Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr Falafel

322 bejegyzést írt és 6729 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Soha példának senkit se vettem  magam házában óv a magány És minden mestert kinevettem, ki nem nevetett önmagán.” /Nietzsche   A morális felsőbbrendűségbe vetett hit tévhit. A világnak a hét szabad művészet értelmezéseiben fellelhető rendjét torzítja ez az elv, ez az attitűd, amelynek az…..
Mr Falafel 2024.02.20 21:17:23
@Frederick2: @Deansdale: Egyértelmű, hogy Rogán hülyeségeinek ideje lenne megálljt parancsolni. A hölgyek ügyét jól eltolta, s közben több más fronton is orbitális baromságokat csinált. Egy harácsoló kis hörcsög. A miniszterelnök ma kapott kézhez egy dokumentumot, amitől Tónika nagyokat nyel majd. Mert, amit kap, azt nem teszi zsebre. Ugyanakkor Rogán nélkülözhetetlen figura. Nélküle a Fidesz gyengébb lenne. Csak időnként rá kell koppintani a fejére.
Mr Falafel 2024.03.11 20:02:45
@Deansdale: nem különösebben publikus, de jelenleg komoly rendőri vezetők leváltásának előkészületei folynak. Van köztük tábornok is. Felmerült miniszter is, akitől esetleg megválnak az önkormányzati választások után. Március végén többet mondhatok majd.
Olvasom a bolsevik médiában, hogy a köztársasági elnök kegyelmet adott egy pedofil ügyben is érintett pedagógusnak. Több cikket is elolvastam, azonban a bolsevista médiára jellemző módon oly mértékben volt torz, aljas, a valóságot elferdítő mind, hogy első blikkre kamunak nyilvánítottam a…..
Mr Falafel 2024.02.07 09:21:31
@Deansdale: Ez annyira nem is összeesküvés. Sajnos.
Menekülttábor MÁR MEGINT 2023.06.09 17:27:25
Már megint kiderült, hogy minden Fidesz-szavazó hülye. Többnyire vénhülye. Mert sem a fiatalok, sem a kvalifikáltabb (ezt baloldaliul diplomásnak mondják) emberek nem szavaznak a Fideszre. Leginkább azért hülye minden Fidesz-szavazó, mert vidéki suttyók, akik a köztévét nézik, az internetet meg nem…..
Mr Falafel 2023.06.11 13:09:25
@élesi: :-D Tényleg rohadtul ilyenek.
Mr Falafel 2023.09.02 07:02:45
@Mihint: @Alfőmérnök: Picit megállt az élet, mert a házunk felújítása és a munkám sok energiámat elveszi. Arról nem szólva, hogy ezen a nyáron végre el tudtunk menni ide-oda, mert a gyerek már repülőképes.
Mindhárom tevékenység megérne egy külön blogbejegyzést.

A munkám a legmagasabb szintű elismerésben részesült. Mondom: a legmagasabb szintűben. Személyesen a miniszterelnök adott zöldutat a projektnek, amit én álmodtam meg, de hárman működtetjük. Nem mindenki boldog ettől, de például olyan miniszterek is azonnal mögénk álltak, akiktől ezt nem vártam volna. A kormány egyébként nevet is adott a projektnek. Valami külföldön dolgozó magyarok hazaváró irodája. Utána lehet járni, Czomba Sándor foglalkozik vele. Szóval, hazahozzuk a fiainkat, lányainkat.

A házunk felújítása egy brutális folyamat. Ennyi hitvány "szakembert" az életben nem láttam. Olyan is előfordult, hogy nekem magamnak kellett burkolnom. Tegnap például betonoztam. Este meg gyomláltam a kertet. Elmentünk három hétre, hogy a melósok tudjanak haladni. Amikor hazajöttünk, alig volt fejlődés. Végül vidékről sikerült keríteni mestert. Na, ő már odateszi magát. A dühöngő - azaz könyvtárszoba és játékterem - 95%-ban készen van. Kb 3-4 napos meló van benne, illetve az új nyílászárók betétele. A nappali szint burkolása keddre kész. Szeptember 20-ig bekerül az új konyhabútor és az új nyílászárók is. A nyílászárók külön történet, mert márciusban már megrendeltem, de a gyártó lelépett az előleggel. Júliusban jelentette be, hogy inkább 90 nap múlva visszafizeti a pénzemet a szerződés szerint, de nem tud gyártani. Szerintem soha nem is akart. Októberre marad a felső szint, de oda már valódi szakemberekkel tudok felmenni.

