, és a média tudatroncsoló hatásának.

Ráadásul a védekezés iránya is rossz. Valódi megelőzés kell, nem pedig afféle tüneti kezelés ami most megy, még ha fals módon ezt állítják be megelőzésnek. Ha olyan jól menne ez a megelőzés, akkor mégis, hogy jött össze a jelenlegi állapot?

Valódi megelőzés esetén nincs betegség, és úgy járvány sem.
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
A macskák szeretik, ha simogatjuk őket. Biztos ez? Bármikor és bárhol jól esik nekik a simogatás. Biztos ez? Volt már, hogy kedvesen meg akartad simogatni a cicád, de az nem örült neki, talán meg is karmolt? Elmondom, miért van ez, és a cikk végén leírom, hogyan kell "jól simogatnod" a cicád, hogy…..
Alimento Csak ha félünk tőle...? 2020.03.22 14:48:49
Volt (bal)szerencsém megtekinteni Lenkei Gábor videóját, amit a COVID-19 koronavírus járvány okán készített...
Meridian74 2020.03.23 22:31:38
@felső határ nincs: "Nagyanyadek generacioja vitaminokon elt? Nem."

A megtermelt zöldségekben 2-3x annyi tápanyag volt. Ne az energiára gondolj, hanem a vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre.
Te is jól tudod, különbség van a nagyüzemileg zölden leszedett paradicsom és a kertben felnevelt totál érettségi állapotban leszedett paradicsom között. Már az íze is totál más. Én jól tudom, mert mindkettőből sokat ettem már.
Meridian74 2020.03.24 07:09:32
@felső határ nincs: de, a gödöllői Agrár Egyetem mérte 1966 és 1990 között. A búza 50%-os csökkenést szenvedett el mikroelemek terén. A kukorica 81%-ot! A répafélék csak 25%-ot. Vitaminok terén ez még durvább, mert pl a káposztában 95%-al kevesebb a vitamin mint 1966-ban mérték.
Azt hittem a felvásárlási láz amolyan média felhajtás, de tegnap, amikor betévedtem, hogy beszerezzem az EGY HÉT-re , ismétlem EGY HÉTRE elegendő élelmiszert, szembesülnöm kellett azzal, hogy bizony, kenyér, liszt, cukor, só, rizs, étolaj, konzerv, hús,ilyenekről ne is álmodjak. Néztem, ahogyan a…..
Régi és téves sztereotípia, hogy a macskák csak a kajáért vannak az ember mellett. Nyilván nekik is fontos a pocakjuk megtömése, de minden cicagazdi tud olyan sztorit mesélni, hogy a cicája vacsora után hogyan bújik hozzá, lefekvéskor mellé fekszik, napközben az ölébe ül, ezeknek pedig semmi közük…..
Meridian74 2020.03.09 15:36:46
@eßemfaßom meg áll: Ez persze pont nem igaz. Egy macska eleve berzenkedik idegenektől.
A miénk viszont különleges: megvéd a kutyáktól is! A nagytestű kutyákat is elkergeti a kerítésünktől. Ha átmegyünk a szomszédba jön velünk, mikor elmegyünk onnan jön utánunk. Mindig ott szerte lenni ahol mi éppen vagyunk és csinálunk valamit.
Meridian74 2020.03.09 18:03:24
@Örömhernyó: Nem ismered a mi macskánkat. Hihetetlen. Ilyet egyik kutyánk sem csinált soha. Amúgy - én most apámmal élek - vagy hozzám jön aludni és mindenképpen a fejemhez bújik, és meggyúrja a karomat (le takarnom a takaróval mert karmait is kiengedi kicsit sajnos) vagy egy zsinttel lejjeb, apámhoz megyés nála meg a lábánál nyúlik el és dorombol. Pedig egyáltalán nem hízeleg, nem dorombol csak úgy mint más átlag macska. Ez nem. Azt sem szereti ha csak úgy simogatjuk. De ha jön és bújik, akkor dorombol. Amúgy mindkettőnk autójának hangját megismeri, és elénk jön, és bekíséri az autót. Az úttesten megtanulta nem szabad tatózkodni, és körülnéz mielőtt átmegy rajta. (szeme láttára gázolták el a nagy haverját, a szomszédék cicáját... tanult a látványból). Ha apám átmegy valamelyik szomszédhoz, akkor utána megy és hangos nyávogással kiköveteli azt, hogy őt is engedik be. Be szokták :) Aztán körben néz és odaül apám lába mellé mint egy kutya. Amúgy máskor nem megy messzebb szomszédhoz, csak a közvetlenekhez.
Patkányokat megfogja és hazahozza és mutatja én meg ezt hoztam nektek, a kajáért scerébe amit ti szoktatok adni nekem. Ja, és beszél hozzánk. Változatos hangokat ad ki, nemcsak szimplán nyávog.
Meridian74 2020.03.09 20:49:11
@geegee: lehet, de ez a macsek nagyon aranyos... és hoyg ragaoszkodik hozzánk az mi sem bizonyítja jobban, hogy megvéd minket (feleslegesen amúgy) az utcán flangáló kutyáktól. :D De sajna mindig olyan váratlan a helyzet hogy sosem tudtam még videóra venni, pedig tuti lángolna az internet. :)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi Terror, Az alábbi tapasztalatomat szeretném megosztani, a végkifejlet még várat magára mert még nincs lezárva az ügy. Közgazdász végzettséggel és pár év külföldi munkatapasztalat után most már négy éve…..
Ki ellen – nem – kellene tüntetni? A Normafán kialakult illegális zöld területen való parkolás akár bárhol lehetne Budapesten. Közismert tény, hogy tízmilliónál többe kerülő autóval csakis az iskola kapujának közvetlen közelében lehet kitenni a gyereket, különben az autó besípol. Mielőbb kívánatos…..
A leggyorsabb vonatokról már többször is szó esett itt a blogon. De a nagy sebesség semmit sem ér, ha a távolság amúgy is rövid vagy pedig a megállók vannak túl közel. A következő lista a világ leggyorsabb vonatait sorolja fel, de nem a legnagyobb sebességük alapján, hanem a két megálló közötti…..
Meridian74 2019.08.03 12:04:21
@Madarász Henrik: nyugodtan megállhatna Győrben is, ahonna másik irány Pozsony - Prága lehetne az úticél...
Vagy eleve, lehetne az út Bp, Győr, Pozsony, Bécs, és innen vagy Salzburg/München vagy Brno/Prága/Drezda/Berlin.

