Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keer

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Csak nemrég találtam rá az oldalra, nem tudom volt-e már hasonló történet, mint az enyém, de mindenképp szerettem volna elmesélni nagyobb nyilvánosság előtt az engem ért megaláztatásokat.Pályakezdő, 23 éves lány vagyok, szociális munkásként végeztem a Pécsi…..
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
     Balázs Zoltán írása„…[E]lőször a jóléti kiadásokra térek rá. Helyes, ha az államot polgárai jólétinek tartják. De a helytelenül gyakorolt jóléti politika csak árthat, és még a kormányzat legitimitását sem alapozza meg. Mert ha egy…..
Keer 2009.09.18 20:52:55
"Vannak áruk, például 1 kg paradicsom, amelyeket a piacon kiválasztva rögtön megkapunk, ahogy kifizettük az árát. És vannak áruk, amelyek árát előre fizetjük valamilyen rendszer szerint adók, járulékok formájában, és egy másik rendszer szerint máskor kapjuk meg az árut magát – oktatás, gyógyítás stb., de még az adóbeszedés is. De a két áru között, gazdasági szempontból, a kifizetésüknek és a leszállításuknak idejéből adódóan nincs különbség; ha el lehet cserélni, akkor jó áru, ha nem, akkor rossz."

Én a cikket teljesen helyénvalónak tartom, Machiavelli bölcsessége úgy tűnik időtlen.
Én visszautasítom azt, hogy ne lenne különbség pl. 1kg paradicsom között, amit megveszünk a piacon és az adók-járulékok révén megvásárolt közjavak között.
Először is: a közjavakra a pénzt az állam szedi be erőszakszervezetei által (APEH, VPOP), tehát nem ad az állam nekem lehetőséget mérlegelésre, hogy én kívánom-e fizetni a szomszéd által használt közszolgáltatásokat, vagy úgy általában fenn akarok-e tartani egy közintézményt. Amint elvették a pénzemet és betették a közösbe, onnantól a politikusok döntik el mi lesz vele. Egyáltalán nem ritka ilyenkor, hogy politikai és bürokratikus kapcsolatokkal bíró nagyvállalatok, érdekcsoportok, angolosan kiszivárogtatják a pénzt és igazságtalan piaci versenyelőnyhöz jutnak és csődbe visznek jól működő cégeket.
A másik: a közalkalmazottak és szakszervezeteik imádnak lobbizni, hogy nekik minél több fizujuk legyen (a nagy semmiért, ásítozásért) az adófizető polgárok kárára. Értelemszerűen a piaci árus nem kényszeríthet engem arra, hogy több pénzt hahyjak ott nála és jobban éljen. Az állami cégek gárdája rákényszeríthet engem, hogy vegyem meg a termékét és meg is szabhatja milyen áron. Ezért sem jó az összehasonlítás.
De itt szóbakerülhet pl. Obama becsődölt mentőcsomagja is, ami semmi másról nem szólt, csak arról, hogy egyik zsebünkből rakosgattuk a pénzt a másikba és abból is csak egyedsek zsírosodtak.
Olvasónk éjszakai buszon szeretett volna jegyet venni, mivel a Ferenciek terén lévő jegyautomata -ahogy azt megszokhattuk- nem üzemelt. A biztonság esetére nyugtát is szeretett volna kérni a jegyről (ki tudja, lehet hamis), de helyette minősíthetetlen hangnemet és ordibálást kapott:…..
Keer 2009.09.15 12:33:30
Akik rendszeresen néznek vissza műsorokat a neten, azok tudják, hogy hiába van értelmes, intelligens, használható videótára egy tévécsatornának (tegyük föl, hogy van), akkor is csak a saját gyártású sorozatokat rakhatják föl, nem-saját gyártású játékfilmeket, sorozatokat…..
Keer 2009.09.15 12:32:33
w Erőltetett menet 2009.09.07 05:40:00
Jól van, hülyék, megmutattátok, ez a ti országotok is, nemcsak a ratyiké. Nem sikerült ugyan szétkergetni őket és agyonverni közülük, amennyit lehet, de láthatta a világ, hogy ettől csak a hadiállapotszerű rendőri erődemonstráció tartja vissza a magyarok krémjét, és ha a…..
Keer 2009.09.13 21:17:02
Konzervatórium Könyvbemutató 2009.09.06 21:12:00
Amerikai neokonzervativizmus:  Könyvbemutató2009 Szeptember 10., 2009. Időpont: este 7 óraNyelv: magyarHelyszín: Ybl Palota, Károlyi Mihály utca 12. Meghívott: Békés Márton, az “Amerikai Neokonzervativizmus. Egy kisiklott ellenforradalom” c. könyv szerzőjeRészletek:…..
Keer 2009.09.09 12:51:33
@BékésMárton:

Nem értettem egyet a könyve gazdasági részével, hogy a gazdaság nem működik jól állami beavatkozás nélkül. A szabadpiacpárti közgazdászok már 2004-ben megmondták, hogy válság lesz a mesterségesen, állam által kreált ingatlanpiaci buborék miatt, mely az állami hiteltámogatások miatt jött létre. Az ingatlanbuborék kialakulását a hírhedten szabadpiac-ellens Paul Krugman-nek köszönhetjük.

