Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tibi76

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokták mondani, hogy azért a pofátlanságnak is van határa. Úgy látszik, még sincs. Persze szándékosan kezdem ilyen álnaiv gondolattal az írásom. Régóta tudjuk, hogy nincs. Sőt, minden képzeletet felülmúl. A trafikok kapcsán már régóta tudjuk, hogy mindent meglehet…..
Tibi76 2013.09.05 08:48:55
Szerintem simán lehetne változtatni rajta, csak akarat és józan gondolkodás kell hozzá. Szerintetek a 10 %-os árrás mellett, nem ér meg 1,9-4,5 milliót ma egy koncesszió? Simán, bárkinek. Ha valamelyik kormányzat, - akár a mostani is, ha kell neki sok miiliárd forint-, újra kiírja a trafikokat, akkor már az elején beszedheti a régi trafikosok kártalanítására a pénzt az új pályázóktól. Sőt akár ki is szélesítheti a kört, mondjuk megduplázza, triplázza az értékesítő helyek számát, így a 15 milliárd kártanítás után, még marad is az államnak 30-45 milliárd. Van ebben lehetőség a továbbiakban, nincs itt semmi betonozás. Ráadásul lehetne további szűkítésekkel (pl metromegálló, egyes nagyforgalmű terek, bevásárlóközpontok) még nagyobb belépési díjat kérni az új belépőktől, van olyan bolt amiért a 25-50 milliót sem lenne sok, de szerintem van olyan trafkjog ami bőven 100 milliót is megé. Ezek a hajukat kitépnék, ha valaki újraosztaná, ő meg kapna pár milliót kártérítésnek. Egy példával is alátámasztom, van olyan budapesti aluljáró, ahova az egyik nagy dohány cég (piac kb 40%-át fedi le) naponta (!) 200 csík cigit visz le. Kis matek az napi 1,8 millió csak erre a cégre, ott a maradék 60%, az legyen mondjuk 2,2 millió, azaz naponta 4 millió a forgalma csak cigiból, az NAPI 400.000 FT NYERESÉG A TRAFIKNAK! Szerintetek Őt hol érdekelné, ha kapna 4,5 millió kértérítést, amit ma két hét alatt megkeres?

Szóval van ebben még lehetőség, lehetne ezt úgy finomítani tovább, hogy mindenki jól járjon, ki kellene venni az alkoholt, így maradna profit többi kisboltnak, nagyobb, differenciált koncessziós díjjal, plusz 3x értékesítői hellyel, az állam is sok-sok milliárddal lenne gazdagabb, a plusz 10.000 trafik meg jelenthetne, sok tízezer új munkahelyet, a lakosság is elégedettebbb lenne a több vásárlási lehetőséggel! Simán lenne ma 10.000 ember aki belevágna pár millió forinttal, mert most a környezetemben mindenki a fejét fogja, hogy miért nem próbáltuk meg!

Tisztán, átláthatóan egy jó pályázattal ez akár egy korrekt működőképes modell is lehetne! De félek Magyarországon soha nem lesz olyan kormányzat ami hosszútávon gondolkodik, és tényleg a jót akar mindenkinek... De reménykedjünk...
A mai posztban Budapest és Tel-Aviv közt ingázunk, azaz folytatjuk Éva történetét (aki nem olvasta volna az első részt, itt pótolhatja). Kiderül, miért tér vissza valaki Magyarországra Izraelből, miként az is, miért megy el újra. Nem minden tanulság nélkül való történet…..
Tibi76 2012.09.14 13:42:51
érdekes írás, jó meglátások, pedig tényleg nem a kedvenc országom Izrael...
Ami egyébként az egyik legjobboldalibb ország. Ha már itt tartunk, mennyire érdekes, hogy Magyarországon a baloldal a fő istápolójuk... Teljes szereptévesztésben vannak itt a politikusaink. Erre a talán a legjobb példa az ATV, ami itthon 110% szoci, de az amerikai mintaképe (és támogatói) (esti CBS hiradó) meg olyan kőkemény konzervatív, hogy a Jobbik is néha eltörpül mellette gondolkodásban... (persze szerintem a Jobbik is balosan gondolkozik rengeteg kérdésben, de ez egy másik téma...)

