Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VargAda

98 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az a bejegyzés, amit kérek ne olvassanak el férfiak, mert ahogy a címben is jeleztem: ez a menstruációról szól, azokról a bizonyos napok túléléséről.  Az ember lánya, egyszer nagylány lesz - és most a fizikai fejlődést vegyük alapul - akkor elkezd menstruálni. Ilyenkor segítségére vannak a…..
Tegnap storyba kitettem egy képet azzal a felirattal, hogy "megmaradok", amire rengeteg barátom, ismerősöm reagált meglepve, hogy nahát mit kerestem kórházba?  A történet pár éve kezdődött és remélem egy időre befejeztem a kórházi betegként való részvételemet.  Minden évben októberben a…..
Jámbor Eszter: Nagy érzelemkönyvem - mesék az érzelmek kifejezéséhez A lányomnak néha nehezére esik megfogalmaznia mit is érez igazán, ezért hol találhattam volna a "probléma" megoldásra mint egy könyvesboltban.  Hogy érzed magad?Látszólag ez egy egyszerű kérdés, egy felnőtt tud is rá…..
Nem akartam erről írni, de úgy érzem van létjogosultsága, ezért elmesélem nektek, milyen ha lebetegszel a koronavírussal kapcsolatban kihirdetett veszélyhelyzetben.  Három hete köhögtem, ami esetemben nem meglepő, mert amíg nincs igazán hideg, vagy meleg, addig nálam ez gyerekkoromból maradt…..
Egyszóval kellene leírni akkor káprázatos, volt benne minden.  Voltam WomenSpiration reggelin, ahol találkoztam olyan nőkkel, akik pontosan tudják, hogy merre tartanak előre. Én akkor nagyon feszengve éreztem magam, mert már utáltam, hogy másoknak gyártok tartalmat, és jó magam már azt sem tudom ki…..
A blog.hu szerkesztői sajnos nem álltak rendelkezésemre, de kedvesen küldtek négy linket, amiből kiválogattam a felmerülő kérdéseimre a válaszokat, amit megosztok veletek, hogy megismerhessétek őket is.   Magyarország leglátogatottabb oldalát több ezren írják millióknak. A több mint 17 000 aktív…..
VargAda 2019.12.22 14:04:04
@vilagnezet.blog.hu: Ellent kell mondjak, mert a 30 napos kihívás alatt naponta voltak kint nem fizetett posztok. Jó volt a téma, amiről írtak.

Az fb ablak tényleg idegesítő, de ehhez nem sok közöm van. :)

Köszönöm a hozzászólásod.
VargAda 2019.12.22 14:07:35
@Mattersdorf: de valahol el kell kezdeni. Van benne igazság, de nagyon sok blog van már itt is, saját domain néven.

A BloggerKépző célja, hogy el tudjanak indulni és ne sok rettenet legyen, két évvel ezelőtti állapothoz képest én látom már a változás, nem látványos, de van.

Ami szar az szar is marad, akárhogy hívják, akármennyit fizetnek érte. Én ezen tovább tekerek...ezt kell tennie mindenkinek.

Köszi itt is a hozzászólást...
Vannak olyan bloggerek, akiknek zsigerből jönnek a cikkek a blogjára…de ez lehet, hogy csak a látszat! Azok, aki rendszeresen írnak, tudják, hogyan kell előre dolgozni, tervezni, és tudatosan építik az irányt, amely mentén haladnak.   De, hogy lehet előre tervezni?  Egyrészt pontosan tudnod kell,…..
VargAda 2019.06.29 10:21:33
Sziasztok,

Köszönöm a sok hozzászólást, mert kb erre számítottam, de ha megengeditek lenne pár kiegészítésem.

1. A Bloggerek képzése, pont az alacsony minőség miatt is égetően fontos, és ez a blog a nulláról magyarázza el, mit tegyél hogy ne legyen szar, ha már belevágsz. De a témák, cikkek kb tanári szintűek lesznek mert nagyon sokan vannak a háttérben, akikkel fél éve csak ezen dolgozunk!

2. Aki blogol, nem mindig tudja mibe vág bele, mert hát cool, és mivel erről igen kevés anyag van ezért kezdtem/kezdtük el, így, innen!