A nyaralás is teljes volt végre, többször is el tudtunk menni merülni. A gyerek miatt eddig nem repülőztünk, mert nem tudtuk, hogyan fogja bírni. Szenzoros integrációs zavaros (SPD) és autizmus spektrumzavaros. Vagyis hiperaktív. Hiperaktív a köbön! Két dologgal lehet lekötni: nagy edények és nagy víz. Hetente kell fazekat vennem a Tescoban, aminek a satupadon letöröm a füleit, hogy gurítani tudja. Van már 30-40 ilyen. Most voltunk két hétig Görögben, lenn a Peloponnészosz középső ujjának déli csücskén. Kibéreltünk egy medencés villát. Ha nem csavarogtunk, akkor órákat a medencében bohóckodtunk. Edényeket és kisautókat dobott a vízbe, nekem meg fel kellett hoznom. Aztán már ő hozta fel 2,5 méter mélyről. Egy éve jár úszni, de most két hét alatt többet fejlődött. Így aztán rákapcsoltam a medence befejezésére is. Téliesítem, hogy bármikor játszhassunk benne.

Mindettől függetlenül szeptemberben én már kimozdulós vagyok. Szóval, rajtam nem múlik. Sőt, vettem egy pick up-ot, hogy a dühöngőben tárolt irodabútorokat végre behordjam az irodába. Ma is szállítok be párat. Így a dühöngő egy-két hét múlva már teljesen működőképes lesz. Igaz, asztal nincs, pia a párkányokon és a csocsón, enni meg fotelban. Illetve, ha keddig kész a nappali, a hátsó grillterasz is felszabadul végre. Mármint a por alól. Mert az átépítés olyan porral jár, ami majdnem felőrölte az idegeimet. Volt két hét, amikor a családom leköltözött vidékre, hogy a gyerek ne nyelje a port. Sosem hittem volna, hogy ez ennyire embert próbáló. Ennek, hál' Istennek, vége!

Száz szónak is egy a vége, kezdhetünk szervezkedni.
A SUHAJDA-JELENSÉG   Olyan korban élünk, amikor a normáink felbomlanak, amikor a fogalmaink elveszítik eredeti jelentésüket. A liberális demokrácia a ma még egységes emberi faj végórája, egy mentális és fiziológiai értelemben egyaránt elkorcsosult faj groteszk vergődése. Suhajda Szilárd ennek…..
Mr Falafel 2023.05.31 13:32:59
@Wildhunt: :-D
Mr Falafel 2023.05.31 13:33:37
@Deansdale: Klein Dávid mászótársa volt. Klein szülei óriási médiabefolyással bírnak.
Menekülttábor KORUNK HŐSEI 2023.05.18 19:03:13
Fene tudja, miért, de engem sosem érdekeltek igazán a kortárs dolgok. Hogy utálom leírni a „dolog” szót! Szóval, nem izgat a kortárs művészet, irodalom, s újabban már a tudomány sem. A celebek és egyéb, példaképnek szánt személyek pedig végképp! S ha jobban belegondolok, ez nem is annyira újkeletű…..
Mr Falafel 2023.05.21 15:08:06
@Wildhunt: én meg a sárkányokban hiszek. :-)
Mr Falafel 2023.05.27 14:23:12
@Frederick2: Teljesen igazad van. Nem akarok én drasztikusból visszatáncolni, de Csintalan, egy újságíró megverése pitiáner húzás nulla hozadékkal. Azért van így, mert nem álltak ki, hogy "megvertük ezt a mocskos férget, ezért és ezért, vállaljuk a felelősséget". Ezt kellett volna tenni. A szememben hősök lennének. Sokak szemében lennének hősök, így csak aljadékok. Budaházy és - hogy hívják azt a mihazánkos balfaszt? - na, mindegy - komcsi nímandok. Aki a nép nevében tesz bármit, az az én ellenségem, mert a nép is az ellenségem. Polgár vagyok és csak polgárokkal közösködöm.
