Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1edinick

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az X-Faktor harmadik döntőjének élő közvetítése alatt egy jó szemű olvasónk olyat látott, amilyet utoljára mi is csak a Star Trekben: egy ember a semmiből materializálódott a légtérben, majd testet öltve vonaglott egy jót. Muri Enikő éppen Pink You and Your Hand című…..
Olvasónk -aki polgárőr- eddig nem igazán hitte el, hogy a blogon olvasható történetek valósak. Szerdán viszont ő is egy történet szereplője lett,  így a saját bőrén is megtapasztalta milyen az, amikor egy ellenőr kikel magából. Történt, hogy egy női utasnak nem volt…..
Úgy néz ki a munkanélküliek körében egyre népszerűbb az ellenőri munka. Ezzel csak az a baj, hogy sokan nem jelentkeznek erre a szakmára, hanem inkább megveszik a munkaház szükséges kellékeket, piacon, vagy olyan ellenőröktől, akik a sajátjukat „elhagyták”. Sok…..
1edinick 2009.05.07 15:30:00
@RedWing:

Nincsenek szövegértési problémáim, viszont szó szerint veszem amit írsz!

Egyébként nem csak a bliccelőkre vagyok mérges, de sajnos magyarisztánban ez megy, és igen, ha valaki a szemem előtt lop, és még menőzik is vele, azt megszólom.

Egyébként teljesen egyetértek veled, és tudom is, hogy igazad van, de amikor azt írják, hogy:" kedves fizető utasok! lehet itt anyázni arra aki nem veszi meg a jegyet, de a bliccelés se nem szabálysértés se nem bűncselekmény.

mivel jogállamban élünk, ezért a törvény adta kiskapukat kihasználni annak érdekében h jegy nélkül utazzunk nem parasztság hanem inkább okosság,..." erre én megkérdem, hogy akkor a kenyérrel mi van, valaki meg beírja a btkt, hogy az lopás, akkor csak az jön le, hogy kenyeret lopni nem ér, de ingyé bkvzni igen...

Szal érted, tudom, hogy változtatni kéne, de én csak annyit tudok változtatni, hogy ha kekeckedik egy utas az ellenőrrel, akkor segítek az ellenőrnek. Sajnos énis mint mindenki egyre rosszabbul élek, de nem próbálok lopni, nem azért mert nem vagyok elég ügyes, hanem azért mert nem akarok másnak ártani. Ennyi. Szerintem ezt hívják becsületnek, de lehet tévedek!
1edinick 2009.05.07 16:30:59
@sweethc:

Respect a Bikeolásért, de télleg, énis csinálom, de emellett azért csak van bérletem...

Rendben fogjuk fel igazad van, és egy aljadék vagyok amiért fizetek egy szolgáltatásért, és mástól is elvárom, hogy legyen becsületes...

Ez van. Mindenesetre mostmár látom,sajnos itt a figyelőn tényleg kisebbségbe szorultunk azok akik becsülettel fizetnek a szolgáltatásokért...

A nagymagyarságról annyit, hogy önként állampolgárságot váltottam, pedig sok sok generációra visszamenőleg itt élt a családom, itt születtem, itt élek, itt dolgozom, de nem kívánok a magyarokkal egy nemzetiségben élni, pont az olyanok miatt mint akik ingyen bkvznak, elsikkasztják a nép pénzét, leadóztatják még a húst is az emberekről. (és itt ne keressen senki politikát, mert itt sem a jobb, sem a bal, sem a szélső jobb nem csinál mást csak lop, és állítja maga köré a butákat...)

Sajnálom, ha valakit megbántottam azzal, hogy próbálok ezen a szemétdombon becsületes tiszteletreméltó emberként élni, és erre másokat is rávezetni.
1edinick 2009.05.15 13:31:19
@Grifid:
Olvastad Bejja hozzászólását?