3. Lehet te hülyeségnek tartom amit írtam, nem kell olvasni.

4. Nagyon sok helyre írok, úgy hogy nem is tudjátok ki van a cikk mögött, és ez projekt nagyon sok év tapasztalatára épül. Ezért van bátorságom a témáról írni.

5. Azért könyves blog a fő iránya ennek a cikknek (!) mert velük van a legtöbb probléma és rettenetesen nehéz megértetni velük azt is, hogy amit csinálnak azt igenis lehet jobban, ha.... Ennek a generációnak igenis kell az iránymutatás.

6. Ne az első cikk alapján ítéljetek meg senkit, és ne így! Ha nem lennék jelen több éve a blog világban, lehet letörölnék mindent és soha nem írnék erről, de mivel nem ismertek nem tudjátok, hogy ez inkább megerősített abban, hogy igenis csinálni kell.

Szóval köszönöm a hozzászólásokat, véleményeket, én ezeket is figyelembe fogom venni, de kövessétek a blogot, hogy lássátok "ez csak a kezdet!".

Szép napot mindenkinek,
BloggerKépző
VargAda 2019.12.22 14:00:56
@Mattersdorf: Igazad van, de szerintem ez egy kicsit más terület.
Erről mondjuk pont neked érdemes lenne beszélned, akár egy poszt formájában. Értem ezalatt, hogy milyen felelőssége van a te írásodnak, mint annak aki "bloggerkedik" Érvek ellenérvek.

ha valaki komolyabb témában ír, akkor annak is van hatása, mert neki más vált be, ő másként élte meg.

A BloggerKépző célja, hogy legyen a bloggerek kezében valami amivel, akár felelősséggel, de tudjanak írni. Nagyon sokan vannak, és ez a téma eleve nehéz, kell a kommunikáció, kellenek a vélemények. Én biztosan olvasnám a cikkedet, arra vonatkozóan hogy ezt Te aki a szakmádban vagy, hogy látod.

Köszönöm a hozzászólást.
A BloggerKépző alapvetően bloggereknek készülő blog. Emiatt is gondoltam arra, hogy megkeresem nektem a legnagyobb szolgáltatókat, és általuk bemutatatom őket, munkájukat egy interjú keretében.  Először Kun Gabi és Bendl Vera a Cafeblog.hu szerkesztői válaszoltak a kérdésekre. Hogyan jött létre,…..
Múlt héten volt öt éve, hogy a 112-es telefonszámot bevezették, és egyesítették a rendőrség, tűzoltóság és a mentők telefonszámát. Nem szeretek arra a napra gondolni, mikor anyukám elhunyt, de azt hiszem, sosem lehetek elég hálás annak a diszpécsernek, aki aznap fogadta a hívásomat.  Azt tudni…..
"Csináljunk valami őrültséget... mondjuk mentsük meg a világot!" (Vasember) Ha az olvasók meglátnak egy Minden ami Marvel című könyvet, talán eltűnődnek rajta, mi lehet benne - biztosan nem minden a Marvel-képregények Multiverzumáról! Tényleg lehetetlen vállalkozás lenne mindent egyetlen kötetbe…..
Napok óta olvasom, hogy borulnak ki a Linkin Park rajongók azon, hogy Chester Bennington özvegye két év gyász után nem férjhez megy - ahogyan a bulvár lehozta - hanem eljegyezték. Nekem nem is ezzel van “problémám”, hanem a reakciókon és kommenteken.  Én három évig éltem együtt zenésszel. Fiatalok…..
A fenti mondat a háziorvostól érkezett tegnap, mikor meglepve látta, hogy én igen dolgoznék, de hát a térdem nem így gondolja. Pénteken leguggoltam, amikor valami reccsenést hallottam. Meg is fogtam a térdem, és utána mentem is tovább. Szombaton már éreztem hogy fáj, de kapott rá hideget, és…..
VargAda 2019.09.05 12:47:43
@Hari Seldon 2: Az igen, gratulálok :D
VargAda 2019.09.05 12:54:01
@'it's cool to know nothing': Azért én sokkal pozitivabban állnék ehhez a kérdéshez. Igen van minta a lányom elött arra vonatkozóan, hogy mások hogy "csinálták", de ezért nem fogok a legrosszabbra gondolni, mert felesleges!

