Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solo_

52 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Moziban megy John Wick 4. (kritika) 2023.03.28 21:23:11
A kaszkadőrből lett rendező, Chad Stahelski negyedszer is elkészítette John Wick sztoriját a rajongók hatalmas örömére. Mivel magam is hardcore Wick-rajongó volnék, nagyon vártam már ezt a legújabb epizódot (akár csak a legelsőt 2014-ben, majd a 2017-es és a 2019-es részeket is). Eddig a második…..
Moziban megy Kokainmedve 2023.02.26 16:11:37
Műfaji besorolását tekintve thrillerként került a hazai mozikba a Kokainmedve (Cocain Bear) című őrület, mégpedig Elizabeth Banks rendezésében. Aki bevállalja ezt a kétségtelenül egyedi hangulatú filmet, könnyen gondolhatja: "micsoda marhaság ilyesmit kitalálni" viszont jó ha tudja: a sztori egy…..
Solo A Bourne-filmek 2023.02.17 14:51:25
Jason Bourne (valódi nevén: David Webb) egy sikeres amerikai regény-trilógiából származó rejtélyes ügynök-hitman figura, aki Robert Ludlum által megírt Bourne könyvekből került a filmvászonra 2002-ben. Ekkor mutatták be ugyanis egész estés mozifilmként a legelső Bourne-filmet, Matt Damon…..
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
A harckocsik modern-kori (értds: hidegháború utáni) szerepe erősen megosztja még a katonai szakértőket is. Vannak, akik már "temetik" ezt a fegyvernemet, mondván: a XXI. század hadviselésében a drónok, robot-repülőgépek, rakéták illetve a cyber-technika a kulcsfontosságú és a tankok ideje lejárt.…..
Solo_ 2023.02.16 20:25:00
@Serény Vélemény: 7 millió dollár a Leók ára kb.
Solo_ 2023.02.16 22:55:03
@Serény Vélemény: Ez a 2020-as Portfolio cikk azt írja: egy Leopard 2A7 kb 13-15 millió euroba került amikor a magyar kormány megvette. 2018 decemberében írták alá a szerződést Orbánék a németekkel a 44 db Leóról. Akkoriban lehetett egy ilyen harckocsi ára 13-15 millió euro. Hogy JELENLEG igaz e, hogy 7 millió DOLLÁR egy ilyen harckocsi, nem tudom. De ilyet is olvastam.
Moziban megy Kopogás a kunyhóban 2023.02.16 12:52:16
[Mozifilmek elemzései] A kopogás a kunyhóban (Knock at the Cabin) című filmre kizárólag M. Night Shyamalan indiai származású rendező miatt ültem be, mert mindig is tetszettek sajátos hangulatú filmjei. Emlékszem a 2002-es Jelek (Signs) című Mel Gibson produkció miatt figyeltem fel rá, több mint 20…..
Moziban megy Moziban megy 2023.02.16 12:14:34
A legújabb mozifilmek kritikáit olvashatod itt, mégpedig a legjobb filmes blogok elemzésein keresztül. A linkekre kattintva a hazai mozikban jelenleg látható illetve az elmúlt években bemutatott produkciókról tájékozódhatsz. A lista elsősorban az általam, azaz Solo által készített elemzésekből áll,…..
Isten hozott a Moziban megy blogon! [Mozifilmek elemzései] A filmek szeretete miatt hoztam létre ezt az oldalt, melyen terveim szerint minden műfajban fogok film-elemzéseket, véleményeket és kritikákat megjelentetni, akárcsak másik két filmes blogomon: a Solo1-en és a filmek1percben blogon.  Ami…..
Villám-vélemény: 1069 karakterben Az ezer karakteres rovatunk új célpontja A gép (Plane) című akciófilm, melyet ugyanaz a Jean-Francois Richet készített, aki a 2005-ös "A 13-es rendőrörs" című produkciót is, ami aránylag korrekt kis akció-mozi volt annak idején. A sztori egyszerű: adott egy…..
