Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gázvan

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Év elejétől már nem lehet hivatalosan régi típusú konvektorokat üzembe helyezni csak olyat, ami megfelel a szigorodó előírásoknak. Különbség az árakban akár a duplájára, háromszorosa. Ma, Magyarországon a gázkonvektor-állomány megközelíti a hárommillió darabot. Ennek több mint 80 százaléka elavult,…..
Saját kárán tanul az ember a legtöbbet. Tanulságos történetünk ez alkalommal a beruházó szemszögéből mutatja be, mit jelent az, ha szakember nélkül, saját elképzelésektől vezérelve, fél információkra építve kezdi el valaki háza energiatakarékosabbá tételét. Nagyon sokba kerülhet! Megtetszett neki…..
A félreértések elkerülése érdekében tisztázzunk néhány "legendát", amely a kondenzációs kazánokat körüllengi. Ne féljünk az újdonságoktól, és ha módunk van rá cseréljük le elavult kazánunkat. 1. tévhit: A kondenzációs kazánok drágák Nem sokkal drágábbak, mint a hagyományos kazánok. Míg…..
Már ebben az évben is több CO mérgezéses esetről hallottunk a híradásokban, köztük egy halállal végződő tragédia is volt. Az esetek többségében a hibás tüzelőberendezés, a túl jól záródó ablakok, a páraelszívók okozzák a balesetet. Kis odafigyeléssel mindez megelőzhető lenne. A szén-monoxid egy…..
Egyre nagyobb problémát okoznak a társasházak életében a gyűjtőkémények. A teljes kéménycsere drága, ráadásul a lakók mindegyikének bele kell egyeznie a felújításba. Így a legtöbb esetben patthelyzet alakul ki. Milyen gázkazánra cserélhetek? Ha a társasháznak olyan gyűjtőkémény rendszere van,…..
Néhány dolgot magunk is ellenőrizhetünk a fűtésünkkel kapcsolatban. Összeszedtük 6 pontban melyek azok a bárki számára elvégezhető apró lépések, amely a jól működő fűtésrendszerhez elengedhetetlen. Víznyomás ellenőrzés: a gázkazánokon van egy nyomásmérő óra, amely vagy közvetlenül látszik, vagy…..
Előfordul, hogy a gázszerelőt készüléktisztítás, karbantartás miatt kihívják egy címre. Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy többről lesz itt szó, mint egyszerű karbantartás. A hazai gázkészülékek átlagosan nagyon rossz állapotban vannak, többségük, kb. 80 százalékuk csere érett. Bármikor…..