Hidd el nekem szültem volna elöbb, ha tudtam volna...de nem ment, pedig 13 év alatt párszor nekiláttunk! Van amit tényleg nem mi döntünk el - reagálás a vénlányra. :D

Hány olyan párt ismersz aki orvostól orvosig jár, mert még nem jött össze a gyerek? Hány olyan posztot olvastál, hogy mi mindenen mentek keresztül, mikor megérkezett a gyerekáldás. Az orvosok nem is foglalkoznak meddő párokkal, ha az egyik fél nem múlt el 30 éves. Arról nem beszélve, hogy másfél évet kell várni, hogy bekerüljön a lombikba...nehéz pálcát törni mindenki felett, de ahogy mi is beszélünk erről, úgy kell toleránsnak lenni másokkal, akiknek nem úgy dobta az élet hogy 30 évesen kipottyan 2 gyermek.
VargAda 2019.09.05 12:47:05
@Andy73: A férjem nagyon is be van vonva a gyereknevelésbe, és mindenben segít, támogat. A térdem sajnos évek óta "nem az igazi" a sport múltnak köszönhető, és lekopogom sosem fájt ennyire. De javulgat. :-)
Még nyár elején meghívást kaptam a Boook Kiadó sajtó-eseményére, ahol ennek a nagyon kreatív, okoskönyvnek írójával is, és más anyukákkal is találkozhattunk.  A két és fél éves gyermekem minden pillanatát élvezte, az utazástól, a néniktől, a gyerekektől, a szőlő-evésig, a könyvforgatásától az…..
Sokan látjuk azt, hogyan lesz egy anyukából vállalkozó, aki sikeres a szakmájában. De mi van akkor, ha valaki a vállalkozását hátrahagyva újra visszatér a munka világába. Mert ugye nem mindenkinek sikerülhet a vállalkozósdi?! Nem tudok varrni, nincs türelmem mindennap festeni, pedig imádom, nem…..
Mi lenne, ha egy olyan világban élnénk, ahol a biszexuális és meleg kapcsolatok lennének a mindennaposan elfogadott értékkel rendelkező kapcsolatok? Ahol nő a miniszterelnök, akinek felesége van. Ahol Isten is ebben az értelemeben adta volna hitét a világnak… Mi lenne ekkor?   Akkor azok lennének…..
Aki követ, az tudja, hogy a gyermekemet szerettem volna beíratni az óvodába, és ez nem sikerült, így megfellebeztük a döntésüket…aztán minden megborult.  A párom és én elkezdtünk előre futni, és a vesztesek teljes nyugalmával feltöltöttem az életrajzomat a profession oldalára egy szombati…..
Az ovikezdés nehéz dolog. Gyereknek és szülőnek egyaránt. Talán néha a szülőknek kicsit nehezebb is, hiszen ez az első elengedési lecke az életünkben. Jól jön ilyenkor egy jó barát. Netán egy könyvbarát. Az óvodások kézikönyve ilyesféle barátként működik. Nem oszt tanácsokat, nem okoskodik,…..
“Érdekes mondanivalód van, amit másokkal is megosztanál? Blogolnál vagy vlogolnál, de azt sem tudod, hogy kezdj hozzá? Ez a könyv segít elindulni. Miután kitaláltad, hogy miről szeretnél beszélni, tudj meg mindent a webes biztonságról, fürkészd ki a blogok és vlogok kulisszatitkait! Csak 10 fejezet…..
Vannak olyan bloggerek, akiknek zsigerből jönnek a cikkek a blogjára…de ez lehet, hogy csak a látszat! Azok, aki rendszeresen írnak, tudják, hogyan kell előre dolgozni, tervezni, és tudatosan építik az irányt, amely mentén haladnak.   De hogy lehet előre tervezni? Egyrészt pontosan tudnod kell,…..
Ma láttam az indexen egy cikket, ami nagyon felidegesített, ezért megint elmondom, amit mindig. A gyerekeknek vannak jogaik, a szülőknek meg van felelőssége, mit oszt meg a gyerekéről. Láttam már olyat anyukát, aki kitette a várost, ahol a gyerek vígan itta a Kubut, és még le is írta, mennyire…..
“Amióta képes vagyok beszélni életem elmúlt öt évéről, amit a szcientológiában töltöttem, két kérdést mindig feltesznek. “A két diplomáddal hogyan vehetted be ezt a marhaságot?”Ezért született meg ez a könyv: úgy éreztem, azzal, ha az elejétől a végéig elmesélem az egész történetet, őszinte és…..
Kicsi-szív és Kicsi-kard szerelme gyümölcseként megszületik Pillangó, a gyönyörű lány. Felcseperedve, szülőfaluját elhagyva Pillangó gésának szegődik a gonosz Goróhoz, majd beleszeret a Nyugatról érkezett katonába, Pinkertonba. De a fess fiatalember nem az, akinek mutatja magát, és a romantikus mese…..
Nem vagyok filmkritikus, és ezt a bejegyzést nem is ennek szánom, de nem lehet elmenni a James Safechuck és Wade Robson életéről szóló 4 órás film mellett anélkül, hogy ne hagyjon az emberben valamilyen rossz érzést, főleg hogy a középpontban Michael Jackson áll A világ fel van háborodva, hogyan…..
Már nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy írjak Nímáy - berni pásztor - kutyánkról, de a mai napi sokk után nem volt kérdés, hogy bemutatom nektek az én hős kutyámat. Nímáy az előző kutyám halála után került hozzánk. Imádtam, az első perctől kezdve, de gyanús volt, hogy valami nem stimmel vele.…..
VargAda 2019.03.09 18:06:03
@Le a spammerekkel: Szia,

