Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jatagán9

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
Korábban felvetődött ez a dilemma Olaszországban, most legutóbb -- ahogy hallom -- New Yorkban, de valójában ami praktikus kérdés itt, az egy jóval általánosabb problémához vezet, amit a bölcselet már több mint kétezer éve óta tárgyal rengeteg különböző szempontból. A probléma erre csupaszítható le:…..
jatagán9 2020.04.04 08:53:07
@neoteny: Orbán viszont nagyon is ismeri.
jatagán9 2020.04.04 09:16:55
@neoteny: Ez ugyan vitatható, de a mostani bizonyosan nem olyan. És láthatólag ő azon kevesek egyike, aki építkezni akar belőle.
jatagán9 2020.04.04 09:48:53
@neoteny: Ez ugyan mellékvágány, de hogy erre indulnál tovább, gondolom azt jelenti, hogy a fővágányon párhuzamosan haladnánk.

Feltehetően a migránskérdésre gondoltál, mint mesterséges krízisre. Szerintem nagyon nem az. Egy hosszan elhúzódó és hullámzó krízis, beláthatatlan amplitúdókkal. Folyamatosan foglalkozik is vele az EU.

Ha viszont nem erre gondoltál, először fel kéne sorolnod a szerinted Orbán által gerjesztett kríziseket. Arra is figyelj, hogy a krízis jelentése nemcsak tartalmában súlyos, de kiterjedésében is.
Örülök ennek a momentumos grafikának, amelynek eredetijéből kivágtam ide a lényeget. Ennek szellemében a Momentum végre abbahagyhatná az nyugati progresszívoktól öröklött pc tempót és egyértelművé tehetné (ha tudja egyáltalán) egy csomó kérdésben a hozzáállását. Új nemzet-koncepció kell! Új…..
Magyarországon a jórészt kimaradt polgári fejlődés, illetve a vidéki zsidóság elpusztításával, a németek kitelepítésével és a bolsevizmussal a vékony polgári réteget (és mentalitást is) megsemmisítő politika miatt összetorlódott és egymásba épült a posztfeudális, személyiségi függőségen…..
Tanárok tiltakoznak az elme- és erkölcsgyilkos NAT ellen, amelyben a magyar- és történelemtanítás a beteg nemzeti tudatot mélyíti el, és az etika és a filozófia helyét átveszi a pálinkafőzés; társadalomtudósok tiltakoznak a rasszista nemzeti konzultáció ellen stb. Mind, mintha ezek szakmai ügyek…..
jatagán9 2020.02.22 18:25:12
@DrGehaeuse: Tévedsz. Nincs baj. Ellenkezőleg. Soha nem volt ilyen kicsi az elit tudása a világról és a nép között. És ez a tendencia megállíthatatlan. Te is tarts lépést!
Vajon hogyan függ össze a fogszabályozás és a logopédia? A legtöbb felnőtt páciensem a fogszabályzása előtt vagy alatt keres fel, mert a fogszabályzó szakorvosa logopédiai terápiára küldi, az ún. nyelvlökéses nyelés kezelése miatt. Legtöbben akkor hallanak erről először. Mi az a nyelvlökéses…..
jatagán9 2020.02.21 14:08:27
@pefe: Köszönöm, azonnal felmentem a megadott honlapra, de ott szó nincs ilyesmiről. Miből gondolod, hogy foglalkoznak ilyesmivel?

