Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ruzsonyi Gergely

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A PolitikON teljes gárdája számára új, izgalmas és embert próbáló feladat volt az április 8-i, egész napos tudósítás és hírfolyam-szerkesztés. Bár egy valódi szerkesztőség  erőforrásának töredékével rendelkeztünk, mégis minden egyes résztvevő minden tőle telhetőt megtett azért, hogy olvasóink a…..
A listás és az egyéni szavazatokban is olyan fölénnyel vezetnek a kormánypártok jelöltjei, hogy valójában egyetlen kérdés maradt: lesz-e újra kétharmada a Fidesz-KDNP-koalíciónak az új Országgyűlésben. Egyelőre úgy állnak az adatok, hogy ez könnyen elképzelhető. Az ellenzéki pártok, ahogy várható…..
Az Origo hozta le az alábbi adatokat: Az országosan leadott szavazatok 69,14 százalékának összesítése után az egyéni választókerületi eredmények a következők a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint: 1. választókerület - V. kerület (78,87 százalékos feldolgozottság)1. Csárdi Antal (LMP) - 48,70…..
69%-os feldolgozottságnál így állnak a listás szavazatok az Origo forrása alapján: 1. FIDESZ-KDNP (49,51 százalék, 1 530 662 szavazat)2. JOBBIK (19,99 százalék, 618 048 szavazat)3. MSZP-PÁRBESZÉD (11,85 százalék, 366 329 szavazat)4. LMP (6,47 százalék, 200 014 szavazat)5. DK (5,32 százalék, 164 359…..
Ahogy már írtuk ma, ezzel a felettébb kreatív ötlettel álltak elő a fiatalok a választások estéjére. Otthon is bárki kattoghat rá a facebookos stream-nek köszönhetően. Egyedül Gyurcsány Ferenc megjelenése várat még magára a buliban...
Ha minden igaz, akkor Lázár János hozta a hódmezővásárhelyi körzetét, ez érdekes folytatása a polgármester-választásnak. Csárdi Antal (LMP) behúzhatja a Belvárost, erről már többen is beszélnek az LMP eredményváróján. Hadházy Ákos úgy tudja, ő is elég jól áll Szekszárdon. Kész Zoltán független…..
Fotó: Kovács Blanka (PolitikON)   Az LMP képviselője és képviselőjelöltje szerint a magas részvétel az ellenzék számára kedvezőbb. Úgy tűnhetett, hogy a magyar társadalom apátiában él, Demeter álláspontja az, hogy ma kiderült, hogy ez nincs így, az embereknek igenis fontos, mi lesz az…..
A Jobbik parlamenti képviselője és a listán harmadik Dúró Dóra szerint borzasztóan nehéz volt mérni az emberek valódi akaratát, ennek is köszönhető a ködben tapogatózás, vagy ahogy ő fejezte ki magát, "ködszurkálás". Kiszámíthatatlan az eredmény - tette hozzá, - hiszen szavazókörök még nyitva vannak…..
Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység. - idézhetjük Bástya elvtársat. Csárdi Antal minden bizonnyal egyetért a legendás karakterrel, ugyanis az LMP képviselőjelöltjét az eredményváró esemény süteményes pultja mellett kapták el egy szóra az újságírók. A választással…..
Igen, szigorúan cs-vel. A 24.hu-nak adott rövid, de legalább lényegre törő interjút az a férfi, aki kikötötte, hogy titulusát kizárólag cs-vel lehet leírni. Ha minden igaz, akkor egy külföldi kormány számára végez titkos akciót, így nem szívesen nyilatkozott, bár kétséges, mennyire érezheti magát…..
Az LMP nyílt eredményváróján nincsenek túl sokan, főleg párttagok és szimpatizánsok lézengenek a Stefánia úti Y Caféban. Székely Imrét, a párt egyik tagját kérdeztük arról, hogyan értékeli a mai napot. Fotó: Németh Dorottya (PolitikON)   - Milyen LMP-eredményre számítasz? - Én alapvetően arra…..
Fotó: Bődey János (Index)   Soproni Zoltán, a Momentum alelnöke osztja kollégái örömét a magas választási részvétel tekintetében. Elmondása szerint a Momentum is bizakodik, hiszen szerintük a fő különbség abban rejlik, hogy a fiatalok sokkal aktívabbak, mint korábban, ez pedig mindenképp az ő…..
