Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karel_atya

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anarki kipakolta a padlást és kincsre bukkant. Egy ősrégi Toshiba laptopra, mely a Syatellite Pro névre hallgat. Nagyon vastag, brutál nehéz, billentyűzete azonban még így, sok év után is meglepően kényemes és nem hiányzik az irányító pöcök sem. Sajnos nem tudtuk bekapcsolni, a…..
karel_atya 2010.08.06 16:35:50
@Kivancsi: AS/400 '88 ota van csak... :)

Nekem van egy '95 elotti AS/400 E02-m (szurke doboz, CISC proci) QIC drive 2Gb (ketto gigabyte) vinyo... Nem tom, hogy jo e meg mert a terminalom 4 eve tonkrement... :)
Egy igazi katona onnan ismerszik meg, hogy nem csak a fegyverek, a harcászat vagy az alkoholtartalmú italok szakértője, hanem a másik – egy történelmi félreértés miatt  roppant tévesen gyengébbnek nevezett – nem fenntartások nélküli tisztelője is. Szögyi mai…..
karel_atya 2010.08.06 11:38:38
@_Nyuszi: Nem. Nem talalhatott volna... :D Es az ovis neptancruhajaban pozolo kisasszony is tokeletes valasztas.

A korulottem levo tizegynehany ir altal is megerositve... :D
Az ember keze önkéntelenül is ökölbe szorul, mikor ilyen levelet kap, mint amilyet ma reggelre én. Olvassák: Kedves István, A csatolt képen látható autó édesapámé… Volt… Tegnapig… Aztán valakik úgy gondolták, hogy a továbbiakban nincs rá szüksége.…..
karel_atya 2010.03.24 13:49:44
Kedves Hozzászólók,

Köszönöm a rengeteg együttérzést, nemrég beszéltem édesapámmal, sokkal jobban érzi magát, bár a hiány az még mindig hiány.

Nagyon hálás a sok kedves, bátorító szóért, amit Tőletek kapott, már ezzel is rengeteget segítettetek, visszaadtátok neki az világba vetett hitét.

Ha egyszer hazaérek, mindannyiótoknak kijár egy baráti kézfogás, urak (tán hölgyek is?), le a kalappal előttetek. Büszke vagyok rá, hogy olvashattam a soraitokat.

Köszönöm és mégegyszer... Köszönöm.

Nagyon szívet melengető volt látni, amit többen is felajánlottatok (köztük Csikós Úr), hogy rekjunk össze pénzt egy másik autóra. Édesapám szerint és szerintem sem ez a jó megoldás, ha nem kerül elő a "strandkorlátkék" kedvenc, valahogyan majd megoldjuk családon belül. Az ő szavaival élve "annyi más embernek van sokkal nagyobb szüksége sokkal fontosabb dologra, mint egy autó"... Azt hiszem igaza van, így örömtől könnyes szemmel bár, de NEM élnénk ezzel a lehetőséggel.

(Apróbetűs rész: A fentiek azt jelentik, hogy semmilyen számlaszámot nem adunk meg, bárki aki ilyennel keres meg Titeket, vagy ilyet állít ezzel kapcsolatban, az nem mond igazat.)

Ez az egész poszt két dolgot szolgált:
- Visszadni édesapám hitét,
- És felhívni a figyelmet, hátha valaki meglátja az autót.

Az első célt elértük, hála Nektek és mindenképp hála a TotalCar csapatának.

Kérlek Titeket, figyéljétek továbbra is az utakat.