Mi, jogászok jól ismerjük az elvet, amelynek értelmében valaminek a megítélésekor nem annak elnevezése, hanem tartalma szerint kell döntenünk. Számomra így nem jelent gondot az orosz-ukrán háború kapcsán, melyik oldalra kell állnom. Teljesen nyilvánvaló, hogy az értékrendemet követve az oroszokkal…..
Mr Falafel 2023.05.23 20:10:46
@Deansdale: Pontosan tudom, hogy a magyargyűlölet eredete szakrális. Abban tévedsz, hogy kiölték belőlünk az ősi tüzet. 10 millió magyarból van 2 millió korcs. Ez nem olyan rossz arány. Nézzük a németeket! Náluk sokkal rosszabb a helyzet.
Nick Nolte az egyik kedvenc színészem. Életemben először Tom Jordache szerepében láttam a Gazdag ember, szegény ember című sorozatban, amely Irwin Shaw azonos című regénye alapján készült. A történet egy nehéz sorsú vidéki családról szól, amelyben a testvérek különböző módokon igyekeznek kitörni a…..
Mr Falafel 2023.03.05 20:00:06
@Alfőmérnök: most jelent meg egy könyve, azt meg szeretném szerezni. Mező Gábor is sokszor hivatkozik rá.

Rendesen beleragadtál a Petőfi-témába. Talán tényleg túlélte a csatát és valahol egy távoli orosz vidéken élte le az életét. Vajon egyszer sem próbált levelet írni? Nyilván nem olyan volt a hazai közhangulat, hogy visszatérhetett volna, de csak érdeklődött volna. Nem gondolod?
Mr Falafel 2023.03.06 08:32:40
@Alfőmérnök: én kevésbé vagyok lánglelkű forradalmár, mint őt ismertük, de én biztosan felvettem volna a kapcsolatot az itthoniakkal. Nem hiányzott imádott felesége? Nem írt verseket kis pénzért, amivel megvesztegethetett volna valakit, hogy küldjön el egy levelet, hogy él? Számomra ez a beletörődés hihetetlen és hiteltelen. Ugyanakkor a genetikai összevetés megtagadása meg árulkodó, vagy csak kretének.
Mr Falafel 2023.03.06 09:49:06
@Alfőmérnök: szkeptikus vagyok, de érdekelne, mi a valóság.
Grafománia TGM 2023.01.29 07:12:42
„Hol látok fasizmust? Mindenhol!” (Tamás Gáspár Miklós) Elhunyt TGM. Létezik egy mondás: Halottról igazat vagy semmit. Ennek a kiforgatása: Halottról jót vagy semmit. Én nem kívánok sem jót, sem semmit szólni TGM-ről. Igazat kívánok szólni róla. Persze erősen szubjektív vélemény lesz. Én azon…..
Menekülttábor HUNGAROFÓBIA 2023.02.24 19:52:54
Amikor arról kérdeznek, mi az identitás, úgy fogalmazok, a kultúrám iránt érzett olthatatlan szerelem. Nekem van identitásom. Magyar identitásom van, vagyis a magyar kultúra iránt olthatatlan szerelmet érzek. S ahogy az már lenni szokott a szerelemmel, nem vagyok mindig racionális, amikor a…..
Mr Falafel 2023.02.25 15:36:02
@élesi: az Európába települt iszlámhitűeket tekintve vannak kétségeim. Magyarországon viszont egyértelműen inkább van hungarofóbia, mint antiszemitizmus. Illetve az európai fehér lakosságot nézve lehet igazad, inkább gyűlölnek minket, mint a zsidókat.