Válságról:

mises.org/journals/scholar/Thornton13.pdf

És

www.youtube.com/watch?v=Ubmjc83yAtI&feature=channel_page

www.youtube.com/watch?v=ATsbbIJD3ew&feature=channel_page

Még most is korai a szabadpiacot temetni és messzemenő következtetéseket levonni, nemhogy 2008-ban amikor a könyv íródott.
A jóléti államokat mi magunk számoljuk fel éppen, mivel annak takarója alatt annyira jó megbújni, hogy nem is vagyunk hajlandóak felkelni. Felkelni és dolgozni, gyereket nevelni. Szilvay Gergely írása    Nem tudom, merjem-e a mostani európai parlamenti választások…..
w Ölni és élni hagyni 2009.09.04 11:40:00
Hazánk erdői vadban viszonylag gazdagnak számítanak, bár olyan nagy böszme állat, mint a medve vagy az orrszarvú nem él meg itt, de nem is baj, senkinek se hiányzik, hogy a medvebűnözéssel újabb munícióhoz jusson a fasizmus. Van elég őz, szarvas, vaddisznó és nyúl. A probléma…..
Üdv!A "Katasztrófa, milyen emberek jelentkeznek" című bejegyzés olvasásakor egy-két régebbi emlék bennem is előjött. Nem akartam kommentben írni, egyrészt mert annál talán kicsit hosszabb, és kiváncsi lennék a véleményetekre is, másrészt valahol vicces is, ugyanakkor…..
w Szellem a gépben 2009.07.21 06:00:00
A hit hegyeket mozgat, és ha a hegy éppen a hit útjában áll, akkor annál rosszabb a hegynek. Nem a kereszténységről van szó, azon túl vagyunk. A hitet sokkal szélesebb értelemben értjük, ősibb, atavisztikus, elemi hiedelemről van szó, név szerint a kísértetről. A hazajáró…..
w Látjátok, feleim 2009.07.13 14:45:00
  Az SZDSZ-nek kaput. A mérleg segge sem lehet már.   Az SZDSZ-ről előreláthatóan nem lesz többé szó. Volt már elég, itt a vége, fuss el véle. Kóka János köszöntése Libera nos! Blues Hiszterolib Szövetség a nemzetért Azt mondták, Gábor, hogy menj a picsába ..
Keer 2009.07.13 22:38:17
@6.Lenin:

"Apropo,erkölcsi szinvonal,ha mondjuk ez egybeesik a bányász béka seggének vonalával,az is jó?"


?????
Keer 2009.07.13 22:42:31
@Keer:

"Apropo,erkölcsi szinvonal,ha mondjuk ez egybeesik a bányász béka seggének vonalával,az is jó?"

Egyébként nem tudom mit akarsz ezzel mondani, de a válaszom: nem.
Keer 2009.07.14 12:03:47
Itt van egy interjú Kókával:

www.origo.hu/itthon/20090630-koka-janos-interju-szetszabdalt-szdsz.html

Már értem hogy, Kókának igaza van, hogy nem hagyja magát kitúrni a neoliberálisozó tökfej Retkes által.
A világ arra való, hogy az okos nemzetek más kárán tanulhassanak. Ha tudjuk, mit és hogyan kúrnak el más országok, akkor azt nekünk már nem kell kipróbálni. De a magyar embert nem annyira érdekli a közvetlen szomszédaink sorsa sem, mint a magyar celebvilág pillanatnyi áleseményei,…..
Keer 2009.07.09 20:10:22
@Radio Silicon:

"Arra varj gombot, hogy én is Jobbik szavazó vagyok, pedig doktori címem van matematikából, Londonban vezetek egy rizikóanalizáló csoportot egy zsidóktól hemzsegő bankban"

"Akkor legyél szíves Londonban szavazni, és nem külföldről szétszarni az országot, ami elhagytál."

Így van Radio Silicon! Szavazz Londonban, mégpedig a Jobbik szövetségesére a hitlerista, antiszemita Sir Oswald Mosley által alapított BNP-re és utána dicsekedj el vele ugyanott, ne sunnyogj!

kirkunity.blogspot.com/
Keer 2009.07.09 20:11:05
@Radio Silicon:

"Arra varj gombot, hogy én is Jobbik szavazó vagyok, pedig doktori címem van matematikából, Londonban vezetek egy rizikóanalizáló csoportot egy zsidóktól hemzsegő bankban"

"Akkor legyél szíves Londonban szavazni, és nem külföldről szétszarni az országot, ami elhagytál."

