Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szcientológia objektíven

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A boldogság – sok ember elképzelése ellenére – nem egy megközelíthetetlen érzés, hanem egy tudatosan elérhető állapot. Valójában nem kell hozzá más, mint annak a 21 elvnek az ismerete és betartása, amelyek segítségével a boldogság titka számodra is feltárul. Mi a boldogság? A boldogság titkának…..
Újabb kiváló példa, amelyet adoptálhatnánk kis hazánkba is, hiszen nem túl költséges, végtelenül kreatív, közösség-építő és vagány! Első látásra apróság, ami mindazonáltal egy teljes város lakosságának hozta meg a szerencséjét. A korábban nem túl ismert észak-angliai kisváros, Thirsk, az utóbbi 4…..
A Szcientológia az emberi szellem felszabadításával, magasabb létállapotok elérésével foglalkozik, mely vallásos gyakorlatokon keresztül érhető el. A szcientológusok a Szicentológia vallási tanításait az 1950-es évek óta gyakorolják, és úgy döntöttek, hogy egyházat…..
A Szcientológiának ugyanúgy kell működnie ma Magyarországon, mint több száz másik vallási felekezetnek.  A Szcientológia magyarországi alapításakor, azaz 1991-ben egyházként lett bejegyezve. A 2013-ban történt, korábbihoz hasonló törvényes bejegyzés szerint is vallási tevékenységet végez. A…..
Ez azt is jelenti, hogy a sztár mégsem hagyja ott a a szcientológia egyházat.  Ha felizgatná magát a pletykák miatt, Tom Cruise egyfolytában perelhetné a bulvárlapokat. (Néha azért pereli is.) Az utóbbi pár hónapban már öt hajmeresztő kitaláció jelent meg róla. Tom Cruise. Fotó: Rex features Az…..
A Szcientológia Egyház jótékonysági koncertet szervezett az egyház XIII. kerületi központjában április 15-én délután, hogy a koncerten befolyt adományokkal a helyi gyermekkórházat támogassák. Miklovicz Attila, az egyház szóvívője, a Szcientológia vallás alapítójának, L. Ron Hubbardnak szavaival…..
Társadalmunk jövője gyermekeink kezében van. A szcientológus művészek nem nézik tétlenül, hogy ártatlan gyermekek szenvednek Magyarországon. Ezért a Szcientológia Egyház közreműködésével április 15-én jótékonysági koncertet tartanak az egyház kápolnájában a beteg gyermekek megsegítésére. A…..
Köszöntünk és köszönjük, hogy csatlakozol velünk ahhoz a várakozáshoz, mely a Szcientológia TV indulását övezi! Nézheted a SzcientológiaTV-t az alábbi csatornákon: Scientology.tv, Apple TV, Roku, fireTV, Chromecast, vagy töltsd le az alkalmazást az AppStoreból vagy a Google…..
Száz után már nem számolta, hogy hányszor adott vért Magyarország egyik legelkötelezettebb véradója, Parragh Lajos. Elmondása szerint jóval 100 véradás felett jár, már 21 éves kora óta évi 3-4 alkalommal ad vért. Most 64 éves, számításunk szerint már 150 alkalom felett…..
Legtöbben az úgynevezett Clear állapot elérésére törekszenek a Szcientológia* illetve a Dianetika** segítségével. L. Ron Hubbard így ír a Clear állapotról mint a tanácsadás céljáról: “A Clear olyan személy, akinek nincsenek sem aktív, sem potenciális pszichoszomatikus…..
A NEHÉZ PILLANATOKBAN MUTATKOZIK MEG IGAZÁN, MI LAKOZIK VALÓJÁBAN EGY EMBERBEN Sokféleképpen reagálhatunk az utóbbi napok időjárási viszontagságaira. Méltatlankodhatunk, hogy kénytelenek vagyunk előhalászni az egész decemberben és januárban a szekrény mélyen lapuló, már-már…..
Újabb magyar Bírósági ítélet támasztja alá, hogy a vallásellenes előítéletek a Bíróságon nem állják meg a helyüket. Egy februári Bírósági ítéletben megállapítást nyert, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda jogellenesen rohanta le a Szcientológia Egyházat. Ezek fényében…..