De másik irányban is lehetne egy ilyen. Bp-Miskolc-Kassa-Krakkó-Varsó-Vilnius-Riga-Tallin-(Szentpétervár-Helsinki)
Meridian74 2019.08.03 12:11:52
@body_andras: Ne adj ötletet! Ugyanis az a nagy szerencsénk, hogy az arabok (teljesen általánosságban értve, de ugyanakkor ez az igazság) annyira buták, hogy ilyen maguktól nem jut az eszükbe. Miért buták? Mert az IQ-juk átlaga 85 környékén van (a világ össznépességére jellemző 100 helyett), amit az 1400 évnyi belterjes szaporodásuknak köszönhetnek, amit meg a Mohamednek, a vallásúak legszentebb és leginkább követendő példaemberének köszönhetnek.
Meridian74 2019.08.04 12:28:24
@Madarász Henrik: erre ad pénzt az EU... csak pályázó is kellene hozzá. Na, az nincs.
A legnagyobb magyar portálok is megírták, így az Index is, hogy a hétvégén egészpályás adathalász támadás indult a magyar neten. A csalók a legnagyobb magyar szolgáltatók nyereményjátékának álcázott popup üzenetekben próbáltak adatokat kicsalni a naiv netezőkből. Van UPC-s is, mi egy Telekomosba…..
Esküszöm, megpróbáltam. Isten bizony, kurvára megpróbáltam nem belelátni Gyurcsányba azt, ami. De nem megy. Az össze-vissza kamuzásra, csúsztatásra nincs mentség. Amikor megláttam az újságosnál a Narancs címlapján, először azt gondoltam, ezt a számot biztos nem veszem meg. Végül két nappal később…..
Meridian74 2019.06.23 18:28:39
@Tomiko: " a Fideszhez képest ezek tiszták mint az angyalok."

Fúú, basszus, ezt te tényleg komolyan gondolod? Hány éves vagy, hogy még hiszel az esti mesékben?!

Gondold már át újból, mi volt 2006-ban... vagy linkelgessek videókat is?

