Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bkkzol

0 bejegyzést írt és 412 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Az elmúlt évtizedekben a (mindenkori) magyar kormány az orosz import gáz melletti hosszú távú elköteleződést választotta, átmeneti szerepet szánva a fosszilis földgáznak, 80%-ban az import gáznak. Ez azonban a fosszilis energiahordozóktól való függőségünk kiváltását elodázza, és a mai…..
Az írás főbb megállapításai: A katolikus tanítás ismeri a polgári engedetlenség fogalmát Legitim bírálni a munkamegtagadás tényét, módját, időzítését Nem kell választási kampány ahhoz, hogy a katolikus tanárokat arcul csapják Ha a hatalom csak az erőből ért, mi mással lehetne rábírni a…..
A Magyar Orvosi Kamara a mai napon közzétett egy nem reprezentatív adatközlést arról, hogy bizonyos szempontok szerint kiválogatott  intenzív osztályokon lévő betegeken körében milyen az átoltottság megoszlása. Íme: Természetesen tudjuk, hogy Magyarországon az intenzíven lévő covid19 betegek…..
Mit varhatunk szociáldemokrataként egy Márki-Zay kormányzattól? Tegyük fel nyer  az ellenzék, tegyük fel az új parlament őt választja meg miniszterelnölnek. A sajtóban az ellenzéki pártokat a jobbik kivételével  baloldalinak nevezik, ami gazdaságpolitikájukat tekintve semmiképpen nem helytálló.…..
1942 a vér és a kitartás éve volt. Az ember, akinek a neve oroszul acélt jelent, s akire az amerikaiaktól kölcsönzött szavakkal angolul csak a „kemény fickó” kifejezést használjuk, volt az év embere. Csak Joszif Sztálin tudta pontosan Oroszország milyen közel állt a kudarchoz, mint ahogy csak ő…..
Bkkzol 2021.11.27 04:39:16
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Csak azért nincs szobra , mert fehér!
Pierre Kóstolgat Föld és arany 2021.09.24 10:00:00
  És itt nem a föld aranykorona értékéről van szó, bár éppenséggel arról is lehetne, de most egy festő, borász, étterem tulajdonos gesztusfestészetéről és annak kulináris vonatkozásairól lesz szó. Ami a gesztusfestészet említését illeti nem elég pontos a meghatározás, mert Trombitás Tamás, bár…..
Bkkzol 2021.09.25 18:57:55
@SHRV: Nem kell 1300-ért kaviár, de a 7-10 dkg sajt 3000-ért kicsit durva! Az ételek emberi fogyasztásra alkalmasad, de nagyon rossz ár-érték aránnyal. Az igaz, hogy nem az a hülye aki ennyiért árulja hanem aki megveszi.
Bkkzol 2021.09.25 20:41:02
@SHRV: Bár milyen hihetetlen tudom, hogy nem ingyen dolgozik a séf, felszolgáló... kadások. Van vállalkozásom, így az egyéb kiadásokról is van tudomásom. Igaz a vendéglátásban rég nem dolgozok már mert 27 éve ékszer nagykereskedelemmel foglalkozok. Van egy 1 hektáros szőlészetem is ( hobbi). Abban maximálisan igaza van , hogy senkinek semmi köze hozzá, hogy 100-200...700... vagy 1200... 2000 %-os haszonkulccsal üzemeltetik az intézményeket. Akinek nem tetszik ne menjen!
  A Greenpeace és a Deutsche Umwelthilfe nevű német környezetvédelmi szervezet beperelte a BMW-t, a Mercedes Benzt, a Volkswagent és a Wintershall Dea gázkonszernt. A céljuk az, hogy a három autógyár 2030-ig teljesen hagyjon fel a belsőégésű motorral ellátott kocsik árusításával, illetve, hogy a…..
Egy korábbi posztban már vizsgáltam, hogy mennyiben lehet hinni azoknak az adatoknak, miszerint tavasszal látszólag a világ összes országát megelőztük a halálozások fajlagos számában, de mivel a harmadik világ országait illetően voltak és vannak kétségeim, ezért inkább csak Európán belül…..
Szomorú hír a kávéimádóknak, hogy az egyik közkedvelt márka kivonul Magyarországról, 2021. július 23-án az összes Costa Coffee bezárta kapuját...
Bkkzol 2021.07.26 13:06:31
Ha túrázni indul a család alapvetően sem kell túl sok műanyag a táskába. Viszont egész júliusban “dübörög” a Műanyagmentes Július kihívás, így a kirándulás alapfelszerelését érdemes “mentesíteni”. A kihívás célja   Egy 2009-es szociálpszichológiai kutatás szerint legalább 18 napig tart, amíg…..
Az elvakult egyházellenességtől el kell határolódni, mert a vallások és az egyházak kultúrahordozók és mint ilyenek értéket képviselnek. Az egyházaknak, különösen a katolikus egyháznak, nem lehet megbocsátani az erkölcstelenséget és a világi hatalmak elvtelen kiszolgálását, de a Vatikán ma…..
Bkkzol 2021.06.29 12:46:16
@TanNé: a muszlin statisztikákat is jó volna tudni.... hamarosan nőlni fog az európai vallásos emberek száma... :-(((
Bkkzol 2021.06.29 20:17:11
@midnight coder: Több pápa kell majd a muszlimok lábmosogatásáhához! Meg szokták oldani a nem kívánatos, téves választást.... I. János Pál...
Egyre több élelmiszerben találhatók meg a mesterséges édesítőszerek, amelyek lehetővé teszik a kalóriatöbblet nélküli cukorpótlást - de vajon mennyi az ajánlott mennyiség és milyen hatással vannak egészségünkre?..
