Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Richard J. Luczi

10 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A street art a művészet egy olyan megnyilvánulási formája, mely egy közösséget képviselve az azt körülvevő épületeken, utcákon és egyéb, publikum által látható felületeken jelenik meg. Kezdeti formája a gerilla művészet, amellyel a művész saját- vagy közvéleményt fogalmaz meg a társadalomról,…..
HUNtasztikus Álmom, San Francisco 2018.01.10 21:56:57
Oly sok utazás és élmény után elérkeztünk amerikai utunk végéhez. Boston, New York, Las Vegas és Los Angeles után a gyönyörű San Francisco felé vettük az irányt, ahova LA-ből bő két napi autózás után jutottunk el. Igazából 6-8 óra alatt is le lehetne tudni ezt a sprintet, de ráérősen autózni az…..
Richard J. Luczi 2018.01.11 15:38:08
@kameraman: Aláírom, így félrevezető volt a cím, javítottam
HUNtasztikus Budapesti Chinatown 2017.12.25 20:11:46
Ellátogattunk a VIII. kerület szebb napokat is látott barnamezős területére mely roppantul átalakult a rajta kisarjadt ázsiai kereskedelem miatt. Túránk során első állomásnak a két évvel ezelőtt bezárt Négy tigris piacot, illetve annak hűlt helyét választottuk, így elhaladtunk a Józsefvárosi…..
A korábbi cikkemben azt meséltem el, hogyan jutottam ki az Egyesült Államokba nyári munkát végezni a Camp Leaders nevű szervezettel és hogyan indult a tábor, most pedig a tábori lét további aspektusit kívánom bemutatni. 6 nap munka után elérkeztünk az első szabadnaphoz. Karbantartóként heti egyet…..
Úgy gondolom, hogy Las Vegas egy olyan város, amiről mindenkinek van egy véleménye. Ez a vélemény persze a skála teljes hosszán mozoghat, de semlegesen nem hagy senkit, legfeljebb ambivalens érzéseket kelt. A semmi közepén a földből kinőtt, neonfényekben tündöklő, testet öltött hedonizmus engem is…..
Eddig láthattatok már fotókat a munkát követő utazásról, most két cikkben mesélek a munka részéről is. Aki egyetemen tanul, az valószínűleg már tudja, aki nem, annak pedig most mondom, hogy a suli közben egy bizonyos Camp Leaders nevű szervezettel ki lehet jutni az Egyesült Államokba dolgozni és…..
A nyári munkát befejezvén végre megkezdődhetett a két hetet felölelő utazásom az Egyesült Államokban, melyet New York közelebbi szemügyre vételével kezdtem. Aki úgy gondolja 10 képben nem lehet átadni azt a színes-szagos-zajos kavalkádot, amely a soha nem alvó város védjegye, az jól gondolja, de én…..
A Camp Leaders programjának köszönhetően sikerült 2017 nyarát egy Massachusetts állambeli gyerektáborban dolgozva töltenem, ennélfogva pedig a következő hetekben igyekszem összedobni néhány rövid képriportot az Egyesült Államokban látottakból. Úgy gondoltam célszerű időrendi sorban haladni, így…..
Richard J. Luczi 2017.11.24 04:15:20
@Kolispotting: Valóban hasonlít :D A Battery Park mellett, a Whitehall Ferry Terminal-lal szemben van két, kolonizáció-kori épület, amiket gyakorlatilag körülnőttek a felhőkarcolók, hatalmas a kontraszt.
Mostanra valószínűleg minden, technológia irány kicsit is érdeklődő, vagy autószerelmes figyelmét felkeltette a Tesla, mely már nem is kizárólag verdákat, hanem egy egészen új életstílust épít. Jómagam mindkét csoportot képviselem, így meglestem, mi újat tudnak mondani. Kezdetnek némi felvezetést…..
Richard J. Luczi 2017.11.16 19:38:40
@Bambano: Hogy érted, hogy minden autóban van? Ezt nem teljesen értem. Persze, van Ford, ami beparkol párhuzamosan, vannak tesztpályán gyakorlatozó Volkswagenek, és előre fékező Mercik, de tudtommal nincs nagyon más olyan, ami vezető nélkül is vígan elvan, akár városi környezetben, lámpákat, gyalogosokat figyelve.
Láttam a jövedéki adó tervezetét és roppant kontraproduktívnak tartom. Csak remélni tudom, hogy az állam valamikor észhez tér
Richard J. Luczi 2017.11.17 16:49:08
@Bambano: Teljesen jogos, kicsit későn írtam, javítom
Idén Október végén volt szerencsém közel 4 napot Csehországban tölteni a barátaimmal, ez pedig fenemód felvillanyozó élménynek bizonyult. Sok tippet kaptam az indulás előtt, illetve nem egyszer hallottam, hogy Budapestnek körülbelül ehhez a színvonalhoz kellene felnőnie, hogy igazán felkerüljön a…..