Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rozán Eszter

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei évben június12-e és 15-e között Bécs adott otthont az EULAR (European Alliance of Associations for Rheumatology) vagyis az Európai Reumatológiai Egyesületek Szövetsége nagyszabású éves kongresszusának. A színvonalas esemény nemcsak arra ad lehetőséget, hogy a reumatológia területén dolgozó…..
  A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Szülőföld Könyvkiadó szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2023. december 14-én 17.00 órai kezdettel Rozán Eszter: Gyere velem Amszterdamba! című kötetének bemutatójára A szerzővel beszélget Csuti Borbála középiskolai…..
Hamarosan megjelenik a legújabb regényem a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában, a Gyere velem Amszterdamba! Ahogy a címe is utal rá, a cselekmény egyik szála Amszterdamban játszódik, a piros lámpás negyedben, a másik helyszín pedig Magyarország. Rita az érettségi után Amsztedamban pincérnőként…..
Az idei évben május 31-e és június 3-a között Milánóban került sor az EULAR (European Alliance of Associations for Rheumatology) vagyis az Európai Reumatológiai Egyesületek Szövetsége éves kongresszusára, melyet nemcsak a helyszínen, hanem a kiemelt négy szekció előadásait online közvetítésben is…..
Megtartottuk utó-költészetnapi műsorunkat a Berzsenyi Dániel Könyvtárban, és bátran kijelenthetem, igazi sikerként könyvelhetjük el, a nézőtér dugig telt, pótszékeket kellett beállítani. A siker azonban nemcsak az érdeklődők számában mutatkozik meg, legalább olyan fontos, hogy a közönség tetszését…..
ROZÁN ESZTER ÉS BARÁTAI   szeretettel várnak minden érdeklődőt a Berzsenyi Dániel Könyvtárban 2023. április 21-én 16.30 órakor kezdődő zenés irodalmi műsorukra.   Műsoron: Sándor vagy nem Sándor – hangjáték, versfelolvasás, saját zeneszámok és közismert dalok   Közreműködők:   Kelemen…..
Akárcsak régen, most is itt a tavasz, hóvirág, tőzike megmutatja szirmát, nárcisz és ibolya illatukat ontják, mégis úgy érzed, ez már nem ugyanaz.   Akárcsak régen, most is zöldül a táj, pattanásra kész rügyek vesznek körül, lelked e pompának őszintén örül, mégis úgy érzed, valami belül most…..
Körülölel a sűrű este, megkínzott teste rád borul, súlyától megtörve ballag céltalan árnyékát vesztett fák között, s te követed lassan, szótlanul.   Iszapló homályban megbújik a távoli s vágyott otthon, már nem tudod merre van, csak űzötten bolyongsz tovább, keresztül reményen,…..
Saját fotó   Szártalan kankalin (Primula vulgaris) Primrose Kankalinfélék családja A primula nemzetség a latin primus szóból származik, arra utal, hogy ezek a növények tavasszal a legelsők között bújnak elő. A szártalan kankalin Magyarországon is őshonos. Védett növény, ugyanakkor a kertekben…..
Rozán Eszter: Hullám sodorta álmok - kötetbemutató 2022. december 09. 16:30 BDK Szombathely, földszinti előadóterem   A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Szülőföld Könyvkiadó szeretettel vár minden érdeklődőt 2022. december 9-én 16.30 órai kezdettel Rozán Eszter: Hullám sodorta álmok című…..
December elején jelenik meg a legújabb könyvem a Szülőföld Kiadó gondozásban, melynek címe: Hullám sodorta álmok. A címadás nem véletlen, mert a két főszereplő, Rózafalvi Eszter és Jeanette álmait egyaránt elsodorja a víz, jóllehet mindketten más korban élnek. Rózafalvi Eszter egy mai lány, aki…..
Hosszú kihagyás után az idei évben október 20-a és 22-e között került megrendezésre az EULAR (European Alliance of Associations for Rheumatology) Európai Reumatológiai Egyesületek Szövetsége PARE (People with Arthritis/Rheumatism in Europe) Reumatológiai Betegséggel Élők Nemzeti Szervezeteinek…..
Timpay Árpád mesél új-zélandi kalandjairól "Még arra is rávettek, hogy átmenjek a függőhídon egy szörnyen mély szakadék fölött. Már attól elfogott a szédülés, ha csak ránéztem. Mike biztatott, hogy ne féljek, a híd megbízható, nem fog leszakadni, csak meghatározott számú ember tartózkodhat…..