Zanzásítva gyurcsány tudatosan MEGHAMMISITOTTA a költségvetést, az EU felé beszámolót, miközben az orbán gyurcsány élőadásban a TV-s vitában rezzenéstelen és lesajnálkozó ábrázattal rebegtetős hangon mondta orbánnak, hogy de kedves orbán úr, vonja vissza az állításait! Azt amiről ő maga tudta a legjobban hogy igazak.
Aztán ott volt az öszödi beszéd, ami után hamis álszent módon nem lemondott, hanem csupán bizalmi szavazást kezdeményezett hogy maradjon-e vagy se, tudva jól azt hogy nem lehet más a szavazás eredménye mint hogy maradnia kell, különben meg kell ismételni ma választásokat ahol akkor 10%-ot sem kaptak volna...! Lásd nem sokkal később mekkora bukta volt az önkormányzati választás, gyakorlatilag narancsba borult az ország, mindenhol vesztettek, durván. Az öszödi beszéd is erről szólt, hoyg ez lesz sajnos, erre kell most felkészülnötök, mert a bili kiborult - az nyári-őszi megszorítási intézkedések miatt, közvetlenül a paramenti választok megnyerése után...!

Te ennek az embernek akár egyetlen egy mondatát is még elhiszed?!!? Ezzel nem azt állítom hogy orbán a legszentebb és legjobb, de a fentiekhez közel hasonló sem verhető rá. Az hogy tiborc, mészáros, simicska, azok sajnos mint írtam sokkal fentebb "jogilag" teljesen szabályosak, még a legelvetemültebb momentumos aggresszor-növendék sem fog tudni ezeken fogást találni, különben már rég az EU taposott volna a nyakukra (10 éve megy ez, ne feledjük, és előtte gyurcsányék is ezt csinálták, csak sokkal bénábban...).
Meridian74 2019.06.23 18:32:15
@SnaKadCharmer: "Az úthálózat szar, a közterek katasztrofális állapotban vannak, tele vannak az utcák csövesekkel és mérhetetlen mennyiségű szeméttel. Csak hogy pár konkrétumot mondjak. :) Szóval gondold át a dolgot, mielőtt nagyon elkezdenéd mosdatni Karigerit. "

És mindezek tetejébe a mostani kutyakomédiás előválasztási vitaesten ujjongva jelentette ki, hogy ő személyesen tűzette ki a szivárványos zászlót az önkormányzat bejárata felett, micsoda nagy fontos és korszakalkotó tett volt ez kérem szépen!(Amit aztán egy napig sem tartott onnan letépni, mások által)
Meridian74 2019.06.23 22:58:28
@Tomiko: "Ő az egyetlen politikusunk a rendszerváltás után, aki elmondta mit tettek."

Mit mondott el? Zárt gyűlésen vázolta fel, hoyg tovább nem tartja a hátát, azaz nem asszisztál a további mszp seggfejek hülyeségeihez, innentől az lesz amit ő mond, merthogy ez és ez van.

Az kérdés, hogy valami ellenlábasa szivárogtatta ezt ki vagy saját maga gondolkodott előre ezzel és tette meg saját maga ezt - de ez nem egy beszámoló volt a nyilvánosság számára. Nem, hanem ez egy beszámoló volt a kutyái és csatlósai számára.
Ez a helyzet talán még a folyamatos álláskeresésnél is lélekrombolóbb. Kivédeni nagyon nehéz, mert általában ez a munkáltató hibája. Bizonyám. A félrement kiválasztások egyik mutatója, hogy hány ember lett elküldve vagy távozott próbaidőben. Az egyik legbeszédesebb mutatószám a toborzók munkájának…..
Meridian74 2019.06.21 18:56:17
@Egyallampolgar: Milyen munkaerőhiány? 10-ből egyszer jeleznek vissza, az neked munkaerőhiány?
Ja, lehet, hogy tróger munkára trógerhiány van, és lasszóval fogdossák az ukránokat is, és ha a delikvensnek szoftvert is kell használnia akkor azt ukrán honosítják is akár...(saját szememmel látom nap mint nap)

A másik dolog meg: nap mint nap a reggelimet egy sarki kis TESCOban veszem meg... ki van a pénztár mellé rakva, na, hogy is írták?... izé, valahogy így: az elérhető legalacsonyabb juttatás bruttó 240ezer. Meg "Jó dolgok várnak rád"... aha. persze. Ha ezt így külön kiírták, mert eleve lehet sejteni az masszív szopást. Meg mi az, hogy az "_elérhető minimum_ kereset"? Miért nem az elérhető kereset van kiírva? Mondjuk akár 500bruttót is kaphatsz lelkes trógerolásért? Hmm?
Nem véletlenül tévedtetek az oldalamra, valószínűleg ugyanannyira szeretitek Olaszországot, mint én , és az olasz nyelvet is elképesztően fülbecsengő melódiának tartjátok. Ha pedig így van, akkor muszáj megtanulnotok egy-két olyan kifejezést, amikkel az olaszok előszeretettel pakolják tele a…..
Hónapok óta fontolgatom ennek a blognak a beindítását, és pontosan ugyanennyi ideje próbálom összeszedni a tökéletes bevezető posztot. Aztán bombaként robbant szerda délután (washingtoni idő szerint reggel), hogy Robert S. Mueller, III kamerák elé fog állni, és minden tervemet felülírta.   Először…..
Randy Cramer-rel, a Marson katonai szolgálatot teljesítő „szuperkatonával” már több írásunkban is foglalkoztunk blogunkon. Randy az utóbbi hónapokban intenzívebb munkatempóra váltott, több interjút adott illetve előadásokat tartott a titkos űrprogramokban szerzett…..
Meridian74 2019.05.26 15:58:21
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: De a fenti cikkben a galaxis ról a kép és alíárás: "Ez egy valódi fénykép a galaxisunkról, amit a Haditengerészet Űrparancsnokságának egyik űrhajója készített odakintről"