Menekülttábor ELVTÁRSI MURI 2023.02.19 08:29:12
Amúgy hülye cím, nem tetszik. Hogy akkor miért ezt adtam posztomnak? Nos, Móricz Zsigmond regénye, az Úri muri miatt. „Az meg mi?” - kérdezné egy mai diák, aki szivárványos rongyokba öltözött, többnyire az azonos neműekhez vonzódó, túlnyomórészt pedofil vagy pedofíliát terjesztő tanáraival együtt…..
Mr Falafel 2023.02.19 17:30:48
@Deansdale: Ahogy egy barátom mondani szokta, valaki vagy ember, vagy baloldali, a kettő együtt nem megy. Így aztán ez vagy a gyíkemberek műve, vagy ilyen jelentős agyi evolúción esünk át, s a fajunk végérvényesen kettévált. Tekintve, hogy a kognitív funkcióink is jelentős eltérést mutatnak, én az utóbbira hajlanék. Persze, ettől még a gyíkemberek mellső lába is benne lehet. :-D
Mr Falafel 2023.02.20 08:11:44
@Deansdale: Na, csak itt vannak a gyíkemberek! :-)
Dick Swaab könyvét olvasom az agy fejlődéséről (A kreatív agy). Korábban már olvastam a zanzáját a neten, de így egész más. Jó terjengős faszság, de itt-ott van benne hasznos információ. Én már nemigen szállok le az evolúciós lóról. Ami történik, nem lehet egyszerű világnézeti különbözőség. Pláne, ha az ember elolvasta Ammianus Marcellinust is.
    Tényleg? És milyen régen? – Mert egy húsz- vagy harmincévesnek is van „régen”, nem csak az „öregeknek”. Pár napja töltöttem az ötvenötöt, úgyhogy nekem a 90-es évek is régen volt. S ha valamikor tényleg minden jobb volt, hát az a 90-es évek. Felszabadultunk, egyetemre jártam, erős voltam és…..
Mr Falafel 2023.01.28 19:03:38
@Deansdale: elgondolkodtam rajta, vajon írjak-e a szellemi szabadságról és a tanulás, művelődés, képzés fontosságáról és akkori, illetve mostani helyzetéről. Aztán elvetettem, mert alapvetően a lángosozó barmoknak akartam írni, akik sokkal okosabbak, mint Mészáros Lőrinc, ezért nem értik, miért nem ők a milliárdosok. Azoknak aligha imponál, hogy tízezernél több könyvet olvastam el, hogy a könyvtáram is többezer könyvből áll, és imádok lemenni a "dühöngőmbe", ahol egy kényelmes régi koloniál fotelban hátra dőlve olvasgatok.

Minden szavaddal egyetértek egyébként. Hozzátéve, hogy a 2000-es években visszatérő gondoskodó (mindenbe beleszóló) állam alapvetően Fidesz-kreáció. A 98-02 közötti időszakban sok olyan téves intézkedést hoztak, amely megágyazott az erőszakos gyurcsányi bolsevizmusnak. Nem figyeltek oda és kiengedték a szellemet a palackból.
Az emberben, amióta csak elkezdett közösségben élni, időről időre felerősödik az igény a kiegyenlítődésre. Nincs ebben semmi különleges, a világmindenség is egy egyensúlyi állapot, s az ember annak része. A társas együttélés során megfigyelhető, hogy a populációt alkotó egyedek fiziológiai és…..
Mr Falafel 2022.12.17 08:26:06
@Tornyaszentkalácsi Balázsné: ez minden korban így volt. Erre találták ki a rómaiak a proletár szót. Proles szülőt jelent, vagyis a fialásukkal biztosították a szavazóbázist. Annyi a mázlink, hogy a mai prolik nem fialnak, úgyhogy a fajtájuk 10-15 éven belül kihal a fehér ember társadalmából.
Mr Falafel 2022.12.17 08:27:15
@Wildhunt: logikusan hangzik. Talán tényleg lehet erre metodikát építeni.
