Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gpetersz

0 bejegyzést írt és 938 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Jakab Andor! Jellemző az ízlésemre, hogy el sem olvastam a blogbejegyzésedet, amíg meg nem jelent egy "hurráoptimista" ellentétpárja. Már a címe alapján sem voltam kíváncsi rá. Gondoltam, "nem akarsz foglalkoztatni, jól van, ha te így, hát így, biztos van…..
gpetersz 2011.07.31 18:58:50
@vitek: Sajnos nincs. Persze ha magán bölcsődéről van szó (és általában arról, mert az állami férőhely... hát gyatra). Az pedig 70-100 rugó közé esik. Ez gyakran egy nettó kereset. Hja, lehet, hogy nem nálad, de úgy általában.
Amikor a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgoztam, volt egy nagyon egyszerű policy, amelyet nem is én találtam ki, megörököltem, de boldogan követtem. Ha az államfő beszédet mondott, azt mi magunk is rögzítettük, elkészítettük a szó szerinti átiratát, és amint tudtuk,…..
Egy megyei napilapból idézet: „A honvédelemről szóló törvény módosítása számos félreértés alapja. A szerkesztőségünkbe érkezett olvasói levelek, telefonok is arról tanúskodnak, hogy az érintett korosztályban sokan a sorkatonai szolgálat visszaállításától tartanak.…..
gpetersz 2011.07.20 23:29:13
@commando: Micsoda? Akkor Te nem voltál katona. Mert én ezekből egyet sem láttam. Ellenben lapítani, megúszni a munkát, hazudni, no ezt meg lehetett tanulni.
Nézegetem ennek a Balázs Józsefnek a parlamenti adatlapját. Önálló indítványok száma: 0. Felszólalások száma: 3. Kemény ... Végzettség: jogi szakokleveles közgazda, ELTE, Jogi Továbbképző Intézet. Nyelvvizsgák száma: 0. Nagyréde polgármestere, Gyöngyös…..
Akkor szeretem a politikusokat igazán, ha az álszent cukormáz leolvad róluk a nyári hőségben, és a lábuknál összegyűlt ragacsos dagonyában tapicskolnak önfeledten. Külön öröm, ha olyan ügyben teszik ezt, amiről nemrég még konzultáltak is velünk. Nemzetileg, ja.Az Orbán…..
gpetersz 2011.07.15 10:02:10
@the_lonewolf: A szocik SOHA nem lehettek jobbak, mivel PONT ilyenek voltak. Nem tudom minek kell a sz@rt a sz@rtól megkülönböztetni...

Ez egy kicsit sárgás, az meg jobban formázott vagy mi?
Igen, simán lehet, hogy fotosopolt fake a kép, de kit érdekel, annál viccesebb, ahogy a Redditen nekiállnak kiszámolni a helyes választ.Innen üzenem minden magyar fizikatanárnak, hogy aki először bevállal egy Angry Birds-feladatot tetszőleges iskolai dolgozatban, és ezt a diákjai…..
A Zugügyvéd is most találkozott a következő ítélettel, amelynek indokolása felülírja az eddig szokványos joggyakorlatot a felhasználói tartalmakkal kapcsolatban:  "Tekintettel arra, hogy az alperes által szerkesztett lap a sajtótörvényben  rögzített kritériumoknak…..
gpetersz 2011.07.06 07:05:36
@Maureen: Gézát hagyjátok, fizetett.
  Tegnap megvédtük a vélemény szabadságát, keljünk hát a hír szentségének védelmére! Szentség? Ajjaj, csak nehogy ez ellen is határozatot hozzon az európai baloldal.   Szavaztak Strasbourgban: Orbánéknak módosítaniuk kéne az alkotmányt - áll a hvg.hu…..
gpetersz 2011.07.06 06:58:51
@Willy: Willy - Fidesz Géza : 10 - 0

Csak így tovább.
A Steam dominanciája kinyírja a konkurenciát! - sopánkodnak a brit játékbolthálózatok, és online terjesztők kórusban. Az ő nézőpontjukból a Steam a gonosz óriás, ami a monopolhelyzetével visszaélve eltiporja a pécés játékipart (állítólag a pécés játákok digitális…..
gpetersz 2011.07.05 13:45:14
@anarch: Kösz, itt élek. Volt egy 75% OFF... nem akkor kell venni amikor teljesárú, hanem pl. most:
store.steampowered.com/

mivel most a Trine-t vettem meg 2 euróért, ami egyébként szintén 20.

Csak figyelni kell... :P
gpetersz 2011.07.05 14:06:42
@anarch: Nem, nem értem.
Figyelek, és megveszem olcsón... :P
Vastagbőr Koki és saller 2011.07.04 11:41:00
Nem mondhatnám, hogy lerágtuk a körmünket a Fidesz kongresszusa miatt. A szoci kongresszusok valahogy sokkal izgalmasabbak, a Fidesznél viszont már tényleg csak az hiányzott volna a hátukon lévő púp mellé, hogy a sajtó az esetleges vesztesekkel foglalkozzon, akik nem nyerték el a…..
Hosszú vita után ráálltam, de kijelentettem, hogy a gyerekek nem kerülnek a nevére, hanem az enyémre. Belement. Sziasztok! Rövid leszek és tagolt. :) Azért hagyott ott az élettársam, mert nem mentem hozzá, de kezdem az elején. Megismerkedtünk, egymásba szerettünk,…..
gpetersz 2011.06.30 14:39:19
@Zsit (nyau és rémizé): kan? hím? anyuka... ez igen. Nem lőttünk túl ezzel az emancipációval egy kicsit?
Messze a legkisebb prioritást kapott legfontosabb kérdés idén. Nézzük leegyszerűsítve: Az állam súlyos pénzekből kitaníttat minden évben x számú embert orvosnak, majd utána ad nekik nettó 82 ezer forintos fizetést. Állam bácsi, normálisnak tetszik lenni?A diplomához…..
gpetersz 2011.06.29 20:13:43
@jágör68: Nos, valaki egyszer remélem lógni fog azokért a bűnökért amit a MEG NEM TETT intézkedések jelentenek.