Csakhogy a képen bemutatott galaxis jól láthatóan az Androméda-köd, egy amatőr távcsővel ezt bárki megnézheti és leellenőrizheti. Komolyan, ilyen butasággal hoyg is vehető komolyan ez a cikk? Legalább ne pont a legismertebb és legközelebbi galaxis fotóját tette volna be a cikk írója...

Ráadásul még a google-val is milyen könnyen meg lehet találni a kép forrását :D, tessék, íme:
eletvezetes.network.hu/kepek/vilagegyetem/andromeda_kod

És ennek tudatában különösen vicces a képen külön bekarikázott fényes pont, hogy az ott a mi naprendszerünk... :D :D
Furcsa visszagondolni, de annak idején ez a sorozat még nem egy mainstream CGI móka volt, ahol minden egyes rész után lehetett menni fröcsögni az üzenőfalakra. Már akkor tömegeket mozgatott meg, de akkor még a mesteri történetszövés, a sokkoló fordulatok, a rengeteg erőszak és a…..
30 évvel ezelőtt, 1986. április 26-án történt az atomenergia békés célú alkalmazásának legsúlyosabb balesete az egykori Szovjetunió (a mai Ukrajna) területén, a csernobili atomerőműben. A balesetnek nagyon jelentős hatása volt a nukleáris energetikára, mind a technológiát, mind a szabályozást, mind…..
Meridian74 2019.05.14 21:55:08
@Hátrányos helyzetű kaviár: "Azt felejtitek el sokan, a posztíróval egyetmben, hogy ez a bolygó, a Föld, a Terra, a Gaia, nem a miénk. "

Akkor "kié"? És kinek kellene fizetnünk, és mit?
Meridian74 2019.05.14 22:00:54
@jágör68: mondjuk 1000 év múlva milyen lesz a technológiai tudás, arról van valami halvány sejtésed is? Ha abból indulunk ki, hogy a fejlődés nem áll meg, akkor ez piti probléma lesz csak. Már 100 év távlatában sem tudjuk mi lesz , milyen szintre emelkedhet a tudásunk, és képességeink.

Persze ha genderizmussal - meg hasonló nyenyerészésekkel - kinyírjuk saját magunkat, akkor sem a 240ezer évig veszélyesnek maradó fűtőanyag-maradványok lesznek a legfőbb problémánk.
Ahogy közeledünk a Trónok harca végéhez, úgy lesznek egyre dühösebbek az eddigi rajongók a soroztra. De van alapja ezeknek a vádaknak? És mi történt azzal a kávés pohárral, amiről mindenki beszélt az epizód után? Ilyen témákkal jelentkezik az eheti spoileres nézőnaplónk...
Meridian74 2019.05.12 18:12:02
@KARAK TERi: "feminizmus még annyira se érdekel, mint a kávés pohár. "

Aztán egy szép napon emiatt szívod meg. A fantáziádra bízom hogyan és mi okból.
A várva várt epizód sok szempontból zseniális, de néhány okból azonban végtelenül szomorú és csalódott vagyok. A nagy probléma, hogy kizárólag az igazán fontos szempontokban bukott meg a sorozat. A körítés szép és jó, a látvány általában fenomenális, de a setting mit sem ér, ha a történet nem…..
Meridian74 2019.05.02 16:10:39
@project640: "a félelmetes dothraki sereggel mi tudott végezni 3 perc alatt"

Egy átlagos római légió falanxa is pont ugyanígy végzett volna velük... ehhez nem kell zombisereg.
A falanxot csak nehézlovasság tudja szétverni.
Meridian74 2019.05.02 16:20:33
@chr(27): lesz előzmény-sorozat. 1000 évvel korában játszódik majd... 2020 vagy 21-ben jön.