Az az átlag nap amit leírta posztoló, tényleg min 1 hét itthoni munkával egyenértékű... És meg is magyaráztuk szinte minden bajunkat, és le is számolhatunk azzal az illuzióval, hogy felzárkozunk a "Nyugathoz"... Nem hogy fel, de minden nappal csak távoludunk....

A másik remek dolog az a life learning, ami a fejlődés mozgatórugója, és ami szinte teljesen hiányzik kis szocialista hazánkból... És sajnos nem is nagyon van mód rá, teljesen hiányzik a mentori rendszer, a magyar pár napos konferenciák írtózatos drágák (persze, hogy azok, amikor az értékesítők 40-50% jutalékkal dolgoznak minimálbér mellett), és nem nagyon működnek kis tanulóműhelyek. Én például évek óta szívesen mennék egy pár napos office továbbképzésre, mert amit 10 éve alatt magtanulgattam, annál biztos sokkal többet nyújt a rendszer, amit kihasználhatnék!
LiBerti kiszúrta, hogy vélhetőleg ugyanazt a szabad felhasználású clipartot használta fel logójában a San Benedetto, mint a Primavera. Bár utóbbinak nincs csőre, úgyhogy mégsem. Csatolok egy képet arról a - valószínűleg nem teljesen véletlen - ornitológai egybeesésről, amit…..
Tibi76 2012.09.13 09:09:59
@Egyéves Önkéntes: azért ezt így nem lehet kijelenteni, Magyarországon a csapvíz minősége nagyon változó, Budapesten akár kerületenként is különböző. A csapvízben igenis kimutathatók olyan anyagok (klór, gyógyszerszármazékok) amiket nem jó a szervezetbe juttatni, ha van rá más mód. Én is csapvízen nőttem fel, ma is simán megiszom, de mivel 2012 van, nem árt ha a napi vízutánpótlásod egy részéről tudod, hogy mi van benne. Ebben sem árt tudatosság, és ez is választási lehetőség, mindenkinek a saját dolga. A környezetvédelmében igazad van, erre max a szelektív gyűjtés lehet némi orvosság. Szép napot!
Tibi76 2012.09.13 09:25:52
@Egyéves Önkéntes: a 99% az urban legend... a csapvíz összetételét nem tudod megbízhatóan, az ásványvízét meg igen, nyilván tudod, hogy a testünk jelentős része víz, ha neked mindegy mivel pótolod a te dolgod, nekem meg ér napi 100-200 forintot, hogy legalább egy részéről tudjam mi az. Nyilván nem ez a legfontosabb egészségi tényező, annyi szemetet bejutatsz magadba, de ha már eljutott oda fejlődés, hogy ihatok normális vizet megfizethető áron, miért is ne élnék vele?
Tavaly a Volkswagen vitte a pálmát a mini Darth Vaderrel, vajon idén mi ütött a legnagyobbat? Melyik az a reklám az amerikaifutball nagydöntője alatt levetített, mintegy 46 percnyi kisfilmből, ami leginkább elnyeri a comment:com legendásan kritikus szemű olvasóinak tetszését? A…..
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
Tibi76 2011.02.02 12:50:29
@eveno: Én maradtam, de semmi közöm az "ellenálók-antifasiszták" csoportjához:-)