Ugye tudod, hogy szigorúbb lehet a btknál a BP közgyűlés rendelete, és akkor biza a szigorúbb rendelet lép erőre... Tehát, ha nem működik közre a tolvaj aki ingyé' utazik, akkor biza a rendelet alapján hívhat rendőrt a kaller, és kérheti az adatok kiadását, persze csak később írásos formában...

Az egyesszám 1.személyt egyébként nem értem, elég egyértelmű, hogy én nem fogok beleavatkozni egy kaller munkájába se, csak gyűlölöm a lógós nagy arcú genyákat...
A lenti levél is példa arra, hogy nem csak a biztonsági őrök, hanem az ellenőrök között is van néhány gyökér. Olvasónkra azért támadt rá az egyik, mert a szokásosnál egy kicsit hosszabb ideig kereste a táskája alján lévő érvényes –egyébként érvényes- vonaljegyet.…..
1edinick 2009.05.05 01:52:10
@Harmincas dógozó jómunkássembör:
"Ezen nem gondolkoztatok még el, drága libsibolsi jogvédőkéim??? "
Ezt megint személyeskedésnek veszem, már másodszor akadunk össze, és mindig ilyen primitív politikai szöveggel próbálsz leszerelni... (persze azt már levágtam, hogy Te erős jobbos beállítottságú vagy)

Tudod, nagyon sok helyen jártam már életemben, nem is egy helyen romákkal dolgoztam együtt, és bizony nagyon soxor megbízhatóbb munkaerők mint bármely általad tisztelt nemzetiséghez, rasszhoz stb. tartozó magyar... (és mivel én csak és kizárólag olyan helyeken dolgozom aminél csak a paksi atomerőmű a veszélyesebb elhiheted, a megbízhatóság alatt azt értettem, hogy az életem is rábíztam)

Ezek után azt gondolom -politikai hozzáállásomtól függetlenül (ami egyébként nem balos, de ehhez semmi közöd)- alkothatok véleményt róluk legalább annyira mint Te. Érdekes módon engem még egy nálam sötétebb bőrszínű sem próbált megkergetni, bezzeg nem egy kopasz kigyúrt szoliban barnult pasassal összeakasztottam a bajszom.

Tehát szerintem ezt az ész nélküli cigányozást jó lenne beszüntetni, és a "jogvédőzést" is, és elkezdeni értelmesen, 21.századi európai emberhez méltóan gondolkodni. Azaz megadni a lehetőséget az általad lenézetteknek is a normális élethez. (amihez persze a juttatások rendszerét is át kell dolgozni, de ez nem az a topik ahol és nem az a téma amiről beszélnünk kellene!)

Sajnálom, hogy mostanában nagyon sok negatív témánál előjön ez a cigányozás, amit sokan még értékelnek is...
1edinick 2009.05.05 13:47:57
@sweethc:
Szerintem nagyon offtopik lett...

Offtopic:
Egyébként elég sűrűn járok 7 kerben (az egyik legjobb barátom is ott lakik a Rejtő Jenő utcában), és elég sok 17.kerületi ház (olyan 100nm alapterületű) becsületesen dolgozó romáé. Észre sem veszed a sorházak közt, és lehet még rendezettebb mint bármelyik szomszédja. Mindegy, hagyjuk, elvakult fajgyűlölők vagytok, akik 1-2 példából kiindulva több 1000-10000 embert vesztek egy kaptafa alá, és bántjátok meg a csendes többséget, majd csodálkoztok, hogy ők is elkezdenek utálni titeket!

Én inkább azt kívánom neked (a Te "jókívánságodra" reagálva), hogy tapasztald meg milyen amikor egy roma segít, milyen amikor egy romával kell együtt dolgoznod, és a főnököd is azt látja becsületesebben dolgozik mint Te (mert én ezt láttam régen és látom most is a beosztottjaimnál), és rájössz, nem is olyan rossz emberek!