A blogírót pedig kérdezem, hogy ha már ír a dolog fontosságáról, nagyon hasznos lenne megemlíteni legalább budapesti lehetőségeket.
Hazánk tragikus válságban van, amelynek a mélységét nehéz még felbecsülni is. A válság évszázadok elrontott nemzetfejlődésére és máig uralkodó, erősen korlátozott etnicista kompetenciakészletére vezethető vissza. Amit azonban az egymást követő korok így-úgy (kevésbé jól és nagyon rosszul)…..
Schobert Norbert egy jól menő nagyvállalkozó, aki szereti ha zajlik körülötte az élet, mert így tudja eladni a termékeit. Ráadásul most éppen szezon van, hiszen az év eleje a nagy fogadalmak ideje, szóval a marketingtahóság műfaja súlyos tízmilliókat hoz neki a konyhára. Akkor erről ennyit. Viszont…..
A házasodást és gyerekvállalási kedvet nemcsak az egzisztenciális bizonytalanság, a család-karrier egyensúlyba hozásának kihívásai vetik vissza, hanem az a fajta primitív látásmód és kegyetlen testkultusz, amit a napokban Schobert Norbi terjeszt...
jatagán9 2020.01.22 11:03:42
@Pipas: A deviancia kedvelése szintén deviancia. Viszont aki a kövér nőket szereti az eleve kövéret választ, és nem normál testalkatút, hátha elhízik.
jatagán9 2020.01.22 11:05:52
@Akármiértis: A nemi vágy ösztönös. Ha megszűnik, mert valaki nem indul be a kövér nőkre, nincs mit tenni. Vagy lefogyni vagy elválni.
Kösz Norbi, hogy megihlettél a tapló videóddal! Rég nevettem ilyen jót emberi butaságon. Nem megyek bele mélyen abba, hogy mekkora hímsoviniszta ember képét festetted magadról, felesleges, látja mindenki. Abba sem megyek bele, hogy mit és miért mondtál rosszul, mert azt is látja…..
A MÁV néhány évvel ezelőtt megszüntette a büfékocsikat, majd pár hónapja újra üzembe helyezte őket. Nem csoda, hogy anno nem volt rá kereslet, a válsággal sújtott (meg azért a korábbi éveken sem feltétlenül a nyugati jólétről ismert) Magyarországon a legtöbben érthetően még a helyjegy árát is…..
jatagán9 2020.01.09 09:11:50
@Felicitasz: Igen, te már a jezsuita blogon is igényelted az ökölszabályokat. Szerintem marhaság, nekem ott bicsaklott meg az írás, és ment át véglegesen modorosba. A MÁV úgy ahogyan van tényleg szar, a büféje miért lenne jobb, kerülöm is, de könyörgöm! szar dolgokról is lehet jól írni.
Az örök, a tradíciók és az erkölcsös-értelmes jelen hiányában (tömegdemokráciában) a konzervatív politizálás éltető elemei vesztek el. Ennek hiányában marad az erő, amellyel neki lehet esni a mai káosznak (ami éppen elég jól ismert jelenség az utóbbi 100-120 évből, ez a fajta "reálpolitika" a modern…..
jatagán9 2019.12.15 09:18:54
@Moin Moin: Hogy a lányának tálcán prezentálta az idegesítő Szent János fejét? Nemes dolog volt az is. Szerintem te vagy idegesítő. És?
A tegnapi napon két sajtóorgánum is bejelentette, hogy komoly pénzhiányban szenved, így a jelenlegi költségkeretükkel elképzelhetlen a hosszú távú fenntartásuk. Az egyik a blog.hu-s Kettős Mércéből önállóvá vált baloldali hírportál, a Mérce, amely 2015 óta működik önállóan ezen a néven.…..
Nem mindig könnyű együtt értelmezni egy dal zenei minőségét és szövegének tartalmát. Van úgy, hogy mind a kettő remekmű, olyan is van, hogy mindkettő csapnivaló. Ilyenkor egyszerű a helyzet: az ember a minőséget választja. Tekintsünk most el attól, hogy a tömegmédiában a mulatós,  lakodalmas vagy az…..
Ne feledjük, mialatt beindul a Fidesz propaganda-gépezete, hogy a Borkai-videó nem manipulált, hanem a valóságról szól. A valóság került napfényre sok olyan választó számára, aki korábban a valóságtól elzárva élt. Nem a Borkai-videó gyengítette a Fideszt, hanem az idáig úgy-ahogy elfojtott,…..
jatagán9 2019.10.16 10:22:56
@Josagos: Nem mindenki lakik szingliként egy belvárosi garzonban. A modelled csak így működik. Vagyis néhány tízezer embernél. Egyáltalán nem extrapolálható.
Röviden a válasz: nem. Akkor milyen gyümölcs volt az, melyről a Bibliában olvasunk és aminek megevése okozta ez első emberpár kiűzését az Édenkertből? A Tóra úgy fogalmaz: „És növesztett az Örökkévaló Isten a földből mindenféle fát, kívánatosát a tekintetre és jót az eledelre; az élet fája pedig a…..
  Mint azt a Tórában (Mózes öt könyve) olvassuk, Mózes a Szináj hegyi kinyilatkoztatásnál átvette Istentől azokat a kőtáblákat, melyekre a tízparancsolat, vagy egyes vélemények szerint az egész Tóra volt felírva. Miután azonban a Mózesre váró zsidó nép bűnbe esett amikor elkészítették az…..
Az elmúlt években felerősödött a keresztény és a nemzeti értékek védelme, illetve ezek hangoztatása. A keresztény értékekről már elég sokszor írtam ITT. Többször keveredtem az interneten olyan csoportok oldalára, ahol ezen értékek miatt hangoskodtak, és mellüket verve védelmezték. Most a legutóbb…..
jatagán9 2019.09.25 14:41:15
@sefatias: De van politikai kereszténység, hiszen pont erről írsz te is, használja a kifejezést a szakirodalom, több mint hárommillió találatot ad a gugli, és Orbánék is ezzel magyarázzák a saját kereszténységre való hivatkozásukat.

