Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wéső

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézzük lépésről-lépésre a nagykörúti villamosok történetét az első villamos indulásától napjainkig + azt, hogy milyen irányba lehetne továbbfejleszteni, átalakítani a villamosvonalat. Időutazásunkat az első villamos megindulásának napján, azaz 1887. november 30-án kezdjük: ekkor adták át a…..
Még ha határátkelő is lett valaki, több év után is teljesen másként reagálja le Magyarországot és azon belül Budapestet, mint egy kisgyerek, akinek már az a természetes, amit külföldön élve tapasztalt. Így aztán különösen érdekes, milyennek látta egy 5 és egy 10 éves, Hollandiában élő gyerek a…..
A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez...
Wéső 2019.08.26 22:19:32
@Ego55: Ui.: "Magzatommal beszéltük ezt a cikket át és megjegyeznénk, hogy az osztrákoknak nem volt negyvenévnyi szocializmusban részük és így rendszerváltásuk sem lehetett, ahol gazdag szomszédai minden megvásárolható értéküktől megszabadították volna Őket. Mondjuk a magyarok és csehek, szlovákok. Ja és Ők voltak egy nagy birodalom haszonélvezői sok száz éven keresztül."

Apám is mindig ezt pofázza és igaza van. 80 éves, látott ezt-azt.
A monogámia egy szánalmas megalkuvás, amivel egy olyan öncsonkító fogadalmat teszünk, amellyel lekorlátozzuk a saját szexuális vágyainkat, pusztán abból a kisstílű érdekből, hogy így egy kölcsönös konszenzussal a másik fél se élhesse ki vágyait más személlyel.          Egy olyan…..
Wéső 2019.08.26 06:38:06
@Daenerys Targaryen: pontos megfogalmazás.
-Nagyfaterom borzasztóan kemény ember volt. Igazi szikár, szíjas, büszke parasztembert képzelj el. Ott a vasárnapi ebéd alatt egy pisszenés nem sok, annyit sem lehetett hallani. Úgy lapátoltak anyámék, mint a kisangyalok - meg se mertek nyikkanni. Szegény nagyanyám... ha nem volt…..
Wéső 2019.06.24 21:11:05
@CernaGeza: Mondjuk hozzá kell tenni, hogy a mai 50 kilós szöghajú városi buzigyerekekből soha nem lesz Férfi és ők vannak többen. Bár a műkörmös hülyepicsákból sem Nő.
Csúnyán összetört autó áll a kereszteződésben. Afféle családi autó, ami már szinte kisbusz... Keresztben odavetve, minden irányból lefoglalva a sávokat, kikerülni szinte lehetetlen. Kiderül: hármas karambol volt, a roncs egy trolival és egy taxival ütközött, a tűzoltók emelték ki az autó…..
Wéső 2019.05.29 13:46:31
@Zsolteee:
Pontosan! Sokan nem tudják, hogy a kilakoltatások igen nagy része nem saját lakásból, lakbértartozás miatt vagy sok milliós közüzemi tartozás miatt történik. A harmadik típus, ide sorolom Bíró Icát is, aki ha van pénze elveri a picsába (voltak neki jó éve is) vagy esetében egy gazdasági befektetése nem jött be, veszteséges lett. Van ez így. Aztán ott vannak azok, akik szanaszét vásárolták magukat és karácsonykor a családot + nyaralás(!) bakhitelből(!), ment a habzsi dőzsi, aztán évtizedekre eladósították magukat pusztán tárgyak és élmények birtoklása miatt.

Nagyon kis rész a szerencsétlen sorsú kisember, aki megpróbált előrelépni
és beütött egy haláleset vagy betegség.

A másik, hogy mire árverezésig jut a dolog, azt az ügyet a kompromisszumkészség teljes hiánya, a homokba dugom a fejem, nem megyek a bankba tárgyalni - a totális bezárkózás és évek hosszú sora jellemzi.

