Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mokuspeti

158 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A klímával való fűtés egyáltalán nem új technológia, de az elterjedése sajnos még közel sem történt meg. Ha arra gondolok, hogy pár hónapja még én sem tudtam erről semmit és anyag sem volt nagyon elérhető a neten, nem is csodálom.  Úgyhogy, amikor fűtéskorszerűsítéskor emellett tettem le a…..
mokuspeti 2018.01.29 12:22:20
@ArGa: Közben kiürült a lakás, mert teljes felújítást kap éppen, így most nincsenek számaim.

Annyi hír van csak, hogy megcsináltattam a maradék 50m2-re is a klímát, úgyhogy megszüntettem a főgáz szerződést és már le is vágattam a gázcsöveket.

@Lt. Caine: Elsőn lakom egy kétszintes házban. Felettem a padlás és a nagy belmagasság miatt is a kémény teteje tőlem több, mint 8 méterre van.
mokuspeti 2020.08.04 13:29:22
@Meteora75: Szia! 32 amper
Villanyszerelő állás elfogadásán gondolkodsz? Nem vagy egyedül. A villanyszerelő állás nyújtotta biztonság teljesen érthetően mindenki számára vonzó, de átgondoltad már minden előnyét és hátrányát a villanyszerelő állásnak?..
Sokan azt hisszük, hogy a lépcső alatti tér kihasználása lehetetlen feladat, pedig nagyobbat nem is tévedhetnénk, hiszen ez közel sem egy olyan holttér, mint azt elsőre gondolnánk. Több olyan dologra is kiválóan alkalmas a lépcső alatti tér, amire nem is tippelnénk és olyan ötletek is vannak, amiért…..
Abban szerintem mind egyetértünk, hogy térből sosem elég. Bárkit is kérdeznék meg arról, hogy "ha egy varázspálcasuhintással kapna még egy szobát, akkor élne-e a lehetőséggel vagy sem", gyanítom az igenek győznének. A nagy belmagasságú lakásoknál ilyenkor kerül megfontolásra a galéria építése,…..
Vannak szükséges és vannak szép dolgok. A kettő viszont ritkán vág egybe, de jó hír, hogy mindig lehet a helyzeten javítani. Na, pontosan ez a helyzet a klíma kültéri egységénél is, ami az erkélyedre került. Egyrészt szeretném meghálálni neked, hogy vállaltad az áldozatot és az erkélyedre…..
Én már a diákhiteles generáció vagyok és mivel felnőttem (nem!), így már évek óta szépen törlesztem is. Viszont csak most vettem észre, hogy ezen is lehet valamennyit spórolni. Akkor meg miért ne?..
Nincs még egy olyan olcsó és praktikus eszköz, mint a tükör, amivel tereket lehet megduplázni, vagy fényt lehetne csalni a legsötétebb szobába is. Azonban a tükör elhelyezésének is megvannak a kitapasztalt szabályai, amik segítenek abban, hogy ne lőjünk nagyon mellé. Lássuk hát!..
Készítettem egy kérdőívet és azt 465-en ki is töltötték. Így született már egy vicces cikk arról, hogy min lepődött meg a legtöbb hölgy, mikor a kiszemelt hímmel összebútorozott. Most kigyűjtöttem azokat az legmókásabb üzeneteket, amiket a férfiak juttatnának el saját magukhoz, mielőtt egy ajtó…..
A kutyaház az, amitől pár alapvető dolgon túl nem sokat várunk el. Kell négy fal, egy ajtó, egy padló meg egy tető. Nincs szükség fürdőszobára, mahagóni lépcsőre és 100 Mb/s-os kábelnetre a 105 csatorna mellé. Nem kell garázsra költeni és annak automatizálására sem. Na jó, kell, mert a kutyaház…..
Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem nem elég egy-két törölköző. Ugyanis szeretem, ha minden fürdés után friss, tiszta és puha az a törölköző, így mondanom sem kell, hogy sok törölközőt fogyasztok. Vagy mondhatnám azt is, hogy rengeteget. És ezeket tárolni is kell valahol, mert nem lehet csak úgy…..
Néhányan azt hiszik, hogy az összeköltözésben a hátunk közepére kívánt költözés a legmelósabb. Pedig nem, arra vannak a költöztetők. Ezt elolvasva, még nemvárt költséged sem lesz költöztetésnél. Megrendeled, elköltöztetnek, kifizeted. Az igazi kihívás csak akkor kezdődik, amikor a költöztetők már…..