2021. november 10-én 17.00 órai kezdettel kerül bemutatásra a Szülőföld Könyvkiadónál megjelent 10. regényem, a  Megfognám a kezed nyári éjszakán a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A kötetet bemutatja: Csuti Borbála középiskolai magyartanár  Közreműködik: Kelemen Zoltán…..
Legújabb könyvemet veheti kézbe az olvasó, melynek címe: És akkor hirtelen - COVID idején is megy tovább az élet, a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában látott napvilágot.   A regénybe csomagolt ismeretterjesztő kötetben aktuális témával foglalkozom: hogyan tudjuk megőrizni személyiségünket,…..
Rozán Eszter blogja Bella 2020.05.10 09:05:18
A májusnak tombolnia kell, Bran Fülöp jól tudja ezt. Nincs más választásunk, mint napfényben lubickolni a tengerkék ég alatt, elmerülni a bódító illatárban. A domboldal tarka virágokkal teli, virít a boglárka, a pipacs, kékes szirmaival mosolyog a búzavirág. Átforrósodott a világ, a városban…..
Erhard kemény diónak ígérkezett, de elhatároztam, ha már így alakult, azért sem adom fel. Sétálni hívtam a partra, örömmel jött velem, legalábbis azt mutatta. A kellemes este sokakat kicsalogatott a szabadba, vidám párocskák, kisgyerekes családok, idősebb, összeszokott házaspárok andalogtak a…..
Nemsokára kapható lesz a könyvesboltokban a Szülőföld Kiadó gondozásában megjelenő legújabb regényem, a Mielőtt kiapad. Ezúttal is izgalmas történettel jelentkezem, a főszereplő, Linda a maga módján igyekszik kiigazodni az őt körülvevő világban, ám akaratlanul is olyan dolgokba keveredik, melyekről…..
Azt mondják, a féltékenység zöld szemű szörny, ott ólálkodik körülötted, és addig rágja a füledet, amíg meg nem adod magad. Nos, ez az én esetemben is így van, ugyanis ahogy telik az idő, egyre jobban belém fészkeli magát a gondolat, hogy Annának van valakije. Ő azt állítja, hogy Pilates edzésekre…..
Gól vendéglő a délutánban   Milyen sápadt ma a Nap, A vendéglő milyen üres, néma, Vacsorázni jöttem én ma, Milyen sápadt ma a Nap.   Minden tányér eltörött, Minden leves csak részekben csobban, Minden vacsora darabokban, Minden tányér eltörött.   Fut felém a főpincér, Utána, mintha…..
photo: EULAR 22. alkalommal került megrendezésre az idén az EULAR PARE konferencia, melynek Prága adott otthont. Hazánkat Dr. Ortutay Judit reumatológus, a Magyar Reumabetegek Egyesületének elnöke és Rozán Eszter elnökségi tag képviselte. Online világunkban bármikor kapcsolatba léphetünk…..
Hamarosan megjelenik az Albatrosz szabad című regényem a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában. Hogyan lett a félénk Albatroszból világhírű gyógyító? Mi történt Stellával, az újságírónővel Münchenben? A könyvből minden kiderül. Stella, az online magazinoknak dolgozó újságíró nemcsak a hétköznapok…..
A személyzet néha, csak úgy éppen heccből, Albatroszt fog, a tengerek nagy madarát, Ki unottan követi őket az égből, Ahogy suhannak a mély, sós vizeken át.   Épphogy leteszik a kopott, vizes deckre, A lég szabad királya máris esetlen, Óriási szárnya csüggedten lóg egyre, Evezőként vonszolja…..
2018. október 10-én 17.00 órai kezdettel kerül bemutatásra legújabb könyvem, a Hotel Csillagfürt a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Albatrosz, a vállán kendőt viselő fura fiú nem ismeretlen az olvasók előtt, hiszen szerepelt a Nem jött el című regényben. A Hotel Csillagfürtben visszatér,…..
  Hotel Csillagfürt, mennyi minden rejlik ebben a két szóban. Nyár, vágyakozás, utazás, wellness, izgalmas kalandok ígérete, s mindez fűszerezve Alex Puchnerrel, az ellenállhatatlan férfival. A Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent legújabb könyvemben fontos kérdéssel foglalkozom, vajon…..