Ha Viktor-Viktor-nak nincs szerencséje akkor pont ő lesz az. Nem kár érte.
Subba Facebook: Szívószálam?!?! 2011.06.23 14:00:39
Kösz Plastik! :D..
gpetersz 2011.06.24 20:45:49
@atila68: Semmi baj atila, majd szavazol rájuk újra... (mi meg még nevethetünk egy ideig...) :D
Magyar-japán közös határról dédelgetett délibábos álmot 1927-től a budapesti Turáni Társaság. Ha a határátkelőt nem is, de egy közös kémszervezetet csak összehozott Tokió és Budapest. Az "5000 éves közös múltra" hivatkozva nagyszabású épületeket is terveztek a budai oldalra. Egy Koppányra keresztelt…..
gpetersz 2011.06.22 19:15:06
@oszkar00: Nem azért, hanem mert a más véleményét CSAK gúnyosan, érvek nélkül képes előadni. Ez feltűnt?
  Meglehetősen bosszantó cikkel találkoztunk tegnap az Indexen, ami belterjes szerkesztőségi levlistánkon is kiverte a biztosítékot. „Vérlázító”, „hubazmeg”, „gyoker”, „erdekes” – szóltak a reakciók a Kínában rendezett…..
Szeptemberre napolták el az első fokon 2 év 4 hónap letöltendő börtönre ítélt Stohl András perének másodfokú tárgyalását. Ruttner György védőügyvéd eljárási hibára bukkant: egy videófelvétel alapján ugyanis kiderült, Stohl Andrással elmulasztották ismertetni a…..
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
Míg 1989 június 16-án egy kócos-borostás fiatalember rövid, de velős beszédével felrázott egy országot, addig ma, 22 évvel később ennek fiatalembernek a kormánya a legsunyibb, legpitiánerebb módszerekkel akadályozza meg, hogy honfitársaink egy csoportja, élve alkotmányos…..
gpetersz 2011.06.16 12:53:11
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
gpetersz 2011.06.13 19:52:19
@cosmopol: Szerintem tévedsz. A déli államok rabszolgatartása akkor a VILÁGON már nem volt elfogadott, ezért nekünk sem kell. A nemzetállamok megerősítése az 1800-as évek végén viszont teljesen természetes volt (Olaszország létrejött? Németország létrejött?). AKKOR a nacionalizmus volt a vonulat, most az emberi jogokra kicsit többet adunk.

Most törleszteni azért ami 130 éve volt, több mint röhejes. Bűn.
gpetersz 2011.06.13 19:54:16
@nemsiker_s: Ott a pont. Ez a lényeg. A trianoni "béke" csak részben volt igazságos. Létrehozta a szlovákok, románok stb. nemzetállamát. Egy jó nagy magyar kisebbséggel, ami pl. Csehszlovákia esetén pont a magyar határ mellett volt (nagy százalékban), így totál igazságtalan volt. Ez most nagyon fáj nekik, és minden eszközzel próbálják eltüntetni, hogy ott egyáltalán voltak-e magyarok... (nem is voltak, azok elmagyarosodott szlovákok)

Na ez a röhejes.
Álné Vendel kiváló stílusú és tartalmú levelének első fele adta a múlt heti posztot, a Hülye kutyás, botfülű szaxofonos és a Bunkó család 1. részét. Miután hülye kutyás hölgyet és a botfülű szaxofonos urat az első részben kivesézte a posztoló, íme a második rész:…..
Nem kétséges: a Fidesz egyik legnagyobb sikerét az elmúlt egy évben az MSZP-ben érte el. Természetesen nem azt állítom, hogy az ellenzéki párt belső ügyeit a kormány intézte, de azt igen, hogy ennél számukra kedvezőbben talán még ők sem tudták volna alakítani az…..
gpetersz 2011.06.10 11:25:12
@Daniel W. Mcload: Én meg pont azt, hogy így lesz.
Tegyük fel, hogy indít a szakma egy Reklámhét nevezetű rendezvénysorozatot, hogy a nagyérdemű is betekinthessen a reklámkészítés misztikus világába. Tegyük fel, az egyik ingyenes programmagazin egy erről szóló különszámmal jelentkezik. Tegyük fel, hogy a bevezetőben…..
gpetersz 2011.06.09 23:24:50
www.tineye.com

Maradjunk annyiban, hogy Magyarországon mindenki sz@rik nagy ívben a munkájára. Senkit semmi nem érdekel.

Tineye. Van firefox beépülő is, de fel is lehet tölteni képet. Máris köpi ki a 29 még általa a neten talált "hasonlót".
10 másodperc, csekkolva a kép, "grafikusnak" visszavágva.

Hja persze, ehhez kellene dolgozni 10 mp-et. De ez kis hazánk. Grafikus tesz rá, "reklámügynökség" tesz rá, még a nyomda is tesz rá (de ez már az igényesség csimborasszója, hogy a 10 mp-et a nyomda tenné bele, és szólna, hogy khm, Józsikám, tudjátok, hogy ez meg ez...).

Én így szeretlek... vagy nem.