Regisztráció Blogot indítok
Adatok
merai.katalin

69 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mérai Kata Bye - Bye 2019 2020.01.04 15:13:01
Már majdnem elkezdtem sápítozni, hogy milyen sz@r volt a 2019-es évem, amikor valami isteni belső hangot követve megnyitottam a fotótáramat és januártól elkezdtem végiglapozni azt a több ezer fotót amit az elmúlt évben „lőttem”. Egészen márciusig – jelzem kettő hónap ami addig eltelt az évből –…..
  Nem vittem túlzásba ..., pedig emlékszem, hogy gyerekkoromban anyámmal mennyit készültünk erre a napra. Szendvicsek szépen tálcára rendezve, főtt tojással, piros arany pöttyel a közepükön. Apró édes és sós süteményekkel tömtük a kamrát és apám napokkal előtte betette a fagyasztóba az…..
  Ma végre rászántam magam, hogy rendet rakjak a táskámban.   Igen. Már hallom is, hányan hördülnek fel és látom magam előtt, hogy huncut mosollyal gondolnak az előttem álló, majdnem megoldhatatlan problémára. Na jó. Szerintem egyszerűen túlmisztifikálják ezt az egész „női táska” problémát.…..
Nem semmi "tyúk" vagy Te, Te Barátok közt kisasszony! Igen. Egészen bizonyos vagyok benne, hogy csajszi, ez a mi 20 évesünk. Gondoljunk csak bele. Milyen makacs, akarnok. Itt van, ezen a szűk palettán és nem enged senkit a helyére. Egy harcos amazon, aki minél több kritikát kapott, annál…..
  Világszám az öltözőben Fura dologra kellett rájönnöm, pontosabban fura dologgal kellett szembesülnöm minap. Én attól vagyok stresszes, ha nincs stressz. Hogy ez mióta tart nálam? Igazából nem tudom. Azt is simán el tudom képzelni, hogy én így születtem, de az is lehet, hogy egyszerűen…..
És nem aludtunk semmit. És eljött a reggel. És felvettük a fehér inget. És bepakoltunk a sárga táskába. És elindultunk lefelé a lépcsőn. És izgatottan érkeztünk meg. És végig fogta a kezem. És bementünk a terembe. És folyton nézte, hogy mit mondok, mit reagálok. És én csak mosolyogtam rá,…..
merai.katalin 2018.09.03 13:50:58
@Patkós Mária Ágnes: köszönöm.. És azt is, hogy elolvastad.
Mérai Kata Atya ég mit találtam! 2018.08.27 06:32:00
Mennyi fájdalom, megaláztatás, mellőzés és makacs düh volt bennem akkor. Ezt teljesen elfelejtettem. Jó mélyre elraktam és felülemelkedve az akkori nehézségeken továbbléptem. Aztán jött a net. És a net tényleg nem felejt. Így én sem. De 22 év távlatából ez már inkább csak…..
  Nem hagyott nyugodni az a tény, hogy a grillkolbász készítés nem csak hogy nem bonyolult, de még szórakoztató is. Így nekiláttam a Boros-almás Grillkolbász után egy újabb variációnak, amit én nemes egyszerűséggel Petrezselymes Grillkolbásznak neveztem el.  Sokat nem…..
merai.katalin 2018.08.22 17:16:56
@Boar.: Elképzelhető, bár én eddig akár hányszor vásároltam, még mindig az volt benne, ami rá volt írva. Juhbéllel még nem dolgoztam, de gondolom mivel vékonyabb az átmérője, talán kicsit macerásabb is a töltés.... de ez persze, csak feltételezés a részemről.
merai.katalin 2018.08.23 08:02:37
@Boar.: rendben:) kipróbálom és majd referálok:) hiszen .... a ... puding próbája az evés. aztán a végén, majd leszek én a megmondóember :)
Mérai Kata Aki erőt ad ... 2018.08.23 06:53:00
  Ma este operába megyek. Egy olyan magyar opera-énekesnő énekel főszerepet, akit, azt hiszem, jelenleg az egyik legkomolyabb operai hangként ismernek el. Sajnos nem nevezhetem barátomnak, de nagyon közel áll a szívemhez. Ha rá gondolok, eszembe jut egy gyermekkori…..
Most mondhatnám, hogy mennyire meglepő, de valószínű zsenialitása éppen a kézenfekvőségében rejlik. Nagyon régen találtam valami hasonlót egy grill recept után kutatós napomon, és annyira beleszerettem az alapötletbe, hogy azonnal ki is próbáltam. Mondhatom, nem csak szemet…..
Miért kell par@sztnak lenni? Történt ugyanis, hogy ma reggel, szokásomtól és lehetőségeimtől eltérően a reggeli gyermekfuvarozás után haza vettem az irányt. Elgondolkodva azon, hogy miként fogok gyorsan sok mindent beleszuszakolni a rám szakadt másfél órába, éppen…..
Mérai Kata Bajor Almás Pite 2018.08.03 06:42:00
  Egyszer egy családi rendezvényen hozta magával ezt a pitét az unokasógornőm, már ha egyáltalán van ilyen családi titulus. Szóval bonyolultabban, a gyermekem apukájának unokatestvére. Istenem, hogy én mindig bajban vagyok a családi viszonyok meghatározásával, de hát most mit…..