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla  bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla…..
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla…..
Kis ismétlés: az úgy volt, hogy nyáron elbontattam egy cserépkályhát és egy konvektort. Így az óra ketyegett, hogy a hideg beálltáig valami legyen helyettük. Gázkandallót akartam, de az elszállni látszó költségek lebeszéltek róla, úgyhogy kikötöttem a klímával való fűtés mellett. Nézzük, jól…..
Idén körülbelül 30 ezer forintot költünk átlagosan ajándékokra és ebben még nincs benne semmi más. Ez majdnem 10 százalékkal több, mint tavaly. Persze ez szuper hír, pláne nekem, aki imád ajándékokat kapni. Ha viszont itt-ott spórolunk ebből az év végi nagy kiadáscunamiból, akkor a végén még…..
*UPDATE: újabb cikk ebben a témában - tapasztalatok, költségek Zajlik az ősz és kezdődik a fűtési időszak is. Ám én csak most dőlhettem hátra, mert eddig versenyt futottam az idővel, hogy még 20 fok fölött kiépüljön az új fűtésem. Dőlj hátra, vegyél magadhoz kávét, mert hosszú lesz, de a végére…..
Valahogy én mindig belefutok ezekbe a taxis tüntetésekbe. Amikor a Deákot zárták le, akkor az Astoriánál álltam a dugóban. Múltkor, amikor hidakat zártak le, akkor a Lágymányosi Rákóczi híd halálát néztük végig autóstársaimmal az út közepén piknikelve. (Fantasztikus élmény volt az amúgy rutin 30…..
Egy csekket kifizethetünk gyorsan, kényelmesen, olcsón és biztonságosan is. No de ismerjük, hogy melyik mód melyiket tartalmazza? Honnan tudhatod, hogy melyik kerül neked pénzbe és melyik nem?  Mókus utánajárt és összeszedte neked. Juhú! A cikk végére pedig az is kiderül, hogy melyik mód a legjobb…..
Egy kis csapat kickstarteren kalapozik (sikeresen) azzal az ébresztőórájával, ami csak az egyik félt ébreszti fel, míg a másikat hagyja medvemókusálmában. Ha unjátok, hogy egymás ébresztőóráira keltek fel - és van, aki nem is tud visszaaludni :( -, akkor bizony itt a…..
Ez a fotó váltotta ki azt a fenyegetésáradatot, ami aztán egy másikat... pedig senki nem akart semmi rosszat. Ez viszont nem elég ahhoz, hogy egy közösségi oldalra felkerült fotó vagy bejegyzés ne okozzon gondot. Olvastam először a sztoriról egy angol oldalon, de nem gondoltam…..
Egy korábbi cikkem olvasása után ragadt billentyűzetet János. Hősünk mókuscélja, hogy segítsen a megtakarításunkat olyan hatékonyan megtakarítani, hogy még az állam is megajándékozzon érte minden évben egy 15 éves autó árával. Csak úgy! Köszönjük...
Míg az otthoni netünknek többnyire nincs adatforgalom korlátja, addig ezt a mobiloknál nagyon könnyű elérni. Ha pedig már hónap közepén elfogy az adatkereted, akkor itt egy gyors trükk ami segít. Korábban már felgyorsítottuk az otthoni böngészőt is. Még nem olvastad? Akkor…..
Mit szólnál, ha a lakásodban mindenhol gombok lennének, amiket megnyomva újrarendelhetnél a kifogyott termékekből? A hanyatló nyugaton pont ezzel a koncepcióval kísérletezik az amazon.  Van egy remek videó is róla:  Tetszenek az ilyen újítások? Kövesd mókust és hozzád is…..
Én a főváros egy forgalmas csomópontján lakom és igazán elkeserítő látni a rengeteg szemetet az utcán. És nekem még jó, mert a frekventáltság miatt itt minden reggel és napközben többször is pucolják az utcát, ám estére így is elég leharcolt tud lenni a környék.…..
Ez örök vita. A NeKapcsoljukLe csoport azzal érvel, hogy a felkapcsolás pillanatában több áramot vesz fel az izzó, mint amikor világít, így ha csak egy kis időre is megyünk ki a szobából, akkor nem szabad lekapcsolni. Szerencsénkre az Állítólag csapata megvizsgálta a…..