Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Malik Andrea

160 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016-ban egyedülálló civil felzárkóztatási programot indított a Katona József Színház és az Autonómia Alapítvány egy Heves megyei roma közösségben, Szúcs-bányatelepen. A projektben résztvevő szakemberek és színészek heti rendszerességgel gyerek és felnőtt foglalkozásokat tartanak, amiknek célja a…..
A Megasztár második szériájában robbant be vagány viselkedésével, karcos hangjával, ahol még csak 16 évesen azonnal a legjobb női helyezést érte el. Sorra adta ki a nagylemezeket, ő énekelte a Való Világ negyedik évadának főcímdalát, amit aztán több évig meg is tartottak, majd 2013-ban az X-faktor…..
Életének 96. évében elhunyt Garay József, a Katona József Színház társulatának tagja. 1983-tól olyan előadásokban láthatták a nézők, mint az "Übü király", a "Revizor" vagy a "Catullus". Utolsó szerepét "Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról" című előadásban játszotta, amelyet Máté Gábor…..
Tegnap megtartotta a Katona József Színház is évadzáró társulati ülését. A színház három játszóhelyén tartott 716 előadásra 131 ezer néző volt kíváncsi. Az évadban legtöbbször Kocsis Gergely lépett színpadra, összesen 200 alkalommal, őt Elek Ferenc és Szirtes Ági követte 197-197 előadással. Átadták…..
Bodor Johanna, a Budapesti Operettszínház balett-igazgatója koreografálja Kálmán Imre világhírű klasszikusát, a "Marica grófnő"-t a Mörbisch-i Seefestspiele-n. A 3600 négyzetméteres óriásszínpadon 50 statiszta, 40 táncos és a szólisták mozgását két kollégája, Kováts Gergely Csanád és Hajdu Anita…..
A Marosvásárhelyi Egyetem színész szakának elvégzése után azonnal az ottani Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol Székely Csaba Bánya-trilógiájának első két részében felhívta magára Alföldi Róbert figyelmét is. A Szombathelyen "Makrancos Katá"-t rendező alkotó meghívta Petruchio szerepére, amit aztán…..
Június 21-én megtartotta társulati záróülését az Örkény István Színház, ahol Mácsai Pál ismertette a 2017/18-as évad számadatait is. A társulat összesen 351 előadására 93.840 néző volt kíváncsi, ezzel 100,53 %-os látogatottságot ért el a teátrum. Szandtner Anna elköszönt a kollégáktól, szeptembertől…..
Megtartotta társulati záróülését a Radnóti Színház, amely ismét sikeres évadot tudhat maga mögött. A társulat 217 előadást játszott, ezek között 8 premier volt, összesen 50.392 néző váltott jegyet a szakmai rendezvényekkel is bővített programokra. A következő évadot októberben Valló Péter…..
Tegnap este tartották a „Jótékonysági Musical és Operett Gálát” az Erzsébetligeti Színházban, amelynek fő célja Fejes Bíborka kezelésének segítése. A kislány 2016 februárjában született bezáródott kutaccsal, korai csontosodással, a betegség olyan súlyos változatában szenved, ami operálhatatlan.…..
Szeptember 22-én rendezik meg hetedik alkalommal a „Színházak éjszakáját”, ebben az évben 32 játszóhely várja majd az érdeklődőket olyan különleges programokkal, mint kulisszajárás, közönségtalálkozók, nyílt próbák, de számos színészzenekar is ad majd koncertet. Sőt, első alkalommal a…..
Tegnap este különleges színházi kaland részesei lehettek a Belvárosi Színház nézői, ami annak ellenére, hogy egy meglehetősen kellemetlen szituációból fakadt, mégis remekül sült el. Jez Butterworth „Mojo” című darabjának bemutatóján ugyanis ez egyik szerepet a rendezőnek kellett átvennie, mivel…..
Június 27-én lesz a Benczúr Kerti Esték elnevezésű rendezvénysorozat első zenés programja, az Operettszínház szólistái várják a nézőket a Benczúr Palota sokéves platánfái alatt kialakított színpadon előadott „Swingoperett” estjükkel. Homonnay Zsolt, Felföldi Anikó, Fischl Mónika, Simon Panna és…..