Mr Falafel 2022.12.19 20:51:01
@Wildhunt: Mindenben egyetértek, kivéve abban, hogy mennyi időbe telne helyrehozni a hibákat. Szerintem meglepően rövid idő alatt sikerülne. Gondold csak el, a háború utáni helyreállítások is elég gyorsan haladtak, mert a társadalom egységes volt. Egységben az erő, elftásakk! :-D
Elég sok vitám volt a kommunista pedagógusok és az általuk szinte semmire meg nem tanított kölykök hetekig tartó óbégatásával kapcsolatban. Érdemi vita, persze, nem volt, csak zsigeri elutasítás, epehányás valami olyasmi okán, amiről az ellenkezőknek fogalma sincs. Gondoltam, idecitálom már azt a…..
Mr Falafel 2022.11.12 18:10:31
@Deansdale: hasznosság szempontjából inkább nekem van a igazam. Rendszerfenntartás szempontjából neked. Én mindösszesen három tanáromat gyűlöltem, de csak egytől tanultam. A többi biodíszlet volt. Bejártak, leadták az anyagot. Ez bármely üzemben elegendő magatartás. A pedagógus olyan üzemben dolgozik, ahol ez kevés.
Mr Falafel 2022.11.15 19:40:44
@Alfőmérnök: mandiner.hu/cikk/20221115_facebook_plakat_mozgositas_diak_tanacskoztarsasag_belfold_tuntetes

Tessék, védd már meg ezeket a tanárokat, akik ezt tanítják az iskolában!
Mr Falafel 2022.11.16 06:58:27
@Alfőmérnök: nem jogi megítélésüket kértem, hanem a morálisat. Szerintem ez az átlag tanár és erre nem jár fizetésemelés. Sőt!!!
Volt ezzel a címmel egy nóta, még Huszti Péter énekelte. Akkoriban ez nekem, a szerelmes kamasznak nagyon tetszett. S a dalban van némi igazság, mert valóban megszépül minden régi emlék, ha az érzelem felülkerekedik az értelmen. Ami elég együgyű megfogalmazása ennek az intellektuális jelenségnek,…..
Mr Falafel 2022.10.30 15:29:47
@Deansdale: abszolút egyetértek mindenben. A Fidesz a rendszer része, és már ezerszer elmondták, hogy nem is akarnak kívülre kerülni. Így aztán bizonyos drasztikus változások elmaradnak, hiába lenne szükség rájuk.
Én most elég sokat mozgok a külügyben. Elképesztő mennyi kommunista őskövület szabotál ott benn. És még tudják is, még sincsenek leváltások.
Mr Falafel 2022.10.30 22:04:45
@Alfőmérnök: ne mááááár! Tényleg készülni kell az órákra? Hihetetlen!
Képzeld, amikor a gázszerelő elindul, összeszedi a szerszámait, megvásárolja az anyagot, stb. Vagyis felkészül. Hiszed vagy sem, minden szakma így van ezzel.
Inkább hagyjuk is a témát, mert mire a végére érünk, kifejezetten rühelleni fogom az összes picsogó tanárt.
Olvastam a NAT egyes tantárgyakról szóló részeit. Matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem. Minden mondatával egyetértek. Aki nem, az ne tanítson, hanem menjen a Boschba szalag mellé, mert ott úgyis jobban kereshet.
A picsogásról nincs mit vitatkozni, de tessék, itt van az, amiről nyithatunk egy vitát:

www.oktatas.hu/kozneveles/kerettantervek/2020_nat/kerettanterv_gimn_9_12_evf

Mint mondtam, én korábban már elolvasgattam ezeket és nem nagyon találok bennük kifogásolni valót. Persze, másnak lehet más a véleménye.

Természetesen nem lehet megélni havi 200 nettóból. Borzalmas, hogy ilyen még van. Ahogy az is borzalmas, hogy vannak emberek, akik képtelenek kapitalista körülmények között érvényesülni. Ez egy súlyos képességhiány, ami sajnos okos embereket is sújt. Ezek az emberek gyámolításra szorulnak. Igen ám, de amellett, hogy az érdekérvényesítési képességük nulla, olyan önérzetesek, mintha érnének két fillért.

