Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piroseperke

0 bejegyzést írt és 600 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
piroseperke 2017.07.24 14:46:31
@Kukánszky Jenő: jesszus, már a TBBT-is ő csinálja? :s
Ahogy korábban írtuk, állítólag légkondicionálatlan helyiségben, 12 órán át várakoztatott az RTL Klub egy szombathelyi kötélugró csapatot a Hungary's Got Talent hétvégi forgatásán. Bánhegyi Attila, a csapat vezetője eredetileg a Nyugat.hu-nak számolt be a felvételek…..
piroseperke 2015.07.07 22:01:12
Gyáni Gábor (MTA BTK Történettudományi Intézete) vendégposztja. Biológiai nem - társadalmi nem Ma már tekintélyes mennyiségű történeti szakirodalom tárja fel, miként konstruálták meg a múltban a férfi és a női személyiséget. A nyilvánvaló testi különbségek ellenére a nemi szerepek nem tekinthetők…..
 Vannak szobái amelyek egész ízlésesen mutatnának egy régi kastélyban. Meg az is látszik rajta, hogy nem sajnálták bele a pénzt. A kapuja például - akár illik, akár nem - egy vagyont érhet. De akkor meg miért a telken spóroltak? Alapterület: 1230nm…..
piroseperke 2011.04.14 16:23:31
@Elstron: nem hihetetlen. Kb. én is így csináltam, csak még közben szültem egy gyereket is. :) Kemény volt, nagyon kemény, de most, 30 évesen nő létemre keresek annyit, (nem keveset) mint az uram, nagyon jó munkát kaptam, ahol a munkaadó kérte, hogy menjek, saját lakásunk van, és hónap végén nem kell kölcsönkérni. :)
Persze anno irigyeltem azokat, akik nappali tagozaton tanultak, én meg meló (néha két meló) plusz a végén már gyerek mellett "csak" levelezőn. De azért megérte. Én büszke vagyok erre. A családom csóró, támogatni soha nem tudott, páromé dettó. Szóval a mi fajtánk a "self made man". Ehhez viszont kell néhány komponens: kitartás, munka, tehetség, szerencse. Ezek nélkül sztem nem megy. Csak ha kiteszed nyíltan, hogy mit értél el, jön a savazás... :(
Ja, és hogy ON is legyek: szép ház, de nem kéne. :)
Korábban már írtam, milyen nagy élmény volt nekem az első magyar mesemondó fesztivál, amin új ismerősöket, barátokat szereztem. Az egyik ezek közül Wayqui volt, a perui vándor mesemondó.Így amikor a fesztivál után megtudtam, hogy Budapesten marad még néhány napra, rögtön…..
Az Egy nap a városban blog rendszeres olvasói kívülről fújják már András történetét, úgyhogy a következő bekezdés csak az újaknak szól, a rutinos olvasóink meg ugorjanak a következőre.  András egy hajléktalan volt a lakásom közelében, aki hiába élt az utcán,…..
Igen mulatságos az, amikor egy brit bulvárlap egyhetes, azóta minden fórumon cáfolt kamu hírét tálalja valóságként a legnagyobb példányszámú magyar testvérlap. November 21-én a Daily Mail kürtölte világgá, hogy Teri Hatchernek elege van a Született feleségekből, és kiszáll…..
Mai bejegyzésünkben egy több, mint 10 éve munka nélkül tengődő olvasónk gondolatait ismerhetitek meg. Borzasztó hosszú tud lenni néhány hónap is, ha az ember nem találja a helyét és mindig falakba ütközik, ilyen hosszú időt még felfogni sem gyerekjáték. Nektek mi volt a…..
Amikor először átfutottam az Apple I árveréséről szóló cikket, meglepődtem, hogy alig 200 dollárról indul a licit - újkorában is 666.66 dollárba került a gép, ami azóta az informatika egyik mérföldköve lett, tehát inkább jelentősen drágulnia kellett volna, de elintéztem…..
Fucsa című topicra bukkantam néhány hete az egyik thai fórumban. Top 8 - a legszebb thai férfiak. Ez a cím azért még nem hozott volna lázba, de ajánlóval kaptam a linket, így rákattintottam. (Itt a link, tanulságosak a thai kommentek is alatta.) A rutinosabb Bangkok Charlie…..
Piszok kemény műfaj ez, de valakinek erről is írnia kell. Van az utcánkban egy hajléktalan. Hogy pontos legyek, sok hajléktalan él errefelé, egy azonban kitűnik a közülük, kitűnt. András februárban került utcára, a Ráday és a Kinizsi sarkán található Sparnál tavasz…..
piroseperke 2010.10.28 17:57:14
Évekkel ezelőtt riportot csináltam vidéki kisvárosban élő hajléktalanokkal, valamikor ősz vége felé. Mindannyian hajléktalanszállón laktak és volt mit enniük, így viszonylag jobb helyzetben voltak, mint sok pesti sorstársuk.

Többségében 50 körüli férfiak voltak. Az egyik elmondta a történetét, ami kb. mindegyikre illik. Így képződött a 30 ezer hajléktalan legalább 70-80 százaléka. A történet a következő. Adott a férfi, van egy jó, kétkezi szakmája, pl. esztergályos, szerkezetlakatos. A szocializmusban volt munkája, egész jól keresett, megnősült, épített egy szép nagy házat, született két, három gyerek. Jött a rendszerváltás, az addigra középkorú férfit első körben bocsátották el.