Tegnap tartották a Szegedi Szabadtéri Játékokon színpadra kerülő „Rómeó és Júlia” című Shakespeare klasszikus olvasópróbáját. Hegedűs D. Géza rendezésében a szövegé és a látványé lesz a főszerep, ezért a Vígszínház színművésze több fordítás elolvasása után Mészöly Dezső átiratát választotta az…..
Az Örkény Színházban zajos sikert arató "A hattyú"-ban ő játssza Alexandrát, akinek sorsát a családja érdekei szabják meg. Már több, mint százszor mesélte el Péterfy-Novák Éva tragikus történetét, estéről estére új reményt adva közönségének. Februárban Európa egyik legrangosabb filmfesztiválján, a…..
A Rózsavölgyi Szalon az immáron házi szerzőjüknek számító Mark St. Germain kétszemélyes darabjával nyitja az évadot, a „Táncórák” bemutatója szeptember 14-én lesz, csütörtökön tartották az első olvasópróbát. Az amerikai író nyolcadik színművének ősbemutatója 2014-ben volt, a Barrington Stage Company…..
A Budapesti Operettszínház évvadvégi záróülésén nyolc kategóriában fogja díjazni társulatának tagjait, a Magyar Villamos Művek ZRT és az Ernst Galéria támogatásával. A Honthy Díj kiosztásában a nézők segítségét is kérik, a közönségdíjat az a színművész kaphatja, aki a 2017/18-as évad bemutatói (A…..
Az idén harmadik alkalommal megrendezett Zsidó Művészeti Napok több ezer néző számára kínált változatos szórakozási lehetőségeket, összesen 24 eseményen közel 300 művész lépett fel a két hétig tartó programsorozat alatt. Dr. Vadas Vera, a fesztivál alapító igazgatója elmondta, a szervezőkkel arra…..
Tegnap véget ért a XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjának bemutatása, ma este pedig a Kodály Központban tartott gálaesten átadták a díjakat is. A június 7. és 16. között megrendezett szemle során Budapestet a Katona József Színház két előadással, a Radnóti Színház egy darabbal…..
A Thália Színház hétfőn kiadott szűkszavú sajtóközleménye, amely szerint Csányi Sándortól Schell Judit veszi át a teátrum művészeti vezetését, mindenkit váratlanul ért. Ahogy a színművésznőt is az ajánlat, amikor Kálomista Gábor felkérte a pozícióra, hiszen egyáltalán nem voltak eddig vezetői…..
„A színház egyik fontos szerepe, hogy közösségi tér legyen, akár a görögöknél az agora vagy a rómaiaknál a fórum. Az igazi színház nem attól hatékony, ha valaki megnéz egy műsort, majd távozik, és éli tovább addigi életét, hanem amikor egy húr megpendül a lelkében. Ilyenkor nem csupán egy egyszerű…..
November elsején kerül a mozikba Ujj Mészáros Károly következő nagyjátékfilmje, az „X - A rendszerből törölve”. Az izgalmas fordulatokat ígérő thrillerben egy különleges képességekkel rendelkező rendőrnő életét követhetjük nyomon, aki megérzéseire hagyatkozva olyan bűnügyeket is képes felderíteni,…..
Elkészült az Arany János 131 versét és 70 levelét tartalmazó hangoskönyv, melyet 70 színész közreműködésével rögzítettek, a gyűjtemény bárki számára elérhető a www.hallgatniaranyt.hu oldalról. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára úgy véli, hogy oktatási segédanyagként is…..
A Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után azonnal a Katona József Színház társulatához szerződött, az egyik első szerepét a mai napig játssza a Kamrában, 16 év után idén kerül le repertoárról a "Top Dogs". Ebben az évadban dolgozott Gothár Péterrel, Zsámbéki Gáborral és Székely Krisztával,…..
Máté Gábor 2003-ban végzett osztálya minden nyáron készít egy színdarabot valamelyikük életéről, ez az AlkalMáté Trupp. Sorsolással döntik el, hogy az adott évben ki lesz az, akinek két hét próba után a színpadon mutatják be az életét. Az idei nyertes Fenyő Iván lett, Czukor Balázs, Dömötör András,…..
Első könyve, az "Úrilányok Erdélyben" hónapokig vezette a magyar sikerlistákat, az "Úrasszonyok" trilógia első két kötete pedig az eladási listák élén állt hetekig. "Hollóasszony" című kisregényéből színházi előadás készült, melyet Hámori Gabi, Farkas Franciska, Trill Zsolt és Lukáts Andor…..