Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabriella Vass

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél, külföldön töltött évtized után az elmúlt két év (és elsősorban az a nyomorult Covid) úgy hozta Péternek, hogy hosszabb időt volt kénytelen Magyarországon tölteni. Tapasztalatai csak megerősítették abban, amit eddig is sejtett, de nem mert vagy tudott meglépni...
Gabriella Vass 2022.04.10 14:03:39
@Határátkelő: Ki a bloggazda? Szívesen olvasnék tőle mást is.
Múlt vasárnap óta ismét felpörgött a „na jó, akkor menjünk innen!” lassan már négyévenkénti hagyománnyá váló szokása, így aztán aligha lehetne aktuálisabb Bolyongó posztja, melyben több évtizednyi tapasztalatát foglalta össze a németországi álláskereséssel és beilleszkedéssel kapcsolatban...
Lehet egy távkapcsolat még hézagosabb? Levélírónknak az együttlétek után távoznia kell, és arra gyanakszik, hogy pasija hozzászokott a lazább kapcsolatokhoz, és ez jobb már nem lesz.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá…..
Úgy tűnik, hogy nem tévedtem korábban, amikor a tavaly őszi és a jelenlegi hullámot úgy vizsgáltam, hogy dátumra pontosan egymásra helyeztem a grafikonokat. Abban viszont tévedtem, hogy az idei hullám rövidebb, gyorsabb lefutású lesz majd. A lélegeztetőgépen lévők számának alakulásából az látszik,…..
Vajon miért található meg csupán nyomokban a klasszikus értelmiségi középréteg Magyarországon? Az okok nyilván sokrétűek, a jelenség azonban a tapasztalat szerint nem keveseket zavar azok között, akik végül a külföldi életet választják. A kassai dóm..
Gabriella Vass 2021.08.02 19:41:58
@fhdgy: van neked személyes blogod? olyasféle,mint diggernek volt.
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
Ahogy Európa felett a lelki szemeim előtt egy sötét ködfelleg úszik, úgy itt, Nicaraguában minden olyan derűs és békés. Persze pont a távolság az, ami leginkább elferdíti a tényeket, és a valódi tapasztalás által tudod csak bizonyosan, hogy mi is a valóság. Éppen ezért gondoltam arra, hogy…..
Gabriella Vass 2021.02.16 07:50:47
@Balogh Zsolt: dobnék egy jó nagy like-ot, mert korrekt az összefoglalásod.
A 444.hu részletesen beszámolt az elmúlt hetek halálozási statisztikáiban tapasztalható aggasztó jelenségekről. A "haszanz" becenéven publikáló szerzőjük összefoglalójából kiderül, hogy 2020 végén a COVID 19 járvány áldozatain túl, még majdnem ugyanannyival többen haltak meg, a megelőző öt év…..
Gabriella Vass 2020.12.19 15:26:26
@ulpius66: "Mi lenne ezen országok egészségügyi ellátásával, ha a kelet-európaiak hazajönnének?"
miért is jönnének vissza???Egy alacsonyabb reálbérért? egy félkatonai alapon működő rendszerbe? Sokkal rosszabb, megterhelőbb körülmények közé?
Gabriella Vass 2020.12.19 15:29:50
@Andy73: "Ez most komoly? Egy ilyen szó szerint halálosan komoly egészségügyi témánál egy álneves blogger véleménycikke a referencia, a hivatkozási alap?"
Tessék, hivatkozási alap:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/nep/nep2011.html
Elképesztő dilettantizmussal navigálta bele magát a kormány a zsákutcába járványkezelés címszóval. Azt mondhatnánk, baromi vicces, és már csak egy szivart kérünk, csak hát sajnos emberek fognak meghalni és tönkre menni a balfaszság miatt.  November második hetében egyik napról a másikra lépett…..
Gabriella Vass 2020.12.08 22:43:54
@nemecsekerno_007: A Wikipédia már látja. = Októbertől a halálozás már meghaladja az átlagosat...
Hihetetlen, egyszerűen döbbenetes történet bontakozik ki egy alig néhány napja a YouTube-ra feltöltött dokumentumfilmből, ami - ha igaz a sztori - egészen új magyarázatot ad arra, miért is volt hazánk a szocialista blokkon belüli "legvidámabb barakk"...