A lakhatás nem alapvető emberi jog. A lakás érték, vagyon.
Wéső 2019.05.29 13:48:22
@MAXVAL bircaman közíró: Ezért nem fogok SOHA városban lakni. Itt minden az enyém, ha akarok az udvar közepére szarok, ha akarok éjfélkor flexezem. Szabad vagyok.
Wéső 2019.05.29 13:50:31
@Zsolteee: így van. A rendőr a törvény, a végrehajtó hatalom eszköze.
Nagyon vicces, amikor a demokrácia sírásójaként emlegetett fideszesek a demokrácia sírásójaként emlegetett Facebookot akarják megregulázni...
Wéső 2019.04.12 07:57:07
@midnight coder: nem beszélve az SZDSZ-ről. Na ott kezdődött az igazi megosztás.
Egyébként az emberiség érdekében betiltanám a Facebookot. Hatelemis önjelölt okoskodók, ne terjesszék a hülyeséget. Ebben az a legnagyobb probléma, hogy a minőségi, tudományos vélemény egy szintre kerül Marika néni mindenegybenblog megosztásával és véleményével. Régen ezek a vélemények megmaradtak egy szűk kör, gázolajjal fellocsolt, büdöspadlójú kocsma keretei közöt.
Magyarország csak akkor menekülhet meg, ha Olaszország elesik. ..
Wéső 2019.04.08 11:41:26
@Homo fideszbirkusz: "Ezt tudjuk: a magyar vidéki mélysötétségből,"

Ezért lesztek ti mindig is a társadalom legalja. De vidékre ne merészkedjetek, mert a vasvilla megtalál.
„A hazugság mögötti igazságot éppen az a mód tárja fel, ahogy a hazugság megszilárdítja magát.” – írja Claude Lévi-Strauss, francia szociológus. Talán soha nem volt olyan aktuális ez a mondat, mint napjainkban. Ma már nem csupán a világ periférián találhatók olyan rezsimek, melyek komplett…..
K-Blog NER Hotel: így állunk 2019.03.09 10:08:00
Tavaly a kormányközeli oligarchák látványos terjeszkedésbe kezdtek a hazai idegenforgalomban. A közbeszerzések révén néhány év alatt meggazdagodott vállalkozói réteg rövid idő alatt bevásárolta magát a legnépszerűbb hazai turistacélpontok hoteljeibe, éttermeibe - majd a szektorba jelentős összegű…..
A középkorúak még emlékezhetnek rá, hogy nézett ki egy magyar gyár környezete - ha a belsejét nem is látták - közvetlenül a rendszerváltás után. Úgy. Amikor bejöttek a multik és elkezdték rendbe rakni a környezetüket a körforgalmaktól a pázsitokon át gyárkerítésekig (nem beszélve most a zöld mezős…..
Ahogy valószínűleg a legtöbben, úgy én is alábecsülöm a jelszavak és a biztonság fontosságát. Az előzőhéten viszont feltörték a facebook fiókomat. Arra lettem figyelmes, hogy Instagramon egy olyan bejegyezésemet kezdték el ismeretlenek kedvelni, amit nem is én hoztam létre. Ahogy megnyitottam a…..
Kiszivárogtak Donald Trump napirendjének részletei, az erről szóló dokumentumok az Axioson jelentek meg. Ezekből sok egyéb mellett kiderült, hogy az amerikai elnök csak 3-4 órát alszik és nem nagyon szokott reggelizni. Mar-a-Lagóban Melaniával..
• Novák Katalin francia kitüntetése: diplomáciai melléfogás vagy párizsi kurzusváltás?  • A nem létező fényes múltba révedő Magyarország könnyen az unió külső körére kerülhet, emiatt volna a magyaroknak igazán okuk az aggodalomra  • Ha populisták sok embert tudnak mozgósítani, sokkal jobban…..
Wéső 2019.02.04 06:07:52
@dunántúli gyerek:

"A polgari nemzeti oldalnak azt kell csinalni, amit eddig"

így van!
Visszaemlékezve a 10-15 évvel ezelőtti állapotokra, a liberálisok akármilyen eszközökkel is igyekeztek kicsinálni a nemzeti oldalt. Jó, hogy Orbán felvette a harcot és ugyanolyan kíméletlen, mint a marxisták.