Munkát nem talált, a pénz egyre fogyott, tartalékaikat felélték. Inni kezdett. Az asszonynak elege lett, elvált. A magyar jog - ami 100-ból 99 esetben az anyának kedvez - az asszonynak ítélte a házat és a gyerekeket. A házat vagy eladták, vagy nem, a pénzből talán kapott, talán nem, ha kapott valamennyit, kifolyt a keze közül. Talán lett új állása egy időre, vagy kényszervállalkozó lett és albérletben lakott, de egy idő után ez is befuccsolt, ő pedig az utcára került.

Gyerekei felnőttek, és hallani sem akarnak lecsúszott apjukról, pláne nem a feleség. A régi barátoktól nem kér segítséget, mert vagy ugyanolyan szegények, vagy szégyelli magát, nem állna meg előttük. Így marad az utca, ami maga a pokol. Lassan elveszti a kapcsolatot a társadalommal, leépül a személyisége, és jobbára csak piával éli túl.

Bárki, bármikor akár hónapok alatt ide juthat. Nem kell hozzá rendszerváltás sem. Az okoskodó irodahuszároknak lövésük sincs arról, milyen könnyen juthat az ember ilyen mélységekbe. Ahonnan már szinte lehetetlen visszakapaszkodni. Egy idő után sokan talán már nem is akarnak. Uff.
Tisztelt Praxisblog!   Az alábbi történetet küldeném, amely ebben a hónapban esett meg velünk. 11 hónapos kisfiam kedvenc foglalatossága az egész lakásra kiterjedő csúszás-mászás-mászkálás, és kortársaihoz hasonlóan, természetesen utál bárminemű ebben való…..
piroseperke 2010.07.28 17:16:19
@mothe: bakela különösen gusztustalan - és zagyva - hsz.-eket produkál...
A válasz egyértelműnek tűnik, de nem az. Nem arról beszélek, hogy mi van, ha cserebogarat találunk a levesben, sót a kávéban, zöld foltot a panír alatt. Azokról az esetekről beszélek, amikor egy látszólag hangulatos étteremben az első falat nem kimondottan okoz élvezetet. A…..
Azt hiszem én is tudom öregbíteni a Bajcsy Kórház hírnevét. Tavaly nyáron, éjjel 3 óra körül arra ébredtem, hogy iszonyatosan viszketek, és mikor belenéztem a tükörbe vizes hólyagok tömkelegét láttam magamon. Az egész testemet-talpamtól,a fejem búbjáig – beborította.…..
piroseperke 2010.06.26 13:55:55
@aesculap: az a szomorú, hogy amíg Te leírtad korrekt módon, mi jár ezzel a betegséggel és tényleg okoz fokozatos bélelzáródást, addig szabidoki kolléga nekem kissé szkeptikusnak tűnő stílusban írta le két mondatban, hogy "az nem lehet bélelzáródás, mert akkor egy-két nap alatt elpatkol az ember" Az orvosok között tabutéma az egyes orvosok közötti szakmai tudásbéli szakadék? Nem lehet, hogy gyakran ez okozza a problémákat, amik miatt a beteg szenved?
Olvasgattam ezt a a”Rendőrrel akartak kivezettetni” című blogot és mosolyogtam. Ez is valami? A fiamat egy életre elintézték. Az eset a következőképpen zajlott. Alhasi fájdalmak miatt beutalták az érettségi előtt álló fiamat a korházba, ahol vakbélgyulladást…..
Hallelúja! Vagy inkább nyihaha! Örülhet minden párosujjú patás, hiszen a masszázsok világának folyamatosan színesedő palettáján rájuk mosolygott a szerencse! Most sem viccelünk! Egy sokoldalú masszőrhölgy weboldalának galériájában találtuk a kategóriát: lómasszázs.…..
piroseperke 2010.06.19 23:38:20
32 éves vagyok, van diplomám, több tanfolyamom, és több mint tíz év szakmai tapasztalatom, és azért nem kellek sehova mert nincs gyerekem. Az egész 3 éve kezdődött. Közel 10 évig dolgoztam egy nagyvállalatnál, és úgy döntöttünk gyereket szeretnénk. Először alig engedtek el…..
piroseperke 2010.03.22 12:22:42
@==T==: én is főiskola alatt szültem. Nagyon kemény volt, de tényleg megérte. Munkáltatói szempontból ideális korban vagyok, és a gyerekem sem nagyon pici már, így nem aggódnak azon, hogy sokat lesz beteg. Szóval nem teljesen hülyeség főiskola/egyetem alatt szülni.
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
Meghalt egy három hónapos csecsemő, mert a szülei a gondozása helyett inkább minden éjjel 12 órán keresztül játszottak. Valószínűleg senkit sem lep meg, hogy mindez Dél-Koreában történt. A személyi jogok védelme miatt csak Kimként emlegetett házaspár még 2008-ban ismerkedett…..
Napokon át gyalogoltam Buenos Airesben, bámultam az épületeket, és nem tudtam magyarázatot adni a látottakra. Argentína fővárosának házai érthetetlen stílusérzékről tanúskodtak, függetlenül attól, hogy a XIX. század burjánzó, eklektikus stílusában épültek, vagy éppen…..
piroseperke 2010.02.26 17:47:48
@méhészborz: tévedés, a lepattant jelentése lehet azonos a lepukkantéval. Szerintem egyértelműen a kontextus határozza meg. De ahogy ebben a posztban írta, világos volt, hogy nem a menekülésre gondol.