Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pöttyöslábos

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyáron voltunk bográcsos szilvalekvárt főzni, de sokáig fel sem bontottuk az üveget, amit kaptunk, tartogattam valami finom sütihez. Amikor belefutottam ebbe a receptbe, gondoltam, ez a mézespuszedli pont jó lesz, hogy megkóstoljuk végre. Isteni lett, tényeg klasszikus puszedli, jó bele bármilyen…..
Decemberben rengeteg mindenhez jól jöhet a cukrozott narancshéj (moszkauer, karácsonyi parfé vagy fagyi, kekszek, karácsonyi müzli stb.). Sok helyen lehet kapni cukrozott narancs- és citromhéjat is, de ha úgyis eszünk narancsot és megmarad, érdemes otthon is megpróbálni, elég hangulatos decemberi…..
A shortbread magyarul skót eredetű vajas keksz, rengeteg változata létezik, van amiben rizsliszt is van, a másikban egy kis kukoricaliszt, szerintem én megtaláltam a legegyszerűbbet, amihez ráadásul minden van is otthon. Szó szerint tíz perc alatt elkészül és tökéletes uzsonnára, ajándékba, vagy…..
Régimódi cukrászdákhoz illő édesség, utoljára a Szalayban láttam, a Kossuth térnél. Nagyon könnyű elkészíteni és szuper ajándék, a narancs és a csoki miatt pedig karácsonyi hangulatú. Sokféle receptet találni, ez Stahl Judittól van és szerintem tökéletes. Én a narancshéjat is otthon csináltam hozzá,…..
 Egy régi szakácskönyvben találtam ezt a receptet több, mint tíz évvel ezelőtt. Azóta minden évben elkészítem Mikulásra vagy karácsonyra. Nagyon gyorsan megvan és egy füst alatt két gasztroajándék is elkészül. Azonkívül a narancsillattól rögtön karácsonyi hangulat lesz. :) A narancsdzsem…..