Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kamu kaze

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár még mindig nem futok, csak gyógyítgatom a talpam, ami szépen javul, mégsem hagyhatlak titeket futással kapcsolatos poszt nélkül! Sokszor szóba kerülnek a különböző futócuccok, hogy kinek mi vált be, melyik márkát preferálja, mit talál a legjobbnak, úgyhogy most összeszedtem, nekem mik a…..
Immár zsinórban ötödször lett a legjobb kelet-európai reptér a budapesti. A Budapest Airport természetesen dialadittas közleményt bocsátott ki erről, hiszen ez páratlan, ilyen még sosem volt. Egyrészt mindig örülünk, amikor bármilyen nemzetközi lista első helyén Budapest szerepel. Másrészt nézzük…..
kamu kaze 2018.04.05 19:09:39
@immortalis: a múltkor véletlen érme maradt a farzsebemben, a német biztonsági ember 10 percig kereste, mire megtalálta, ezt követően mosolyogva kívánt jó utat. Budapesten a markáns súlyfelesleggel küzdő(?) hölgyike flegmán odavetett "a cipőt is le kellene vetni" köpésére elröhögtem magam, hogy "esetleg: kérem"... A nejem jött mögöttem, utána mondta, ne akarjam tudni, mit fröcsögött a kolléganőjének Miss Röfi. (A cipő teljesen nem osztott, nem szorzott, máshol nem szükséges levetni.)
Több mint fél éve nyílt meg a lehetőség, hogy a Wizz hitelkártya elfogadása miatt fapados utasok is ingyen beszabaduljanak a ferihegyi Mastercard lounge-ba. Látogatjuk mi is persze szorgosan, itt az ideje, hogy leírjuk, miket tapasztaltunk. Az biztos, hogy jócskán megdobja az utazás kényelmi…..
kamu kaze 2017.11.06 16:25:13
No, én találkoztam az _igazi_Fillér B. Gusztávval a MC váróban. Fószer megjelenik a váróban feleségével és 3 gyermekével, és megpróbálja elérni, hogy az ő kártyájával mindannyian bejöhessenek. Recepciós ellenáll, úgyhogy egyedül a férfi jöhet be, a pultnál felhajt egy felest, majd tölt még egy másikat, és azzal, valamint sörrel felszerelkezve letelepszik.

Másnap.

Szkopjéból már épp indulna a busz a Matka-kanyonhoz, amikor az utazni vágyó turisták egy része azzal szembesül, hogy mégsem lehet a vezetőnél jegyet vásárolni, csak a kioszknál. Elsietnek a kb. 50 méterre lévő bódéig, lélekszakadva jönnek vissza, szállnak fel, már csak a férfi családja álldogál a megállóban, a nő integet a férjnek, hogy siessen, de az nagyon kényelmesen közeledik - a sofőr megunja, elkezd kitolatni a buszbeállóból erre a férfi is tempósabbra veszi, sofőr megáll, ajtó kinyit. Család felszáll, utolsónak a férfi érkezik, és rögtön vitába is keveredik a sofőrrel: kiderül, hogy ő csak egyetlen buszkártyát vett, miközben vélhetően személyenként egyre lett volna szükség... A vita hamar be is fejeződik, mert a sofőr megunja, különben is késésben vagyunk, int hogy menjen a férfi, üljön le ő is.
Itt még gondolhatnánk, hogy az igen gyakori "helyiül nem beszélő külföldi vs külföldiül nem beszélő helyi buszsofőr" közti félreértésnek voltunk tanúi, de nem. Miután a férfi leült, büszkén elmagyarázza a feleségének, hogy túl drága lett volna mind az ötüknek jegyet venni, és tudta, hogy ha eljátssza a "nem vagyok idevalósi" történetet, akkor úgyis megszánják őket, és engedik utazni a családot. (Az "túl drága lett volna" értelmezéséhez: Szkopjéban feltöltős kártyával lehet utazni buszon, 1 db kártya ára 2 db utazással 150 MKD, azaz 2,5 euró - ez épp elég arra, hogy a kb. 20 km-re lévő (és ingyenesen látogatható) Matka-kanyonhoz kiutazzon, illetve visszautazzon vele valaki. Minden további jegy 40 MKD-ért tölthető fel a kártyára.) Nem beszélnénk hiteles magyar turistáról, ha utazás közben nem tenne megjegyzéseket a feleségének a vele szemben ülő másik turistára, miszerint az egész biztos alkoholista, csak meg kell nézni a szemét...
Ma reggel órát tekertünk, életbe lépett a téli menetrend és a Wizz erre a napra időzítette az új csomagszabályának bevezetését. Nem adott ki róla újabb közleményt, de egy nyilatkozat alapján nagyjából sejthetjük, hogy kitől veszik el a kézicsomagját és kitől nem. A változásról annak bejelentése…..