Regisztráció Blogot indítok
Adatok
illanna.aromaterapia

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A párologtató (diffúzor) vízzel működik, ultrahangos elven hidegpárát juttat a levegőbe és amennyiben illóolajat is használsz hozzá azt szétporlasztja. A vizes diffúzorokhoz, párologtatókhoz hasonlóan a porlasztók is hőhatás nélkül juttatnak illóolajat a levegőbe, ezáltal megóvják az összes értékes…..
illanna aromaterápia Porlasztó 2020.11.19 12:13:25
A vizes diffúzorokhoz, párologtatókhoz hasonlóan a porlasztók is hőhatás nélkül juttatnak illóolajat a levegőbe, ezáltal megóvják az összes értékes tulajdonságát az illóolajoknak, miközben mikroba és csíramentes, egészséges légkört teremtenek. A fő különbség, hogy a porlasztók ezt nem vizes…..
Keresnem sem kellett… a szekrény tetején volt. Senkitől sem venném el azt az egyedi pillanatot, milyen érzés mélyen beleszippantani az üvegbe, ezért nem is mennék nagyon bele abba, hogy rám milyen hatással van. Meghagyom mindenkinek a lehetőséget, hogy egyedi élménye legyen, tényleg nem szeretnék…..
Bevallom, a múltkori Illatos-Illannás sütőtök krémlevesnél elég nagy bajban voltam, amikor le kellett írnom nektek a receptet :) Ezért, most, amikor hetekig kutattuk a répatorta recepteket, hogy közös programként párhuzamosan megsüssük egy másik országban élő barátnőmmel (kis eltéréssel :D)…..
Mindenki olyan otthonra vágyik, ahova, ha betér akkor elfogja a megnyugvás, a jó érzés, a biztonság, a felhőtlen boldogság.   Gyűjtögető vagyok. Sok apró mütyüröm van midnenfele, mert nekem ettől válik otthonossá egy hely. Így voltam ezzel mindaddig, amíg nem kezdtem el párologtatni..is.…..
Mit ad neked az EGYÜTT LENNI JÓ? Érezted már úgy, hogy valaki mellett feltöltődsz? Hogy csupa kellemes érzés fog el? Hogy boldog vagy puszán azért, mert egy légtérben tartózkodtok? Az együtt lenni jó csupa olyan illóolajat tartalmaz, amik ezeket az érzéseket adják ..
Májusban tértem át teljesen a természetes kozmetikumokra. Nagyrészt. Lecseréltem a tusfürdőt, sampont, dezodort, arckrémet, testápolót…de a smink cuccaimtól (már, amennyire használom), bevallom, nem váltam meg. Cserébe azokból jobb minőségre váltottam. Hátha. De miért is van erre szükség?…..
Az Ismerd meg! sorozattal az a célom, hogy minél több illóolajat, növényi olajat és aromavizet mutassak be nektek, hogy magabiztosabban alkalmazhassátok őket otthon!  Vadmurok és répa. Mi a különbség? Ráadásul használjuk az aromaterápiában? Mindkettő Dauscus carota, de akkor ez most, hogy is van?…..
Az Ismerd meg! sorozattal az a célom, hogy minél több illóolajat, növényi olajat és aromavizet mutassak be nektek, hogy magabiztosabban alkalmazhassátok őket otthon!  Vadmurok és répa. Mi a különbség? Ráadásul használjuk az aromaterápiában? Mindkettő Dauscus carota, de akkor ez most, hogy is van?…..
Az Ismerd meg! sorozattal az a célom, hogy minél több illóolajat, növényi olajat és aromavizet mutassak be nektek, hogy magabiztosabban alkalmazhassátok őket otthon! Következzen hát a szezámolaj! Az előző részt itt olvashatod! Bevallom, vannak olyan növények, amikről fogalmam se volt, hogyan…..
Az Ismerd meg! sorozattal az a célom, hogy minél több illóolajat, növényi olajat és aromavizet mutassak be nektek, hogy magabiztosabban alkalmazhassátok őket otthon! A Ravintsara (Cinnamomum camphora ct. cineol) - nem összetévesztendő a sima kámforfával (Cinnamomum camphora) - a babérfélék…..
illanna aromaterápia ImmunEnne 2018.01.16 21:17:44
Speciális, testet és lelket gyógyító kezelés, amelynek hatására beindulnak a szervezet méregtelenítő és öngyógyító folyamatai. Az ImmunEnne kezelés során immunerősítő, görcsoldó, energetizáló hatású illóolajokat, illetve lávaköveket alkalmazunk egy különleges technikával ötvözve, közvetlenül a…..
illanna aromaterápia Aromaváza 2018.01.05 21:22:00
Ha szobánkban mindig kellemes illatot szeretnék, tökéletes megoldás az aromaváza, amely több napig intenzíven párologtatja az illatot. Többféle formában és színben, eredeti bambuszpálcákkal kapható a webshopban, egyedi igényeink szerint variálható bambuszpálcákkal.  Hogyan is működik? Most…..