A Fidesz a középosztályt erősíti. Ez egy sikeres projekt. A tanároknak ide kéne tartozniuk, de valamiért inkább a szocialista múltba révednek. Ébresztő!

Természetesen a tanárok helyzetével valamit kezdeni kell. Az én megoldásom továbbra is a jelentős létszám leépítés. Mázli, hogy nem én döntök. Így majd öntik a pénzt a feneketlen kútba. Mert elégedett alkalmazott nem létezik.
Mr Falafel 2022.10.31 17:34:34
@Alfőmérnök: brühű, brühű! - Így sírok a tanarakért.
Menekülttábor SZABOTÁZS 2022.08.25 12:19:28
  Jelentése rejtett romboló tevékenység, titkos aknamunka, de jelenti rendelkezések végrehajtásának megtagadását, tudatos akadályozását is. A rendelkezések jogszabályba foglalt utasítások, vagyis állami aktusok. Azonban a szabotázs annak ellenére került ki a Btk-ból, hogy metodikáját és célját…..
Mr Falafel 2022.08.27 06:13:39
@Deansdale: pontosan! A szélsőséges és az emberi léttel összeegyeztethetetlen baloldali nézeteket vallókat ki kell szorítani a mindennapjainkat befolyásoló pozíciókból. Bíróságok, iskolák, kormányhivatalok, egészségügyi intézmények, stb. Az OMSZ szabotázsa, a kamu gazdatüntetésre rászervező PDSZ és társai a példa rá, a jövőnk ezek kiiktatásával biztosítható csak, mert ezek anarchisták, és csak egy hajszál választja el őket attól, hogy mind véreres szemű Matuska Szilveszterré váljanak.
Mr Falafel 2022.08.28 08:28:23
@Alfőmérnök: Soros Alapítványos, rendszeres rendezvényre járó. Szerintem várd meg a következő hetet, tele lesz vele az internet.
Mr Falafel 2022.10.27 20:33:17
@Frederick2: :-)))
"kinek záloga a kezemben van?" - folytatódik a játékban a címben szereplő mondat. Jó régen játszottam ilyet utoljára. Ebben a magyar népi játékban, ha valaki hibázik, annak zálogot kell adnia. Aztán az összegyűlt zálogokat egyenként kisorsolják, s a résztvevő közönség - anélkül, hogy látná, a…..
Menekülttábor MÉRFÖLDKÖVEK 2022.10.20 19:05:26
1956 október 23-a mérföldkő volt a meggyötört magyar társadalom számára. Az a generáció nyomatékosan értésére adta a baloldali narratívákat agresszíven, erőszakosan a magyarokra erőltető vérgőzös elméjű, alacsony intellektusú kommunista torzóknak, hogy mindent azért nem tehetnek meg…..
Menekülttábor INTERVENCIÓ 2022.09.22 10:40:39
A szó jelentése beavatkozás, közbeavatkozás, erőszakos beavatkozás (egy állam belügyeibe). Én először a 80-as években hallottam ezt a kifejezést, amikor a Szovjetunió történetéről tanultunk. Történt ugyanis, hogy a cárizmus megbuktatását pénzelő nyugati nagyhatalmak, - természetesen elsősorban az…..
Mr Falafel 2022.10.02 14:03:04
@Wildhunt: neked elhiszem. :-)
Szerintem a ruszkik már rég megbánták a baltiak, Moldávia és Ukrajna létrehozását. Talán más államokét is. Pedig csak rajtuk múlt.
Mr Falafel 2022.10.02 17:54:42
@Wildhunt: nem azt hiszem el, hogy miként volt a SZU, hanem azt, hogy vannak kilotonnás bombák is. :-)
Közben olvasom, hogy Lettországban, ahol 2 millióból 700 ezer orosz él, betiltják az orosz nyelvet.
Menekülttábor A SZÍV HANGJAI 2022.09.14 21:42:24
Nem vagyok nő. Tehát még csak fogalmam sem lehet róla, milyen érzés egy másik életet táplálni, megosztozni vele a testemen. Elképzelhetetlen, felfoghatatlan az anya és a magzat közötti kommunikáció, annak az emberi elmére gyakorolt hatása, a különböző kölcsönhatások okozta észrevehetetlen folyamatok…..
