Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anarchia Könyvblog

415 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már volt szerencsém megismerni az írónőtől egy másik történetet, a Cseszd meg, Hunter!-t. Ez volt a legelső olvasmányom tőle, s azt kell mondanom, hogy már akkor láttam benne a potenciált arra, hogy valami maradandót alkosson. A mostani regénye is nagyon tetszett, így kíváncsi vagyok arra, hogy a…..
Köszönöm az Álomgyár kiadónak, amiért lehetőséget adtak arra, hogy előolvashassam ezt a regényt. Őszintén bevallom, hogy én – mint romantikus lélek –, óriási lelkesedéssel fogadtam a könyvet, mert a fülszöveg elolvasása után úgy éreztem, hogy Callie és Joel története egy lelket szaggató, érzelmekbe…..
Tudjátok, vegyes érzelmekkel kezdtem bele ebbe a kötetbe. Valamiért úgy gondoltam a könyv beszerzésekor, hogy ez egy igazi, csavaros thriller lesz – talán a frappáns fülszöveg miatt -, s érzelmileg erre is rendezkedtem be az olvasás kezdetén...
Az írónő regényei közül már majdnem az összes történetet ismerem – kivéve A sötétség fogságában című művet, bár már az is a polcomon vár rám. Pont emiatt merem kijelenteni azt, hogy Anne L. Green alkotásai bombasztikusak. Minden alkalommal, ugyanazzal az erős stílussal szembesülünk, azonban a…..
Sokan azt hiszik ez mind bagatell dolog: félni a hidaktól, a fehér színtől, különböző tárgyaktól. De tudni kell, hogy mindez visszavezethető egy a múltban megtörtént eseményhez, ami miatt szinte bénító rettegés járja át az ember zsigereit és mozdulni sem képes. A különböző fóbiák mindig valami…..
Egy ház, tele sötét titkokkal. Két ember halála borzalmas kínok között. De mi lehet az összefüggés a gyilkosságok és az Ocean Drive 7. számú ház között? James Patterson nevét nem kell bemutatni azoknak, akik igazán szeretik a jó krimiket. Ismét egy olyan sztorit rakott össze, ami letehetetlen.…..
Nagy Eszter egy korábbi regényét, az Életünk harcai című alkotást már volt szerencsém elolvasni, s fantasztikus kötetnek tartottam. Ennek köszönthetően már volt elképzelésem azzal kapcsolatban, hogy milyen stílussal és megfogalmazással fogok találkozni majd az Örök tűz című könyvben...
Az írótól már számos könyvet olvastam, azonban már a könyv beszerzése előtt tudtam azt, hogy ez a kötet most más lesz. Minden értelemben. Hiszen ebben a műben valójában nem is Csabai Márk megfogalmazása, stílusa az, ami hatással van ránk – olvasókra -, hanem az eddig háttérben húzódó kutatás, s…..
Gaiman egy zseni. Komolyan. Minden, ami csak kipattan az agyából, legyen az bármilyen beteg, esetleg elvont, az egyszerűen példa nélküli. A temető könyve is egy felettébb érdekes olvasmánynak bizonyult, ami miatt az író munkásságát kezdem egyre jobban megszeretni. Sőt, nagyon úgy tűnik, hogy a…..
Szeretem az olyan történeteket, amiknek van mondanivalója és egy komolyabb témával kapcsolatban próbál minket más belátásra bírni. Nem feltétlenül ’jobb’-ra, hanem egyszerűen szándékában áll az alkotónak az, hogy megismertessen az emberekkel egy adott ügy másik oldalát is. Hiszen tudjuk: az éremnek…..
Ahhoz képest, hogy pár nap alatt végeztem a könyvvel, és borzasztóan tetszett, nem egyszerű szavakba öntenem a gondolataim. Túl sok fájdalom és kétségbeesés rejtőzik a lapok között ahhoz, hogy ezt pár mondatban le lehessen írni. Bevallom kicsit megviselt; a rabszolgaság mindig is kényes téma volt…..
Az írónőtől már több regényt volt szerencsém megismerni, így valamilyen szinten tisztában voltam azzal, hogy milyen stílussal, milyen megfogalmazással fogok találkozni az alkotásban – s nem is tévedtem nagyot. Robin O’Wrightly a már megismert sajátosságait képviselve nyújtotta elénk ezt a…..