Horvátországban a 2002. évi törvény a vallási közösségek jogi helyzetéről átfogóan meghatározza a vallási közösségek jogi pozícióit, és foglalkozik az olyan ügyekkel, mint az állami finanszírozás, az adókedvezmények és a vallási oktatás az iskolákban. A vallási…..
A szcientológusok 2018. március 17-én ismét felvonulást, békés demonstrációt szerveznek L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítójának születésnapja alkalmából. A Terror Házánál (Andrássy út 60.) 13.00-kor kezdődő demonstráció célja, hogy felhívja a figyelmet a világ számos pontján továbbra is…..
Hollandiában az állam nem vitatja a Szcientológia Egyház vallásos státusát és természetét. Az évek során mind a végrehajtó hatalom, mind a bíróságok számos elismerést adtak ki a Szcientológiáról mint vallásról és a Szcientológia Egyházról mint vallási szervezetről,…..
2013. december 11‑én az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága egyhangú, mérföldkő jelentőségű ítéletében kijelentette, hogy a Londoni Szcientológia Egyház kápolnáját az Egyesült Királyság törvényei szerint el kell ismerni mint vallásos áhítatra szolgáló helyet. Ez a szabályozás az Egyesült…..
Fotó: Szcientológia EgyházEgyértelműen jogellenes volt a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) razziája a Szcientológia Egyháznál, ezért a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte az akciót megalapozó határozatot. Ennek nyomán a Nemzeti Nyomozóirodának vissza kell szolgáltatnia a több száz…..
Bár nem annyira közismert tény, de a helyzet az, hogy a szcientológusok eddig minden fontos jogi csatát megnyertek minden országban, ahol támadták őket. A mérföldkő jelentőségű győzelmeiknek rendkívül egyszerű oka van. De kezdjük az elejétől. A közvélemény kialakításában a médiának hatalmas szerepe…..
Az Egyesült Államokban a Szcientológia minden egyházát és az összes kapcsolódó társadalomjobbító tevékenységet adómentesnek ismerték el, amelyeket kizárólag jótékony célokból szerveztek. Egy kétéves, példátlanul kiterjedt és mélyreható vizsgálatot követően, amely világszinten felölelte az egyház…..
dec 18, 2017 A december 10-i Emberi Jogok világnapja alkalmából látványos tüntetést szerveztek a szcientológus hívek. A Deák tértől a Köztársasági Elnöki Palotáig tartott a békés séta, mely során az összetartó közösség a vallások üldözésének katasztrofális következményeire hívta fel a figyelmet. A…..
December 9-én reggel indult Koppenhágából az a bérelt repülőgép, ami 147 szcientológust szállított Budapestre, akik részt vettek az Emberi jogok Világnapja előestéjén, december 9-én tartott békés felvonuláson. A szcientológusok nem első alkalommal szerveztek demonstrációt azóta, hogy vallásukat…..
L. Ron Hubbard 1923-ban kezdte az elmével és a szellemmel kapcsolatos tanulmányait, ennek eredménye az “Excalibur“ című kézirat lett 1938-ban. Ebben a ki nem adott munkában jelenik meg először a “Szcientológia” szó, hogy jelölje azt, amit L. Ron Hubbard úgy nevezett, hogy “a tudásról való tudás…..
A Szcientológia egy vallás, amelyet L. Ron Hubbard fejlesztett ki, és amely az ember valódi szellemi természetének és önmagához, családjához, csoportokhoz, emberiséghez, minden életformához, a fizikai univerzumhoz, a szellemi univerzumhoz és a Legfelsőbb Lényhez vagy végtelenhez való viszonyának…..
Az az álom, hogy a világot jobb hellyé tegyék, a történelem során minden vallási mozgalmat áthatott. Időtlen idők óta a vallás volt az elsődleges civilizáló hatás e bolygón. Annak tudása, hogy az ember szellemi lény, egyidős az emberi fajjal. Csak az utóbbi időben, a nyugati világból származó…..
Az én nézőpontomból ­lévén teológus és filozófus, aki a Szcientológia vallást annak írásaiban és gyakorlataiban egyaránt tanulmányoztam határozottan meg tudom erősíteni, hogy a Szcientológia a szó legteljesebb értelmében vallás. Amit a Szcientológia vallás hiteinek és gyakorlatainak vizsgálatakor…..