Az az értelme tehát a megkülönböztetésnek, hogy nagyon is létezik ez a különbség. Te is pontosan erről a különbségről írsz. Ezért a nyelv és használói meg is különböztetik a kettőt. Így le tudják írni azt a jelenséget, amit te nem. A szavak jelentése változik, te leragadhatsz akár az etimológiai, akár egy archaikus jelentésnél, de ne csodálkozz, ha így nem sikerül a századik erről szóló posztodban sem megértened.

Ráadásul miközben a politikai kereszténység egyre nagyobb kört ölel fel, a hitbéli kereszténység egyre szűkül.
          „Ha nekem megfelelő és boldog vagyok benne, akkor minden jó, az évek meg csak számok” - ám se a szülők, se a barátok nem értik ezt a frigyet. Levélírónk eddigi tapasztalati szerint a korabeli férfiak vagy csak egyetlen dologért keresnek kapcsolatot, vagy türelmetlenek és túl lazán veszik…..
Aki már egyszer az életben járkált idegesen körbe-körbe valahol égnek bökött mobillal azért, hogy végre megfelelő térerőhöz vagy adatforgalomhoz jusson, az biztosan mélyen együtt fog érezni Györggyel. Szegény, egy megbízható szolgáltatás szeretett volna kapni, de helyette egy összetett, hálózatok…..
jatagán9 2019.09.21 08:47:34
@rpMaus: Pontosan. De a fenti kolléga sem nagyon alkalmas vállalkozónak, ha egy perc alatt nem jön rá, hogy megnézesse a jogi hátteret, és lépjen.
Papír alapon jelent meg a Mandiner, és illene köszönteni, de nem megy. Nem, mert a polgári eszme 2.0-ás elárulását sejtem benne, annak meg minek örülni. Korszakos Viktor sietett posztolni, amint lapozgatja, pedig kolbászcsomagolásra kifejezetten alkalmatlan. Ezután a nemzeti szpáhik hanyatt-homlok…..
  Az ingatlanárak meredek emelkedése előtti években, egy kollégámmal kockára tettük a családunk tartalékait, általunk jó befektetésnek ítélt lakások vásárlásába fogtunk. Nem kell itt őrült összegekre gondolni, egy 25-30-nm-es lakást, négy-öt millió forintért meg lehetett vásárolni. A koncepció a…..
jatagán9 2019.09.09 14:14:38
@I Love Buda: Nincs ebben semmi titok. Ezt írják az interneten az elemzők.
A lakás befektetésként két módon termel hozamot: egyrészt a megvásárolt használt vagy új lakás értéknövekedése, másrészt a bérbeadással megszerezhető bevétel alapján számítható a megtérülése. A havi átlagos bérleti díjakkal számított és éves jövedelemadóval csökkentett bevétel, illetve az átlagos négyzetméterárral kalkulált vételár alapján számított lakásbérleti hozamok jelenleg 5 és 10 százalék között mozognak.