Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T. Nicolas

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan egy rossz török szappanoperának is milliós nézőtábora van, úgy képes behúzni hasonló elemi ösztönökre építve a társadalom jó részét a háborús logika világa és a parancsuralmi rendszerek. Első és egyetlen vezetőnknek Orbánnak mindig is ehhez volt a legnagyobb tehetsége, a harchoz. Ráadásul…..
T. Nicolas 2019.02.17 12:44:14
@megamovieboy:
Teljesen egyet értek az amerikai álláspontoddal. Viszont ott is a lényeg a nemzeti érzelem. Mivel a függetlenségüket kiharcolták a gonosz angolok ellen. Ez egyfajta élet út minden nemzet életében. A megszületés/ újjászületés. A gond a vezetés ami azt mondja azt neveli hogy ők a jók mindenki más rossz. Nekünk van igazunk másnak nincs. A nyugat és a szovjet rendszer ugyanazon érme két oldala. CSak az egyik pénzzel míg a másik párthatalommal urtalkodot. A szovjetek érdeke is volt az usa így volt egy ellenség ami összetartotta a népet és elnyomta a rossz szájízt a saját rendszerük hiányával.
A Fidesz-propagandisták megszakértették az ellenzéki tiltakozásokat, és durva dolgokat mondtak. ..
T. Nicolas 2018.12.20 12:19:17
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ha ruszki dezinformátor lennék akkor sorosoznék. Logika. Amúgy meg hány gyerek katona hall meg? hányrabszolga hall meg? tudod a számúkat? Ja és hány családon belüli bántalmazás volt idén tudod? Mert a fidesz szerint nekik nem kell beleszólni ebbe.
A világ egy szar hely tele erőszakkal és hábórúval értelmetlen gyűlölettel. Mert mindenki más. Az a legnagyobb idiótaság hogy a magyar a magyar ellen megy mert nem úgy gondolkodik mint a másik.
Ez a demokrácia lényege hogy mindenki hallasa a hangját. Ha egy valaki akarja megmondani mi a jó és a többi meg kussoljon akkor az nem a többség hanem csak a saját érdekeit nézi. Ezért tüntetnek sokan ezért szídják orbánt. Ezért akartak a szüleink nagyszüleink rendszerváltást. Most mégis visszafele lépünk. És ti fideszesek komolyan azt hiszitek hogy biztonságban vagytok? Nem tanultatok történelmet? Az egyeduralmú hatalom mindig elárúlja a sajátját támógatóit ha neki ez az érdeke.
Egyre többször olvashatunk véres – vagy inkább céklával színezett – műhúsokról és rovarokból készült rágcsálnivalókról. Egyre gyakrabban hallani, hogy Földünk érdekében érdemes volna áttérni a húsmentes életmódra, valamint, hogy a húsipar igazi bűnbak, mert a szarvasmarhák nagy mennyiségű metánt…..
T. Nicolas 2018.12.01 19:49:44
Sok itt a negatív komment. A víz mennyíség amit leírt, nem csak az amit megiszik, hanem amit megeszik is. A fűveslegelők víz igényesebekk, mint az erdők, a gabonafélékhez, amivel etetik szintén sok víz kell. Ezeket pedig ember is fogyaszthatná. Én vidéken élek Szabolcs megyében és itt főleg takarmány kukoricát termesztenek, nem csemegét.
De a cikkben van egy rész amivel nem értek egyett. Brazilia a legnagyobb hús és takarmány exportáló ország. Az esőerdőket azért vágják ki hogy legelők legyenek. De vannak a szavannához hasonló gyérfás, fűves területek is amiket viszont szójabab termelésre használnak fel. Ezeket pedig nyugati országokba exportálják az olcsóáruk miatt.
A tápanyag szügségleti résznél pedig valljuk be őszintén, mennyi zöldségfélet eszünk mi magyarok vagy bár mely nyugati ország? Mikor ettél meg egy répát rágcsálni valónak chips helyett? A sok elhízott gyerek akik ezeken nőnek fel a cukron és olajos zsíros kajákon azért kövérek mert más nem jutt a szervezetükbe. Azért éhesek mindig mert azok az ásványianagyok és vitaminok amikre szüksége van a szervezetnek nem jutnak be természetes módon. Ekkor jönnek a táplálék kiegészítők.
Nagyszüleink idejében a "színtiszta hús" nem volt napi minden napi étek. Igen ettek hurkát kolbászt szalonnát, de csirkecombot, halat ilyeneket nem. Sőt a pénteki bőjtön nem is lehetett enni húst. Egy héten egyszer mindenki lemondhatna az állati eredetű termékekről. Nem dől össze a magyar gazdaság. Az egyik kiváló hús pótló pedig a gomba. Teljesértékű fehérjéből áll, hasonlóan mint az állati eredetű húsoknál. Ipari termesztése nem igényel nagy vagy jó mínőségű földterületet és napfénytsem. Sőt mezőgazdasági hulladékot is lehet használni termőtalaj helyett.
