Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.:Z:.

39 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb ember el sem tudja képzelni a reggelét egy gőzölgő kávé nélkül. Igen ám, de gyakran a kávézacc kukába dobásával végződik ez a reggeli rituálé. Súlyos hiba! Ha eddig te is így cselekedtél, akkor olvasd el, hogy milyen egyszerű újrahasznosítási tippjeink vannak és légy te is tudatos…..
Kicsit le vagyok hangolva, mert belegondoltam abba, hogy milyen kegyetlen valójában a világ. Nekem lehet, hogy jelen pillanatban nagy mákom van, hogy találtam olyan munkát, ahol elfogadnak és megértenek a problémáim ellenére, de mennyien vannak vajon azok az Autisták (illetve más hátrányos helyzetű,…..
.:Z:. 2019.02.26 13:53:28
Érdekes ebbe belegondolni. Külföldön azért sok jó példa van, én is külföldön élek, est ahol dolgozom, ott rengeteg úgynevezett megváltozott munkaképességű ember dolgozik velünk együtt. Ez egy kisebb bevásárló központ, és például az éttermi rész rendező felelőse is Asperger szindrómás mint kiderült számomra, ezért dolgozik ebédidőben zajvédővel a fülén. Ő az, aki ellenőrzi, hogy minden rendben, és nagyon lelkesen dolgozik, segít terelni a sorban álló embereket, ellenőrzi az asztalok távolságát (hogy a bevásárló kocsikkal is zavartalan legyen a közlekedés), a jéggépeket, üdítő kutakat, jelzi ha újra kell tölteni bármit, hetente tart forgalomszámlálást. Bent a shopban szintén vannak megváltozott munkaképességűek, van, aki készletez, vannak, akik a raktárban dolgoznak, áru előkészítésen. A kerti szekción is dolgozik egy ember, ő a növényekért felel. A pék részlegen is egy pali, akinek az a feladata, hogy mindig minden fel legyen töltve és hivogatóan nézzen ki minden, ne legyenek össze vissza a kenyerek, ilyesmik. A lényeg az, hogy olyan feladatokra vesznek fel megváltozott munkaképességű embereket, amik valamilyen szinten monoton munkák, nincs bennük olyan tényező ami kizökkentené a dolgozót, nincsenek váratlan helyzetek, minden kiszámítható. A másik fontos dolog, hogy ezektől az emberektől és ezekben a munkakörökben nem várják el a multifunkcionalitást, mindenkinek egy két feladata van, és azt kell napi szinten megcsinálni. És még fontos, hogy itt senki nem gondol arra, hogy ezek alantas munkák. Engem biztos nem elégítene ki, ha az lenne a munkám, hogy három a polcokat és lecsippantom miből mennyi van, de ez egy olyan ingerszegény munkakör, aminek örül a srác, aki csinálja, ugyanúgy csapattag, fontos feladatot lát el, nem kap kevesebb fizetést. Itt nagyon odafigyelnek az egyenlőségre, ennek jegyében pl a takarító feladatokat mindig külsős cég kapja, hogy még véletlenül se forduljon elő hogy valaki wc-t kefél csakmert megváltozott munkaképességű. Magyarországon nem így megy, ott a cégek megpróbálnak minél kevesebb embert foglalkoztatni, ezért sok esetben előfordul, hogy valaki 2-3 ember munkáját végzi, nekem volt már, hogy az önéletrajzomból kitöröltem képzéseket, nehogy azt higgyék, hogy akkor én majd egy személyben leszek a HR-es, a marketinges, a grafikus, a tördelő, a nyomdász, a rendezvényszervező, az udvari bolond, és a belsőépítész... Egy fizetésért.
Először is szeretném tisztázni SOHA NEM ÍRTAM EGYETLEN SZÓVAL SEM, HOGY EZ EGY LELKISEGÉLY OLDAL!!!!! Nem azért hoztam létre a bologomat, hogy fórumot nyissak és tanácsokat adjak, egyszerűen a SAJÁT tapasztalataimat írom meg. (Aki tud olvasni az láthatja a címben is, hogy NAPLÓ. Nem tudom, de kezdem…..
Meg szeretném jegyezni a negatív gyökereknek, hogy a magyar nyelvet szinte alig használom, viszont helyette két idegen nyelven is beszélnem/írnom kell egész nap. Ráadásul egyetem óta szinte nem írtam magyarul (ill. egyetemen se sokat), csak a jó öreg chaten használt rövidítésekkel, ékezet nélkül…..