Mr Falafel 2022.09.15 17:45:45
@Wildhunt: Nem pártolom az abortuszt, de Istenre szarok. Nincs katolikus Isten, csak Teremtő van. A Teremtő nem írt senkinek meséskönyvet, amit életvezetési tanácsokként alkalmaznak. De visszakérdezek: problámás szülésnél, ha vagy az anyának, vagy a gyermeknek meg kell halnia, te a gyermeket hagynád életben? Mert nem csak drogos idióták esnek teherbe.
Szóval, nem támogatom az abortuszt, de azt meg pláne, hogy a tudományt lebontsa a vallás.
Mr Falafel 2022.09.16 06:37:30
@Wildhunt: tévedsz, én veled értek egyet, csak felvetem, hogy létezik más megfontolás is.
Mr Falafel 2022.09.17 06:43:28
@Wildhunt: A hivatásos vadász, ugyebár. A sportvadász más tészta.
Sajnos elpuhultunk. Én is. Miközben húsevő vagyok. Képmutató állapot.
És sokan hisszük, hogy könnyebben ölnénk embert, mint állatot. Az állat egyfajta szomorú szemű ártatlanságként jelenik meg, míg az ember szándékosan ártó értelemként. A háború hiánya olyan káros társadalmi folyamatokat indít el, amelyek például a liberális démonokráciához is vezetnek.
Menekülttábor KÉRDEZD A NÉPET! 2022.08.30 22:40:18
Hogy miről? – akármiről, bármiről és mindenről (is). Mert a nép mindent tud. A nép autentikus forrás, ezt Kodály Zoltán is megmondta. Akkor meg? Manapság nagyon divatba jött a nép. Ismét. Mert nem újkeletű ám a nép népszerűsége. Én például népköztársaságban nőttem fel. Mondhatom, felejthetetlen…..
Elmondtam már párszor, sem keresztény, sem konzervatív nem vagyok. A keynesi értelemben vett liberális világfelfogást preferálom. Időnként azonban belebonyolódom keresztény-konzervatív témakörök boncolgatásába is, hiszen azért mégiscsak ahhoz a politikai közösséghez tartozom, amelyet egy magát…..
Mr Falafel 2022.07.05 18:10:19
@Wildhunt: utóbbi a katolikus egyház térvesztésének okozója. Hibás döntést fogtak Istenre.
Mr Falafel 2022.07.08 17:16:13
@Sipi81: Rettenetesen fájdalmas a logikád. Semmi baj, ez a ti hitetek, én nem szeretnélek ebből titeket kitéríteni. Ám, amint hangsúlyoztam is, számomra ez elfogadhatatlan. Ugyanakkor egyértelmű, hogy a kommunista férgekkel szemben meg kell védenem a katolikus egyházat, mert egy kisebb mértékben hibás egyház is egészségesebb, mint a bolsevista istentagadás és világnézet.
Mr Falafel 2022.08.25 12:41:45
@Frederick2: Abszolút egyetértek. Nincs olyan, hogy transznemű, csak kétféle nem létezik, a homoszexualitás pedig egy genetikai torzulás okozta betegség. Aki mást mond, az elmebeteg, annak kényszergyógykezelésre van szüksége és intézeti elzárásra.
(Predator: Prey) Megnéztem. Mielőtt elmondanám a véleményem, megjegyzem, a magyar kritikusok többsége maga alá élvez a gyönyörtől, ha beszél erről a filmről. Ami elég siralmas, még annak ellenére is, hogy valamelyest érteni vélem az okát. A film nem szar. Simán középszerű. A Prey nem nyújt többet…..
Aki azt hiszi, hogy ez egy irracionális elvárása az egyesült baloldali majomhadnak tőlünk, emberektől, magyar emberektől, az nagyon téved. Hiszen nincs háború, de ha van, azt Orbán robbantotta ki. Nincs hiperinfláció a világban, de ha mégis, azt Orbán okozta. Nem szabadult el az energiahordozók…..