Miután az utolsó oldallal is végeztem, erősen gondolkodóba estem, hogyan fogom megírni a véleményem az Amerikai Istenekről. Ami leginkább eszembe jut a történet kapcsán a tömény és sötét. Az egyik (legalábbis számomra) nagy érdekessége a könyvnek, hogy bármennyire is azt éreztem, most kellene egy…..
Kneszl Beáta: Carmen című könyvével, pár évvel ezelőtt találkoztam először, végül idén márciusban megrendeltem és hamar ki is olvastam. Vegyes érzelmekkel kezdtem neki, ennek egyik fő oka az volt, hogy eléggé változatos, sőt inkább szélsőséges véleményekkel találtam szembe magam a művel…..
Amennyire nehezen tudtam eldönteni a Hóhérról, hogy hová tegyem a mennyire tetszett listámon, a Végjátékban annál könnyebb dolgom volt. Én nagyon szerettem, sőt a három rész közül az abszolút kedvenc lett. Ez volt az a kötet, amiben az író leginkább az olvasó szívére volt tekintettel és engedett…..
Mivel a Rongybabát több, mint két éve olvastam, volt bennem némi félelem a második résszel kapcsolatban a hiányos emlékeim miatt. Azonban a Hóhérban sok visszautalással találkoztam, aminek a segítségével újra fel tudtam eleveníteni azokat. Viszont mindenképpen javaslom, hogy a Rongybabával kezdjétek…..
E. K. Blair regényét már volt szerencsém olvasni egy alkalommal, ennek ellenére mindenképp szerettem volna egy saját példányt a polcomra belőle. S miután be is szereztem, nem kellett noszogatni, hogy a kezembe vegyem...
Nos, most nem csak Istennek lenne szüksége egy pszichológusra, hanem nekem is. Egy olyanra, mint Dr. Jakob Jakobi mindenképpen, sőt egy olyan orvosra is, mint Dr. Kessels, bár nem biztos, hogy én nyugodtan és mosolyogva hagynám, hogy bevegyék a gyógyszereim. Hans Rath nevével Az ördög is csak ember…..
  Mindig nehéz olyan könyvről ajánlót írni, ami megtörtént eseményeket dolgoz fel, főleg, ha egy gyermek szemén át nézzük ezt a kegyetlen világot. A Lehetetlen valóra vált című művet úgy olvasni, hogy az ember ne morzsoljon el közben néhány könnycseppet szinte lehetetlen. Fájdalom, veszteség,…..
Már több értékelésemben kifejtettem azt, hogy Anne L. Green könyvei mennyire a szívemhez nőttek, ahogy azt is, hogy mennyire csodálom az írónőt, amiért folyton ennyire ’tökéletes’ könyveket ad ki a kezei közül. Ezért úgy döntöttem, hogy ebben az ajánlómban ezt a részt kihagyom. Azonban megpróbálom…..
Gyermekként a szüleink megtanítják nekünk, hogy hazudni bűn. Azonban nézzük a tényeket. A hazugság egy olyan elem az életünkben, ami mindennapos. Apró másítások a mondandónk során, amiről azt gondoljuk, belefér. A velünk történtek során eltúlozzuk a mondanivalónkat, kicsit elveszünk belőle, kicsit…..
Nem titok, hogy személy szerint én nem igazán voltam sohasem a könyvesdobozok híve. Hiszen mennyi az esély arra, hogy megrendelek egy – akár általam választott aktuális témájú – dobozt és olyan könyvvel, apróságokkal lesz tele, amiknek örülni fogok? Felmerül bennem az is, hogy nem kevés pénzt – mert…..
  Az írónőtől már volt szerencsém olvasni nemrégiben A múlt bűnei című művet (mellesleg ez az alkotás nemsokára megjelenik a NewLine Kiadó gondozásában egy újabb kiadásban), ami igazán méltányos kezdete volt a Megyeri Judit könyveivel való pályafutásomnak. Abban a regényben inkább a romantika…..
A NewLine kiadó gondozásában egy újabb történelmet igéző kalandregény fog megjelenni a közeljövőben, amelyet Buótyik Dorina alkotott meg. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy előolvasóként megismerhettem ezt a művet...
Az írónőtől eddig egy könyvet sem olvastam, bár nem titkolom, hogy már hosszabb ideje terveztem. Azonban a végleges elhatározás akkor született, amikor Barby (Kitablar) közölte velem, hogy muszáj elolvasnom most, most, most! Így belevetettem magam az alkotásba, s örülök, hogy így tettem. Szerintem,…..