A jobbik cuki-szárnya, meg menjen a levesbe, a radikálisok pedig vissza a fideszbe. A kutyák ugatnak, a karaván halad. Jó ez így.
Wéső 2019.02.04 06:11:01
@chrisred: nem ismered, amiről beszélsz.
Mi, magyarok borzadva nézzük a nyugati terrortámadásokat, de 165 fő elleni szándékos, kitervelt támadást diákcsínynek nevezünk. "Derékba tört kamaszkor, diákcsíny, nem akartak ők senkit megölni" - Magyarország egyéni felelősségtudatáról kapunk látleletet ezekből a közösségi oldalon szemezgetett…..
Holnap lesz a Hogyan szervezzük újjá a vidéki nyilvánosságot? című tanácskozás. Már most száznál többen jelentették be a részvételi szándékukat. A meghívót fogalmazók alternatív nyilvánosságról írnak. A latin szó a másikat jelenti, nyilvánvaló, hogy annak az ellenkezőjét kéne végiggondolni, amit a…..
Wéső 2019.02.02 01:05:48
@IvanGyenyiszovics: Jajj te kis te. Soha nem értitek meg az embereket. Az emberek leszarják a demokráciát., nincs rá szükségük.
Mélyen Tisztelt Bayer Úr! Tartózkodnék a blog által nyújtott névtelenség adta, pseudo-biztonságos fotelnácizmustól, ezért igen kúltúráltan igyekszem fogalmazni. Továbbá az is lehet, hogy vannak Önben rejtett értékek, melyeket azonban nem pazarol el a "köznek", megtartja magának, otthonra, mert…..
Wéső 2019.01.17 22:32:49
@Jakab.gipsz: nem túlreagálás ez, de az egészben az a jó, hogy számszakilag a nép fog nyerni mindig is :) a butapestin meg öröm lesz röhögni.
A fiatalok megjelenése a politikában egyre újszerű, néha úgy lesz az ember politikai témák főszereplője, hogy a véleményét hangoztatja. Ez történt Nagy Blankával, aki a kecskeméti ellenzéki tüntetés diákszónokaként szólalt fel még tavaly év végén. Ma jött a hír, hogy a propragandagépezet megtalálta…..
Wéső 2019.01.16 21:22:50
@látjátok feleim szümtükkel: csak egy szerény közbeszúrás volt, hogy nem a Lenin-fiúk csinálták fel anyámat.
Wéső 2019.01.16 21:24:48
Wéső 2019.01.16 21:58:32
@ulpius66: na pont ezt írtam volna.
A néhány héten át tartó ellenzéki megmozdulásoknak három újdonsága volt: a némi jó szándékkal országosnak is mondható rádiusza, az ellenzéki pártok (illetve egyes pártok egyes politikusainak) közös fellépése és a hármas -- pártos-, civil és szakszervezeti -- ereje. Az, hogy ez a három újdonság…..
Wéső 2019.01.16 21:37:29
Wéső 2019.01.16 21:44:55
@wmiki: végigéltem én is az elmúlt 50 évet. Tudtam, hogy ez lesz. Most csak egy baj van, hogy szumma 15%-al nem kormányozhatnak. Pedig felkenték őket Nyugat-Európában. :D
Wéső 2019.01.16 21:51:48
@wmiki: ezt az szdsz óta tudni lehetett, hogy jön az a néhány százalékos réteg és kormányozni akar, mert ők erre vannak predesztinálva. :)
A rendszerben nyoma sincs a kompromisszumnak, vagy az enyhülésnek, ezt bizonyítja Orbán Viktor mai nyilatkozata és Áder János aláírásai...
Wéső 2018.12.24 20:32:37
@6.Lenin: "Tegnap, és ma is néztem néhány felvételt a "nép"-ről (valamelyik fasz lmp-s hivatkozott erre)
Már lassan arcról fel lehet ismerni ezt 2-3 ezer "tüntetőt" akik rendszeresen randalíroznak. Tegyék, szarni rá, hatástalan."

Ezt mondom én is és nem csak mondom: Ez van.
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Wéső 2018.10.01 10:29:42
Wéső 2018.12.06 09:18:37
@Hiryu 2,0: " Ami nagyon káros egyébként a társadalomra az, hogy az egyszeri ember aki buta mint a föld, most szócsövet kapott a kezébe és teleokádhatja a baromságaival a Facebookot és az internetet, miközben QED"

PONTOSAN EZT MONDOM ÉN IS
Furcsa szerzet a politikus. Mindig talál olyan számot, amelyről kimondhatja, hogy az ő pártja volt a legerősebb. Az országgyűlési választás óta több mint fél év telt el, és a nyilvánosság fórumain kommunikációs csata bontakozott ki. A kormánypártok többséggé nyilvánították magukat. Az ellenzékiek…..
Wéső 2018.10.19 15:32:00
@Látens Inszinuáció:

"Ugyanis a választás.hu oldalon ott van a szám: választásra jogosultak száma: 8 312 264 fő

A csúti faszfej kapott 2.820.191 szavazatot.
Az ellenzék összesen kapott 2.800.302 szavazatot.

Azaz NEM SZAVAZOTT valamivel több, mint 2.600.000 polgár."

ezt a kurva nagy ökörség mantrát mikor hagyjátok abba?

Lassan mondom, hogy mindenki megértse:

NEM ÍGY MŰKÖDIK A VÁLASZTÁSI RENDSZER

BMEG!
Wéső 2018.10.19 15:33:13
@Wéső: Az egyéni szavazatokat meg elvitte a cica mi????????