Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VarkonyiZsolt

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MKK-blog Az elfelejtett főutak 2021.05.25 08:32:22
Ha küzdesz, veszíthetsz,ha nem küzdesz, már veszítettél.”dr. Regdon Ibolyaa szegedi Radnóti Gimnázium tanára 2016-ban, öt évvel ezelőtt, javasoltam a balatonfüredi Útügyi napokon, hogy a szakmánk hirdessen elkerülő úti programot. Természetesen sem pro, sem kontra vélemény nem hangzott el, hiszen…..
VarkonyiZsolt 2021.05.26 17:23:54
@]{udarauszkasz: Még szerencse, mert egyébként a 90-nel haladó létrás furgont, meg román trélerest a kamionsor 95-tel előzné, és a személyautók sem tudnának haladni. Gyönyörű világ volt, amikor egymást előzgették a kamionosok az M1-en két kilométer/óra sebességkülönbséggel.
A hétvégi ingyenmunka alapelvárás, a gyakornok ne akarjon haza sietni a munkaideje végén, a munkavállaló nyelje le, ha időnként csökken a fizetése, a bejelentett munkabért pedig egyszerűen felejtse el. Magyarország 2018. Hazánkban immáron ipari méretekben zajlik a jogtiprás, miért lenne ez másként…..
VarkonyiZsolt 2018.03.13 07:11:45
Csak, hogy egy kicsit legyen a másik oldal is képviselve: KKV tulajdonos vagyok, legalulról kezdtem, egyszemélyes vállalkozásom épült ki úgy, hogy jelenleg húsz főt foglalkoztatok. Soha a tizenöt év alatt nem fordult elő egyetlen egyszer sem, hogy ne adjak fizetést, vagy, hogy az esetleges túlórát ne fizessem ki. A dolgozóimtól az elvárásaim a lehető legminimálisabbak, pl. Járjanak be időben a munkahelyükre, az elvégzendő munkát rendesen csinálják meg, stb. Ehhez képest a munkakezdés valahogy soha nem úgy indul, ahogyan kellene. Beérkezve a munkahelyre, még mindenkinek van valami elintéznivalója. Reggelizéssel, kávézással, telefonálgatással stb. elmegy még fél óra, bár a telefon nyomkodása egész napos elfoglaltsággá vált. A cigarettaszünet minden órából elvesz tíz percet, és az is "kiveszi" ezt az időt, aki nem is dohányzik. Rendszeresen elmennek pénteken orvoshoz, csak azért mert tudják, hogy az úgyis igazolja nekik azt a napot, és így három napos hétvégéhez jutnak. A munkaidő végén öt perc "túlóra" miatt már húzzák az arcukat, de ha esetleg hamarabb kész a napi meló, akkor egy órával hamarabb is hazamennek. Semmiért nem vállalnak felelősséget, bármit csesznek el a munkájukban, mindenre az a szép válasz érkezik, hogy "aki dolgozik, az hibázik". Semmilyen fegyelmezési eszköz nincs a kezemben, ugyanis egyik pillanatról a másikra otthagyhatnak, és elmennek másik helyre. Ha szerződéses kötelességeimet teljesíteni akarom, akkor nyelek egyet és rájuk hagyok mindent. Teljesen ki vagyok szolgáltatva az alkalmazottaimnak.
Az alábbiakban olvasható gondolatok egy magyar joghallgatótól származnak. ..
VarkonyiZsolt 2017.11.01 12:30:26
Nos, én fiatalkoromban sok-sok évig a bűnözői oldalt erősítettem. Lopások, betörések, rablások, csalások, stb. gyakorlatilag minden vagyon elleni bűncselekményben volt részem. Természetesen az igazságszolgáltatás keze is elért, így testközelből tapasztalhattam meg a rendőrség, ügyészség és bíróság munkáját. Azt mondhatom, hogy ennyire iszonyatosan sötét, bárgyú, impotens társaság ritka az élet bármely más területén. A rendőrség felderítési hatékonysága az én esetemben kb. 1 százalékos volt, csak és kizárólag az én hülyeségem miatt eléjük tárt esetekben tudtak pozitív eredményt felmutatni. Számtalan esetben tisztán az ő nemtörődömségükből, lustaságukból adódóan nem került felderítésre egy-egy elkövetett bűncselekmény.

A bíróságokon pontosan azt tapasztaltam, amit a blogoló leírt. A bíró soha nem pártatlan, mindig a vád oldalán áll, tehát eszében nincsen igazságosan, az elétárt pro és kontra bizonyítékokat mérlegelve dönteni. Csak a terheltre hátrányos bizonyítékokat veszik számba, amik mellette szólnak azokat kizárják az eljárásból, vagy egyszerűen nem veszik figyelembe. Mindemellett a tárgyalásokon törvénytelenségeket követnek el, meghamisítják a jegyzőkönyveket, saját szájuk íze szerint alakítják azt. Volt olyan ügyem - nem túl bonyolult, sima három rendbeli betöréses lopás - amit 12 év alatt nem sikerült eredményesen lezárni, pedig minden tárgyaláson megjelentem, minden idézést átvettem. A 12 év alatt öt bíró, meg vagy nyolc ügyész foglalkozott az üggyel. Volt, hogy két tárgyalás között eltelt három és fél év, úgy, hogy közben egyetlen sorral nem bővült az ügyirat, magyarul el volt ásva az ügy. Többször a tárgyaláson kirítt, hogy sem az ügyész, sem a bíró nem vette a fáradtságot, hogy tüzetesen megismerje az ügyet, volt, hogy szünetet rendelt el a bíró, hogy átolvassa az anyagot, ami éppen szóba került, és fogalma nem volt róla. Minden ügyemben, ami ítélettel végződött, sikerült fellebbezni és a hemzsegő eljárási hibák és törvénytelenségek miatt visszavágni elsőfokra, többször egészen nyomozati szakig. A rengeteg elmarasztaló jogerős ítélet nem azért áll meg, mert jók, helyesek az ítéletek, hanem a sok primitív cigánybűnözőnek fogalma nincs, hogy hogyan kell védekezni egy tárgyaláson, és kihasználni a bíró teljes hozzá nem értését, inkompetenciáját.