Engem eddig csak magyar próbált kirabolni -bár nem sikerált neki- és megverni is -bár ezis neki fájt jobban.
1edinick 2009.05.05 13:53:47
@sweethc:
"Ja és érdemes megnézned, egy két fórumon a myvipről szedett képeken, kardokkal, késekkel, boxerrel lefényképezett cigusokat, akik a kép címének azt adják, hogy "Megyek magyart ölni" ."

Érdemes megnézned (nem a mywipen, mert az igencsak jobbos, hanem máshol) a Gárdásokat... Az igazi Gárdásokat, akik erre verik a nyálukat... nagymagyarországgal, románveréssel, cigánygyűlölettel, Árpádsávos zászlóval, horogkersztes tetoválással... Ez a hazafiság? ugyan már... Ez Nácizmus... (és mielőtt belekötsz mit is jelent a náci? nacionalista.
Aki szemét, és szerződni akar, ennél rosszabbat érdemel, úgyhogy nem is értem, Tibor  minek pattog. Igényeskedett, arcoskodott, hát nem kiderült, hogy mégsem lehet IP Tv-t bevezetni hozzá? Örüljön, hogy nem küldtek ki két markos T-alvállalkozót, hogy jól leverjék, amiért…..
Kinek áll ez érdekében? Több Naiv Ügyfél arra panaszkodott, hogy jó ideje képtelenség klipeket és más hülyeségeket nézegetni a UPC rabszolgáinak. Olvassák el alant ern0 beviagrázott tenyészcsődörrel fenyegető esetleírását, és írják meg, hogy tapasztaltak-e otthon…..
1edinick 2008.05.27 07:36:18
Hát nemtom ki meg hogy van vele, nekem 20+ -os csellóm van @ IV.ker. (eddig plus volt a neve, most asszem a megfelelője a Gold, csak 1mbittel nagyobb az upload) és minden esetben hozza a 20/2 Mbitet. A tetubusod (youtube) tökéletesen megy, bár megmondom őszintén nem 20Mbittel. (kérdem én minek akkora sávszélesség egy videólejátszáshoz? Megy folyamatosan. 20Mbit már a HDTVhez is elég lenne bőven.)
Mindenesetre
ad1. sehol nincs leírva az üzletszabályzatban, se a szerződésben hogy 20Mbites nemzetközi sávszélességet vettem azzal, hogy egy 20Mbites csellót fizetek. Általában ez a honi sávszélességet jelenti.
ad2. Azért az amerikai-európai netsztráda lehet bármilyen vastag igencsak terhelt. Főleg amikor nálunk este van, elvégre náluk akkor munkaidő, majd délutáni csúcs van.
ad3. Azt azért remélem senki nem gondolja, hogy egy google méretű és sebességü szerverstruktúra áll a Tube mögött...
ad4. Valaki írta, hogyha feltölt akkor akad neki a letöltés (torrent, ftp egyaránt) Hát drága barátom, ez nem full duplex net, ha csutkán a feltöltésed akkor bizony a letöltésed lecsökken. Vedd vissza 70%-ra a feltöltési sebességed és mindjárt minden tökéletes lesz!

Lehet azért vagyok ebben a "szerencsés" helyzetben mert full optikai hálózaton ülök. Csak a ház elötti/alatti elosztótól koax a háló az meg bőven kevesebb mint 100m.

Egyébként ültem már 16Mbites ADSL-en ugyanitt 1,5 kmre a telefonközponttól, ami a gyakorlatban 8,4Mbitet jelentett honi sebességben, és 3Mbitet nemzetköziben. Szerintem az UPC hullámzása az én esetemben 18-20Mbittel nagyon jó.

A másik kábeles szolgáltatóról annyit, hogy nekem nagyon gyanúsan olcsó... Valami kegyetlen átb. lehet benne, mint a nagysebességű adslnél. Hamarosan bekötik a környéken, és akkor letesztelem, mit tud :)