Gabriella Vass 2020.11.12 22:18:51
1.az LSD: hőstabil. *
2. 0,5g /víztorony az vicc. (annál is inkább, mert a felhasznált víz nagy része fürdése, mosásra, mosogatásra, WC öblítésre megy el és nem ivásra!, főzésre. a statisztikailag napi 100 l/fő vízfogyasztásból kb max 5 l, ami szájon át.. ) 0,5 kg már emberesebb adag, de bőrön át felszívódás ebben a koncentrációban is vicckategória.
3. Az LSD a saját receptorait "érzéketleníti", azaz néhány használat után pár napig totál hatástalan a korábbi vagy nagyobb adag is. Tehát a fokozatos beetetés: öngól.
4. az LSD NEM HANGULATJAVÍTÓ!!!, hanem összeköti az asszociációs kérget - mindennel. a fogyasztó ennek következtében színeket hall, vagy zenét lát, vagy a fene tudja alapbeállítottságától és fogyasztáskori hangulatától függően És ha rossz hangulata volt, akkor csúnya-csúnya bad trip lehetett belőle. Btw.: mivel a fogyasztó nem létező dolgokat érzékel, létezőket esetleg meg nem, extrém veszélyes közlekedésben, munkavégzésben. -Mit mondanak az akkori statisztikák?
* rémlik valakinek a "Szent Antal tüze" nevű fogalom? Ha nem, mesélek róla: a középkorban a csóró parasztok nem a fehér búzakenyeret, hanem a kevésbé igényes növényből készült (OLCSÓBB) rozskenyeret ették. Amennyiben időjárási okokból abban az évben a rozson tömegesen megjelent az anyarozs nevű gomba, amit beleőröltek a rozslisztbe, akkor annak tömege megbetegedés lett a következménye. Az anyarozs nevű gomba ugyanis LSD-t ÉS! ergotoxinokat tartalmaz. A rozskenyérfogyasztónak az előbbiektől látomásai lettek, az utóbbiak pedig nagyon erős simaizom összehúzódást okoznak, ami elzárja főleg a végtagokban a kapilláris keringést, magyarán vérellátást. CSórikámnak iszonyú fájdalmas trip mellett leüszkösödtek a végtagjai. És mindkét vegyület "túlélte a kenyérsütés; 150-180 C" hőmérsékletét. Szóval a bácsika 80-100C-os teavize: vicckategória úgyszintén.
Utóirat: nem volt türelmem végignézni ezt a tömény marhaságot, ebből pár perc is bőven kiakasztó.
Gabriella Vass 2020.11.13 16:26:47
@JTom: mindenféle viszketegségem lesz, ha hazugságokat kell hallgatnom. Eddig tatrtott a türelmem. Felmerül a kérdés: mi a fenének áldoz valaki pénzt időt ilyen hülyeség legyártására, ha egyszer józan ésszel azonnal cáfolható??? És nem csak nálunk... index.hu/kulfold/2020/11/13/vallashaboru_ez_nem_elnokvalasztas/
olyan ritka lenne a józan ész?
A tudósok már évtizedek óta gondolkodnak azon, hogy mire szolgál a zebrákon a csíkozás. Számos elmélet született: rejtőzködés, hőszabályozás, a csoportban elfoglalt hely – ám egyikre sem találtak bizonyítékot. Egy kutatócsoport, amely a bristoli egyetem és a kaliforniai UC Davis tudósaiból áll, úgy…..
A BKV-Figyelő blogon az egyik poszt utáni hozzászólásokban felmerült a címben látható eset, ahol bőven kifejtettem, hogy mit kellene tennie bárkinek, ha a metróban ilyen eseményt lát.Mivel ott már egyszer leírtam, ezért ide csak átmásolom az ottani hozzászólásaimat, melyekben…..
Harsogja sok cikk, női magazin, pszichológiainak álcázott tárgyú „önsegítő” könyv, hogy mennyire fontos az önfejlesztés, a spirituális témájú írások még inkább erősítik ezt. Guruk tartanak előadásokat, teltházasan, magas belépti díjért. Az emberek pedig fogékonyak rá, hiszen sokan érzik, hogy valami…..
Vajon mi lehet az oka annak, hogy Orbán Viktor már 8 éve nyugodtan vívhatja szabadságharcát szövetségeseivel szemben? Mit tud ő, ami érinthetetlenné teszi az EU berkeiben? Időről időre felröppen a hír, na most aztán már tényleg megkapja magáét Orbán Viktor: az EU elzárja a pénzcsapot, és eljárást…..