Nímáynak a súlyára nagyon figyelnünk kellett mindig, mert ha nagyon elhizik fájnak a lábai. Ha ivartalanitjuk nagy a veszélye az elhízásnak, ezért ezt az ő esetében nem ajánlott... Gondoltunk rá mi is, de ez nem megoldás.

Lassan csak miattad kikapcsolom a cenzurát
VargAda 2019.03.10 07:39:49
@fviktoria83: Kedves Viktória,

Nem pénzeltük szaporítót, mert amikor Nímay hozzánk került nem is hallottunk erről. Másodszor, amikor kiderült a baj azt mondta a tulaj vigyük vissza és majd ő "elintézi".
Nem vittük.
Szóltunk az allatorvosnak aki látta az almot, aki azt mondta nem tehet semmit, mert nem hatóság - magyarul szart abba bele, hogy egy ilyen álom miatt lehetnek beteg kutyák mindenütt. Neki kellett a pénz! A rendőrségen nem tudtak segíteni, mert azért ott is rákérdeztünk.
Nekünk nem volt más választásunk mint végig csináltuk, Akkor nyitottam egy blogot és mindent leirtam, hogy mással ne történhessen meg. Megfenyegettek, Berni pásztor tenyésztők hogy mit képzelünk magunkról.
Könnyű ilyen kommenteket írni, de benne lenni nagyon nehéz, és mivel a kutyám élni akart, nekünk kotelessegunk volt ebben öt támogatni. Hidd el a kutya az első évben közel egy millió forintos költséget senki nem adja vissza, de az hogy ő élhet még mindig mindent megér.
Illetve ezt a cikket Nagyon sokan olvasták, és tudod nem véletlenül született meg. De látom mit indítottam el, ezért szépen le is fogom írni, hogy pontosan mi történt, és majd nézd meg a hozzászólásokat, hogy hány általad nevezett naiv ember van.
Nekem nagyon sok kapcsolatom ment rá arra, hogy Nímáy él.
Egy ismerősöm egy ünnepi találkozó előtt ezt küldte nekem: “Még egy kérésem lenne, ne szólj rá a gyerekemre, én sem szólok a tiedre, mert ez engem nagyon zavar! A gyerekem jól nevelt!” Elolvastam az üzenetet, és egy pár percig néztem ki a fejemből, hogy most mi van? Aztán lehűtöttem az anyai…..