.:Z:. 2019.01.24 17:18:18
@.:Z:.: Nem "viszonteladó", hanem csak viszont, a telefonom megint jobban akarja tudni mit akarok leírni
.:Z:. 2019.01.25 12:07:14
@Napi Aspie: Jól látod, a trolloknak az a legnagyobb szenvedés ha úgy érzik hogy nem tudnak téged kiborítani a trollkodással, nem tudnak megelégedéssel hátradőlni, hogy na sikerült a földbe taposni valakit... Ignoráld azt kész, hamar megunják általában.
.:Z:. 2019.01.25 16:00:49
@Napi Aspie: Még az is eszembe jutott hogy kíváncsi lennék a szórakozási opciókkal kapcsolatban például milyen filmeket szeretsz nézni? Itt arra gondolok, hogy a pörgős hangos akciófilmek, sci-fi filmek lehet hogy ugyanúgy leterhelnek, mint a zajos társaság. Moziban meg pláne, még nagyobb még zajosabb, még több emberrel. Egyáltalán létezik neked kikapcsolódás filmekkel, zenékkel?
Nincs cikibb és kiábrándítóbb helyzet annál, ha az összes utas a mi csemeténk sírását hallgatja a repülőgépen. Természetesen a kicsik és a nagyobbak teljesen másként reagálnak a szokatlan helyzetre, de néhány trükkel elejét vehetjük egy komolyabb hiszti kitörésének!  ..
Napi turmix Gyümölcs maradék 2014.05.14 16:04:07
Az első próbálkozásunk meglepően finom lett. :-) Az alap koncepció a hűtőben talált gyümölcs maradékok felhasználása volt. Hozzávalók: Egy fél konzerv darabolt ananász (helyettesíthető egy fél friss ananásszal :] ), és az ananász leve Egy alma 5 szem eper Kis…..
Napi turmix Az első posztunk 2014.05.14 12:24:22
Üdvözlet mindenkinek, ez az első poszt, ahol magyarázkodni szokás, hogy miért is írjuk (jönnek még mások is ;-) ). Elsősorban azért, mert hoztunk az irodába egy turmixgépet. A második ok, hogy rájöttünk, hogy azzal mindenféle dolgot lehet összedarálni, és ezeknek nagy…..
..
..
Nyali .:Z:. Blog Léteznek!!! 2012.07.31 16:16:59
..
..
 Pénteken ültem egy tanórán ahol egy okos tanár rávilágított hogy bizony férfi magazinban nem reklámoznak női kozmetikumot. Aztán tett egy olyan kifejezést hogy "férfi kozmetikumot annál inkább"... Férfi kozmetikum?? És azt miben tartják? Férfi retikülben? És majd lesz egy…..
 A kedvenc műsorom... Arról szól hogy amatőr videósok véletlen felvesznek robbanásokat, tényleg minden felrobban, van egykét rész amikor ütközik és kigyullad, de általában utánna az is felrobban. Hajnali egykor néztem tegnap amikor már nagyon álmos voltam, de hirtelen felkeltem…..
Nyali .:Z:. Blog Póker 2010.09.28 15:21:00
RÁJÖTTEM! Megvilágosodtam, ez a játék arról szól, hogy ül négy férfi akik arról próbálják meggyőzni egymást hogy rakják be nekik. Legalábbis itt mögöttem négyen így játsszák.... ..
Ma egyik kedves barátunk megkért, írjam rá a nevét a fiókjára ha ráérek... Ráértem. ..
.:Z:. 2010.09.27 22:21:03
Nyali .:Z:. Blog Nyali? 2010.09.27 22:16:00
Háj, Szeva, Csöcs!   Nos, rájöttem hogy a blogolás stresszoldó, vagy legalább is az írás, de annak önmagában semmi értelme, ha nem olvassa senki (nem mintha ezt sokan olvasnák :-D) Szóval elgondolkodom azon hogy milenne ha újra írnék egykét sort néhanapján? Mármint, még…..
Nyali .:Z:. Blog A tavasz zenéje 2010.02.17 21:15:00
Köszönjük Ágicának a felfedezésért :-D   ..
Nyali .:Z:. Blog Tények röviden 2010.02.11 20:13:00
Az ételnek 7 másodpercre van szüksége ahhoz hogy a szájból a gyomorba érjen.Egyetlen hajszál akár 3 kg-ot is tud tartani.Egy férfi pénisze háromszor akkora mint a hüvelykujja.Az emberi csípőcsont stabilabb mint a beton.A nők szíve gyorsabban ver mint a férfiaké.A lábon kb. 1…..