Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.laura

23 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekem most cseresznyém volt itthon, de nagyon sok! Valószínűleg tönkrement volna, ha nagy részét ezzel nem "mentem meg". Hozzávalók: (kb. 4-5 főre / 12 szelet) A 'pohár' a kefir 175 grammos kiszerelésének pohara.  1 pohár kefir  1 pohár natúr (görög) joghurt 3/4 pohár olaj 4 db tojás 1…..
Tankonyha kezdőknek Brownie 2020.05.24 15:24:37
Egészséges, diétás életmódhoz nehéz édességet találni, amit az ember büntetlenül ehet. Ez egy kiváló választás erre a célra. Hozzávalók: (kb 4-5 főre, 12 kisebb szelet) 5 ek barnacukor (ezt lehet csökkenteni, vagy más édesítővel helyettesíteni) 4 ek tönkölybúza liszt 5 ek zabpehelyliszt 4…..
Tankonyha kezdőknek Rizskoch 2020.05.18 11:30:17
Ha véletlen az ember túl sok rizst főz ez a recept nagyon hasznos lesz. Hozzávalók (5 személyre) 1 nagy bögre rizs  0.5 liter tej 0.3 l víz csipet só 6 tojás 2 csomag vaníliás cukor 1 tk vanília aroma (opcionális) 3 ek cukor (ízlés szerint) 1. A vizet és a tejet összekeverjük, ebben…..
Puha zabkeksz nassolni, ez a kedvenc receptem. Hozzávalók: (18 kekszhez) 125 g vaj (puha - nem olvasztott) 100 g cukor 2 ek tej 1 db tojás 1 tk vaníliaaroma 125 g zabpehely 150 g liszt 0.5 tk sütőpor 150 g választott finomság (lehet csoki, aszalt gyümölcs, bármi, amit szerettek) Én…..
Nagyon puha, nagyon finom, nagyon Amerika! Próbáljátok ki! Hozzávalók: (kb.20 csiga)Tészta - 2.5 dl tej- 2 db tojás- 600 g liszt- 40 g élesztő (friss)- 100 g vaj- 75 g cukor- csipet sóTöltelék- 100 g vaj- 150 g cukor- 3 ek fahéj Puding- 2 csomag pudingpor (vanília)- 1 liter tej- 100 g vaj1. Az…..
Boldog új évet! Első 2018-as bejegyzésemben egy paradicsomos szósszal töltött pizza receptjét osztom meg veletek. Ez a szuper egyszerű pizzatészta 15 perc alatt összedobható, a szósz elkészítése 5 percbe sem kerül. Az egyetlen nehézséget a várakozás jelenti, de 1 óra alatt kényelmesen el lehet…..
.laura 2019.01.23 22:23:31
@takacsveca93: Örülök, hogyha jól sikerült a recept és további sok sikert kívánok a konyhában! ;)
Üdv mindenkinek! Ahogyan észre lehet venni egy kb. 1 éves kihagyás után ismételten vezetni fogom ezt a blogot. Nem szeretnék nagyon sokat írni erről, de azt azért meg kell említenem, hogy a 2018-as év nagyon hosszú, és nehéz volt számomra, nem csoda, hogy a blog is szünetelt. Ám most már itt vagyok,…..
Testvérem nagyon szereti a hamburgert, ezért gyakran gyorséttermi, vagy büfés hamburgert eszik. Mint mindenki tudja, ezek a fajta hambik nem túl egészségesek, emiatt döntöttem el, hogy elkészítek egy totálisan egészséges hamburgert, amit mindenki ehet, még az is aki fogyókúrázik. Próbáljátok ki!…..
Tankonyha kezdőknek Szalagos fánk 2018.02.09 22:39:24
Farsang közeledtével mi mást lehetne készíteni, mint a jó öreg fánkot. Sokan nehéznek tartják, ám ha ezt a receptet elkészíted, biztosan nem így fogod látni. Kezdjünk bele! HOZZÁVALÓK: (kb. 15 db fánkhoz) 50 dkg liszt 3 dl tej 3 dkg élesztő 5 dkg porcukor 8 dkg vaj 3 db tojás sárgája 3…..
Tankonyha kezdőknek Kakaós csiga 2018.01.22 19:15:17
Pár éve anyával már készítettünk kakaós csigát a kelesztéses módszerrel, de egy egész délutánunk ráment, így azt a receptet valahol elhagytuk. Ám nemrég találtam egy szupergyors kakaós csiga receptet a neten, és gondoltam kipróbálom. Olyan jól sikeült és olyan hamar kész lett, hogy biztosan nem…..
.laura 2018.01.24 23:09:20
@miyagawa: Köszönöm a figyelmeztetést, a posztot frissítettem és igyekszem jobban odafigyelni.
@Poroszka ló: Igen ez így történt, elnézést kérek az írásomban felmerült hibáért, javítottam, és köszönöm az észrevételt!
.laura 2018.02.05 21:38:55
@nevergone: Köszönöm a visszajelzést, biztatást!
.laura 2018.02.05 21:41:32
@nevergone: Köszönöm az ötletet, mostantól oda fogom írni ezt az információt is. A kakaós csiga receptemből 15-16 db csiga jött ki. :)
Üdv! Nekem ez a kedvenc sajtos rúd receptem! Bármikor készítettem, mindig egy délután alatt elfogyott, akkora sikere volt. Azért is szeretem, mert egy kis tésztából 4 nagy tepsi sajtos rúd megsüthető, és nem is olyan macerás. Megéri kipróbálni! HOZZÁVALÓK: 250 g liszt 250 g vaj/margarin 250 g…..
Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag boldog Új Évet kívánok minden kedves olvasómnak, főzni szerető embernek! Két ünnep között találkozunk... A képen a korábban elkészített forrócsoki látható, csak felvertem hozzá egy kis tejszínhabot. A receptért kattints IDE  ..
Üdv! Karácsonyi bejegyzéseim közül ki nem hagyhattam volna ezt a hagyományos, aligha elrontható süteményt. Egy kicsit összetettebb, de ez nem azt jelenti, hogy nehéz. Az alábbi hozzávalókat felhasználva egy közepes adag tészta készíthető, de én ezt a tésztát egymás után kétszer kavartam ki, így…..
Szeretnél 2 perc alatt egy őrületesen finom és egyszerű forrócsokit készíteni? Hidd el, imádni fogod! Szia! Ha egy hideg téli estén bekuckóztál a meleg szobába a tévét nézve elgondolkozhatsz, hogy vajon mi hiányzik ehhez a csodálatos pillanathoz. A válasz egyszerű: egy nagy bögre forrócsoki.…..
Tankonyha kezdőknek Csokimousse 2017.12.01 17:32:01
Sziasztok! Első ünnepi témájú bejegyzésem a világ legegyszerűbb, de legfinomabb csokikrém receptjét tartalmazza. Ténylegesen elkészítettem 12 perc alatt úgy, hogy nem siettem. Ha érdekel, olvass tovább!  HOZZÁVALÓK: Fél tábla tejcsokoládé 1 tábla étcsokoládé 400 ml folyékony habtejszín Meggy…..
Na ez a legjobb tojásos recept a világon! Sok olyan étel van, ami szuper finom meg minden... De ezt a hatékonyságot semmi nem übereli. Bizonyíték: néhány tojásból, és egy kevés sonkából olyan vacsit lehet rittyenteni, hogy az valami elképesztő. Sziasztok! Amikor még tojásrántottát sem tudtam…..
Sziasztok! Az e heti bejegyzés életem első igazi, összetett tortájának "alapjait" mutatja be. A név abból jött, hogy az elkészítése (a sok lehetséges megoldás miatt) nagyon változatos lehet. Arra, hogy ezt be is bizonyítsam én is kétféleképpen készítettem el. Először egy csokoládés, enyhén tömény…..
Tankonyha kezdőknek KFC Chizza 2017.11.11 22:05:18
Hali! Nemrég megkóstoltam a KFC legújabb ételét, a Chizzát. Nagyon ízlett, szerintem nagyon finom, csak egy a gond (velem): nem nagyon kedvelem a csípőset. (De tényleg! Nagyon nem...) Ezért el szerettem volna készíteni úgy, ahogyan biztosan szeretem. Ez az étel azért szuper, mert nagyon gyorsan,…..
Mint tudjuk, a különböző ételízesítők, fűszerkeverékek rengeteg ízfokozót és káros anyagot tartalmaznak, amik hosszútávon nagyon rosszak lehetnek a szervezetre. Mi gyakran grillezünk, ezért ki kellett találni egy jó pácot, amit bármikor gyorsan összedobhatunk. Az a jó ebben a keverékben, hogy…..
Először is lépj be az adminba, és navigálj a Beállítások -> Tartalom fülre. Ha lejjebb görgetsz, láthatsz 8 számozott sort, ahol megadhatod, hogy mi legyen a menüpont neve, milyen a típusa és hova mutasson pontosan.  1. Az első mezőbe kell beírnod, hogy mi legyen a menüpont neve, ez fog a…..
Tankonyha kezdőknek A "cucc" 2017.11.02 15:43:57
Szia! Érdekes a név, ugye? A bonyolult név egy egyszerű elkészítést, ám egy nagyon finom édes süteményt takar, amit kb. 30 perc alatt tökéletesen el lehet készíteni. Kezdjünk bele!   HOZZÁVALÓK: Háztartási keksz (kb. fél csomag) Két csomag főzős pudingpor (bármilyen ízesítésű lehet) Meggy…..
Üdv mindenkinek! Ti is biztosan jártatok már úgy, hogy megkívántatok valami sós vagy édes finomságot, de nem volt otthon semmi fogatokra való. Ilyenkor vagy elfogadod a helyzetet, vagy készítesz valami finomat magadnak. A mostani recept is ilyen. Ez a nassolnivaló elkészíthető sósan, édesen, emiatt…..
Sziasztok! Elérkeztem az első főzős bejegyzéshez. Szerintem a világon az egyik legjobb alapanyag a tojás, mert nagyon sokféle módon el lehet készíteni. Vannak könnyebb, és vannak nehezebb módszerek. Sokak szerint a buggyantott tojás nagyon nagy tudást igényel, no meg szerencsét. Mivel én nem vagyok…..
Tankonyha kezdőknek Üdv! 2017.10.29 14:44:06
A nevem Laura. Egy fiatal lány vagyok, aki nagyon szeret sütni-főzni, de szeretnék fejlődni. Ennek kapcsán hoztam létre ezt a blogot. Meg fogom mutatni az olvasóimnak ennek az útját. Receptek, praktikák, tippek és hasznuk bemutatása, melynek célja a stabil konyhai tudás. Vagyis a cím lényege az,…..