Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabormel

128 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Isten alkotott minket olyanná, amilyenek vagyunk. Krisztus Jézusban jó tettekre teremtett minket, amelyeket Isten előre eltervezett, hogy azokat cselekedve éljük le életünket.” (Ef 2,10 NCV) Nem azért kerültél a földre, hogy magadnak élj. Nagyobb célra lettél teremtve, mint egyszerűen csak…..
  „Járjak bár sötét völgyben, nem félek a gonoszságtól, hisz Te velem vagy.” (Zsoltárok könyve 23:4, NIV fordítás) Nincs senki, akinek az élete nehézségektől mentes lenne. Időnként mindenki találkozik viharokkal. Az igazi kérdés az, hogy ezekre hogyan reagálunk. Mi történik azután? Vajon a…..
   „Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben."(Mt 5,10–12) Amikor úgy érzed, hogy a világ azért…..
„Adjatok hálát minden helyzetben, mert ez Isten akarata számotokra Krisztus Jézusban.” (1Thessz 5,18 NIV) A világ számos kultúrájában az emberek bizonyos napokat vagy időszakokat különítenek el, hogy hálát adjanak. Isten azonban azt akarja, hogy minden nap szándékosan adj hálát. Azt akarja, hogy…..
„Valahányszor rátok gondolok, hálát adok Istenemnek.” (Fil, 1,3 NLT fordítás)   Ha egészséges kapcsolatokat szeretnél, kezdd a hálás életszemlélettel. Sokkal boldogabb leszel, és jobban élvezed a kapcsolataidat, ha kialakul az a szokásod, hogy hálás légy az életedben élő emberekért. A…..
„Így ha áldozatot mutatsz be az oltárnál a templomban, és hirtelen eszedbe jut, hogy valakinek valami baja van veled, hagyd ott az áldozatodat az oltárnál! Menj, és békülj ki azzal a személlyel! Aztán gyere, és ajánld fel áldozatodat Istennek!” (Mt 5,23-24 NLT) Mi jut eszedbe a megbocsátásról?…..
„Az értelmes ember bölcs cselekvésre törekszik, de a bolond sok irányba elindul.” (Péld 17,24 GNT) A legtöbb esetben, amit napi szinten csinálsz, öt perc múlva már nem is számít, még kevésbé öt év múlva. Lehet, hogy fáj bevallani, de te – mint ahogy mindenki más – sok olyan dolgot teszel, ami…..
„A sátán kikért titeket, hogy megrostáljon benneteket, mint a búzát. De imádkoztam érted, Simon, nehogy megfogyatkozz a hitedben. Amikor megbántad a bűneidet, és újra visszatérsz hozzám, te erősíted majd meg testvéreidet.” (Lk 22,31-32 NLT) Jézus nem lepődik meg a kudarcaidon. Isten így szól…..
„Veszélyes dolog azzal foglalkozni, hogy mások mit gondolnak rólad, de ha bízol az ÚRban, akkor biztonságban vagy.” (Péld 29,25 GNT) Minden alkalommal, amikor mások véleménye alapján döntesz, kudarcot vetsz el az életedben. Lehet, hogy nem veszed észre, de a mások rosszallásától való félelem…..
„Két ember jobb, mint egy, mert a közös munkával többet érnek el.” (Préd 4,9 NCV) Tudtad, hogy Isten különleges munkát szánt neked? Ezért élsz. Azért teremtett, hogy jó cselekedeteket vigyél végbe, amelyeket még születésed előtt eltervezett neked. Pál levele az efezusiakhoz 2. fejezetének 10.…..
„Az emberi testnek sok része van, de a sok rész egy egész testet alkot. Így van ez Krisztus testével is.” (1Kor 12,12 NLT) Istennek soha nem állt szándékában az, hogy egyedül éld le az életedet. Azt akarja, hogy a családjának – az egyháznak – a tagja legyél. Valójában az egyház az idők kezdetétől…..
„Senki sem láthatja meg Isten királyságát, hacsak nem születnek újra.” (Jn 3,3 NIV) Amikor Mózes és az izraeliták Kánaán határában jártak, Isten azt akarta, hogy hittel lépjenek be az ígéret földjére. Mózes által küldött kémek többsége azonban félelmet terjesztve tért vissza a területen lévő…..
„Isten alkotott minket olyanná, amilyenek vagyunk. Krisztus Jézusban jó tettekre teremtett minket, amelyeket Isten előre eltervezett, hogy azok szerint éljük le életünket.” (Ef 2,10 NCV) Nem azért kerültél a földre, hogy magadnak élj. Nagyobb célra lettél teremtve, mint egyszerűen csak arra,…..