Nemcsaküresfrázisként TISZTELETTEL:

Stier Károly
karel_atya
Van ez a gyakran hangoztatott marhaság, hogy ma már nincsenek jó játékok, bezzeg a Wizard of Wor (vagy ahogy kazettás körökben ismert volt, Dungeon) meg a Monkey Island, akkor még tudtak játékokat csinálni, ma senkiháziak kezében van a játékszakma. Ezt a mantrát Hancu viccből…..
Subba Pacman mánia!! 2010.02.03 13:30:00
Kissé borsos áron, több mint 100 dollárért juthatunk hozzá ezekhez a fasza Zippokhoz, melyek dizájnját a Namco cég klasszikus 8-bites játékai ihlették, úgy is mint a Pac-Man, a Dig Dug, a Valaxian és a Xevious.            Ezek…..
Chevyfan történetében egy olyan területet érint, amelyre minden férfiember – így vagy úgy – roppant érzékeny bír lenni. A sorkatonai hajviselet és arcszőrzet problematikájának komplexitásához kevés dolog fogható, hiszen a függetlenség, a szabadság, a civil…..
A sztori a lehetetlenségig egyszerű – nem primitív, egyszerű. Van ez a Kowalski, akit két létező karakterből, illetve megtörtént esetből raknak össze. Az egyik egy San Diegói rendőr, akit kirúgnak a testülettől, a másik az ámokfutó, aki bekattan, és nem áll meg a…..
Bettinek betegsége van. Betti nem eshet teherbe, nem hordhatja ki a magzatot, és nem nevelheti fel. Betti nem láthatja, ahogy a gyermeke felnő, ahogy járni és beszélni tanul. Betti nem kötözheti a horzsolásokat, nem csillapíthatja a lázat csemetéjén. Betti nem láthatja, ahogyan fia,…..
karel_atya 2009.07.08 10:47:16
@biker_kolee: Alfa azért mehetett gyorsan, mert felelőtlen pici gazdája arra ösztökélte... Monnyuk, hasonlót birtokolván rákérdeznék, hogyan is sikerült az árkot megtalálni, mert a 147/156 fizikából mindig is gyenge volt...

Btw én a díszkipufogóra valót inkább Yokohama gumira költöttem, elkerülendő az ilyesmit...

RIP... Egy Alfással kevesebb... :( Részvétem a családoknak...

