Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hír Tibor

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hónapon keresztül - Februárban - minden nap írtam arról, mik azok a dolgok az oktatásban, amiket ha javítanánk, akkor az iskola jobb hely lenne. Felnőtt és gyerek számára egyaránt. A Facebookon megjelent sorozatot pedig, ahogy azt megigértem, összegyűjtöttem egy blogbejegyzésben. Hosszú…..
UNATKOZOM! - ez a szó a mumus sok szülőnél. Ahogy a gyereken az unalom legkisebb jelét észreveszik elkezdik őt foglalkoztatni valamivel. Munkát adnak neki, játékot nyomnak a kezébe, vagy éppen leteszik valamelyik "villanypásztor" elé (tévé, számítógép, effélék) mert az leköti. Pedig a gyereket…..
A lélek beteggé teszi a testet, ha rosszul bánnak vele. Ez fordítva is igaz. A lelket pedig MINDEN esetben az teszi beteggé, ha kívülről valamilyen negatív hatás éri. Van valaki, aki rosszat mond rosszkor. Az a durva, hogy ez nem is mindig rosszakarat, hanem csak egyszerű párbeszéd, reagálás egymás…..
Fene essen a matekba! Sokan vannak vele így - gyakrabban lányok(!) - akiknek a lelkében ott a matekseb. Egy olyan lüktető, soha nem gyógyuló, fájó élmény, ami miatt azt gondolják, hogy ők nem tudnak számolni, hogy nem alkalmasak arra, hogy megértsék a matekot. A sebet okozhatja rossz emlék,…..
Növekvő tananyag, érthetetlen és rosszul szerkesztett tankönyvek, elavult és túl sok adat, leckedömping és túlterhelt gyerekek. A család és az iskola egymásra mutogat. A tanulás és a boldog, kiegyensúlyozott gyerekek mérlege nem áll túl jól.  Növekvő tananyag, érthetetlen és rosszul szerkesztett…..
 Mi fontosabb? A papírok, vagy a megszerzett tudás, amit alkalmazni is tudunk? Ha a vállalatvezetőket kérdezzük, akkor ők az alkalmazható tudást tartják fontosabbnak – bár nyilván senki nem venne fel egy műkedvelő szívsebészt, vagy amatőr nőgyógyászt. De nem az érdemjegyek, sem az osztályfőnök…..
Tudtad, hogy az iskola nem csak a gyerek tanulási képességeit teszi tönkre lassan, de a szülő önbizalmát is padlóra küldi? Nagyon sok szülővel találkozunk a Freemind suliban, akin látom: Elvesztette a hitet abban, hogy ő igenis jó szülő!..