Mérai Kata Kapocs a kamaszévekben 2018.07.31 06:40:00
  Valóban, az első futócipőt felhúzni olyan érzés, mint amikor annak idején az iskolában új füzetet kezdhettél. Főleg azért, mert végre eljött az az idő, amikor nem a ronda kék csíkos füzetet kellett használni, hanem a papírbolt polcai között, hosszas válogatás után…..
Mérai Kata Apám az én rétesem 2018.07.27 09:00:00
Nem gondoltam volna, hogy ilyen viszonyt ápolok a rétessel. Kis családi kirándulásnak indult, nem is terveztük meg előre. Igazából a véletlen hozta, pontosabban valaki, aki pénzt kapott azért, hogy a szálloda parkolójában álló autók szélvédőjéhez egy szórólapot…..
  Mint az köztudott, minden valamire való recept úgy kezdődik, hogy: "Végy egy pohár bort." Ez most annyira komoly, hogy kötelező betartani.  Nem kicsit foglalkoztatott az a tény, hogy mi van a BÓTI grillkolbászban. Mivel rengeteg rémtörténetet hallgattam végig, hogy mik,…..
Mérai Kata Nem vagyok Paripa! 2018.07.19 09:35:21
Atya ég, ez most komoly?! Nincs tökéletes alakom, sem kockás hasizmom. Vagyis biztos van, csak még sosem láttam. Esküszöm, ha lenne, mutogatnám. Vagyok annyira exhibicionista, és hidd el, akadnak, akiket szívesen bosszantanék vele. De akkor mégis miért „kínzom” magam majdnem minden reggel, és…..
Mérai Kata A legjobb Churros! 2018.07.13 23:47:49
  Néhány évvel ezelőtt, az első közös karitatív sütögetés alkalmával ismerhettem meg Csiszér Dórit, akiről bizton állíthatom, hogy mestere a cukrászatnak. Akkoriban az ország legismertebb főzőiskolájának csokiműhelyét vitte, ma már saját desszertboltjában varázsol csodákat. Állíthatom, hogy mindent…..
Na most ugye az van, hogy én nem futok. Ezzel mondjuk nem árulok el nagy titkot, kivéve, hogy azonnal meg is kell hazudtoljam magam. A következő történt: egy nagyon kedves ismerősöm, aki 55 éves korában kezdett el futni, és most már elmúlt 60, Izrael állam 70. születésnapja előtt tisztelegve…..
Mérai Kata Legtutibb házi gyurma! 2018.07.13 19:15:56
Az egész ott kezdődött, hogy egy alkalommal Velencén jártunk az egyik szállodában és az akkor még nem egészen 3 éves gyermekem, mindenképpen a játékszobában szerette volna eltölteni a délutánját. Nem elsősorban a játékszoba, hanem az ott foglalkoztatóként dolgozó Kati néni, azonnal…..
„Inkább ezren irígyeljenek, mint hogy egyvalaki sajnáljon!” , mondta ezt egyszer nekem valaki, akitől pályám elején a legtöbbet tanultam. Ő is tanulta ezt, nem kisebb embertől, mint magától Honthy Hannától. Vannak és voltak legendás emberek, akikkel hál istennek összehozott az élet. Voltak…..
Mérai Kata Hamis a halam! 2018.07.13 16:37:43
A húsvéti készülődés és ötletelés közepette kicsit belekotortam a hagyományokba, ezzel együtt pedig a "ki mit nem szeret" dolgokba is. Minden alkalommal, ha vendégjárás üti fel a fejét, főhet a mi fejünk is, hogy kedvébe járjunk szeretett vendégeinknek, ugyanakkor fejet hajtsunk a hagyományok…..
Ma van Apák napja. Soha nem foglalkoztam vele. Milyen érdekes - és nem szeretnék bántó lenni -, ha azt vesszük, elég önző tőlünk nőktől, hogy így kisajátítjuk az utódokhoz való kizárólagos jogunkat. Már az is elég önző, hogy „csak az anya biztos”. Ezt valahogy mindig bántónak találtam, pláne…..
rs9kvzoo ÉLEK:) ! 2009.11.23 20:53:00
Szóval eljött a pillanat, amikor új életre kelünk, pontosabban csak az oldal:) hiszen október eleje óta folyamatosan nyitva vagyunk. Sajnos "segítő kezek" következtében meg kellett szüntetnünk az oly sokak által kedvelt sör és gin tonic kedveskedésünket, de minden…..
rs9kvzoo TOMBOL a vérem:) 3 in 1 2009.05.12 22:28:00
Még itt az utlsó lehetőség, hogy a nyári "... mindenki főjön a saját levében..." kánikullapánik előtt gyorsan ráizzítsatok a szabadtéri rendezvényekre egy jó kis pincefinissel:) hát igen május, drága május te vagy az utolsó hónap amikor még láthatod a…..
rs9kvzoo Elaludtam! Bocsi!:) 2009.05.06 16:41:00
Tehát sikerült egy jelentős hónapot kihagynom, de talán még nem késő, hogy - igaz még egyenlőre csak hánya-veti módra -, de közzétegyem a tervezett MÁJUSI MŰSOR-t.Hát emi:) :máj.15. 21h -  Mojito ergo summáj.16. 21h - Gns+Verona boramáj.21. 21.30h - Judrommáj.22. 21h -…..