Valóban nagy az élelmiszer pazarlás a termelők, a feldolgozóipar, a szolgáltatóipar, és az egyének részéről is.
Élelmiszer boltban dolgozok, a zöldségek csak elsőosztályuak lehetnek minden hibás, csúnya vagy enyhénsérűlt árút selejtezni kell. Ez pazarlás. Vevők is csak a legszebbet veszik meg hiábba olcsóbb a csúnya. Egy étteremben úgy keletkezik a sok hulladék hogy megveszik a menűt a nagyobatt és a felét vagy negyedét megsem eszi megy a kukába. Pedig a disznókat vagy csirkéket lehetne ezekkel is etetni így kevesebb takarmányt eszik és változatosabb tápanyagokhoz jutnak.
Vegyük a pékárúkat bár mi ami nem friss alig 2-3 órás az már nem kell a vásárlónak. Az éjszaka közepénlesütött kifli ami eljutt akár 30km távolságba lévő üzletbe az már kicsit kemény és már kérdezik nem tegnapi ez? De az igazi gond a kiszámíthatatlanság. Egyiknap mindent elhordanak, másiknap többszáz db selejt lesz.
A mai modern korban ahol a logisztika már szinte elképesztő, olyan mint az érhálózat az ember testében mindent eltudunk jutattni oda ahova csak akrjuk. Csak a mennyíség nem megfelelő. Hol kevés, hol sok. Az it techologia segítségével és talán egy ksi álldozattal hogy előre eldöntjük más nap mitveszünk meg, hol ebédelünk és mit és ezt jelezzük akkor egy kiszámíthatóbb, hatékonyabb élelmezési redszer születhet meg. De hát ezekhez az egyszerű kis lépésekhez is ÁLLDOZATOKAT KELL HOZZNI. Mint hogy egy nap nem eszek húst6állati eredetű terméket, vagy nem megyek be a boltba és találomra vásárolok, vagy beülök kajálni egy mostválasztott éterembe 10 percig toporogni hogy miot is kéne ennünk.
Bezony nagyszüleinknek és dédszüleinknek ez a luxus nem volt meg még is élnitudták mindennapjaikat.
utóirat: tudom jól borzalmas a helyesírásom,de ha csak ezt tudták leszürni belőle akkor nem tudták értelmezni a az írott sorokat.
  Apám öreg szoci. Az átkosban szakszervezeti bizalmi volt. Folyamatosan csesztet, hogy csináljunk valamit, mert ez így nem mehet tovább. Így többesszámban. Az értelmiségre gondol. Engem is oda sorol. A régi, szocialista terminológia szerint az értelmiség az az élcsapat, amelyik vezeti a…..
T. Nicolas 2018.08.23 14:54:37
Az a baj hogy tök mindegy melyik párt/ideológia van hatalmon. Tök mindegy hogy diplomás vagy 8 általános végzettségű az ember. Mind addig míg a magyar a tehetetlenségéből adódó problémát az előző kormányra és azokat megválasztó emberekre hárítják sose fog változni a dolog.
Hiába történt rendszerváltás minden ugyan úgy van. A polgárnak csak az a dolga hogy 4 évente elmenjen szavazni és kész onnantól üljön és várja a csodát. Pont mint a szocializmus idején.
Addig nem jutunk ki a gödörből amíg arra törekszünk hogy egymást eltaposva mindig egy adott réteg a maradék hátán tudjon felkapaszkodni. Végül az alsó réteg mindig ki húzza a lábuk alól a talajt.
Hülyeség hogy pártok vannak, hülyeség hogy csak egy párt alakíthat kormányt.
Azok a rendszerek amik arra törekednek hogy az állampolgáraik ne gondolkozzanak, arra biztatja hogy megkérdőjelezzük egymás jogosultságát magyarnak nevezni magunkat mert nem ugyan azt a nézetet valljuk, amíg számtalan rongyos papírfecniért eladjuk a lelkünket, az önbecsülésünket, ne csodálkozzunk hogy semmire se jutunk az életben.
Nem egymást kell hibáztatni, hanem saját magunkat, mert amikor rádöbbenünk hogy becsaptak minket kihasználtak minket akkor a haragunkat egy másik hatalomra éhes vezetés fogja kihasználni és fűt fát ígérni mondván azt hogy nem a mi hibánk.
Először is fel kéne nőni mindanyiúnknak elfogadni hogy nem értünk mindenhez, mindig lesz aki jobban tudja nálunk. Elfogadni hogy csak nehéz munkával lehet építeni valamit nem csak könnyen másokat kihasználva vagy eltiporva. Áldozatokat is kell hozzá hozni. És végül meghallgatni pro és kontra egy adott beruházásról pl: atomerőmű és csak aztán ki gondolni hova tovább egy népként.