Így van Radio Silicon! Szavazz Londonban, mégpedig a Jobbik szövetségesére a hitlerista, antiszemita Sir Oswald Mosley által alapított BNP-re és utána dicsekedj el vele ugyanott, ne sunnyogj!

kirkunity.blogspot.com/
Az angol csak nálunk világnyelv (ahogyan Kobayashi Ken-Ichiro is csak nálunk világhírű karmester)! Legalábbis mi sokat bizonygatjuk itthon magunknak az angol nyelv fontosságát, holott nyilvánvaló, hogy haladó nemzetek nem is ismerik a világnyelv fogalmát. Sőt, nagyon jól elvannak…..
w Amilyen az adjonisten 2009.07.05 18:45:00
Amikor Orbán Viktort eddig ismertté vált legőszintébb pillanatában arról kérdezték, hogyan oldaná meg a Gárda-problémát, ismertette programját – lám, van neki! –, amelynek két meghatározó eleme a pofon és a hazazavarás. Orbán ezt ráadásul Horthy Miklóstól…..
Keer 2009.07.06 02:22:04
@Paladin:

Jogellenes akció volt? Látom, Te nemigen tudod miről beszélsz... Nem engedélyezett tüntetés feloszlatható, a btk szerint aki meg betiltott egyesületet tovább működtet, 1 évre lecsukható...
w Játék határok nélkül 2009.06.29 07:30:00
1983-ban, hatévesen léptem át a nyugati határt először, Stuttgart irányában. Ebben akkor nem az volt a stressz, hogy a repülőjegyet elő kell jegyezni, meg összepakolni egy hátizsákot. Eleve kvóta volt az utazásra, mégpedig fejenként és háromévente egy alkalom. A szocialista…..
Keer 2009.07.02 00:30:02
@6.Lenin:

"Miért tenne mást,amig a sok egyitlakó beveszi??Magától egyik se fogja.

Máshol tesznek ellene.Ez ilyen bonyolult?"


Ez igaz. Le kell buktatni mindet.
Keer 2009.07.02 15:45:30
@egyittlakó:

Az jó hely! Dobbantsál, akkor és később kiviszed a családot, én is így teszem. Az ország meg legyen az általad felvázolt díszes társulaté. :-) Én már strigulázom a napokat.
Keer 2009.07.04 21:04:54
@Karesz (Charlie):

Ugyan, ezek olyan távol állnak a kapitalizmustól, mint Makó Jeruzsálemtől.
w A jövő elkezdődött 2009.07.02 06:00:00
A Bajnai-kormány minisztere bemutatta a MÁV új elnökét. A kormányzati kommunikáció külön hangsúlyozta, felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy Andrási Miklós fideszes. Vasúttal eddig nem foglalkozott, de ennek jelentősége eltörpül a bulvárszenzáció mellett. Apám, egy fideszes!…..
w Szabadság! 2009.06.15 01:00:00
Innentől számítva két hétig. Tehát június 29-én újult erővel, a szokott irányban, a szebb jövőért. Addig viszont lehetőleg ide se bagózok, és ezt ajánlom mindenkinek. Több dolgok vannak földön s egen, mint online. Egyelőre...
Keer 2009.06.29 01:41:06
www.konzervatorium.hu/publicisztika/188-europa-vagy-konzervativ-lesz-vagy-nem-lesz

Egy kis agyhalál a Konzervatóriumról, a hozzászólásokból és a cikkből ítélve, már ők is szekírozni akarnak mindenkit. Még azt is megszabni, kinek hány gyereke legyen. Érdemes elolvasni a hozzászólásokat.
A multikulturalizmus önmaga ellen fordult, a kulturális másságok eddig pozitívan hangsúlyozott önállósága inkább arra ösztökélte a minden országban letagadott, de mégis jelen lévő mainstream lakosságot, hogy az eddig is jelen lévő különbségeket e "másságok"…..
Keer 2009.06.27 16:46:28
w Jön a farkas 2009.05.20 15:30:00
Nem maradt már más fegyverük, csak a félelem. Az pedig egyben rossz tanácsadó is. A legfélelmetesebb természetesen a fasizmus, a konkrét nácik rohamcsapatai, az utcai harcok, a pogromok. Ezt a veszélyt a Jobbik parlamentbe jutása testesíti meg, nem egészen világos, milyen…..
Keer 2009.06.05 14:21:31
@Rózsa Misi:

Egyébként 90%-ban egyetértek veled, ugyanaz a lemez megy az LMP-ben is, mint a Jobbikban és a komcsiknál.

www.econlib.org/

Sajnos a szocializmusból való kilábaláshoz kell meg egy-két generációváltás...
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
                                        Bár a hitgyülisek nem éppen a frenetikus humorérzékükről híresek, azért azt el kell ismerni, hogy ez a címlap és ezek a pofák nagyon jók!  …..
Keer 2009.05.23 20:13:02
@freehckr:

Kösz. Színvonalasabban? Hol? Megadod a linket? Ja, a fenti volt az? Ugyan...
Keer 2009.05.23 20:33:02
@freehckr:

Megnéztem mégegyszer. Röhejes. :-)

Nekem nem is szimpatikus ez a fankadeli gyerek, látszik rajta, hogy többre tartja magát és a macskazenéjét, mint amennyit valójában ér.