Mr Falafel 2022.08.09 10:19:57
@Wildhunt: egy régi haverom, aki saját maga szerint nem kommunista, állítja, ha Gyurcsány lenne hatalmon, a rezsi a fele lenne a mainak. És Gyurcsányék sosem mondtak olyat, hogy a rezsicsökkentés hülyeség. Ezzel nehéz vitatkozni. Totálisan biztos, hogy ezek már nem egy faj velünk.
Mr Falafel 2022.08.09 20:14:19
@Wildhunt: Most, hogy az ukránok leállították a kőolajszállítást, a polgárháború küszöbén vagyunk. Ez olyan kurva biztos, mint az, hogy reggel kel a Nap és este nyugszik. A lehetőségek elfogytak, csak egy irány maradt: vagy ők irtanak ki minket, vagy mi őket.
Mr Falafel 2022.08.25 12:21:30
@Frederick2: :-D :-D
Menekülttábor A NEGYEDIK FELES 2022.07.29 08:24:05
Orbán Viktor tusványosi beszéde nem több, mint egy fölöslegesen odavetett csont a kommunista kóborkutyáknak. Mert ugyan ki lepődik meg azon, hogy a Mazsihisztinek szava nincs a Jobbikosok reggeli tornaként rendszeresen előadott vigyorgós náci karlendítéseire, vagy a jogvédőknek a miniszterelnökünket…..
Mr Falafel 2022.08.02 21:15:29
@F. Szabó: Köszi! Jelenleg ugyan nem sokat segít rajtunk, de be kell érnünk kevéssel. Én akkor lennék picit nyugodtabb, ha az USA félidős választásokat a republikánusok elhoznák, Olaszországban jobboldali kormány alakulna, a ruszkik meg elfoglalnák teljes Dél-Ukrajnát is Kárpátaljáig.
Mr Falafel 2022.08.24 13:17:42
@Frederick2: Szerintem most tévedsz. Egyrészt a MH egy kriptokomcsi párt. Annyi közük van a nemzeti öntudathoz, mint nekem a piramisok építéséhez. Másrészt Orbán nem autoriter, hanem karizmatikus. Hagyjuk már meg a pejoratív felhangú terminusokat a komcsiknak!
Harmadrészt Orbán reálpolitikus, nem hinném, hogy a szavazótborát szeretné bővíteni, - ami egyébként lehetetlen - hanem inkább a meglévőt megtartani.
A régies kifejezésekhez való vonzódás nem egyedi eset. Lásd Fábry például.
Akiket pedig értelmesebbeekként soroltál fel, többnyire inkább viccek, mint emberek. Szilvay? Ne már! Egy bölcsész alakú, mimózavirágú fotoszintetizátor. Mindemellett egyébként kedvelem, de vezetőnek tökéletesen alkalmatlan. Ugyanez igaz Áderre is. Szijjártó más téma. Őt én is alkalmasnak tartom feljebb lépni, de ő még gyengébb Rogánnál, és itt el is bukott.
Mr Falafel 2022.08.24 13:44:07
@Frederick2: :-D Ok, vettem. Amúgy nekem Lázár a személyes kedvencem.
Menekülttábor HALÁLOS IRAMBAN X 2022.05.24 20:50:44
Ahogy a címben felidézett hihetetlenül gagyi amerikai sorozatfilmben sincs szó valódi iramról, - tekintve, hogy alapvetően aránytalanul túlértékelt, tuningolt japán ócskavasakat szerepeltetnek benne autók helyett - úgy én sem a száguldásról szeretnék írni, hanem inkább csak arról, hogyan lehet…..
Mr Falafel 2022.07.04 21:26:47
@Alfőmérnök: Egy jó kőműves aranyat ér. Aki Bp-ről jön, elviszem, ha igényli. Nem én fogok vezetni, hanem a párom.
Mr Falafel 2022.07.08 10:14:57
@Mihint: hánykor hol?
Mr Falafel 2022.07.08 19:26:55
@Mihint: az jó, mert semmi nem jött.