„Gyertek hozzám mindnyájan, akik fáradoztok és terhet hordoztok, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást fogtok találni lelketeknek. Mert az én igám kényelmes, és az én terhem könnyű.” (Mt 11,28–30 RSV) Nem…..
„Márta, Márta – válaszolt az Úr –, sok mindenre gondod van, és sok minden nyugtalanít, pedig kevés dologra van szükség – vagy valójában csak egyre. Mária a jobbat választotta, és azt nem is veszik el tőle soha.” (Lk 10,41–42 NIV) Idén karácsonykor kevesebbet kell tenned, nem többet. Életed…..
„Jóval azelőtt, hogy lerakta volna a föld alapjait, (Isten) ránk gondolt, és szeretete középpontjaként döntött rólunk.” (Ef 1,4 The Message) Tudtad, hogy amikor Isten rád néz, egyszerűen csak azért szeret, mert ő teremtett téged? Amikor a három gyermekem még kicsi volt, este leültem az ágyuk…..
„Hittel távozott Mózes Egyiptomból nem félve a fáraó haragjától; kitartott, mivel látta a láthatatlant.” (Zsid 11,27) Mózes határozott céllal meghozott néhány döntést az életével kapcsolatban, melyek meghozatala számodra is fontos. Az egyik ilyen döntése az volt, hogy félelem helyett hitben…..
„Miért visz el minket az ÚR abba az országba? Csak azért, hogy meghaljunk a csatában? Asszonyaink és kisgyermekeink rablók prédájává válnak! Nem lenne jobb visszatérni Egyiptomba?” (4Móz 14,3 NLT) 1979-ben a texasi Fort Worth-ben fejeztem be a tanulmányaimat, amikor úgy éreztem, hogy Isten elhív…..
„Oly módon kellene élnetek, amely azt bizonyítja, hogy ahhoz az Istenhez tartoztok, aki meghívott titeket dicsőséges királyságába.” (1Thessz 2,12 GW) Állandóan beszélgetek olyan emberekkel, akik azt mondják: „Annyi mindenem van, mégis úgy érzem, hogy nem vagyok egészen teljes. Van szerető…..
Napi remény Azt add, amit kapsz! 2021.10.27 03:00:00
„Isten, aki magot ad a magvetőnek, és kenyeret ad táplálékul, titeket is ellát annyi maggal, amennyire szükségetek van, megsokasítja a vetéseiteket, és gazdag termést hoz nagylelkűségetekből. Mindig elég gazdaggá tesz benneteket ahhoz, hogy mindenkor bőkezűek legyetek, így sokan hálát adnak Istennek…..
„Mindig legyetek tele örömmel az Úrban! Újra mondom: örüljetek! Ne aggódjatok semmi miatt; helyette imádkozzatok!” (Fil 4,4.6 NLT). A közhiedelemmel ellentétben Isten azt akarja, hogy boldog legyél. Sok ember nem hiszi ezt el. Azt gondolják, hogy minél kedvetlenebb, annál áhítatosabb vagy. De a…..
„A köves talajba hulló szemek azok az emberek, akik meghallgatják, és örömmel fogadják a tanítást, de nem ver bennük mélyen gyökeret, és csak egy kis ideig hisznek. Amint az élet nehéz lesz, feladják” (Lk 8,13 CEV). Tavasszal Dél-Kaliforniában minden fű zöldell, a vadvirágok és a pipacsok…..
„Adjátok minden gondotokat és aggodalmatokat Istennek, mert neki gondja van rátok!” (1Pt 5,7 NLT). Semmi sem lehet túl kicsi ahhoz, hogy ne lehetne imádkozni érte, és olyan nagy sem, amiért ne lehetne imádkozni. Imádkozz mindenért! „Adjátok minden gondotokat és aggodalmatokat Istennek, mert neki…..
„»Abba, Apám« – kiáltott –, »minden lehetséges számodra. Kérlek, vedd el tőlem a szenvedésnek ezt a poharát! Mégis azt akarom, hogy a te akaratod teljesüljön, ne az enyém«” (Mk 14,36 NLT). Jézus a keresztre feszítése előtti estén a Gecsemáné-kertben imádkozott. Tudta, hogy másnap a kínnal,…..
„Mindenki, aki részt vesz a játékokban, szigorú edzésre megy. Ők azért teszik, hogy koronát kapjanak, ami nem maradandó, mi pedig azért tesszük, hogy örökre megmaradó koronát kapjunk” (1Kor 9,25 NIV). A Nemzeti Labdarúgó-bajnokság hátvédje, Tom Brady idén a hetedik bajnoki gyűrűjét szerezte meg a…..