A vásárlás befejezésekor van egy érzés, amivel elhagyjuk az üzletet, ez a vásárlási élmény. Egészen addig tart, amíg a gyermekünket és a vásárolt cuccokat bele nem pakoljuk a kocsiba vagy simán haza nem sétálunk vele. Néha pár pillanat, de lehet akár tíz perc is, amíg azon morfondírozunk, hogy…..
T. Nicolas 2017.11.02 20:32:07
@Hortenz: Nos elhiszem hogy számodra bosszantó, de a tegezés csak civilben megengedett. Az élet bármely területén a "magázás" az elvárt. neked kell jelezned hogy tegeződjetek. Bár személyes tapasztalatból tudom hogy nem biztos hogy emlékezni fog rá egyből akkor se kell megsértődni. Mert rajtadkívül több száz vevő van akivel beszél.
T. Nicolas 2017.11.02 20:49:15
@Taurusz: Nos itt azért meg kell különböztetni A szuper/hipermarketet a szakkisbolttól. Természetes hogy a hentes kitud szolgálni mert ez a dolga és ő ezt tanulta. nem várhatod el egy bolti eladótól hogy vegyészmérnöki végzettsége legyen. Megtörtént eset fiatal asszonyka hozott oda laktóz mentes tejet mivel az orvos azt mondta hogy ezt ihat a hasmenéses gyermeke, cukrot édeset egyáltalán nem ihat-ehet nézzem meg van e benne cukor. Természetesen mint mindenben abban is volt. Akkor Ő ezt nem érti miről beszélt az orvos. El magyaráztam hogy rövid láncolatú cukor molekula van benne ezt pedig könnyű megemészteni. De ez rajta is volt a dobozán. Egy cukorbeteg vagy egy glukén érzékeny természetesen rá van utalva hogy mindent tudjon a termék összetevőiről és hogy milyen hatása van rá. A probléma ott kezdődik, hogy az önkiszolgáló üzletekben a vevő nem tud önállóan tudatosan vásárolni. Vagy az áraknál is ha nem úgy van mint a kisboltban hogy rá van írva az árra a termékre mind a 30db csokira csak 1 van elé kitéve rajta temérdek infoval súly, karton/db szám de a legfőbb kép a termék neve és árra.
T. Nicolas 2017.11.02 21:27:17
Vannak igazságok a cikkben, de az író nem eladó/alkalmazott hanem vállalkozó és neki csak az eperrel van dolga, plusz a vevő ott kénytelen várni a sorára. Én boltban dolgozok idestova 6 éve olykor 3-an 1 műszakban 1 főkasszás 1 műszakvezető aki rendel vagy egyéb irodai dolgokat kell intéznie, és marad az akinek az árút kell töltenie, beülnie második kasszába, sütnie az édes pékárút, vissza venni az üres üveget, és a vevőt teljes mosollyal kiszolgálnia főleg mikor ezek a feladatok egymást fedve kell intéznie. Csak nehéz néha mikor rohangálni kell a boltban ki vinni egy kifogyott árút közben 3 vevő is kérdezni akar és mellette már csengettek 2. kasszába hogy ne álljon a vevő a hosszú sorban. A kasszás dolga is nehéz hisz olykor egész műszakját ott tölti és csak akkor száll ki mikor elmegy ebédelni, ami nincs meg fél óra. Főleg ha közben vissza is kell mennie a kasszába, elég nehéz úgy mosolyogni, hogy végre a monoton sok és folyamatos figyelmet igénylő munkából ha csak 10-15 percre is ki tud szakadni hogy lelkileg feltöltödjön és ezt is meg zavarják. Igaz, hogy ha van egy bunkó vevő akkor nem a többire kellene csúnyán nézni. Csak nem tehetjük meg azt hogy elpanaszolom valakinek hogy megbántott az előbbi ember, vagy elszaladok szívni egy szál cigit. Nem állhat ennyiért meg a munka. És még nem is volt szó a vénkujonok közeledéséhöz a női dolgozok felé mivel nem "futhat el" a kasszából.
Amivel nem értek egyet hogy a vevő hozza a pénzt. Sajnos saját élettapasztalatomból mondhatom sok ember ezt negatívan használja ki. A soth parkban volt erre egy kiváló példa epizód. Az éttermekben maximális kiszolgálást vártak el és ha nem tetszett nekik valami fenyegetőztek hogy rossz értékelést adnak pusztán kicsinyességből és megalázó volt a tulajoknak és dolgozóknak.
Hasonlóan éreznek az emberek szinte minden munka körben csak ezt a azzal kompenzálják hogy ők is így viselkednek a hasonló sorsú társaikkal. A sok stressznek köszönhetően elfelejtjük hogy ha valakinek rossz a kedve és bunkón viselkedik akkor őt is sérelem érte csak rosszul kezeli és ez mind a vevőre és a dolgozóra igaz. Megoldás felnőtt emberekként beszéljük meg a dolgot. Ezt kellene a hülye reklámokban és magazinokban nyomni nem azt hogy akinek pénze van már különb mindenkinél. Elismerem kicsit elsodródtam :D, de ez már ki kivánkozott belőlem :)