Antifaszisták van a cikk címébe, az z betű nem véletlen...
Tibi76 2011.02.02 13:02:01
@bastian: miért lyukadnánk ki ugyanoda? A mny pénztár a befizetéseket nem fizeti ki másnak, abból vesz értékpapírt, fialtatja, leszedi az évi 4-5 százalékot magának, de a többi ottmarad. (szerencsés esetben a 4-5 százalék müködési költség és az infláció is kitermelődik, így azért nominál értéken is megmarad a pénzed, 20-30 éva alatt ez reális, bár a működési költség kétségtelenül magas)
Ott van az apénz most is, és amikor nyugdíjba mész akkor is ott lesz.
Ha nem így lenne, akkor Viktor most honnan kapná meg a 2500-3000 milliárdot?
Az UTE szakosztályvezetése a következő közlemény közlésére kérte blogunkat Csabai Gábor nyilatkozatával kapcsolatban, amely szerint a FTC jégkorongcsapata csütörtöktől a Megyeri úton edz és játszik: "Az UTE meglepetten értesült a hírről, miszerint megállapodás jött…..
Joseph Fiennes Joseph Alberic Twisleton-Wykeham-Fiennes néven született 1970-ben. Igazi művészcsalád sarja, bátyja Ralph, Oscar-díjra jelölt színész, anyja (Jennifer Lash) író, apja (Mark Fiennes) fotós. Arisztokrata hátterével (a walesi herceg nyolcadik unokatestvére) adott volt,…..
Emelkedik a kerékpárosok engedélyezett maximális sebessége, de a rendőrség továbbra sem tervezi, hogy traffipaxokkal próbálják ellenőrizni a sebességhatárok betartását. A jövőben a 10, 20, 30, 40, 50 km/h-s maximumok közül kell az úttípushoz tartozó sebességhatárt…..
Ha minden igaz, a magyar foci újra felkerült az európai értelemben vett labdarúgás térképére, olyan nagyhatalmak társaságában, mint Ausztria, Svájc, Bosznia-Hercegovina vagy a német oberligák. Merthogy állítólag mi is belekeveredtünk a nagy nemzetközi focimaffia-összeesküvésbe…..
Kedvenc hipermarketem pénztárainál, a sorban állás közben tudományos megfigyeléseket végzek. Ezen kutatás eredményei alapján döntöm el mindig, hogy most éppen melyik sor végére álljak. A bevásárlástudományban teljesen járatlan (= totál amatőr) vásárló mindig az éppen…..
Belsőség Move to the city 2009.09.01 20:20:00
Bizony ám, a Guns n' Roses klasszikusa teljesen helyénvaló bár a költözéshez nem kellett lenyúlni anyánk autóját és az öreg hitelkártyáját, elég volt csupán bedobozolni motyónkat és matricát biggyeszteni mindenre, amit meg akartunk tartani. A költöztetők elvitték, de csak…..
Mindannyiunk legnagyobb örömére közelegnek az Európai Parlamenti Választások. A pártok egymás után indítják kampányukat. Mi meg nézünk, mint Rozi a moziban.A Fidesz plakátjain tömegek sorakoznak fel, magabiztosan jelezvén ezzel, hogy mögöttük áll most az ország apraja-nagyja,…..
Kissé érthetetlen, hogy mi mindenből képesek botrányt faragni az USA-ban: legutóbb például abból, hogy egy szépségkirálynő-választás egyik esélyese elmondta a véleményét élő adásban. Mielőtt még bárki homofóbiával vádolna, ünnepélyesen kijelentem, hogy semmilyen szinten…..
 A miniszterelnök meggondolatlan kapkodása egy olyan futballistának a képét idézi meg, akinek csapata a 85. percben is jelentős hátrányban van, a vereség biztos, a szurkolók hörögnek, ő pedig kétségbeesetten próbál labdába rúgni, míg végül nagy igyekezetében…..
Tibi76 2009.02.11 00:11:58
@SzaszaG: jó írás
 Tele van a tököm ezzel a pc brigáddal. Nem a véleményük, nem az elveik és nem is gondolataik miatt, hanem azért, mert pont annyira progresszívek, mint azok, akiket fikáznak. Konstruktivizmusból zérus. Adott itten kérem ez a több évtizedes, évszázados, vagy mit tudom én…..
Az alábbi eset egy közeli kollégával történt meg a hétvégén. Azért döbbenetes, hogy a rendőrségnél még mennyire működnek a kádári éra reflexei, és az sem zökkenti helyre ezt a szemléletet, hogy sorra nyerik ellenük a hasonló törvénytelenségekért a kártérítési…..
Kormánypártnak készül a Fidesz: újra próbálnak nagyüzemben hazudni. Nem újdonság, elvileg ez nekik is megy, de amit most alkotnak, az igencsak vérszegény. Merthogy ők állítólag szeretnék feloszlatni a Parlamentet. Miközben teljesen egyértelmű, a legrosszabb dolog, ami a Fidesszel…..
Van a tévében egy olyan sorozat, mégpedig a 24, amit ha az ember komolyan vesz (márpedig van ilyen rajongó elég), akkor az évadok végére a totális elhülyülés veszélyezteti. Jack Bauer kalandjait csak úgy lehet élvezni, ha a logikus gondolkodást (azért tegyük hozzá: a legtöbb…..