F*ck you - mondta a hollywoodi színész Roger Federernek a svájci turisztikai reklámban. Ha lassan is, de már nyitnak az országok. Hova mehetünk? Hova menjünk? Hova invitálnak egyáltalán? A verseny az úticélok között fokozatosan erősödik. Melyik ország vagy desztináció fog kiemelkedni a szezon…..
Vizuális segédeszközöket, piktogramtáblákat raktak ki gyalogátkelőhelyekhez és jelzőlámpákhoz – főleg iskolák közelébe – Spanyolországban...
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
Bkkzol 2021.04.21 13:15:19
@citrix: Az utóbbi dőben nem kell firtatatni a kommunista- kapitalista rendszer mibenvoltát. Ahogy láttam kínában inkább a kapitalizmus dívik. Az usa meg a kommunizmus felé tart... Egyik se jobb, mint a másik. Abban egyet értek, hogy ha terjeszkedni akarnak ( tudományos, kultúrális, gazdasági téren) akkor azt legalább ők finanszírozzák. A CEU pont annyira titkoszsolgálati cég , mint a kínai egyetem, csak önköltségen terjeszkedik.
Két értelemben is belazulhatott a miniszerelnök: a járványkezelésre is jellemző ez, de annak is örülhet, hogy a nép jobban elismeri áldásos tevékenységét, mint korábban. Mindkettőről durva dolgokat tudtunk meg a napokban. Járványkezelés ügyben a helyzet világos: extrém magas fertőzöttség mellett…..
Bkkzol 2021.04.19 09:07:49
@Ménár Atya: Dícséretes, én is hasonló képpen gondolkodok. Nem fekete-fehérben.Nem kell dícsérni, de démonizálni egyik oldalt se. Mint látjuk nincs olyan kormányzat a világon amelyik tökéletesen tudna kezelni egy ilyen járványt, nem is lehetséges. Kötekedni, hibákat felnagyítani elhalgatni, felnagyítani persze lehet.
Az viszont tragikomikus amit a WHO és az EU művel. Túlfizetett bürökraták , korrumpálódott lobbisták gyülekezete.
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
Nyilván adná magát a dolog, hogy a Navalnij ügy kapcsán írjak arról, hogy Oroszország ismét válságba került. Mindazonáltal szerintem a Navalnij ügy csak egy tünet, és bár biztos vagyok benne, hogy lesznek következményei, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy az igazán fontos dolgok nem…..
Bkkzol 2021.03.27 09:15:55
@chrisred: Igen, mindenki oda tolja a sz.rt ahova lehet. Az Eu-ba meg boldogan jönnek a körülmények miatt. Az usa is dumál, de nem kell neki pár százezer ujgur.. majd jönnek az EU-ba.... , de a fekete muszlimok adják fel Európának az utolsó kentet.
Bkkzol 2021.03.28 09:13:22
@birka menet: Az USA- nak van egy "hazafiassági törvénye". Kémtevékenység, cyber bűnözés vagy bármi módon hozzájuk jutó információ felhasználható az ország gazdasági, politikai rendszerében büntetés nélkül. Erősen kémkednek a "szövetségeseik" után is pl. Merkel telefonjának lehalgatása, ipari kémkedés ( szélturbinák)...
Próbáltam, de egész egyszerűen nem bírtam szó nélkül hagyni Bódi Ábel és Vona Gábor vitáját, ami a külföldön élő magyarok levélszavazásáról szólt: https://www.youtube.com/watch?v=X-wd_RsUXJ8 A helyzet ugyanaz, mint Berki "Büntetőfékező" Krisztián feleségének magyarázó videója esetében. Van egy…..
  A helyzet az, hogy Gajdics Ottó nem tartozik a nagy kedvenceim közé. Néha azonban megfogalmaz lényeges gondolatokat, ahogyan azt a múlt hétfői Sajtóklubban is tette: "Miközben a magyar társadalom jelentős része, majdhogynem száz százaléka teljesen egyetért abban, hogy annak, ami a második…..
    Minden második magyar anyának és apának lelkiismeret-furdalása van, amiért nem elég jó szülő Svédországban, Chilében és Németországban a legkönnyebb ma szülőnek lenni   Szülőnek lenni nem pite. Nagy feladat az ember számára, önismeret és egy igazi flow. Ezért is hoztam egy érdekes…..
Februártól öt éven keresztül települhetnek át a volt brit gyarmatról a lakosok a szigetországba...
Bkkzol 2021.02.10 04:58:23
A@masada: Egy apróság... a hongkongiak kínaiak 98%ban, tehát már most is tele van kínaiakkal. :-)) Valóban nem szökik könny a szamükbe ha pár ezer lakos elköltözik. A pénzük jelentős részét még szüleik rakták össze a népi kínával való kereskedéssel. Én is emlékszek, hogy 12-15 évvel ezelőtt honkongon keresztül tudtam kínai árut beszerezni.
Bkkzol 2021.02.10 07:18:03
@Zionnépe: Nem érzem magam kormánypropagandistának. Többször voltam Hongkokngban még a brit fenhatóság idején is és utána is. Rendszeresen járok Kínába is. Rendben működő, fejlett országnak látom.
A Krimben még soha nem voltam, így véleményezni nem tudom, de tudtommal történelmileg soha nem volt ukrán terület ( mint a lakosság összetétele is mutatja) és az ukrán demokratikus erők kormányzási stílusában is látok némi kivetni valót.