A Guy Ritchie által rendezett és Jason Statham főszereplésével elkészített Fortune hadművelet (Operation Fortune: Ruse de Guerre) mindenki számára szakmai mélypont, aki részt vett benne. A legfőbb baj ráadásul nem az, hogy dögunalmas a rendezés és sekély a sztori, hanem hogy végignézve az egészet…..
Solo A Star Wars rangsor 2023.01.02 22:59:07
Az ünnepek és a decemberi szabadság ad némi lehetőséget számunkra (főleg a hosszú esték kitöltésekor), hogy rendezzünk egy nagy Star Wars maratont és végignézzük a 11 eddig elkészült Csillagok háborúja mozifilmet (szépen egymás után). Jelentem: nálam ez idén megtörtént! Kezdtem a történeti…..
Solo Avatar: A víz útja 2022.12.27 23:49:05
Argus posztja A 2009-es Avatar "robbanása" után 13 évvel James Cameron újabb nagy durranással hozta el nekünk a folytatást: Jake Sully (Sam Worthington) legújabb kalandjait, mely most karácsonykor látható a hazai mozikban. A na'vik (kék óriások) világa ezúttal is elvarázsol bennünket, ám most nem a…..
A jelenleg mozikban megnézhető Mosolyogj kapcsán vetődött fel bennünk a kérdés: mitől jó egy horrorfilm? A válaszban természetesen van szubjektivitás, hiszen mindenki más okból szeret egy-egy horror történetet. Van akire csak a véres látvány hat, van aki a nyomasztó és ijesztő sztorikat értékeli és…..
Solo Mosolyogj (smile) - kritika 2022.10.19 22:31:44
Hátborzongató történetet, ijesztő sztorit és egy izgalmas horrort rakott össze az idén Parker Finn rendező, aki a direktori teendők mellett a forgatókönyv-írást is magára vállalta a "Mosolyogj" című idei hype-film elkészítésekor. A nagy felhajtás főleg az előzetesek nyomán alakult ki, majd az első…..
A milwaukee rém és sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer 34 évig tartó rövid élete során pontosan 17 emberrel végzett, majd iszonyú és hátborzongató dolgokat művelt az elhunytak földi maradványaival. Jeffrey 1960 május 21-én született és 1994 november 28-án hunyt el egy wisconsini börtönben. Életéről,…..
Solo_ 2022.10.16 14:08:15
@Jäger_: Igen. A film végig egyensúlyozni próbál a horror és a thriller határán, de megmaradva a pszicho-krimi oldalon. A forgatókönyv és rendezés kihagyja a túlságosan felzaklató és véres jeleneteket. Pedig maga a valóság talán még durvább, mert Dahmer komplett kórbonctani laborrá alakította át lakását a darabolások idejére. A hulla és emberhús szag az egész lépcsőházat bejárta. Ez zaklatta fel leginkább a szomszédban lakó Glenda Clevelandot is. Ugyanakkor a film így is hátborzongató, mert sejtetni engedi a körülményeket, azok megmutatása nélkül is.
Delia Owens amerikai írónő (és zoológus) 2018-ban írta meg az "Ahol a folyami rákok énekelnek" című regényét, mely 2019-ben hatalmas siker lett az amerikai és európai könyvpiacokon (és szerte a világon). A különleges történetből Olivia Newman 2022-ben rendezett filmet, mely éppen most látható a…..
Az Everest és a Sodródás rendezője, az izlandi Baltasar Kormákur izgalmas horror-drámát készített idén, mely éppen most debütál a hazai mozikban. A film alig 93 perces és nem tudunk unatkozni alatta egyetlen pillanatig sem. A főszerepet a 190 centis Idris Elba játssza, akit a Prometheustól a…..
Nehezen nyert meg magának a legújabb Brad Pitt film: "A gyilkos járat" de amikor ez bekövetkezett (úgy a film első harmadának végén), akkor nagyon megvett. A rendező: David Leitch (John Wick, Deadpool 2, Hobbs & Shaw) egy sajátos stílusú, Tarantino - Guy Ritchie mixet készített afféle vonatos…..