Egyszerű a válasz: akkor érkeznek majd be az első exit pollok, amikor a Bocskai úton lezárul a szavazás, mert bár a legtöbb választókerületben már zajlik a feldolgozás, azok sem kerülhetnek nyilvánosságra addig, amíg minden egyes körzetben véget nem értek a voksolások. Fotó: Haász János…..
Korábban írtunk arról hogy techno-buliba készülhet, és arról is, hogy Gyurcsány Ferenc Dunakeszin fagyizik, sőt, még sütizett is Újpesten. Nem maradhatott ki így az sem, hogy a "Laza lángosozás Gyurcsány Fecóval 8)" nevű esemény keretei közt valóban lángosozott a résztvevőkkel, és valóban laza is…..
Bár az MKKP 127%-re becsülte magát a választások előtt, a 18:30-as 68%-os eredménnyel is elégedett Kovács Gergely, a párt elnöke. Atrocitás is érte őket, ugyanis a csirkeként induló soproni jelöltjüknek nem engedték a jelmezben szavazást, így kénytelen volt levedleni tollazatát.  Ami viszont a…..
A Fidesz frakcióvezetője szerint azáltal, hogy ilyen sokan adták le voksukat, egy erős legitimizációval rendelkező kormány fog alakulni. "A választópolgárok élnek a demokratikus lehetőségükkel, örüljünk annak, hogy Magyarországon immáron nyolcadik alkalommal dönthettek és azt látjuk, hogy a…..
A két zalai faluban már 19 óra előtt bezárták a szavazást, ugyanis minden egyes választásra jogosult személy leadta a voksát. Igaz, hogy Iborfia 10, Felsőszenterzsébet 16 ilyen állampolgárral rendelkezik, de mégiscsak szépen hangzik az a 100%-os szavazati arány. Élen Iborfia és Felsőszenterzsébet,…..
Érdekes felvetéssel élt a Miniszerelnökséget vezető miniszter Facebook-videójában. Az egy dolog, hogy szavazásra buzdít, de legjobb tudomásunk szerint Orbán Viktor nem indul egyéniben, így személyesen rá szavazni igen nehézkes volna. Értelmezzük úgy Lázár szavait, hogy ma Magyarországon minden csak…..
És ami sokkal fontosabb, "onnantól kezdve nincs megállás" - jelentette ki Kósa Lajos délután, a Facebookra feltöltött választásra buzdító videójában. A videót Kósa oldala nem engedi beágyazni, így csak a linkjét tudjuk megmutatni: https://www.facebook.com/KosaLajos/videos/1874982195847289/..
18 órakor elkezdődött a Kossuth téren a "Több Technót a Parlamentbe" esemény, amely a választások önjelölt hivatalos záróbulija. Ez önmagában legfeljebb vicces, akkor azonban egészen új szintre lép, amikor szembesülünk azzal, hogy Gyurcsány Ferenc és Juhász Péter oldala is írt egy-egy bejegyzést. A…..
Aki szívroham-közeli állapotban várta, hogy vajon mikor jelenik meg a 2018-as választásról alkotott legindokolatlanabb vélemény, az megnyugodhat, hiszen ezt a játékot nehezen lehet felülmúlni. Ellenzéki politikusként (Szél, Vona, Karácsony és Gyurcsány a lehetőségek) kell Budapest utcáit és…..
Szél Bernadett sajtótájékoztatót tartott Csárdi Antallal, az LMP belvárosi jelöltjével, amikor megjelent a színen Vona Gábor is. A két pártelnök rövid szóváltás után, amely során megtudakolták, kinek hogy telik a választási napja, és mit terveznek az eredményváró eseményre, kéz- és lábtörést…..
Mit tudunk másfél órával urnazárás előtt? Rengetegen szavaznak, főleg az alföldi régiókban, valamint külföldön szembeötlő a különbség a korábbi választásokhoz képest. Az Alföldről jelenleg nem tudunk sokat, az viszont biztos, hogy külföldön (Párizsban, Londonban és más nyugati nagyvárosokban)…..