Regisztráció Blogot indítok
Adatok
János Hiszékeny

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Montesquieu (francia felvilágosodás kori filozófus) 1748-ban írta: „a három államhatalmi ág (törvényhozói, végrehajtó, bírói) közül bármelyik kettő nem megfelelő szétválasztása zsarnokságot eredményez”. Kép: hu.wikipedia.org Öregnek lenni nem jó, de néha hasznos. Emlékezni lehet a „kezdetekre”,…..
JogÁsz Börtönélet 2018.03.11 18:47:19
Hányszor halljuk egy-egy bűntett kapcsán a „közvélemény” hangján, hogy „tartsák élete végéig kenyéren és vízen”, vagy, hogy „rohadjon csak a börtönben élete végéig az ilyen” és ehhez hasonlókat. Pedig a börtönbüntetésnek nem a bosszú a célja. Senki nem válik jobb emberré attól, ha minden emberi…..
JogÁsz Kövezzetek meg nyugodtan! 2017.10.25 21:41:35
Jogász vagyok, nem tehetek róla. Arról persze igen, hogy jogász vagyok, csak arról nem, hogy sok mindent másként látok, mint a „normális” emberek. Nagyon bátor tettnek tartottam Sárosdi Lilla első, második és talán még a harmadik megszólalását is. Kép: Friss hírek Imponáló őszinteséggel tárta…..
János Hiszékeny 2017.10.30 08:59:51
@read32: Kicsit konkrétabban elmondom, hogy hova nem szeretném ha eljutnánk. Évekkel ezelőtt az Usa-ban dolgoztunk néhányan magyarok egy olyan táborban ahol a legkeményebb helyekről hozták a gyerekeket.
Volt, hogy 6-7 éves gyerekek voltak, de 3-4 éves szintenrekedtek meg sok szempontból. Ágyba vizeltek este és igen bújosak voltak. Magyar minták alapján simán volt, hogy egyénileg foglalkoztam valakivel ha láttam, hogy nagyon igényli és akár még meg is mertem simogatni őket vagy éppen a nyakamba tenni mert azt imádták. Nem is volt semmi baj kedvenc voltam a táborban pedig elég nagy volt.
Az amerikaiak viszont totál kiakadtak mert még wc-re sem volt szabad egyedül kikisérni a gyereket, hoozáérni meg totál nem. Hónapok kellettek mire felfogtuk, hogy náluk mennyire veszélyes és gyakori ha valakit child abuse-al megvádolnak és mivel nagyon veszélyes környékről jöttek a gyerekek ezért valószínűleg történt már velük hasonló amiből következik, hogy élményszerűen adnák elő a kitalációkat is.
Gyakorlatilag azt láttuk, hogy a legszebb szakmák arról szólnak, hogy mindenki bebiztosítja magát és minden személyes és meghitt közeledést kerül. Az amerikaiak pocsék nevelők is voltak mindenki csak ordítozott fegyelmezett mint egy idióta senki senkire nem figyelt, pedig elég lett volna pusztán természetesnek lenni.
Ezek a kampányok sajnos arra is jók, hogy megmérgezzék a normális kapcsolatokat is, mindenki gyanakodjon vagy levédje magát mint ahogy az orvosok is teszik amikor rengeteg időt fordítanak dokumentációra az amúgy szinte zéró idejükből, hogy ne lehessen őket perelni.
Kétségtelen, hogy szemléletváltásra van szükség Magyaroszágon és látom a fiatalokon, hogy a látott minták miatt fel sem merül bennük, hogy károkat okozhatnak akár beszólásokkal is lány társaiknak, de mivel fel sem merül bennük ezért edukálni kéne őket. A nőjogi szervezetek is hitelesebbek lennének ha ilyen edukációs programokat dolgoznának ki teljesen alulról jövően és erre senki nem tudná a fórumon is elhangzott "liberrált" jelzőt rátenni.
János Hiszékeny 2017.10.30 09:35:16
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Többször olvasom, hogy az áldozatokat miért kérdezik ki annyira, a feltett kérdések áldozathibáztatások. Hát szerintem azért teszik fel a részletekbe menő kérdéseket, hogy egyáltalán kiderüljön, hogy tényleg áldozatok-e. Ha lazítunk a bizonyítási követelményeken akkor elszaporodik a hamis vád, melyet egyébként gyakorlatilag semennyire nem szankcionálnak és simán előáll az a helyzet amit az Usa-ban is meg lehetett tapasztalni.
A tisztelt bírónő ez esetben felismerte a gyanús pontokat:
Ha csak figyelem felhívó szándéka volt a színésznőnek miért nevezte meg Martont.
Ha büntetni akarta miért nem nevezte meg az általa ismert, de nem híres bűntársat is.
Hogy jön ide a löttyedt minősítés ennek mi a motívációja. (Megjegyzem akkor még nem 74 éves volt tehát nekem érdekes a jelző).
Egy fórumozó társam a test helyzetet tartotta irreálisnak.
Lehet, hogy kukacoskodó kérdéseknek tűnnek, de az iylen részletek tisztázásával lehet kideríteni, hogy mi történt és erre csak a bíróságnak van lehetősége a társadalomnak nem, főleg nem a médián keresztül, tehát tényleg nem lehet lemosni még felmentés esetén sem. (Jelen esetben pedig perre esély sincs)
János Hiszékeny 2017.10.30 09:41:30
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Fiúk edukálására is gondoltam. az a helyzet, hogy az empátiára nevelés totál hiányzik. Ennek sokára lenne hatása, de legalább lenne. Tudom sok minden keveredik itt ezért kell széleskörű konzultáció. (Fenti soraimmal egyébként nem a színésznőt kívánom lejáratni csak azt érzékeltetni, hogy mi mindent kell tisztázni, hogy legalább nagyjából sejtsük, hogy mi van.)