Kár már az övön siránkozni. Akit ez sem győz meg, azt Bettiék várják. Fehér fény, balra a második ajtó...
AUTÓSKÁRTYA RIP Bill 2009.06.04 22:59:00
David Carradine-t nem csak harcművészeti szerepeiért és Bill megformálásáért kedveltük (és a Billt nem csak a Mangustájáért irigyeltük), hanem a Deat Race 2000-ben is ő játszotta az egyik főszereplőt, Frankensteint. 72 évet élt...
... pénzből kevés, pofonból sok. És látogatóból? A tények makacs dolgok, nem engednek, ott vannak és közölnek, leírnak, elborzasztanak vagy örömöt hoznak. Majdnem, mint a szaporafosás. Mi pedig fostunk, szavakat, mondatokat, gondolatokat. Formáltuk magunkat, kicsit tán nőttünk…..
Hát, ezt a címet találtam ki, annyira szar poén, hogy az már jó. Indiai. Indian. Indián. Ugye, a Jaguar már indiai kézben van, és mivel az XFR a leggyorsabb Jag, talán nem erőltetett a párhuzam. Az új vezetés jó ötletnek tartotta, hogy beszálljanak az…..
Belsőség Határ a csillagos ég? 2009.04.16 14:49:00
Somi barátom pár fotója indította el a gondolatlavinát, amely végül is ezen poszt megírásához vezetett. Nem csoda, egy Bugatti Veyron mindig megmozgatja az ember fantáziáját. Ferdinand Piëch valóra vált lázálma mind a mai napig megosztja az autós társadalmat, ha nem magát a…..
Autófília Elátkozott autók 2009.04.12 09:00:00
És a következő póló nyertese: a házisárkány! Ő egy igen érdekes írással örvendeztetett meg minket, melyből megtudhatjuk: létezik-e balszerencsés autó. Rocko Egy 1910-es Gräf & Stift Double Phaeton luxuslimuzin és egy 1955-ös Porsche 550 Spyder. Hogy kerül egymás mellé ez…..
Bár technikai képzettségem hagy némi kívánnivalót maga után, a fejemben található szivacsrengeteg hézagaiban meg-megfordult már a kósza gondolat: Lehetnék én is Autódoktor! Átnyújtanék némi kis ízelítőt, hátha Bende úr (akivel állítólag igen hasonlítunk egymásra. már…..
Autófília Április 1. 2009.04.01 18:00:00
Elnézést kérünk!Amúgy jó srácok vagyunk mi, de ez a nap a két pécsi beteg napja.A mai posztok közül ne tessék semmit komolyan venni, fáradt agyunk szüleménye volt mind.Méghogy Rocko autót vesz? Megcsípjük a zsíros melót? Verstappen ismét Forma1-ben? Szép is lenne, de tudtommal…..
Autófília Dobbantunk (frissítve) 2009.04.01 12:36:00
Drága olvasók!Eljött az idő, itt ülünk Sanyival és valami okosat kéne írnunk, de nem tudunk. Nem rég óta vagyunk Fília tagok, egyikőnk sem volt az alapítók közt, és most búcsúznunk kell. Az ok.Sanyival mindketten az ELTE fizika intézetében végeztünk, Sanyi geofizika, én…..
Ma (az Úr 2009. évének második havában, annak is 22-i vasárnapján) voltunk autót nézni. Szerettünk volna némi sikerélménnyel hazatérni, de nem jött össze. No, nézzük hogyan is volt! Délben találkoztunk ommmnál, terv szerint megnézzük a Sanyi által ajánlott Mazdát,…..
Autófília Hivatásosok? 2009.02.01 13:00:00
Nem is tudom mit mondjak erre. Hogy újfent? hogy gyakori? De tény, hogy rendőrautó karambolozott, nem egy, nem kettő, sok. Nekem feltűnt, hogy elég sok, mégpedig szám szerint 10 darab, közel két hónap alatt. (2009. 02.01.; 01.31.; 01.28.; 01.26.; 01.20.; 01.11.; 01.10.; 2008.…..
karel_atya 2009.02.02 17:53:07
@gabrisanyi: VR6 meg erdekel?
Belsőség Stig-kór és halandzsa 2009.01.22 17:54:00
Tudjuk, hallottuk, rajta vagyunk. Ismét lelepleződött a Top Gear ismeretlen zsenije. A fekete Stig, azaz Perry McCarthy (ex-Forma 1-es pilóta) ráfaragott erre anno, mikor életrajzi kötetében elkottyantotta magát. Aztán (ha jól emlékszem 2002 végén) szimbolikusan kilőtték egy…..
Most vagy puffos volt elöl-hátul és olcsóbb a tuning lökhárító, vagy tényleg komolyan gondolja. Szerintem komolyan gondolja :$Volvo 850Ár:    950.000 FtÉvjárat:    1994 / 9Futott km:    178000 kmÁllapot:   …..
Autófília Hogyan veszünk autót? 2009.01.01 10:45:00
BUÉK, azaz Benzingazdag Új Évet Kívánok!Előző alkalommal, a Santanas post kommentjeinél szó esett arról, hogyan is szemel ki magának az ember egy autót. Autófílként nyilván szívvel, érzelemmel, viszont néha vissza kell rángatnom magamat, hogy a racionalitás talaján maradjak.…..
A jelek szerint már gyerekeken tesztelik az hvtm.hu következő generációját. Az tesztpilóta öltözéke alapján a messzi északon, a hidegtűrési próbákon (fagyásteszt) sikerült lencsevégre kapni az új bőrt. Teljes egészében csak a tükörképét láthatjuk, szemtől-szembe csak egy…..
karel_atya 2008.12.31 17:30:48
Ma szánalmas toplistával lepem meg olvasóimat, hogy megmutassam én is tudok ám ilyet!:) Minden idők 3 legszánalmasabb karácsonyi filmjét mutatom be. Nem mondom, hogy vita nem lesz rajta, de tudjátok minden lista szubjektív.3. Szörnyecskék 1984Ki volt az a hülye , aki anno nem volt oda…..