Az aromás növényekből kivont illóolajok hatnak a testre és a lélekre egyaránt, rezgésük mérhető és pozitív hatásuk kimutatható. Az aromaterápiával általában illatosítás vagy wellness témában találkoznak először az emberek, ezért elsőre hihetetlennek is tűnhet, hogy mennyi betegség és lelki probléma…..
Előző bejegyzésemben megismerkedhettél azzal, mikén vonható ki illóolaj és pontosan milyen növényekből. De hogyan tudod alkalmazni te magad, miben oldódnak, hogyan kell tárolni, mit tegyél és mit ne az illóolajokkal? Sok-sok kérdés, amire most megtalálod a választ és még mindig nincs vége! :)..
Miért van az, hogy egyes növényeket nem szeretnek megenni az állatok? Hogyan vonzzák őket oda a beporzáshoz? Az aromás növények illatanyagukat használják ezekre. A világban ma körülbelül 800 000 növényfaj ismert, de ezeknek csak kis százaléka képes illóolajat produkálni – ezek hívjuk aromás…..
A gász vagy veszteség feldolgozása mindig nehéz és hosszú folyamat. Általában nem tudjuk, hogyan segítsünk magunkon, vagy hogyan nyújthatunk segítséget másoknak. Az illóolajok szelíden adnak biztos támaszt, amikor szükség van rájuk. „Amíg őriz a szemed,Amíg lehunyt szemmel látsz,Lehet elmegyek, de…..
  Hétvégén időutazás óraátállítás lesz (szombatról vasárnapra való éjjel 3 órakor vissza kell állítani az órákat 2 órára)- ugyan csak egy órát csúszunk, ez is megviselheti a biológiai óránkat, hát még, ha másik időzónába utazunk. Milyen praktikákat vethetünk be ilyenkor és melyik illóolajhoz…..
Sokszor törekszünk arra, hogy otthonunkban természetes megoldásokat használjunk a mosáshoz, testápoláshoz. A takarítás mindig kényes téma ilyen esetekben, mert szeretnénk, hogy otthonunk tiszta és biztonságos – baktériummentes hely legyen. Az illóolajokat erre is alkalmazhatjuk, mutatom hogyan! :)..
  Felkelünk és kinézünk az ablakon. Még mindig esik. Szürke az idő. Nincs kedvünk semmihez. Na pont ilyenkor van a legnagyobb szükségünk az illóolajokra! Olvasd el, mit rejt a Fény esszencia magában!..
Kutatók már a Kr.e. 9000-es évekből azonosítottak fejtetveket emberi maradványokban. Sőt az egyik legrégebbi egyiptomi orvosi papiruszban az Ébers-papíruszban (Kr.e. 1550) számos anatómiai-, fiziológiai törvény és gyógyítási módszer mellett a tetvesség kezelését is megemlítik. Az ókori Kínában…..
Szeptember végén rendezték meg az első magyar aromaterápia konferenciát. A Budapest Drops 2017 előadói között volt a Pécsi Tudományegyetem GYTK Farmakognóziai Intézetének igazgatóhelyettese, aki egy nagyon érdekes témáról, az illóolajok antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásait kutató…..
Az illatmolekula a bőrön keresztül is bekerülhet, a bőrsejtek között könnyen bejutnak az érrendszerbe, ahonnan eljutnak a belső szervekig, nyirokrendszerbe. Az aromaterápiás masszázs csodákra képes. Egyesíti az illóolajok hatását a masszázs nyugtató, stresszoldó hatásával, serkenti a vérkeringést…..
A rendszeres illóolajos fürdő lehetővé teszi a stresszhatások megfékezését, oldja a szorongást és a feszültséget, csillapítja a görcsöket. Az aromaterápiás fürdővíz elkészítése egyszerű feladat. Töltsük meg a kádat meleg vízzel, majd felnőtt esetében adjuk hozzá az előzetesen kb 1 tk. emulgeálóban…..
A belélegzett olajok nemcsak az agyba jutnak el, hanem a tüdőbe került apró molekuláik az oxigénmolekulákhoz kötődve a vérrendszerbe is bekerülnek, ahonnan a sejtekbe jutnak. Az egész nap használható párásítók többsége elektromos, amellyel lehetőség van akár nagyobb helységek beillatosítására is és…..