Halàlànak évfordulóján egy különleges nőre emlékezünk: Marilyn Monroe, az 1950-es évek szexikonja, amellett modell, színész és média-híresség, akinek nevét az egész világon ismerik, hiszen népszerűsége Elvis Presleyével vetekszik. Gail Levin művészettörténész szerint ő volt a XX. század legtöbbet…..
Ryan Gosling ezúttal egy keménykedő CIA ügynök bőrébe bújva vezeti elő magát, mint vérprofi hitman és igazságosztó, a gyönyörű Ana de Armas oldalán. A hitelesség növelése érdekében a Szerelmünk lapjai sztárja még szakállat is növesztett, ám a romantikus jófiú figurája már annyira "ráégett", hogy…..
Egy szuszra néztem végig a 6 részes "Végy egy mély lélegzetet" (Keep Breathing) című mini-sorozatot (kaland-thrillert) melyet női rendezők készítettek egyetlen női főszereplővel (a legnagyobb média-szolgáltatónál). Bár akadt számtalan kritikai észrevételem, nem tudtam kivonni magam a sztori hatása…..
Solo_ 2022.07.30 14:13:40
@Jäger_: Igen, valahogy az az érzésünk támad, hogy a script és a rendezés a nő múltját, lelki gondjait és belső vívódásait teszi első helyre, a vadonbeli harca csak másodlagos. Inkább csak annyiban van szerepe túlélő "kalandjának", hogy felszínre hozza a nő gondjait!
Solo Resident Evil sorozat (2022) 2022.07.22 10:54:36
Nagy Kaptár-rajongóként és zombis-film kedvelőként komoly várakozásokkal kezdtem a Resident Evil sorozat megtekintéséhez (a legnagyobb előfizetéses média-szolgáltató csatornáján). Emlékszem sok-sok éve, a 2002-es legelső Kaptár-film (Milla Jovovich főszereplésével) ugyanúgy megmozgatta a…..
Elemzés: 1500 karakterben A Marvel világa alapból a gyermeki énünket hívja életre, de azért vannak fokozatok ezen a téren is. A korábbai három Thor film közül például a 2017-es Ragnarök inkább a komolyabb, bár vicces változatot képviseli, míg az idei, 2022-es "Szerelem és mennydörgés" már annyira…..
Elemzés 2077 karakterben Elhunyt egy újabb amerikai sztár, Ray Liotta, akinek nevét sokan az 1990-es Scorsese film, a Nagymenők miatt ismerik. Latinos hangzású (spanyol vagy olasz csengésű) nevét örökbefogadó szüleitől kapta, valójában skót felmenőkkel rendelkezik. Alig 67 évet élt (álmában érte a…..
Solo Top Gun és Maverick 2022.05.15 14:24:05
Hamarosan a mozikba kerül a Maverick című film, az egykori kultusz-darabként népszerűvé vált Top Gun folytatása. Május végén csekkolhatjuk hogyan alakul a vagány vadászpilóta Mitchell hadnagy alias Maverick élete, 36 évvel az eredeti sztori után. A kép forrása: link Bizony nem most volt 1986,…..
Solo_ 2022.05.17 21:42:15
@Aëtius_: A MIG-29 és a Fighter 14 (F-14) párharcok érdekes "csemegék" lehettek. Bár a filmben nemigen láthatunk ilyesmit. Valódi MIG-29 est valószínűleg nem lehetett alkalmazni a forgatásokon.
Solo_ 2022.05.17 21:56:59
@Aëtius_: Nyilván fura lett volna, ha "beszereznek" egyet az ellenségtől. Egy valódi MIG-29-et. Bár valszeg lehetett a birtokukban, de természetesen nem tehették közkincsé ezt a tényt egy világszerte játszott akciófilm kedvéért.
A vadászgép-fejlesztés és gyártás szerves kapcsolatban állt a 80-as évek kémvilágával. Mind az oroszok, mint az amerikaiak legfőbb céljuknak tekintették beszerezni valahogyan a másik fél fejlesztési-dokumentációit. Amikor 1977-ben felszállt az első MIG-29, beindult az amerikai hírszerzés. 12986-ra már lehetett is egy példányuk.